NOPSTRIM Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Λοιπόν παιδιά γεια χαρά και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα... Έχω ένα pc στο γραφείο p4 1gb ram vga on board mobo δεν θυμάμαι γενικά με xp σέρνεται... λέω να του βάλω linux μπας και πάρει τα πάνω του έχω όμως κάποιες ερωτήσεις διότι πρόκειται για γραφείου... 1) Έπαιρνα backups με το symantec exec... μπορώ να τα κάνω restore στο linux; 2) επίσης ποια διανομή να βάλω; σκέφτομαι για ubuntu 8.04 3) κάποια χρήσιμα προγράμματά μπορείτε να μου προτείνεται; ώστε να τα βάλω και να μπει σε λειτουργία με την μια; πχ: mail client, skype και ότι άλλο είναι χρήσιμο για υπολογιστή γραφείου... Ευχαριστώ και περιμένω γιατί βιαζόμαστε!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 1) Backup οπως λεμε ghost ή οπως λεμε backup αρχειων? 2) Επειδη ο καθενας θα πει τα δικα του περι διανομης, λεω και γω τη δικη μου προταση: debian. 3) Τα γνωστα και δημοφιλη οπως firefox, thunderbird, openoffice κλπ θα τα βρεις ειτε προεγκατεστημενα, ειτε θα τα βαλεις με μια απλη εντολη. Για μη-opensource προγραμματα οπως flash, skype κλπ θα χρειαστει να κανεις το κατι παραπανω γιατι οι σοβαρες διανομες δεν τα δινουν προεγκατεστημενα για λογους copyright. Κυριως, πρεπει να αποβαλεις οτι συνηθεια εχεις απο τα windows, οπως πχ δεν κατεβαζεις το ".exe" και το εγκαταστεις με διπλο κλικ. Αυτη τη δουλεια την αναλαμβανει ο package manager. Και διαβασε υποχρεωτικα και αυτο http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=207677 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 επειδή σε βλέπω ορεξάτο: +1 για το Debian, με xfce 4.6 για Desktop Environment, claws mail για mail client skype για skype:p abiword και gnumeric ή go-openoffice ή openoffice για office αν πάλι δεν υπάρχει χρόνος, διάθεση κλπ, ένα Linux Mint σκέτο ή Xfce νομίζω σε καλύπτει αφού λειτουργεί out of the box και είναι σχετικά ελαφρύ. edit: νομίζω ότι το Linux Mint έχει και ένα εργαλείο για backup, mintbackup ή κάτι τέτοιο. Αλλά να κάνεις restore τα backup του symantec με άλλο πρόγραμμα, δε νομίζω να γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 αυτό είναι το θέμα... θέλω να βρω πρόγραμμα που θα αναγνωρίσει το symantec και θα μπορέσω να κάνω restore τα αρχεία που έχω πάρει backup... ουσιαστικά αυτό είναι το πιο σημαντικό αλλιώς δεν αξίζει να πάω διότι δεν θα μπορεί να γίνει δουλειά! επίσης τα debian είναι πιο ελαφριά από ubuntu; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δεν μπορείς να κάνεις restore με το symantec; Το Debian είναι γενικά πιο ελαφρύ και σταθερό από το Ubuntu. επίσης οι εφαρμογές που πρότεινα παραπάνω (εκτός skype και openoffice) είναι χαμηλές σε λιπαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 μάλιστα... δεν ξέρω για το symantec, βγαίνει και σε linux έκδοση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 μάλιστα...δεν ξέρω για το symantec, βγαίνει και σε linux έκδοση; δεν το ήξερα, όμως φαίνεται τουλ. να έβγαινε. έλεγα, αν γίνεται να τα κάνεις restore από windows, και να χρησιμοποιήσεις άλλη μέθοδο backup( είτε να τα αφήσεις σ'ένα ξεχωριστό partition, είτε μεταφορά σε εξωτερικό σκληρό...κλπ). But it's up to you. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δεν μπορώ διότι τα έπαιξε το pc και πάντα την ώρα του load στα windows κάνει restart και είπα να βάλω linux... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ArisG88 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Ασχετο, αλλα με τα χαρακτηριστικα που λες οτι εχει το pc αποκλειεται να σερνεται με XP. Εκτος αν ειχε να κανει format χροοονιαα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 όχι έχει κάνει πρόσφατα... απλά τα έχει παίξει... πάντως κάτι που παρατήρησα... επειδή είχα εύκαιρα τα ubuntu είπα να τα δοκιμάσω αλλά έγινε αυτό που έγινε και με το laptop όταν ήθελα να βάλω ubuntu... μόλις πατήσω install αφού φορτώσει η μπάρα και μετά για λίγο μαυρίσει η οθόνη που βγαίνει το mouse σε σχήμα σταυρού; εμένα μένει για πάντα μαύρη η οθόνη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Radiatedsoul Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Αν σερνεται με XP θα σερνεται και με linux. Ρυθμισε τα XP και ελαφρωσε τα λιγο.. Και τσεκαρε και τον σκληρο σου γιατι μυριζει καμενο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 ο σκληρός είναι καμένος και πήρα καινούργιο... στον καινούργιο το κάνει αυτό... γιατί να σέρνεται και με linux; υποτίθεται πως είναι πιο ελαφριά σωστά; πάντως δεν το καταλαβαίνω! αν μπω δοκιμαστικά από το live cd μια χαρά πάει... αν όμως πάω για install απλά δεν μπαίνει ποτέ... γιατί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 αν μπω δοκιμαστικά από το live cd μια χαρά πάει... αν όμως πάω για install απλά δεν μπαίνει ποτέ... γιατί; 1. Όταν είσαι σε LiveCD και γραφικό περιβάλλον πατάς το Install και δεν κάνει; 2. Ποια διανομή δοκίμασες; 3. Δες κάποια άλλη διανομή. 4. ATI κάρτα γραφικών έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Τελικά έφτιαξα flashάκι και έκανα install από εκεί... λοιπόν τώρα παίδες... Ubuntu 8.0.4 1) πως κάνω install thunderbird; 2) μπορώ να μεταφέρω τα mails από το backup που πήρα στο thunderbird του Ubuntu; 3) πως κάνω install skype; Αυτά προς το παρόν... Ευχαριστώ πολύ! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:07 ---------- Τελικά κατάφερα να κάνω install τα TB & Skype Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό πρόγραμμα για να κάνω defrag & backup; Επίσης πάρα πολύ σημαντικό!!!! θέλω drivers για Lexmark X422 δεν βρίσκω πουθενά... Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Ρίξε μια ματιά εδώ : Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.