FILIM0N Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Eχω ενα προβλημα εδω και αρκετους μηνες με το GSA-H55N Drive της LG. Συγκεκριμενα επαψε να διαβαζει και να γραφει τα CD της μαρκας PLATINUM. Με τα DVD της ιδιας μαρκας δεν εχει προβλημα. Ειναι περιεργο γιατι τα συγκεκριμενα CD τα εγραφε πριν καποιους μηνες και τωρα δεν μπορει να τα διαβασει αν και προσπαθει αρκετη ωρα σε σημειο να ψιλοκολλαει το PC... Με αλλα CD π.χ. της Verbatim δεν υπαρχει προβλημα. Να αναφερω οτι ειχα προβλημα με το προηγουμενο NEC ND-3551A και επειδη μια διαβαζε μια δε διαβαζε τα DVD τοτε εφαγε σουτ κατι που με προβληματιζει αν τελικα φταιει κατι αλλο. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=147972 Μηπως φταιει κατι στη συνδεσμολογια του PC? Ειναι σε θεση 0 στο Primary ATA Channel. Ενα αλλο DVD Drive της Αsus ειναι στη θεση 1 στο Primary ATA Channel. Να παιξω με τα jumperακια και τις θεσεις τους ή δεν εχει νοημα?
caution Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 (αν έχει θέμα με ταχύτητες δες μπας και έχει "γυρίσει" σε PIO mode) ...κατά τα άλλα ή που οι συγκεκριμένες μάρκες άλλαξαν χαρακτηριστικά και το drive σου σκαλώνει ή σιγά σιγά ψoφάει Καλό καθάρισμα και firmware update ftw
FILIM0N Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μια που ειπες για firmware update, εχει το 1.02 και το τελευταιο ειναι το 1.05. Στις οδηγιες εγκαταστασης για το τελευταιο λεει μεταξυ αλλων Critical Instructions: (to be followed carefully) 1. Connect the drive as΅°master΅±by it self, on the secondary IDE controller with no other device on the same IDE cable, making note to set the jumper on the back of the drive to the΅°master΅±position. Μου φαινεται παραξενο να φταιει ομως το firmware αφου με το ιδιο firmware πριν δεν ειχε προβλημα. Δεν εχω κανει ακομα το update γιαυτο το λογο και γιατι θα πρεπει συμφωνα με τα παραπανω να αποσυνδεσω το αλλο DVD Drive και να ελεγξω το jumperακι.
caution Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 ...συχνά τα firmware updates, μεταξύ των άλλων, προσθέτουν κωδικούς για νέες μάρκες media και ένα δισκάκι που αγόραζες χθες σαν "verbatim" δεν είναι σίγουρο πως και αύριο θα είναι "verbatim"
FILIM0N Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Mα μιλαμε για την ιδιο πυργο και την ιδια 50αδα... Να κανω εναν εξορκισμο?
the_eye Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Τα PLATINUM είναι του κιλού, δεν τα παράγουν οι ίδιοι απλά βάζουν την φίρμα σε ότι noname βρούνε. Μην έχεις πολλές απαιτήσεις από αυτά.
Street-Fighter Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Άσχετο έχω και εγώ ενα dvd drive και θέλω να του κάνω firmware update αλλά το έχω κανει εξωτερικό και παίζει απο θυρα usb να το χώσω μέσα κανονικά η να το κάνω και έτσι από την usb?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.