Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλεύω σε internet cafe όπου έρχονται άτομα και ΔΕΝ ξέρουν να γράψουν google ή yahoo θα μπορούν να γράψουν wolframalpha!? (ας το κάνει και αυτός walpha να γίνει λίγο πιο απλό... για να μην πω καλύτερα σκέτο alpha!!! :P)

Μπορεί να το κάνει Waphla. Με σήμα την βάφλα.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τουλάχιστον είναι μια προσπάθεια κι αυτή. Είμαι κι εγώ περίεργος.

Η wolfram έχει φτιάξει το mathematica, και μάλιστα ένας καθηγητής μας μας είχε πει οτι ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το mathematica για εύρεση ολοκληρωμάτων είναι όμοιος με αυτόν της google για να ιεραρχεί τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δημοσ.

Βέβαια μεγάλη μπουκιά φάε που λένε....

Όπου ακούς πολλά κεράσια, όμως...

μεγάλη μπουκιά ας φάμε, μεγάλο λόγο να μην πούμε... ;-)

Εμαθα και παροιμιες σε αυτο το τοπικ τελικα. :P

Οσον αφορα την καινουργια αυτη μηχανη αναζητησης καθηστε να βγει και μετα μπορουμε να σχολιασουμε ειτε αρνητικα ειτε θετικα οσο θελουμε.

Δημοσ.

χμμ.. το google δεν έγινε σπουδαίο και τρανό από μια ανακοίνωση.. Μου φαίνεται μάπα να είναι το καρπούζι, και απλά κάποιοι να ψάχνουν να τσιμπήσουν κέρδος με τη βοήθεια των εντυπώσεων

Δημοσ.

εγω θελω να φερω ενα παραδειγμα. Θελω πχ να κανω μετατροπες βαρους ( kg to g ) η μετατροπες αποστασης κτλ.. αν κατλαβα καλα στη νεα μηχανη αναζητησης θα μου βγαλει το αποτελεσμα κατευθειαν ενω στην google θα μου βγαλει διαφορους μετατροπεις η διαφορα forum που μιλανε για μετατροπες γενικα.. δηλαδη το google παντα θελει λιγο ψαξιμο ακομα και πρεπει να ξερεις τις σωστες λεξεισ κλειδια για να σου βγαλει το καλυτερο επιθιμητο αποτελεσμα... Τελος να πω οτι μπορει το google να μην εξυπηρετει ολους εσας που χειριζεστε αυτο και το internet πιο ανετα ομως μια μηχανη αναζητησης πρεπει να εξυπηρετει και τον πατερα μου πχ που δεν ξερει και πολλα πανω στο θεμα ... Αυτοι προφανωσ δεν στοχευουν σε αυτους που μπορουν αλλα και σαυτους που δεν μπορουν (αν σας εδωσ ανα καταλαβετε τι εννοω :-) )

Δημοσ.
εγω θελω να φερω ενα παραδειγμα. Θελω πχ να κανω μετατροπες βαρους ( kg to g ) η μετατροπες αποστασης κτλ.. αν κατλαβα καλα στη νεα μηχανη αναζητησης θα μου βγαλει το αποτελεσμα κατευθειαν ενω στην google θα μου βγαλει διαφορους μετατροπεις η διαφορα forum που μιλανε για μετατροπες γενικα..

Λάθος παράδειγμα διότι το google κάνει μόνο του μετατροπή μονάδων αλλά και νομισμάτων. Γράψε πχ "200lbs to kg" και θα σου βγάλει "200 pounds = 90.718474 kilograms" ή πχ "200$ to euros" και θα βγάλει "200 US$ = 150.161424 Euros"

Δημοσ.

Σύμφωνα με το link από το review που πόσταρε ο Hal, η google θα παραμείνει η κλασσική user-friendly μηχανή αναζήτησης, ενώ η Wolfram θα απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν ακριβείς πληροφορίες γύρω από θέματα επιστημών κτλ.

Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα εγώ.

Δημοσ.

Υποτίθεται ότι απευθύνεται σε όλους και ειδικά στους ανίδεους, αν μου επιτραπεί η έκφραση, που θέλουν μια πληροφορία ακριβείς και στα γρήγορα και όχι απαραίτητα επιστημονικές πληροφορίες.

Χωρίς να πρέπει να ανοίξουν 10 σελίδες για να βρούν αυτό που θέλουν.

Βέβαια το μυστικό πάντα είναι στο πως διατυπώνεις την ερώτηση.

Γιαυτό και λέω ότι η μηχανή λογικά έχει χρήση στους ανίδεους.

Γιατί οι έμπειροι χρήστες μπορούν και στην google αν διατυπώσουν σωστά ερωτήματα να βρούν ότι πληροφορία θέλουν εύκολα και γρήγορα.

Δημοσ.

απο το πρωτο review, φαινεται αρκετα ενδιαφερον project..δε νομιζω οτι θα μας χαλαγε και ενα search engine που να μας δινει μια συγκεκριμενη απαντηση σε μια συγκεκριμενη ερωτηση αντι για χιλιαδες links...

Δημοσ.
Νομίζω πως έχει καθιερωθεί και επίσημα το ρήμα "googling". :P

http://tv.sys-con.com/node/649105

Το ρήμα είναι google, googling είναι το γερούνδιο :P

Με σημασιολογική αναζήτηση ψάχνεται και το google τελευταία. Αν έχετε παρατηρήσει μερικές φορές κάτω κάτω, μετά τα τα αποτελέσματα κάνει προτάσεις που μπορεί να μην περιλαμβάνουν τις λέξεις κλειδιά που αναζητήσαμε.

Όταν καταφέρουν οι υπολογιστές να κρίνουν σημασιολογικά (όπως οι άνθρωποι) θα πρόκειται για επανάσταση. Και απ' ότι δείχνουν τα πράγματα, αυτό είναι το επόμενο λογικό βήμα.

Ο άνθρωπος μαθαίνει τη μηχανή σήμερα "google: +freeware +editor -shareware -pspad". Αύριο θα λέμε: "find me a freeware editor other than pspad, no sharewares". Σήμερα...

Άλλο καταλαβαίνω τις λέξεις που μου λες και άλλο καταλαβαίνω το νόημα αυτών που μου λες.

Θέλω να μας δω να γράφουμε semantic SQL σε καμιά δεκαριά χρόνια... "DUDE, PLEASE PREDICT IF I CAN PAY THE NEW MORTGAGE WITH MY SALARY AND LIVE WITHOUT ECONOMICAL PROBLEMS FOR THE NEXT 20 YEARS"

Βασικά αυτό που λες είναι πάλι στα πλαίσια των σημερινών αναζητήσεων, αυτό που θα ήταν πρωτοπορία θα ήταν να λες find me a freeware editor, και να καταλαβαίνει από μόνο του ότι πρέπει να αποκλείσει τα shareware και τα trial από την αναζήτηση..

Υποτίθεται ότι απευθύνεται σε όλους και ειδικά στους ανίδεους, αν μου επιτραπεί η έκφραση, που θέλουν μια πληροφορία ακριβείς και στα γρήγορα και όχι απαραίτητα επιστημονικές πληροφορίες.

Χωρίς να πρέπει να ανοίξουν 10 σελίδες για να βρούν αυτό που θέλουν.

Βέβαια το μυστικό πάντα είναι στο πως διατυπώνεις την ερώτηση.

Γιαυτό και λέω ότι η μηχανή λογικά έχει χρήση στους ανίδεους.

Γιατί οι έμπειροι χρήστες μπορούν και στην google αν διατυπώσουν σωστά ερωτήματα να βρούν ότι πληροφορία θέλουν εύκολα και γρήγορα.

Και πάλι είναι πολύ νωρίς ακόμα, τα προγράμματα Artificial Intelligence που εξελίσονται τόσες δεκαετίες, είναι ακόμα για γέλια και σε προνηπιακό στάδιο...

Δημοσ.

So?

Θα περιμένει η google να δεί πως θα τα πάει αυτή η νέα υπηρεσία και ή θα βγάλει κάτι ανάλογο ή θα αγοράσει ολόκληρη την wolfram και θα είμαστε πάλι όλοι μία ωραία οικογένεια... :P:p

Δημοσ.
Μια πρώτη δοκιμή και σύγκριση με το google

http://www.technologyreview.com/web/22585/page1/

Πόσο ηλίθιος ο δημοσιογράφος. Πόσο.

Έχει μηχανή αναζήτησης που επεξεργάζεται τα δεδομένα λογικά και πάει και του πετάει σκέτους όρους. Ας δοκίμαζε, αντί να παίξει με τους όρους του γκουγκλ όπως τώρα, να κάνει ερωτήσεις και στα δύο, ίσως φαινόταν λιγότερο προκατειλημμένος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...