Nimrod7 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Καλησπέρα, Το μηχάνημα μου, που περιλαμβάνει Asus P5Q Deluxe, Q9550, 4 x 1GB OCZ PC2 8500, Coolermaster 650W και ATI 4870 ήταν μια χαρά μέχρι που αποφάσισα να κάνω update το BIOS που δεν το είχα κάνει ποτέ, και τους drivers της ATI (απο 9.1 σε 9.4). Μετά απο αυτά στο επόμενο reboot είχα BSOD τυχαία, μπορεί μετά απο 5 λεπτά η μια ώρα ενώ έπαιζα παιχνίδι ή απλά είχα ανοικτό firefox. λέω κάτι δεν πήγε καλά με το update κάνω restore το BIOS στην ποιο παλιά έκδοση που βρήκα και τους ATI στην έκδοση 9.1. Τα ίδια. Λέω κάτι ρυθμίσεις ίσως χάθηκαν από το BIOS. Τα περνάω όλα χειροκίνητα σύμφωνα με τα specs της OCZ για τις μνήμες, παίζω με τα NB voltage κλπ. Τίποτα τα ίδια. Δοκιμάζω τις μνήμες ενός φίλου. Τα ίδια. Κάνω memory test στις δικές μου με το memtest x86 βγάζει πρόβλημα στο 6 τέστ. Βγάζω όλες τις δυο μνήμες, το αφήνω 8 ώρες, κανένα πρόβλημα, λέω κάτι παίχτηκε με τις μνήμες. Κάνω reboot με τις 2 μνήμες που υποτίθεται ήταν εντάξει, πάλι μετά από λίγο BSOD τυχαία, διαφορετικοί κωδικοί κάθε φορά (ntfs.sys, IRQ_NOT_LESS OR EQUAL κλπ). Βάζω καινούριο δίσκο, περνάω ξανα windows, τα BSOD άρχισαν με την εγκατάσταση των windows update. Τώρα εχω σαστίσει, μια βδομάδα κάνω test και μάλλον πρέπει να δημιουργήθηκε hardware πρόβλημα Θα πρέπει αναγκαστικά να αντικαταστήσω (=αγοράζω) το hardware ένα προς ένα μέχρι να βρω τι φταίει. Να ξεκινήσω απο motherboard? τροφοδοτικό ? Help καμιά ιδέα;
geldwer1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Τροφοδοτικό,άλλαξε τροφοδοτικο.Δοκίμασε κάποιο της Chieftec.
phanispal Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Γιατί ν' αλλάξει τροφοδοτικό και μάλιστα να βάλει ένα της Chieftec;
caution Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 λιώστες @ memtest γιατί κάτι βρωμάει εδώ... ( μήπως δεν έχει σωστά ρεύματα ο controller της μνήμης; )
Moderators Gi0 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Λέω κάτι ρυθμίσεις ίσως χάθηκαν από το BIOS. Τα περνάω όλα χειροκίνητα σύμφωνα με τα specs της OCZ για τις μνήμες, παίζω με τα NB voltage κλπ. Τίποτα τα ίδια. Οταν λες περασες χειροκινητα ρυθμισεις,τι εννοεις?Στις default και με χαλαρα timings παλι προβληματα?Μηπως δοκιμασες να βαλεις το προηγουμενο bios?Μια και τα προβληματα σου αρχισαν με το update,ισως να φταιει αυτο.
pcos Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 αφησε μονο 1 DIMM απο τις μνημες και ξανατεσταρε. περασε και ενα HDTUNE το δισκο για bad clusters. ομως φοβαμαι οτι κατι στραβωσε στη M/B
Nimrod7 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 ( μήπως δεν έχει σωστά ρεύματα ο controller της μνήμης; ) Ανέβαζα το NB voltage ανά +0.2 εώς τα 1.4V. Τα ίδια. Οταν λες περασες χειροκινητα ρυθμισεις,τι εννοεις?Στις default και με χαλαρα timings παλι προβληματα?Μηπως δοκιμασες να βαλεις το προηγουμενο bios?Μια και τα προβληματα σου αρχισαν με το update,ισως να φταιει αυτο. Με default το είχα πάντα... όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα δοκίμασα και manual. Περασά ότι παλαιότερο bios version είχε για το motherboard μου. αφησε μονο 1 DIMM απο τις μνημες και ξανατεσταρε.περασε και ενα HDTUNE το δισκο για bad clusters. ομως φοβαμαι οτι κατι στραβωσε στη M/B Άφησα 1 dimm, τα ίδια Δίσκο άλλαξα εβαλα διαφορετικό και ξαναπέρασα τα vista τα ίδια. με ένα dimm, το memtest περνάει αλλά στα windows τα ίδια. άλλες ιδέες;
caution Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 ...ξαναπέρνα το ίδιο firmware, ακούγεται χαζό το ξέρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.