Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμβαίνει και αυτό που λέει ο Aledjo. Μπορεί δηλαδή ακόμα και μακροπρόθεσμα να μην έχεις οικονομικό κέρδος έχοντας πτυχίο. Αυτό όμως πιστεύω δεν είναι ο κανόνας. Αλλά και στις περιπτώσεις που κάποιος τομέας έχει κορεσμό στην Ελλάδα ή δεν έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό εγώ προσωπικά θα αναζητούσα δουλειά στο εξωτερικό, τουλάχιστον για μερικά χρόνια, πάντα όμως με τη προϋπόθεση ότι έχω σπουδάσει κάτι με το οποίο θέλω και να ασχοληθώ.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilona

ilona 16 αναρτήσεις

• aledjo

aledjo 10 αναρτήσεις

• elven

elven 7 αναρτήσεις

• SpY

SpY 5 αναρτήσεις

Δημοσ.
πτυχιο = καλο μισθο, ΔΕΝ ισχυει!

κανενας με πτυχιο δεν απεκτησε βιλα με πισινα και BMW.

ολοι αυτοι που βλεπουμε γυρω μας με λεφτα, ειναι επιχειρηματιες που εκμεταλευτηκαν λεφτα των γονιων ή δανεια κτλ κτλ.

αυτο δε συμαινει οτι σπουδασανε. ακομα και ανθρωποι που τελιωσαν μονο γυμνασιο, εχουν πιο πολλα λεφτα απ'οτι εναν γιατρο....

παιζει κ οχαρακτηρας σμαντκο ρολο.... το γεγονος οτι εχεις ενα πτυχιο στα χερια σου δεν σμνει τπτ!!! αν δεν το κνγσεις, δεν προσπαθσεις να γινεις ο καλυτερος στην δουλεια σου κ αν δεν "προωθησεις" τον εαυτο σου δεν πας μπροστα!!!

Δημοσ.

το λυκειο δεν εχει εξοδα.... οσο ενας φοιτητης που ζει σε αλλη πολη

καταρχας φιλε αλετζο δεν περιορισαμε τη συζητηση σε φοιτητες σε αλλη πολη. Η τοπικ σταρτερ μιλαει για σπουδες γενικα.

δευτερον το λυκειο εχει αρκετα βαρβατα εξοδα. εκτος κι αν ξερεις πολλους που δεν κανουν ιδιαιτερα ή φροντιστηριο.

Δημοσ.
παιδια μη πιστευετε σε αυτα που σας πουλανε.

πτυχιο = καλο μισθο, ΔΕΝ ισχυει!

κανενας με πτυχιο δεν απεκτησε βιλα με πισινα και BMW.

ολοι αυτοι που βλεπουμε γυρω μας με λεφτα, ειναι επιχειρηματιες που εκμεταλευτηκαν λεφτα των γονιων ή δανεια κτλ κτλ.

αυτο δε συμαινει οτι σπουδασανε. ακομα και ανθρωποι που τελιωσαν μονο γυμνασιο, εχουν πιο πολλα λεφτα απ'οτι εναν γιατρο....

Δεν ξέρω αν αυτό το ποστ ή το πρώτο που έκανες είναι χειρότερο.Πάντως και τα δύο είναι,μη πω.

Φυσικά Κόκκαλης πιθανότατα δεν θα γίνεις,απο την άλλη για πες μου ξέρεις πόσο είναι ο βασικός ενός μηχανικού;Απόφοιτο εννοώ

Τα golden boys που πιθανότατα βρίζεις,αυτά με τις Πόρσε και τις βίλες ντε,πιστεύεις ότι είναι απόφοιτοι γυμνασίου ή πήραν τη δουλειά με βύσμα;Ή μήπως πήγαν σε ΙΕΚ για 1 χρόνο;

Μπορείς με το απολυτήριο λυκείου ή γυμνασίου ή ενός πεταμένου ΙΕΚ να σταθείς σε μια προκύρηξη για θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ή και στο δημόσιο;

Στην τελική τα θέλετε και τα πετάτε ή απλά σας ξεφεύγουν;

Δημοσ.

το παν ειναι να αγαπας αυτο που σπουδαζεις! τι νοημα εχει να γινεις κατι που δεν σε αντιπροσωπευει;;;

Δημοσ.
παιζει κ οχαρακτηρας σμαντκο ρολο.... το γεγονος οτι εχεις ενα πτυχιο στα χερια σου δεν σμνει τπτ!!! αν δεν το κνγσεις, δεν προσπαθσεις να γινεις ο καλυτερος στην δουλεια σου κ αν δεν "προωθησεις" τον εαυτο σου δεν πας μπροστα!!!

κοιτα πως το σκεφτομαι εγω.

ας πουμε ενας μαθηματικος.

σπουδαζει τοοσα χρονια, χαλαει τοοα λεφτα, στερητε πολλα πραγματα, οσο και να το κυνηγησει, οσο καλη δουλεια και να κανει, οπου και να δουλεψει, ποσα λεφτα θα περνει το μηνα?

1000? 1500? 2000? ακομα και ακραια σου λεω 3000 το μηνα.

οοολη αυτη τη δουλεια που θα εχει ριξει για να φτασει να παρει 3000, με το 30% της που εχει ριξει αυτος, ενας αλλος που ΔΕΝ εχει σπουδασει αλλα εψαχνε τροπους για να βγαλει λεφτα, μπορει να εχει ανοιξει πχ μια καφετερια!

ποσα βγαζει αυτος που εχει τη καφετερια? παντος οχι μονο 3000 το μηνα και το κυριοτερο δε δουλευει ουτε θα δουλευει οσο ενας μαθηματικος υπαλληλος.

βεβαια για να ανοιξει καφετερια χρειαζεται κεφαλαιο, και για να σπουδασεις χρειαζεσαι κεφαλαιο.

η καφετερια μπορει να μη πετυχει... αλλα και ο μαθηματικος μπορει να μη πετυχει...

τιποτα δεν ειναι σιγουρο σε αυτη τη ζωη.

ομως ενας μπορει να γουσταρει να λεγεται μαθηματικος! αν το γουσταρει τοτε ναι, να σπουδασει και να γινει!

οχι ομως να σκεφτει καποιος "να γινω μαθηματικος γιατι ο μητσος που ειναι μαθηματικος βγαζει λεφτα... ετσι να βγαζω και γω..."

καμενος απο χερι!

Δημοσ.

οκ, νταξ, εχεις δικιο εδω...

αλλα κ παλι ενα πτυχιο ειναι απαρττο σε περπτση που η καφτερια δεν παει καλα! :-)

Δημοσ.

Παιδιά μην λετε ότι θέλετε. Τι δουλειές δλδ μπορεί να κάνει μια κοπέλα χωρίς πτυχίο ? Να δουλέψει σε μπαρ? Ή να ψάξει για γραμματέας ? Που και για το δεύτερο πλέον ζητάνε πτυχίο 2 ξένες γλώσσες και προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση. Βέβαια δεν σημαίνει ότι και κάποιο πτυχίο να πάρει τελείωσε εξασφαλίστηκε αλλά έχει κάτι παραπάνω . Πείτε τι μπορεί να κάνει στις μέρες μας μια κοπέλα που απλά τελείωσε το λύκειο και δεν έχει κάτι άλλο. (και φυσικά δεν έχει κάποια επιχείρηση η οικογένεια για να δουλέψει εκει )

Δημοσ.

Μιλάμε για να μιλάμε,μιά ακόμα φορά.

Δις Ιλόνα,η πρώτη απάντηση που έλαβες σ' αυτή σου την ερώτηση,σε υπερκαλύπτει.

Τα σέβη μου,Μίκα.

Δημοσ.
Δεν ξέρω αν αυτό το ποστ ή το πρώτο που έκανες είναι χειρότερο.Πάντως και τα δύο είναι,μη πω.

Φυσικά Κόκκαλης πιθανότατα δεν θα γίνεις,απο την άλλη για πες μου ξέρεις πόσο είναι ο βασικός ενός μηχανικού;Απόφοιτο εννοώ

Τα golden boys που πιθανότατα βρίζεις,αυτά με τις Πόρσε και τις βίλες ντε,πιστεύεις ότι είναι απόφοιτοι γυμνασίου ή πήραν τη δουλειά με βύσμα;Ή μήπως πήγαν σε ΙΕΚ για 1 χρόνο;

Μπορείς με το απολυτήριο λυκείου ή γυμνασίου ή ενός πεταμένου ΙΕΚ να σταθείς σε μια προκύρηξη για θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ή και στο δημόσιο;

Στην τελική τα θέλετε και τα πετάτε ή απλά σας ξεφεύγουν;

αυτο που λες δεν ειναι για τον απλο λαο.

τα golden boys ειναι μετρημενα στα δαχτυλα.

ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δε ξεκινησε απο το μηδεν με πτυχιο και εκανε περιουσια.

οι πορσε και οι σπουδες που κανανε, φυσικα δεν ηταν απο απλο ιεκ ή τει.

καταγονται απο οικογενεις με πολλα λεφτα που σπουδασανε για αναλαβουν να συνεχισουν τη πορεια της οικογενειας.

φανταζεσαι ο γιος του κοκκαλη να ελεγε οτι ηθελε να γινει μαθηματικος και κανει αυτη τη δουλεια για την υπολοιπη ζωη του?

αν γουσταρει να το κανει για τον εαυτο του και μονο!

οταν μπενει στο χρημα στη μεση δε το σκεφτεσαι ετσι...

Δημοσ.

Το θέμα είναι πολύ σύνθετο για να απαντηθεί με ένα ναι ή ένα όχι.

Πρέπει κανείς να αναλογιστεί πολλές παραμέτρους για να πάρει τη σωστή για αυτόν απάντηση.

Σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο να σπουδάσεις απλά για να σπουδάσεις.

Σίγουρα πρέπει το αντικείμενο που θα σπουδάσεις να το κάνεις κέφι και να έχεις μεράκι.

Σίγουρα πρέπει αυτό που κάνεις κέφι και μεράκι να μπορεί ή να έχει τις προοπτικές να σε αποκαταστήσει οικονομικά εκτός και αν έχεις άλλες πηγές εισοδήματος και σπουδάζεις καθαρά και μόνο από μεράκι.

Σίγουρα οι σπουδές δεν είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις και να εργαστείς αξιοπρεπώς.

Σίγουρα αν κάνεις κέφι αυτό που σπούδασες, θα είσαι καλός στη δουλειά σου και αν το αντικείμενο αυτό είναι και αναγκαίο στην κοινωνία στην οποία ζεις θα βρεις δουλειά που και θα σε ευχαριστεί και θα έχεις καλές απολαβές. Αλλά φυσικά αυτό είναι η χρησή τομή.

Πέρα από την επαγγελματική αποκατάσταση και την επιστημονική επιμόρφωση οι σπουδές όταν αυτές είναι αξιόλογες και σωστές επιφέρουν μια γενικότερη παιδεία στον άνθρωπο, διευρύνουν τους ορίζοντές του και δημιουργούν μια καλύτερη αντίληψη για τον κόσμο γύρω του.

Το θλιβερό είναι πως καλούμαστε να επιλέξουμε το μονοπάτι αυτό σε πολύ νεαρή ηλικία και χωρίς την απαραίτητη πληροφόρηση πάνω στο θέμα.

Και φυσικά υπάρχει και η εκμετάλλευση γύρω μας που απαξιώνουν πτυχία και μόρφωση γιατί πολύ απλά το μοντέλο της κοινωνίας μας είναι καπιταλιστικό και εφόσον υπάρχει μεγάλη προσφορά (χιλιάδες δικηγόροι πχ οι τιμές πέφτουν 400 ευρώ ο ειδικευόμενος και λέει και ευχαριστώ).

Κοινώς τα πράγματα τα ζυγίζουμε προσωπικά και όχι γενικά.

Τι μου αρέσει να κάνω; Θα μου αρέσει να το κάνω αυτό για τα επόμενα 40 χρόνια της ζωής μου; Τι ζήτηση έχει αυτό; Διατίθεμαι να ζήσω στο εξωτερικό; Τι υποδομές έχει να μου προσφέρει η οικογένειά μου; Υπάρχει κεφάλαιο να κάνω κάτι δικό μου; Πόσο είμαι διατεθημένος να ζοριστώ είτε αυτό λέγεται διάβασμα, είτε υπερωρίες, είτε υπομονή...;

Βάλτε τα όλα κάτω, συζητήστε τα με ανθρώπους του χώρου και αυτούς που πέτυχαν και αυτους που δεν πέτυχαν για να δείτε και τις 2 πλευρές του νομίσματος και πάρτε την απόφαση (που είναι απόφαση ζωής) όπως εσείς κρίνετε πως είναι σωστό και δυνατό για τα δικά σας μέτρα.

Δημοσ.

Μάλιστα πιάστηκες στη λέξη golden boys,θεωρείς ότι κάποιος είναι ή του ύψους ή του βάθους.

Απο διευθυντικές θέσεις,μέχρι θέσεις με μία Α ευθύνη,μέχρι θέσεις με καλό περιβάλλον εργασίας μέχρι πραγματικές θέσεις εργασίας και όχι σερβιτόρου θέλουν το πτυχίο.

Με το πτυχίο αυξάνεις τις πιθανότητες σου για μια καλύτερη ζωή μπορεί να μην πάρει Πόρσε και βίλα ολυμπιακών διαστάσεων αλλά έχεις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσεις και να ζήσεις μια καλή ζωή,πράγμα που με το απολυτήριο λυκείου δεν έχεις.

Και φυσικά ούτε το πτυχίο ούτε τίποτα δεν στα εξασφαλίζει 100%,αλλά αυξάνει τις πιθανότητες

Συμφωνώ και με τον Mika,το Πανπιστήμιο,ΤΕΙ και τα χρόνια σπουδών σε ζυμώνουν σαν άνθρωπο,δεν είναι μόνο αράδες γράμματα που τα μαθαίνεις απ έξω.

Ποιοι γόνοι πλουσίων οικογενειών βρε;Δηλαδή ο γιος του αγρότη δεν μπορεί να σπουδάσει και να πάρει ακόμα και διδακτορικό;

Τι πιστεύεις δλδ ότι θα δουλεύει με 700 ευρώ;

Νταξ δεν θα πάρει Πόρσε,θα πάρει Mercedes

Δημοσ.

ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δε ξεκινησε απο το μηδεν με πτυχιο και εκανε περιουσια.

οι πορσε και οι σπουδες που κανανε, φυσικα δεν ηταν απο απλο ιεκ ή τει.

καταγονται απο οικογενεις με πολλα λεφτα που σπουδασανε για αναλαβουν να συνεχισουν τη πορεια της οικογενειας.

Εδώ είσαι λάθος ξέρω αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που σπούδασαν χωρίς οι γονείς τους να έχουν καμία περιουσία (ο πατέρας απλά ήταν υπάλληλος)ούτε είχαν κάποια επιχείρηση και τώρα ζουν πλουσιοπάροχα

Δημοσ.

το Πανπιστήμιο,ΤΕΙ και τα χρόνια σπουδών σε ζυμώνουν σαν άνθρωπο,δεν είναι μόνο αράδες γράμματα που τα μαθαίνεις απ έξω.

μονο σε αυτο συμφωνω.

στα αλλα που λες διαφωνω.

ισως παλιοτερα να ηταν ετσι οπως τα λες αλλα σημερα στην αγορα η επιτυχια εξαρταται απο την αποτυχια του αλλου.

μπορει να σπουδασεις και να κανεις δουλεια που να αξιζει για 3000 ευρω αλλα να περνεις 700ευρω.

ειναι αυτο επιτυχια για σενα?

αυτο μονο ως υπαλληλος.

ως αφεντικο οπου δε χρειαζεται να εχεις σπουδασει κατι αρκει να εχεις μονο ενα κεφαλαιο, οποιαδηποτε δουλεια και αν κανεις, δε προκειτε ποτε τα 3000 να γινουν 700 γιατι πολυ απλα αν δε βγαινεις υπαρχουν 2 λυσεις.

1) κλεινεις την επιχειρηση

2) μειωνεις το μισθο στους υπαλληλους! (δηλαδη αντι να δινεις 3000 γινεις 700)

αυτο γινεται σημερα... και ετσι οπως παμε ποτε δε θα παρει τα 3000...

μιλαω καθαρα επειχηριματικα σε σχεση με το χρημα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:43 ----------

Εδώ είσαι λάθος ξέρω αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που σπούδασαν χωρίς οι γονείς τους να έχουν καμία περιουσία (ο πατέρας απλά ήταν υπάλληλος)ούτε είχαν κάποια επιχείρηση και τώρα ζουν πλουσιοπάροχα

δηλαδη δουλεψαν με το πτυχιο τους ως υπαλληλοι και ζουν πλουσιοπαροχα?

ΔΕΝ εκαναν δικη τους δουλεια?

αδυνατω να το πιστεψω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...