Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
κ εγω ετσι λεω να κανω...

Δυστυχώς αυτό είναι το θλιβερό,ολο και περισσότερους νέους ακούω να θέλουν να μείνουν μόνιμα στο εξωτερικό,μέσα σ'αυτούς κι εγώ.Το επίπεδο ζωής πλέον εδώ είναι πάρα πολύ χαμηλό,πολλές φορές αφόρητο.

Οσο για τις σπουδές,όσο χάλια κι αν είναι η τριτοβάθμια εκπαίδευση,πάντα κάτι σου μένει.Εστω και μόνο το γεγονός ότι μιλάς καλύτερα τη γλώσσα σου,είναι σημαντικό.Εξαρτάται κι απ'το πώς βλέπει κανείς την ιδιότητα του φοιτητή.Αν είναι μόνο φραπές και τάβλι,δεν γίνεται τίποτα.Χρειάζεται κι η προσωπική προσπάθεια κι η θέληση του καθενός.Όσο για δουλειές,ακόμα κι αν δεν βρεις να κάνεις αυτό ακριβώς που έχεις σπουδάσει,μπορείς πάντα να το κυνηγάς και να ελπίζεις.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilona

ilona 16 αναρτήσεις

• aledjo

aledjo 10 αναρτήσεις

• elven

elven 7 αναρτήσεις

• SpY

SpY 5 αναρτήσεις

Δημοσ.
Πάτε και στο εξωτερικό να δείτε την γλύκα, θα γυρνάτε με Πορσε και ξανθιές γκόμενες όλη μέρα. 2 Φίλοι μου γυρισαν απο Αγγλία και Ολλανδία οπου αφού τελείωσαν τα μεταπτυχιακά τους είτε βρισκανε δουλειές οτι ναναι ή δεν έβρισκαν (σε αυτο που σπούδασαν)κατι έστω και κοντα σε αυτο που σπούδασαν.

Ευχαριστουμε SpY για την υποστηριξη σου. Μας δινεις δυναμη για το μελλον. :P

Επισης, καλο θα ηταν να γυρναω εγω με πορσε και ξανθιες γκομενες ολη μερα αλλα δεν νομιζω να δινει την ιδια ευχαριστηση ουτε στην ilona αλλα ουτε στην black_widow. Μπορει βεβαια να ισχυει και ο νομος του ιντερνετ που λεει "δεν υπαρχουν γυναικες στο ιντερνετ".

Δημοσ.

κακα τα ψεατα... στην ελλαδα δεν υπαρχει μελλον!!! (οσο για τις γυναικες... υπαρχουν! :-))

Δημοσ.
Ευχαριστουμε SpY για την υποστηριξη σου. Μας δινεις δυναμη για το μελλον. :P

Απλα προσπαθω να περιγράψω την πραγματικότητα.Δεν είναι κακό να είμαστε ρεαλιστές. Αρκετοί πιστεύουν οτι φεύγοντας στο εξωτερικό τελείωσε εξασφάλισαν την ζωη που ονειρευονταν. Δυστυχως δεν είναι έτσι. Ουτε η φοιτητικη ζωή και μετα κουστουμάτο αφετνικό σε γωνιακό γραφειο στο 112o οροφο του manhattan. Αυτά γίνονται μονο στο Ηοllywood.

H ζωη είναι σκληρή και όσο πιο σύντομα το συνηδειτοποιησουμε τόσο πιο γρήγορα θα προσγειωθούμε απο τα τρελά όνειρα που κάναμε.

Μακάρι να πετυχετε όλοι στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία και να γίνεται ζάμπλουτοι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχεις κονε για να βρεις δουλεια ?

θα σου δεινει αυτα που δικαιουσε?

λεφτα για να σπουδασεις εχεις?

μενεις επαρχια?ισως με τα 700ε μπορεσεις να απεξαρτοποιηθεις απο το πατρικο σπιτι...

κανα εισοδημα απο κανα νοικι εχεις?

ή κανα σπιτι να μεινεις χωρις ενοικιο?

ξενες γλωσσες?

θα μπορεσεις να τελειωσεις στα χρονια σου?

εχεις ηδη κατι απο πισω σου π.χ. μια οικογενειακη επιχειρηση ?

θα σπουδασεις κατι που να εχει μελλον ?

κτλ κτλ..

καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη..

παντως αν ειναι δυσκολο να βρεις δουλεια με πολλα πτυχια,φαντασου πως θα ειναι να μην εχεις τιποτα..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Η απάντηση είναι ΝΑΙ να επιλέξει να σπουδάσει κάποιος.

Όχι όμως για να γίνει πλούσιος, αλλά για να μπορέσει να επιβιώσει κάποιος στις μέρες μας! Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα με τόσους που έχουν πτυχίο πια, σε μερικά χρόνια όταν κάνεις αίτηση να δουλέψεις στα ΜcDonalds (για παράδειγμα) θα ζητάνε ΜΑΣΤΕΡ σε οποιονδήποτε κλάδο και με τόσες αιτήσεις που θα λαμβάνουν θα παίρνουν μόνο αυτούς που έχουν ΔΟΚΤΟΡΑ :X

Δημοσ.
Πάτε και στο εξωτερικό να δείτε την γλύκα, θα γυρνάτε με Πορσε και ξανθιές γκόμενες όλη μέρα. 2 Φίλοι μου γυρισαν απο Αγγλία και Ολλανδία οπου αφού τελείωσαν τα μεταπτυχιακά τους είτε βρισκανε δουλειές οτι ναναι ή δεν έβρισκαν (σε αυτο που σπούδασαν)κατι έστω και κοντα σε αυτο που σπούδασαν.

ένα μέρος τις αληθειας είναι ότι κάποια πράματα που σπούδασες στο εξωτερικό δεν έχουν αντίκρισμα στην ελλάδα. πχ εγώ έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε χημικός μηχανικής η φυσικός μηχανικός εδώ που είμαι (βρυξέλλες) και διάλεξα χημικός γιατί ο φυσικός ούτε που υφίσταται σαν έννοια στην ελλάδα.

Δημοσ.
ένα μέρος τις αληθειας είναι ότι κάποια πράματα που σπούδασες στο εξωτερικό δεν έχουν αντίκρισμα στην ελλάδα. πχ εγώ έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε χημικός μηχανικής η φυσικός μηχανικός εδώ που είμαι (βρυξέλλες) και διάλεξα χημικός γιατί ο φυσικός ούτε που υφίσταται σαν έννοια στην ελλάδα.

Γι' αυτό σπουδάζεις εξωτερικό και μένεις κ κει.:-)

Δημοσ.

Kαλά πραγματικά ρε εύα...αυτά τα 2 που είπες ούτε καν τα έχω ακούσει.Που στο καλό θες να πιάσεις δουλειά;Να προσφέρεις τι;

Δημοσ.
αυτά τα 2 που είπες ούτε καν τα έχω ακούσει.Που στο καλό θες να πιάσεις δουλειά;Να προσφέρεις τι;

Ο φυσικός μηχανικός υποθέτω ότι θα χρειάζεται σε κατασκευές αλλά και στην παραγωγή εξειδικευμένων προϊόντων κτλ

Ο χημικός μηχανικός (ούτε αυτός έχει ανοιχτό ορίζοντα στην Ελλάδα) μπορεί να εργαστεί σε φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες τροφίμων, σε διάφορα προϊόντα όπως απορρυπαντικά (χημικά που λέμε), όπλα κτλ

Επειδή όμως η μικρή και χαριτωμένη Ελλαδίτσα μας στα παραπάνω είναι αρκετά πίσω και δεν διαθέτει ισχυρή βιομηχανία, το επάγγελμα του μηχανικού έχει αμφίβολη επαγγελματική αποκατάσταση. Πχ ο μηχανικός παραγωγής και ο χημικός μηχανικός τι δυνατότητες μπορεί να έχει στην Ελλάδα, συγκριτικά με τους πολιτικούς μηχανικούς..

Δημοσ.
Απλα προσπαθω να περιγράψω την πραγματικότητα.Δεν είναι κακό να είμαστε ρεαλιστές. Αρκετοί πιστεύουν οτι φεύγοντας στο εξωτερικό τελείωσε εξασφάλισαν την ζωη που ονειρευονταν. Δυστυχως δεν είναι έτσι. Ουτε η φοιτητικη ζωή και μετα κουστουμάτο αφετνικό σε γωνιακό γραφειο στο 112o οροφο του manhattan. Αυτά γίνονται μονο στο Ηοllywood.

H ζωη είναι σκληρή και όσο πιο σύντομα το συνηδειτοποιησουμε τόσο πιο γρήγορα θα προσγειωθούμε απο τα τρελά όνειρα που κάναμε.

Μακάρι να πετυχετε όλοι στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία και να γίνεται ζάμπλουτοι

Δεν κάνω τρελά όνειρα, δεν είμαι 5 χρονών, βλέπω τι γίνεται γύρω. Σαφώς και θέλω καλύτερη ποιότητα ζωής και πραγματικά δεν είμαι αισιόδοξη με την πολιτική που ακολουθείται και με την ελληνική νοοτροπία που επικρατεί. Μακάρι να μη χρειαστεί να φύγω αλλά αν δε δω προκοπή σε μερικά χρόνια...:shock:

Δημοσ.

Ακυρο το ερώτημα, γενικά.

Η επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση είναι θέμα του καθενός, όπως και το τι θα κάνει με τη ζωή του- κανόνες δεν υπάρχουν στο παιχνίδι, και οι γνώμες των άλλων σε τέτοιου είδους προσανατολισμούς περισσότερο αποπροσανατολίζουν.

Η εξέλιξη μετράει και από 'κει και πέρα θα υπάρχουν πάντα τόσο καλοί, επιτυχημένοι ή φραγκάτοι (ή αντίθετα, κακοί, αποτυχημένοι ή φτωχοί) ηλεκτρολόγοι όσο και γιατροί. Αυτό δε μου λέει τίποτα, ούτε δείχνει τι δρόμο πρέπει να διαλέξει κανείς στα 20 του.

Σίγουρα όμως πρέπει να σταματήσουν οι μαζικές κατηγοριοποιήσεις ανθρώπων σύμφωνα με το αν "σπούδασαν ή όχι", καθώς και τα κόμπλεξ.

Για εμένα το ίδιο ελεεινός είναι ο ξυλουργός που νιώθει μειονεκτικά και βγάζει κακία ή πικρία απέναντι στον αρχιτέκτονα επειδή αυτός "έχει πτυχίο", με τον γιατρό που σνομπάρει τον ψυκτικό γιατί "αυτός δε σπούδασε, άρα είναι κατώτερο ον απο εμένα". Αν είσαι καλός στον τομέα σου, σίγουρα προσφέρεις στο σύνολο. Γενικά, ο καθένας στον τομέα του. Ανεργία, κρίσεις κλάδου και τα λοιπά, είναι εποχιακά φαινόμενα και άλλο ζήτημα.

Δημοσ.

Ναι να σπουδάσει. Για τα αγόρια 5-8 χρονια αραλίκι, μεγαλύτερο από το σχολείο. Πχ στο σχολείο παίζει να πεφτες σε κανά βλάκα καθηγητή που έπαιρνε απουσίες (ναι υπάρχουν κ τέτοιοι). Στη σχολή αν θες πας, πχ εγώ πήγαινα αρκετές φορές 2-4 άλλες φορές για μάθημα, άλλες για καφέ. Εκτός και αν είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αλλά να κλείσουν οι σχολές που δεν προσφέρουν τπτ στην ανάπτυξη μιας χώρας. Ιστορικοί, φιλόσοφοι, φπψ, φιλόλογοι, φυσικομαθηματικοί δεν προσφέρουν τπτ. Απλά πληρώνει ο κοσμάκης φόρους για να λένε κάποιοι τις αμπελοφιλοσοφίες τους. Αφήστε που λένε και ανιστόρητα πράγματα. Να βγει ο υπ παιδείας και να πει. Κύριε πάντειε πόσοι απορροφούνται από εσένα? το 30%. Από αυτό το 30% πόσων τους χρειάστηκε το πτυχίο ? Το 50%. Αρα την επόμενη χρονιά οι θέσεις πρέπει να μειωθούν κατά 85%. Και θα μου πείτε. Τι λε ρε μεγάλε, θα υπάρξει ανεργία. Οχι γιατί πρώτον θα φροντίσεις φτιάξεις ιδιωτικά πανεπιστήμια και κατά 2ον θα έχεις δημιουργήσει υποδομές για προσέλκυση βιομηχανιών οπότε κάποιοι θα απορροφηθούν κει πέρα. Α και εννοείται ότι ένα 1500 το χρόνο πρέπει να δίνεται ως εγγυηση στις σχολές. Ας παρει ο πατέρας στην κοράκλα του ματίζ, όχι c3.

Δημοσ.

Πάνω κάτω συμφωνώ με τον αφεντικό.

Δηλαδή ρε φριντουμπους ο γιος σου διαλέγει να σπουδάσει στη Χ σχολή.Του αρέσει το γουστάρει αλλά δεν πρόκειται να καταφέρει να βρει δουλειά με το πτυχίο του.

Ωραία τον μόρφωσες και καμαρώνεις λεβέντη γιο 2 μέτρα...τι θα τον κάνεις;

Από που θα απορροφηθεί μετά;Το ο,τι 5-10 πατεράδες έχετε φράγκα και τα σκορπάτε για να κάνουν τη κ...α τους τα παιδιά σας είναι δικαίωμα σας αλλά μη παίρνετε στο λαιμό σας και άλλους γονείς που θέλουν τα κόπια τους και τα λεφτά τους να βρουν αντίκρισμα μετά από 5 χρόνια.Ναι να το κάνεις γιατρό, να κόψεις το λαιμό σου να τον σπουδάσεις μια 10ετία αλλά μετά να βρει και μια δουλειά.Right?

Τα τερπνόν μετά του ωφελίμου ρε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...