Evgenios1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 το μεγαλυτερο ποσοστο των Ελληνων αφεντικων ειναι με τη σκεψη "θελω υπαλληλους που να μου φερνουν λεφτα! δε με νοιαζει ο τροπος αρκει να μου φερνουν λεφτα" και παντα βρησκονται βλαμενοι που το κανουν... Το ποιο σωστο που διαβασα σε ολο το θεμα. Ειτε εχεις 3221 πτυχια ειτε οχι, ενα πραμα μετραει' να καταλαβαινεις το τι γινετε γυρο σου.
slygeo87 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Γύρο διπλόπιτα. Έχει αρκετά πειστικά επιχειρήματα ο aledjo, είναι προτιμότερο να ακούσεις την άποψη ενός που έχει βγει έστω και λίγο στο κουρμπέτι για ημερομίσθιο παρά κάποιον μορφωμένο φοιτητή που δίνει για το μαστεράκι του. Ένα πτυχίο ΤΕΙ/ΑΕΙ δεν σου εξασφαλίζει οπωσδήποτε επαγγελματική αποκατάσταση, αναμφίσβητητα όμως στα χρόνια μας είναι κάτι σαν το απολυτήριο του Γυμνασίου που είχαν το '80.Είσαι μορφωμένος και έτσι.Κάτι μπορείς να κάνεις.Βέβαια έχει μεγάλη σημασία για το τι θα διαλέξεις να σπουδάσεις, όχι μόνο για να αυξήσεις τις γνώσεις σου σαν άτομο αλλά προτίστως για να έχεις προοπτικές να καβατζώσεις κάτι αξιόλογο. Η γενιά των 680-700 ευρώ είναι γεγονός και δυστυχώς πλέον έχουν γίνει τόσο σκατά τα πράγματα που ακόμα και ένα καλό ρημαδόχαρτο να έχεις δεν σημαίνει ο,τι απαραίτητα θα βρεις αυτό που αξίζεις βάσει των γνώσεων και των πτυχίων που διαθέτεις.Επίσης μαστερς κλπ (δεν ξέρω απέχω απ' αυτά) δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σε βοηθήσουν να εξελιχθείς εκτός Αθηνών-Θεσσαλονικής-Πατρών και γενικά μεγαλουπόλεων.Ο βασικός μισθός είναι βασικός μισθός και θα κουβαλάς και το καφέ του αφεντικού άμα λάχει. Ον τόπικ: Αν θες σπούδασε αλλά φρόντισε να διαλέξεις κάτι που θα έχει προοπτικές.Τι να το κάνω αν μου λες ο,τι είσαι πτυχιούχος φιλοσοφίας.Κόψε μια γωνία απ' το χαρτάκι και τηγάνισε τη.Απ' την άλλη αν βρεις κάτι αξιόλογο σε δουλειά, που εξασφαλίζει ικανοποιητικές αποδοχές και πάνω απ' όλα ΑΣΦΑΛΕΙΑ τότε χώσου.Μπορεί να εδραιωθείς και να καταφέρεις να ορθοποδήσεις. /edit: θελω υπαλληλους που να μου φερνουν λεφτα! δε με νοιαζει ο τροπος αρκει να μου φερνουν λεφτα Επικό post πραγματικά.Ο,τι πιο σωστό έχεις πει.
johnykim Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Τι να το κάνω αν μου λες ο,τι είσαι πτυχιούχος φιλοσοφίας. Τίποτα να μην το κάνεις.Κάνει σε μένα όμως που το επέλεξα.Γιατί? Μα γιατί μου άρεσε και μ'αρέσει να κάνω στην ζωή μου πράγματα που με ευχαριστούν. Δεν ζούμε για τα λεφτά!
little loulou Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 +φωνω μαζι σας αλλα ειναι αρκετ αυτοι που υποστριζουν οτι τα χρματα που θα "χαλασεις" για τις σπουδες (σπιτι, φαγτο... κτλ) δεν βρσκουν τοπο κ ειναι "πεταμενα" λεφτα! πιστευουν οτι ειναι πιο αποδοτκο να βρεις μια δουλεια με 800 ευρουλακια και να εισαι οκ και οικονομικα ανεξαρτ.! δεν το διατυπωσα με αυτο τον απολυτο τροπο που το λες εσυ..ειπα πως με αφορμη τις χιλιαδες αγγελιες για ζητηση δουλειας που υπαρχουν αρχιζεις και μπαινεις σε ενα τρυπακι του να μην σπουδασεις και να ξεκινησεις να δουλευεις για να βγαλεις λεφτα. δεν υποστηριξα πως δεν πρεπει καποιος να σπουδασει.. απλα συνεχεια μα συνεχεια σε βαζουν να σκεφτεις και να βρεις τροπο να βγαλεις λεφτα.. και τις σχολες με βαση το χρημα τις επιλεγουμε πλεον..
slygeo87 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Τζον μετά μη λέτε γιατί καταντάτε ντιλιβεράδες και σουβλατζίδες όμως.Δεν πας φοιτητής μόνο για να πηδάς στο 2αράκι σου και να σερφάρεις στο internet.ΟΧΙ, στη ζωή σου δεν κάνεις ο,τι θέλεις, ΟΧΙ δεν κάνεις μόνο πράγματα που σε ευχαριστούν.Πρέπει να ιδρώσεις και να κουραστείς για να βγάλεις το 700αράκι σου το μήνα.Θες δεν θες για τα λεφτά ζεις...γιατί αυτά θα σε ζούν, εσένα και τα παιδάκια σου.Αν έχεις κανένα ευρωδέντρο στο πατρικό σου με γειά σου με χαρά σου.
johnykim Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Το διορθώνω : Δεν ζούμε μόνο για τα λεφτά. Το πως θα βγάλει καποιος 700 ευρώ δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να σπουδάσει.
black_widow Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Τίποτα να μην το κάνεις.Κάνει σε μένα όμως που το επέλεξα.Γιατί? Μα γιατί μου άρεσε και μ'αρέσει να κάνω στην ζωή μου πράγματα που με ευχαριστούν. Δεν ζούμε για τα λεφτά! Xωρίς λεφτά δε ζούμε...Τώρα είναι όλα καλά που μένουμε με τους γονείς μας( οι περισσότεροι νέοι τουλάχιστον). Μετά τι γίνεται; Πόσοι καταφέρνουν να ανεξαρτητοποιηθούν πραγματικά ( όχι να τους πληρώνουν τους λογαριασμούς οι γονείς και κάτι τέτοια ωραία); Ωραίο να λέμε ότι οι σπουδές είναι για να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας ( βέβαια στην Ελλάδα μόνο "ανώτατη" δεν είναι η εκπαίδευση) και για να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε αλλά πρέπει να έχουν αντίκρυσμα, αλλιώς είναι πεταμένα χρόνια και πεταμένα λεφτά ( για όσους σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους)... Το πτυχίο έχει καταντήσει πλέον να έχει τόση αξία όση είχε το απολυτήριο λυκείου όταν ήταν οι γονείς μας στην ηλικία μας. Αν θέλω να αποκτήσω ευρύτερη μόρφωση σίγουρα δε θα περιμένω να την αποκομίσω από τη φοβερή ελληνική "παιδεία":X Τώρα είδα τη διόρθωση
elven Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Η δουλειά θα είναι για τα επόμενα 30-40 χρόνια. Αν κάνεις κάτι που δεν σε ευχαριστεί επειδή και μόνο έχει λεφτά θα ζεις μες τη μιζέρια,απλά φαντάσου το τώρα καθημερινά επι 8 ώρες τσε βάλε να κάνεις κάτι που σιχαίνεσαι,ακόμα και αν αμοίβεσαι. Ωραία ζωή Το καλύτερο είναι να τα συνδιάσεις,proceed Επεξ/σία 6 Μαΐου 2009 από elven
johnykim Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Ωραίο να λέμε ότι οι σπουδές είναι για να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας ( βέβαια στην Ελλάδα μόνο "ανώτατη" δεν είναι η εκπαίδευση) και για να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε αλλά πρέπει να έχουν αντίκρυσμα, αλλιώς είναι πεταμένα χρόνια και πεταμένα λεφτά ( για όσους σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους)... Το πτυχίο έχει καταντήσει πλέον να έχει τόση αξία όση είχε το απολυτήριο λυκείου όταν ήταν οι γονείς μας στην ηλικία μας. Αν θέλω να αποκτήσω ευρύτερη μόρφωση σίγουρα δε θα περιμένω να την αποκομίσω από τη φοβερή ελληνική "παιδεία":X Αντίκρυσμα εννοείς στο να βρεις αργότερα δουλειά? Γιατί ακόμα και να μην βρεις, τα χρόνια για μένα δεν είναι χαμένα αφού εχεις πάρει γνώσεις και σε τομείς μάλιστα που σε ενδιαφέρουν. elven, μαζί σου.
anarxos0 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Αν μπορείς να έχεις αυτήν την ευκαιρία, τότε να την αξιοποιήσεις. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση ειναι καθοριστική στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ατόμου. Ακόμα και ανάμεσα στις σχολές υπάρχει διαφοροποίηση.Θα ρωτήσεις απο την δυσκολία της σχολής; Οχι. Αλλά απο το επίπεδο της συναναστροφής που θα συναντήσεις στη σχολή.Και όσο πιο ψηλά πας τόσο αυξάνεται και αυτό το επίπεδο. Πότε θα καταλάβεις αν άξιζε τον κόπο να πας ή οχι;Οταν τελειώσεις ,θα δεις τον τρόπο που προσεγγίζει ενα θέμα η φίλη, -ος που σταμάτησε μόνο στο λύκειο και πως θα το προσεγγίζεις εσύ.Ο τρόπος σκέψεις θα είναι τοσο κοινός οσο η ανατολή με τη δύση..Θα καταλάβει ποτέ η φίλη-ος αυτή τη διαφορά;Οχι, διότι δεν θα έχει τις απαραίτητες εμπειρίες για να τις χρησιμοποίηση ως μέτρο σύγκρισης. Αν θα βρεις δουλειά; Δουλειά θα βρείς , αυτό είναι το μόνο σίγουρο, άλλο αν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου ή όχι αυτό εξαρτάται απο τις συγκυρίες της εποχής. Και τέλος, όταν θα κάνεις παιδιά, αυτά θα πατήσουν πλέον στις δικές σου πλάτες και θα δουν μακρύτερα,ενω τα παιδιά της φίλης-ου απο το λύκειο θα πρέπει να ξεκινήσουν απο εκεί που ξεκίνησες εσύ. Και με αυτόν τον τρόπο χτίζονται πολιτισμοί, με ενα σκαλοπατάκι κάθε φορά απο γενεά σε γενεά.
black_widow Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Πολύ ειδυλλιακά μου ακούγονται όλα αυτά...Η χρησιμότητα των σπουδών πέρα από τις γνώσεις που θα αποκομίσεις ( που σαφώς πιο πολλά θα μάθεις με το να ψάχνεσαι μόνος σου τι θα διαβάσεις και όχι να περιμένεις από τα Πανεπιστήμια- ΤΕΙ) είναι να εξειδικευτείς σε κάποιο επαγγελματικό κλάδο ( αν και τώρα πια θες και Master οπωσδήποτε), να αποκτήσεις κάποια συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα και σαφώς ότι θα έχεις ένα χαρτί ανώτερο του απολυτηρίου λυκείου. Όταν οι γονείς έχουν ξοδέψει πόσα λεφτά για φροντιστήρια προετοιμασίας για τις πανελλήνιες, μετά για ενοίκια-λογαριασμούς κ.λ.π. ( για τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους), λεφτά για φροντιστήρια για διπλώματα ξένων γλωσσών και λοιπών προσόντων, όταν έχεις ξοδέψει, όταν εσύ έχεις χαλάσει πόσο χρόνο να παρακολουθήσεις τον κάθε άσχετο καθηγητή , να διαβάσεις τα άθλια συγγράματα, έχεις υπομείνει τη γραφειοκρατία των γραμματείων των σχολών, έχεις κάνει υποχρεωτικές εργασίες, έχεις κάνει την πρακτική ασκηση ( υποχρεωτική για ΤΕΙ, χωρίς ένσημα παρακαλώ), έχεις χάσει τον χρόνο σου και το χρήμα σου για μια αμφίβολη επαγγελματική αποκατάσταση και έναν μισθό που δεν αποσβένει τα έξοδα και τον κόπο που έχεις κάνει πώς μπορείς απλά να πεις "εντάξει μωρέ δε πειράζει, σημασία έχει ότι πήρα κάτι χρήσιμες γνώσεις "( omg τεράστια πρόταση που έγραψα). Και φυσικά όλα αυτά τα χρόνια δεν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, εξαρτιέσαι από γονείς ενώ έχεις ενηλικιωθεί και δεν έχεις επαγγελματική προυπηρεσία... Δουλειές φυσικά υπάρχουν αλλά πόσες δουλειές υπάρχουν είναι το θέμα και το τι λεφτά θα παίρνεις. Τελικά πόσους πτυχιούχους μπορεί να απορροφήσει η ελληνική αγορά εργασίας; Για να καταλήξω ( επιτέλους), γνώμη μου είναι ότι πρέπει να σπουδάζεις( όχι καθηγητικές σχολές- πόση παραπαιδεία και δημόσιους υπαλλήλους θα αντέξει πια η χώρα) και να δουλεύεις ταυτόχρονα...Δε θα βγάλεις τη σχολή σου στην ώρα της ( εκτός και αν είναι σχετικά εύκολο το επίπεδο σπουδών και είσαι επιμελής) αλλά το ελληνικό σύστημα παιδείας είναι αρκετά χαλαρό ( εξαιρώ τις σχολές με υψηλές απαιτήσεις)
BaLsAmoMenos Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Η δουλειά θα είναι για τα επόμενα 30-40 χρόνια.Αν κάνεις κάτι που δεν σε ευχαριστεί επειδή και μόνο έχει λεφτά θα ζεις μες τη μιζέρια,απλά φαντάσου το τώρα καθημερινά επι 8 ώρες τσε βάλε να κάνεις κάτι που σιχαίνεσαι,ακόμα και αν αμοίβεσαι. Ωραία ζωή Αυτο ειναι το νοημα φιλε μου. Σωστα τα ειπες. Ενα χρονο δουλευω πωλητης και μαζευω λεφτα για να πληρωσω το foundation και να φυγω εξωτερικο και οσο σκεφτομαι οτι θα μπορουσα να δουλευα ολη μου την ζωη σε κατι τετοιες δουλειες (που μπορει καποιος αλλος να γουσταρει τρελα βεβαια, αν και δυσκολο) με ποιανει καταθλιψη. Μπορει και να μην καταφερω τιποτα με το πτυχιο και να μην βρω δουλεια εκει που ενδιαφερομαι () αλλα μονο και μονο η ιδεα οτι υπαρχει η πιθανοτητα να κανω αυτο που γουσταρω κανει τις μερες στο μαγαζι πιο ευκολες. Ο Οκτωβριος ειναι κοντα κουφαλα αφεντικο (τοτε αρχιζω τα προκαταρτικα).
black_widow Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Αυτο ειναι το νοημα φιλε μου. Σωστα τα ειπες. Ενα χρονο δουλευω πωλητης και μαζευω λεφτα για να πληρωσω το foundation και να φυγω εξωτερικο και οσο σκεφτομαι οτι θα μπορουσα να δουλευα ολη μου την ζωη σε κατι τετοιες δουλειες (που μπορει καποιος αλλος να γουσταρει τρελα βεβαια, αν και δυσκολο) με ποιανει καταθλιψη. Μπορει και να μην καταφερω τιποτα με το πτυχιο και να μην βρω δουλεια εκει που ενδιαφερομαι () αλλα μονο και μονο η ιδεα οτι υπαρχει η πιθανοτητα να κανω αυτο που γουσταρω κανει τις μερες στο μαγαζι πιο ευκολες. Ο Οκτωβριος ειναι κοντα κουφαλα αφεντικο (τοτε αρχιζω τα προκαταρτικα). Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις να φύγεις εξωτερικό Με κόβω να κάνω Master έξω και να μη ξαναγυρίσω Ελλάδα
ilona Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Με κόβω να κάνω Master έξω και να μη ξαναγυρίσω Ελλάδα κ εγω ετσι λεω να κανω...
SpY Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Πάτε και στο εξωτερικό να δείτε την γλύκα, θα γυρνάτε με Πορσε και ξανθιές γκόμενες όλη μέρα. 2 Φίλοι μου γυρισαν απο Αγγλία και Ολλανδία οπου αφού τελείωσαν τα μεταπτυχιακά τους είτε βρισκανε δουλειές οτι ναναι ή δεν έβρισκαν (σε αυτο που σπούδασαν)κατι έστω και κοντα σε αυτο που σπούδασαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα