ilona Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 γιατι εισαι τοσο αρνητικος; κ εγω ξερω δυο τρσ που αν και μ οικονομκες δυσκολ καταφεραν να σπουδασουν το παιδακι τους κ τωρα που εχει πιασει δουλεια ειναι μια χαρα κ 2τρομαρες!
aledjo Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 γιατι εισαι τοσο αρνητικος; κ εγω ξερω δυο τρσ που αν και μ οικονομκες δυσκολ καταφεραν να σπουδασουν το παιδακι τους κ τωρα που εχει πιασει δουλεια ειναι μια χαρα κ 2τρομαρες! ναι δε λεω οτι δε πιανεις δουλεια... αλλα μη κανετε και ονειρα οτι θα βγαζετε και τρελα λεφτα! αυτο θελω να πω
ilona Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 ναι δε λεω οτι δε πιανεις δουλεια... αλλα μη κανετε και ονειρα οτι θα βγαζετε και τρελα λεφτα! αυτο θελω να πω τα "τρελα λεφτα" πιστευω πος ειναι αναλγα κ με το επαγγελμα που θα διαλεξεις! αν γινεις κατι που ειναι σπανιο η που οι περισ το προσπερνανε (πχ τμηματα οπως φυσικο αεριο, σχεδιοσμος κ τεχνολογια ξυλου επιπλου και αλλα) τοτε σιγουρα εχεις πιο πολες πθανττες να αυξσεις το εισοδμα σου απο 700ε 2 κ 3 κ 4000 (και πιο πανω αν κανεις κατι δικο σ)
Vagolas Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Κοιταξε το θεμα που ανοιξες ειναι τεραστιο για να σου δωσω να καταλαβεις.Εγω εδωσα περυσι παννεληνιες και περασα Χαλκιδα.Λογω οικονομικων δυσκολιων της οικογενειας δεν πηγα.Ετσι αποφασισα να πραγματοποιησω το δευτερο ονειρο μου μονιμος στο στρατο(απεση επαγγελματικη αποκατασταση και οχι πολλα αλλα καλα λεφτα)Κατα τη γνωμη δεν συμφερε να σπουδασω και να χρεωσω τους γονεις μου αλλα ουτε υπηρχε περιπτωση να σπουδαζω και να δουλευω για τρεις και εξηντα κατω απο το καθεστως πληρης εκμεταλλευσης!Αν πραγματικα το αγαπας αυτο που θες να σπουδασεις καντο αν οχι κανε κατι αλλο!Φιλικα
ilona Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 βασικα, ανοιξα αυτο το θεμα οχι για μενα αλλα με αφορμη μια συζτση που ειχε εδω χθες το βραδυ κ εμνε στ μεση κ λογω των ημερων! πολοι ειναι αυτοι που προβληματιζοντ σχετικα με αυτο το θεμα....
aledjo Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Κοιταξε το θεμα που ανοιξες ειναι τεραστιο για να σου δωσω να καταλαβεις.Εγω εδωσα περυσι παννεληνιες και περασα Χαλκιδα.Λογω οικονομικων δυσκολιων της οικογενειας δεν πηγα.Ετσι αποφασισα να πραγματοποιησω το δευτερο ονειρο μου μονιμος στο στρατο(απεση επαγγελματικη αποκατασταση και οχι πολλα αλλα καλα λεφτα)Κατα τη γνωμη δεν συμφερε να σπουδασω και να χρεωσω τους γονεις μου αλλα ουτε υπηρχε περιπτωση να σπουδαζω και να δουλευω για τρεις και εξηντα κατω απο το καθεστως πληρης εκμεταλλευσης!Αν πραγματικα το αγαπας αυτο που θες να σπουδασεις καντο αν οχι κανε κατι αλλο!Φιλικα +10000 ilona δεν ισχυει αυτο που λες. ποτε σαν υπαλληλος δε προκειτε να πιασεις τα 4000ευρω ΕΚΤΟΣ απο μετρημενες δουλειες που τις κανουν λιγοι... γνωστος μου με πτυχια, σπουδες στο εξωτερικο, παρα πολλες γνωσεις ετων 32, περνει 1200 ευρω. εισαι ευχαριστημενη εσυ με τοσα λεφτα αν εχεις κανει τοσα πολλα? υπαρχει εκμεταλευση στον ιδιωτικο τομεα οσο δε φανταζεσαι.
elven Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 μπορει να σπουδασεις και να κανεις δουλεια που να αξιζει για 3000 ευρω αλλα να περνεις 700ευρω. ειναι αυτο επιτυχια για σενα? αυτο μονο ως υπαλληλος. Δεν είναι επιτυχία,απο την άλλη χωρίς το πτυχίο δεν θα βρεις ούτε τα 700 ευρώ. Και αν τα βρεις σύγκρινε και τις συνθήκες εργασίας. Το ίδιο είναι να μαι στο PC,στο γραφειάκι έστω μαζί με άλλους 10 στον χώρο,με το air condition,το καλοριφέρ κτλ κτλ και το ίδιο ένας μπογιατζής που βγάζει 700 ευρώ; ως αφεντικο οπου δε χρειαζεται να εχεις σπουδασει κατι αρκει να εχεις μονο ενα κεφαλαιο, οποιαδηποτε δουλεια και αν κανεις, δε προκειτε ποτε τα 3000 να γινουν 700 γιατι πολυ απλα αν δε βγαινεις υπαρχουν 2 λυσεις. 1) κλεινεις την επιχειρηση 2) μειωνεις το μισθο στους υπαλληλους! (δηλαδη αντι να δινεις 3000 γινεις 700) αυτο γινεται σημερα... και ετσι οπως παμε ποτε δε θα παρει τα 3000... Ωραίο το 1.Και μετά τι ρε aldjo;Επέτης στην Ομόνοια; Καλά για το 2,νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις ότι θες;Μη μιλάς έχωντας το μυαλό σου στα σημερινά προσωρινά υποτίθεται δεδομένα,αυτό είναι κάτι έκτακτο και όχι ο κανόνας(λένε). Μετά σου τραβάν και μια απεργία και πάς στο 1; Για κάθε επιτυχημένο επιχψειρηματία που θα βρεις υπάρχουν 500 που απέτυχαν και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Τόσο απλά είναι;Κι αν ανοιχτείς ή μια χρονιά πέσεις έξω και κάνεις χρέη να σε δω πως συνέρχεσαι. δηλαδη δουλεψαν με το πτυχιο τους ως υπαλληλοι και ζουν πλουσιοπαροχα? ΔΕΝ εκαναν δικη τους δουλεια? αδυνατω να το πιστεψω Αδυνάτισε να το πιστέψεις Αν για εσένα το πλουσιοπάροχα μεταφράζεται σε Χιου Χέφνερ με βίλες και κουνελάκια τότε όχι δεν υπάρχει κανείς. Αν το πλουσιοπάροχα μεταφράζεται σε ζω άνετα,τα έσοδα καλύπτουν τα έξοδα και μπορώ να κάνω και κάποια απο τα γούστα μου τότε υπάρχουν πολλοί.
ilona Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 +10000 ilona δεν ισχυει αυτο που λες. ποτε σαν υπαλληλος δε προκειτε να πιασεις τα 4000ευρω ΕΚΤΟΣ απο μετρημενες δουλειες που τις κανουν λιγοι... γνωστος μου με πτυχια, σπουδες στο εξωτερικο, παρα πολλες γνωσεις ετων 32, περνει 1200 ευρω. εισαι ευχαριστημενη εσυ με τοσα λεφτα αν εχεις κανει τοσα πολλα? υπαρχει εκμεταλευση στον ιδιωτικο τομεα οσο δε φανταζεσαι. σιγουρα ειναι πολυ λιγα τα 1200 για τον κοπο που εκανε αλα σε σχεση με τα 700..... οσο για τα 4000 δεν μιλαω για υπαλληλο το λεω κ στην παρενθεσουλα...
aledjo Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δεν είναι επιτυχία,απο την άλλη χωρίς το πτυχίο δεν θα βρεις ούτε τα 700 ευρώ.Και αν τα βρεις σύγκρινε και τις συνθήκες εργασίας. Το ίδιο είναι να μαι στο PC,στο γραφειάκι έστω μαζί με άλλους 10 στον χώρο,με το air condition,το καλοριφέρ κτλ κτλ και το ίδιο ένας μπογιατζής που βγάζει 700 ευρώ; δηλαδη εσυ προτειμας να εχεις σπουδασει και ας περνεις 700 απλα για ασφαλεια για να μη μεινεις χωρις δουλεια. ο μπογιατζης κανει λιγοτερη δουλεια απ'οτι εσυ στο γραφειο. η δουλεια του ειναι σωματικη και δε κουραζει το μυαλο του οσο εσυ στο γραφειο. επισης δε περνουν 700 ευρω. ο βοηθος περνει 700 που βοηθαει το αφεντικο και αργοτερα αφου μαθει τη δουλεια γινεται αυτος αφεντικο και περενει πολλα περισσοτερα ακομα και απο σενα που εισαι στο γραφειο. ξερεις κανενα μπογιατζη που να περνει 700 για να μου βαψει το σπιτι? Ωραίο το 1.Και μετά τι ρε aldjo;Επέτης στην Ομόνοια; Καλά για το 2,νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις ότι θες;Μη μιλάς έχωντας το μυαλό σου στα σημερινά προσωρινά υποτίθεται δεδομένα,αυτό είναι κάτι έκτακτο και όχι ο κανόνας(λένε). Μετά σου τραβάν και μια απεργία και πάς στο 1; τι εννοεις εδω? τι θα κανεις μετα? δηλαδη αν εχει πτυχιο και δε βρισκεις δουλεια τι κανεις? βρισκεις μια αλλη οποιαδηποτε δουλεια... οπως οι περισσοτεροι πτυχιουχοι. οσο για το αλλο εισαι γελασμενος. δεν ειναι κατι προσωρινο. αυτο γινοταν ΠΑΝΤΑ! απεργια δε συμφερει κανεναν να κανει γιατι θα μεινει ακομα και χωρις τα 700 και δεν συμφερει κανεναν. ξερεις τι εκμεταλευση πεφτει? μπορει να σε προσλαβει ενας για μια δουλεια και κανεις 5! δε θα μπορεις να πεις οχι γιατι πολυ απλα μπορει να σε απολυσει... και μετα τι θα κανεις? Επέτης στην Ομόνοια?? ειδικοτερα αν εχεις οικογενεια δε σου περναει καν απο το μυαλο να αντιδρασεις. Για κάθε επιτυχημένο επιχψειρηματία που θα βρεις υπάρχουν 500 που απέτυχαν και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Τόσο απλά είναι;Κι αν ανοιχτείς ή μια χρονιά πέσεις έξω και κάνεις χρέη να σε δω πως συνέρχεσαι. ε κοιτα τωρα, αν ο αλλος δε καταλαβενει τι κανει φυσικο ειναι... δηλαδη αυτοι οι πτυχιουχοι στη θεσσαλονικη που ανοιξαν σουβλατζιδικο (τους εδειξε η τηλεροαση) χαζοι ειναι? πως θα βγαζανε πιο πολλα λεφτα? 1) ΑΝ βρησκανε δουλεια επανω σε αυτο που εχουν σπουδασει? 2) απο το σουβλατζιδικο? Αν το πλουσιοπάροχα μεταφράζεται σε ζω άνετα,τα έσοδα καλύπτουν τα έξοδα και μπορώ να κάνω και κάποια απο τα γούστα μου τότε υπάρχουν πολλοί. αν ηταν ετσι οπως τα λες τοτε και γω τωρα ζω πλουσιοπαροχα αφου δε χρωσταω πουθενα, δεν εχω αυτοκινητο αρα δεν εχω και εξοδα, δεν ειμαι παντρεμενος με παιδια αρα δεν εχω υποχρεωσεις, ζω μονος και πληρωνω μονο συνδεση στο ιντερνετ και τα απαραιτητα που χρειαζονται σε ολους. δηλαδη εγω που ζω ανετος, ζω πλουσιοπαροχα? θα με τρελανεις....
elven Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Θα με κάνεις να γράψω κανα wall of text μου φαίνεται αλλά δεν ψήνομαι Καλά αν και ο μπογιατζής ήταν τυχαίο παράδειγμα το καψες. Τα 700 που θα σου πάρει είναι όλα κέρδος;ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΚ; Σωματική κούραση και τζάμπα μαστούρα,λίγο η υγεία,νταξ καλή δουλειά. Tι κι αν βάφεις εξωτερικό τοίχο στον 4ο,είσαι αφεντικό, τι κι αν όταν το κάνεις έχει -30 ή +30 είσαι αφεντικό Όσο για το άλλο ακολούθα το παράδειγμα που είπες,απο 3000 να δίνεις 1000 να δουμe,τι είναι ο εργοδότης δικτάτορας;Αρχές που προστατεύουν τον εργαζόμενο δεν υπάρχουν....Μάιστα Άντε αυτοί άνοιξαν σουβλατζίδικο επειδή δεν έβρισκαν τπτ,ωραία πέτυχαν; Κι αν ναι για πόσα χρόνια;Και που υξέρουν ότι σε 2 χρόνια δεν θα πάνε για φούντο. Ξέχασα θα το κλείσουν και μετά μπορεί να βρέξει ευρώ ή να ξύσουν κανα τοίχο. Πήραν τα ρίσκα τους,μακάρι να πετύχουν,μπορεί να τα παν καλύτερα μπορεί χειρότερα Πλουσιοπάροχα εννοώ και το έγραψα είναι και να κάνεις τα γούστα σου,να μη ζορίζεσαι ρε παιδί μου πως το λένε. Εσύ δεν ζεις πλουσιοπάροχα καθώς δεν κατέχεις και τίποτα απο ότι λες,αν το γούστο σου ήταν ένα αμάξι δεν έχεις να το πάρεις,αν θες να πας ένα ταξίδι δεν έχεις να πας,αν αν αν αν αν Και ξαναματαλέω,το πτυχίο είναι εφόδιο,δεν σου εξασφαλίζει τίποτα,αυξάνει τις πιθανότητες για μια καλύτερη ζωή. Πάρτο και σε παράδειγμα: Με το πτυχίο πας βρακωμένος στα αγγούρια,να σου καρφωθεί ένα είναι μία πιθανότητα,δεν υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα το φας. Χωρίς το πτυχίο πας ξεβράκωτος,μπορεί να το φας,μπορεί και όχι. Τώρα εσύ θες να μου βγάλεις τον ξεβράκωτο ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει κανονικά και τον βρακωμένο τρύπιο. Ε θα βρεις ένα παράδειγμα,δεν λέω Διαλέγεις,κοίτα αν θες να καταρίψεις τις πιθανότητες καντο,βάση δεν θα χει αλλά πλάκα θα χει,στατιστικά το πτυχίο σου προσφέρει καλύτερες πιθανότητες για μια πιο άνετη ζωή,το 100% όμως δεν υπάρχει. Κι επειδή δεν θα βγει ποτέ συννενόηση,my last post Επεξ/σία 5 Μαΐου 2009 από elven
aledjo Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 απλος ειμαι της αποψης "δουλεια = λεφτα" και οχι "πτυχιο = λεφτα" οπως οι περισσοτεροι νομιζουν. οταν λεω δουλεια, δεν εννοω υπαλληλος, αλλα αφεντικο! κανεις μια δουλεια που εσυ θες... υδραυλικος, μπογιατζης, μαγαζατορας, εμπορας, ιδιοκτητης σουβλατζιδικου και αλλα πολλα. ενοειτε οτι δε ξεκινας απο τη πρωτη μερα σαν αφεντικο, εισαι ο βοηθος αλλα οτι δουλεια κανεις δε παει χαμενη... καποτε θα πληρωθεις γι'αυτο. και χωρις να εχεις χαλασει χρονια στις σπουδες γιατι απλα δε χρειαζεται κανενα πττυχιο. στις επιστημονικες δουλειες με πτυχια δε γινεται αυτο (τις περισσοτερες φορες). οι περισσοτεροι σπουδαζουν σκεφτομενοι οτι θα δουλευουν παντα υπαλληλοι.... μπορει να δουλευεις και ποτε να μην παρεις αυτο που αξιζεις
SpY Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 +1 στον Elven @aledjo πες οτι δεν σπουδάζω και θέλω να κάνω δικιά μου επιχείρηση για κονομίσω όπως λες. Πχ θέλω να ανοίξω καφετέρια,σουβλατσίδικο κτλ. Όμως δεν έχω κεφάλαιο οπότε τι κάνω πάω και παίρνω ένα δάνειο. Ανοίγω λοιπόν την επιχείρηση (αν πετύχω έχει καλώς, βέβαια υπάρχει και για το πόσο καιρό θα πηγαίνω καλά) και για τον Χ Ψ λόγο δεν πάει καλά οπότε πρέπει να την κλείσω. Βέβαια έχω μπει μέσα πχ 50χιλιάρικα πως λοιπόν θα ξεπληρώσω ? Θα πάω να πάρω άλλο δάνειο να ανοίξω άλλη επιχείρηση μπας και πιάσει? ή θα κάνω ότι ναναι δουλειά για να ξεπληρώσω?
aledjo Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 +1 στον Elven @aledjo πες οτι δεν σπουδάζω και θέλω να κάνω δικιά μου επιχείρηση για κονομίσω όπως λες. Πχ θέλω να ανοίξω καφετέρια,σουβλατσίδικο κτλ. Όμως δεν έχω κεφάλαιο οπότε τι κάνω πάω και παίρνω ένα δάνειο. Ανοίγω λοιπόν την επιχείρηση (αν πετύχω έχει καλώς, βέβαια υπάρχει και για το πόσο καιρό θα πηγαίνω καλά) και για τον Χ Ψ λόγο δεν πάει καλά οπότε πρέπει να την κλείσω. Βέβαια έχω μπει μέσα πχ 50χιλιάρικα πως λοιπόν θα ξεπληρώσω ? Θα πάω να πάρω άλλο δάνειο να ανοίξω άλλη επιχείρηση μπας και πιάσει? ή θα κάνω ότι ναναι δουλειά για να ξεπληρώσω? λεφτα χρειαζονται και για να σπουδασεις. ειδικοτερα αν οπως ειπες ο Elven, αν πας εξωτερικο. αν αθροισεις τα λεφτα που ξοδεψες τοσα χρονια σπουδαζοντας, λογικα θα περιμενεις οταν βγεις στην αγορα αργασιας να τα παρεις πισω, σωστα? αν το καλοσκεφτεις με 700 και 800 ευρω τα λεφτα αυτα δε τα περνεις ποτε πισω.... οποτε παλι μπενεις μεσα. (μη ξεχνας και τον ΑΟΕΔ που σου δινει λεφτα για να ξεκινησεις και αν αποτυχεις δε χρωστας τιποτα) στη περιπτωση που λες εσυ αν αποτυχει η επειχηρηση, εννοειτε οτι δε κανεις κατι χωρις σκεψη και ασφαλεια. ή εχεις δουλεψει και εχεις μαζεψει λεφτα, ή εχεις απο τους γονεις βοηθεια ή ..... οτιδηποτε αλλο. ακομα και δανειο να παρεις, το πολυ πολυ να σου παρουν το σπιτι που μενεις. εννοειτε οτι εχεις και αλλο σπιτι backup να μεινεις. θελω να σου πω οτι δε πας ξυπωλητος στα αγκαθια. αποτυχιες συμβενουν παντου, απλα να εισαι προετοιμασμενος ωστε στη χειροτερη περιπτωση να δουλεψεις για να ζησεις και οχι να μπεις φυλακη. το τι εχουν δει τα ματια μου δε περιγραφεται! βλαχοι να γινονται αφεντικα, καφετεριες κ.α. και να χεζονται στο χρημα. αλλοι βεβαια ειναι τοσο ασχετοι που εχουν αποτυχει αλλα τα βαζουν με τους υπαλληλους και ζητανε οτι θελουν... αλλα παντα θα βρεθει καποιος βλακα που θα δουλεψει για το αφεντικο οσο ασχετος κιαν ειναι. το μεγαλυτερο ποσοστο των Ελληνων αφεντικων ειναι με τη σκεψη "θελω υπαλληλους που να μου φερνουν λεφτα! δε με νοιαζει ο τροπος αρκει να μου φερνουν λεφτα" και παντα βρησκονται βλαμενοι που το κανουν...
PaokToTheBone Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Με μια γρηγορη ματια σε οτι εχει γραφτει εχω να πω και γω λιγα πραγματα. Λιγα ειναι τα post στα οποια διαβασα οτι οι σπουδες δεν ειναι μονο για τα λεφτα που 8α περνεις οταν εργαζεσαι... Δηλαδη... Δεν σπουδαζεις κατα κυριο λογο για να εχεις ενα καλυτερο μισ8ο αλλα για να εξελιξεις την προσωπικοτητα σου και να γνωρισεις καποιες καταστασεις και φαινομενα που δεν 8α μπορεσεις να βιοσεις σε κανενα αλλο σταδιο της ζωης σου.Σιγουρα το πτυχιο που 8α παρεις ειναι ενα πλεονεκτημα στην αγορα εργασιας.ΠΡΟΣΟΧΗ,ειπα ειναι πλεονεκτημα,δηλαδη ειναι κατι που μπορεις να το χρησιμοποιησεις για οφελος σου και ενδεχεται να αποδοσει και να κερδισεις η απλα να μεινει αδρανες... Στο πανεπιστημιο/τει/ιεκ δεν μορφωνεσαι μονο ως προς το αντικειμενο το οποιο σπουδαζεις.Αναπτυσεις τις κοινωνικες/διαπροσωπικες σου σχεσεις.(Ειτε 8ετικα ειτε αρνητικα),περα απο αυτο περναει σαν συνη8εια ο προγραμματισμος των κα8ημερινων σου πραξεων(δεν μιλαμε για σπουδες στις οποιες εισαι αδιαφορος και λες οτι εισαι φοιτητης μονο για να το πεις).Εδω περα 8ελω να πω οτι δεν γινεσαι σπασικλακι που ειναι παντου στην ωρα σου επιμελης και αριστος.Απλα επειδη δεχεσαι ευ8υνες και διαφορα ερε8ισματα τα οποια σε βαζουν σε μια σειρα σκεψεων για το πως και τι 8α ακολου8ησει αρχιζεις να αλλαζεις γενικα συμπεριφορα και υποσυνειδητα προγραμματιζεις την κα8ημερινοτητα. Αυτο που 8ελω να πω ειναι οτι αν σου δινετε η ευκαιρια να σπουδασεις (οικονομικα,οικογενειακες καταστασεις) 8α ειναι το καλυτερο να σπουδασεις. Ασχετο με το τι 8α ακολου8ησεις στον βιοπορισμο σου,τι λεφτα 8α περνεις και αν 8α γινεις πλουσιος η φτωχος η απλα 8α μπορεις να ζεις την οικογενεια σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα