Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilona

ilona 16 αναρτήσεις

• aledjo

aledjo 10 αναρτήσεις

• elven

elven 7 αναρτήσεις

• SpY

SpY 5 αναρτήσεις

Δημοσ.

Eντάξει ρε μάγκες πάσο...τα ρέστα μου και τα σχετικά, εγώ δεν το βλέπω έτσι.

Να σπουδάσω γιατρό και να γίνει ένας βέγγος για όλες τις δουλειές με 600 ευρώ;Να πάει απ' τα 18 του να μη πληρώνω και απ' το υστέρημα μου.

Δημοσ.
nick[;2706066'']Ας βρει άλλη δουλειά και ας έχει και το πτυχίο του

και πρέπει να πληρώσει ο ζαχαροπλάστης από την κοζάνη για το νεόπλουτο από τα βριλήσσια? Ας βγάλει ο μπαμπάς του λεφτά από την τσέπη του, να τα δώσει στο κράτος ή στον ιδιώτη. Υπάρχουν κολλέγια στις ηπα που πάνε παιδιά άσχετα στην κυριολεξία, λεφτάδων. Βέβαια υπάρχουν και παιδιά λεφτάδων που πάνε στο yale. Αλλά πληρώνουν οι ίδιοι, δεν πληρώνει ο φορολογούμενος

Δημοσ.
Ναι να σπουδάσει. Για τα αγόρια 5-8 χρονια αραλίκι, μεγαλύτερο από το σχολείο. Πχ στο σχολείο παίζει να πεφτες σε κανά βλάκα καθηγητή που έπαιρνε απουσίες (ναι υπάρχουν κ τέτοιοι). Στη σχολή αν θες πας, πχ εγώ πήγαινα αρκετές φορές 2-4 άλλες φορές για μάθημα, άλλες για καφέ. Εκτός και αν είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αλλά να κλείσουν οι σχολές που δεν προσφέρουν τπτ στην ανάπτυξη μιας χώρας. Ιστορικοί, φιλόσοφοι, φπψ, φιλόλογοι, φυσικομαθηματικοί δεν προσφέρουν τπτ. Απλά πληρώνει ο κοσμάκης φόρους για να λένε κάποιοι τις αμπελοφιλοσοφίες τους. Αφήστε που λένε και ανιστόρητα πράγματα. Να βγει ο υπ παιδείας και να πει. Κύριε πάντειε πόσοι απορροφούνται από εσένα? το 30%. Από αυτό το 30% πόσων τους χρειάστηκε το πτυχίο ? Το 50%. Αρα την επόμενη χρονιά οι θέσεις πρέπει να μειωθούν κατά 85%. Και θα μου πείτε. Τι λε ρε μεγάλε, θα υπάρξει ανεργία. Οχι γιατί πρώτον θα φροντίσεις φτιάξεις ιδιωτικά πανεπιστήμια και κατά 2ον θα έχεις δημιουργήσει υποδομές για προσέλκυση βιομηχανιών οπότε κάποιοι θα απορροφηθούν κει πέρα. Α και εννοείται ότι ένα 1500 το χρόνο πρέπει να δίνεται ως εγγυηση στις σχολές. Ας παρει ο πατέρας στην κοράκλα του ματίζ, όχι c3.

Περιέργως συμφωνώ μαζί σου:devil: Έχουμε τόσα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ , τόσα τμήματα συνολικά αλλά η διασύνδεση εργασίας - σπουδών είναι μάλλον άγνωστη λέξη.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς στην πρόταση που έχω με bold.

Δημοσ.
και πρέπει να πληρώσει ο ζαχαροπλάστης από την κοζάνη για το νεόπλουτο από τα βριλήσσια? Ας βγάλει ο μπαμπάς του λεφτά από την τσέπη του, να τα δώσει στο κράτος ή στον ιδιώτη. Υπάρχουν κολλέγια στις ηπα που πάνε παιδιά άσχετα στην κυριολεξία, λεφτάδων. Βέβαια υπάρχουν και παιδιά λεφτάδων που πάνε στο yale. Αλλά πληρώνουν οι ίδιοι, δεν πληρώνει ο φορολογούμενος

Δεν σπουδάζει μόνο ο νεοπλουτος.

Δημοσ.
nick[;2706110'']Δεν σπουδάζει μόνο ο νεοπλουτος.

Καλά και τα τζάκια σπουδάζουν. Γενικά όποιος σπουδάζει έχει φράγκα. Ειτε γιατί τα δωσε στα φροντιστήρια, είτε γιατί τα δίνει τώρα.

μαυρη χηρα, οι εγγλέζοι δίνουν ένα 3000 στερλίνες, εμείς γιατι να μη δώσουμε 1500άρι? Δωρεάν παιδεία με κράτος που χρωστάει και δανείζεται δεν παίζει. Μπορούμε βέβαια να το πάρουμε απ το εφάπαξ των δημοσίων, αλλά παίζει να χουμε παλι μικροαστικές διαδηλώσεις.

Δημοσ.
Καλά και τα τζάκια σπουδάζουν. Γενικά όποιος σπουδάζει έχει φράγκα. Ειτε γιατί τα δωσε στα φροντιστήρια, είτε γιατί τα δίνει τώρα.

Το 'έχω φράγκα' είναι σχετικό."Πόσα φράγκα" είναι το θέμα.

Δημοσ.

Οχι ρε γαμα τα χαρτια και τις σπουδες , ενα χαρτι ειναι μέχρι 3η γυμνασίου αξίζει να πας μόνο για να ξες να διαβαζεις καμια αθλητική εφημερίδα

ΜΠΑΟΚ ΡΕ

Δημοσ.
.. Υπάρχουν κολλέγια στις ηπα που πάνε παιδιά άσχετα στην κυριολεξία, λεφτάδων. Βέβαια υπάρχουν και παιδιά λεφτάδων που πάνε στο yale. Αλλά πληρώνουν οι ίδιοι, δεν πληρώνει ο φορολογούμενος

μην παιρνεις κ ορκο τα περισσοτερα uni δουλευουν με υποτροφιες για τους υπηκοους τους. κ κυριως για τα τοπ uni

Δημοσ.
μην παιρνεις κ ορκο τα περισσοτερα uni δουλευουν με υποτροφιες για τους υπηκοους τους. κ κυριως για τα τοπ uni

ναι, για το 10%. Οι υπολοιποι είναι ευκατάστατοι αμερικάνοι ή πάμπλουτοι ινδοκινέζοι.

Το 'έχω φράγκα' είναι σχετικό."Πόσα φράγκα" είναι το θέμα.

τόσα ώστε να σπουδάζει. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν. Αρα η εκπαίδευση έχει ταξικούς φραγμούς.

Δημοσ.

Να σπουδάσει 1000%!!!

Και εννοείται ότι ΟΠΟΥ και να σπουδάσει με το ζόρι δεν θα μάθει τπτ...

Δλδ αν δεν ασχολείται και μόνος του με το αντικείμενο των σπουδών του δεν θα μάθει τπτ παραπάνω από τα ΕΝΤΕΛΩΣ ΒΑΣΙΚΑ και όταν τελειώσει (και αν) θα λέει ότι πήγαν τζάμπα οι σπουδές...

Αυτό ισχύει από τα Κρατικά ΙΕΚ μέχρι και τα μεγάλα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Αν δεν την ψάξεις και μόνος σου την δουλειά ΔΕΝ θα προχωρήσεις.

Δημοσ.

Εγώ παιδιά δίνω φέτος πανελλήνιες (σε μία βδομάδα:cry::eek:) και πιστεύω ότι ένα πτυχίο σαφώς δε σου εξασφαλίζει τη ζωή σου το μέλλον σου κλπ, απλά αυξάνει τις πιθανότητες να κάνεις κάτι καλό, δλδ άμα πριν είχες 10% με το πτυχίο έχεις 15%. Για να γίνει αυτό πρέπει να σπουδάσεις κάτι που σου αρέσει και σε ενδιαφέρει, και αν δεν καταφέρεις να βρεις κάτι πάνω σε αυτό ή κοντά σε αυτό δε χάθηκε και ο κόσμος, μπορείς να βρεις να κάνεις κάτι που δεν απαιτεί πολλές γνώσεις.

Απλά άμα δε έχεις από πίσω κάποια οικογένεια να σε κρατάει(με μια οικογενειακή επιχείρηση ή πολλά λεφτά τέλος πάντων) χωρίς ένα χαρτί είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να πετύχεις. Με το πτυχίο θα μπορείς τουλάχιστον να ψάχνεις για κάτι συγκεκριμένο και άμα είσαι και καλός σε αυτό θα πετύχεις(ίσως όχι τα εκατομμύρια αλλά ό,τι χρειάζεται για μια αξιοπρεπής ζωή)

Δημοσ.

Ο λογος για τον οποιο ΠΡΕΠΕΙ να σπουδαζεις, ειναι διοτι σε ενδιαφερει ενα αντικειμενο (σε οποιονδηποτε τομεα ) και θες να λαβεις οσο το δυνατο περισσοτερη και βαθεια γνωση επανω σε αυτο.Δυστυχως αυτο δεν συμβαινει στην Ελλαδα,που οι περισσοτεροι τοπ συνδιαζουν με την επαγγελματικη αποκατασταση,γι αυτο το μονο που τους νοιαζει ειναι να παρουν το "χαρτι" με οποιοδηποτε τροπο.Δηλαδη αν μπορουσαν να παρουν το "χαρτι" χωρις να ανοιξουν ουτε μια φορα βιβλιο, θα το εκαναν.

Και αυτο συμβαινει,διοτι στη χωρα μας υπαρχει αυτη η καταντια με το δημοσιο,που βλεπεις παιδια με πτυιχια και μεταπτυχιακα, ο μονος τους στοχος ειναι να καβατζοθουν στο δημοσιο.

Γι αυτο και εγω παντα λεω οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι ΠΡΕΠΕΙ να βγαινουν στη συνταξη στα 65, αφου ειναι οι πιο καβατζομενοι απο ολους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...