21century Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Μια νέα, επαναστατική μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ μπορεί να ρίξει στην αφάνεια γίγαντες όπως η Google όταν παρουσιαστεί στην αγορά, εντός του μηνός. Η μεγαλύτερη επανάσταση που έχει συμβεί εδώ και μία γενιά στο Ίντερνετ θα αποκαλυφθεί αυτό τον μήνα, με την παρουσίαση ενός προγράμματος το οποίο θα καταλαβαίνει ερωτήσεις και θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας, με τρόπο που το Διαδίκτυο δεν έχει καταφέρει ποτέ έως τώρα. Το νέο σύστημα, το Wolfram Αlpha, ένας έλεγχος του οποίου έγινε την περασμένη εβδομάδα στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, κάνει το πρώτο βήμα προς αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι το Ιερό Δισκοπότηρο του Ίντερνετ: μια παγκόσμια αποθήκη πληροφοριών η οποία καταλαβαίνει και απαντά σε απλή γλώσσα, όπως θα έκανε ένας άνθρωπος. Μολονότι το σύστημα είναι ακόμη καινούργιο, έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό μεταξύ των ειδημόνων της τεχνολογίας και του Ίντερνετ. Ο Τομ Σίμσον του μπλογκ Convergenceofeverything.com δήλωσε: «Πιθανόν έχουμε ένα νέο παράδειγμα στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου και ίσως ένα βήμα προς την τεχνητή νοημοσύνη του Ίντερνετ. Πιστεύω ότι πρόκειται για κάτι μεγάλο». Το Wolfram Αlpha δεν θα δίνει μόνο μια ευθεία απάντηση σε ερωτήσεις όπως «ποιο είναι το ύψος του όρους Έβερεστ;», αλλά θα προσφέρει και μια σελίδα με σχετικές πληροφορίες όπως γεωγραφική θέση, γειτονικές πόλεις και άλλα βουνά, μαζί με γραφικά και χάρτες. Ωστόσο ο πραγματικός νεωτερισμός βρίσκεται στη δυνατότητα του προγράμματος να επεξεργάζεται τις πληροφορίες, λέει ο Βρετανός που το επινόησε, ο δρ Στίβεν Βόλφραμ. Αν του ζητήσεις να συγκρίνει το ύψος του όρους Έβερεστ με το μήκος της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο, θα σου δώσει την απάντηση. Αν το ρωτήσεις τι καιρό έκανε στο Λονδίνο την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Τζ. Φ. Κέννεντυ, θα ελέγξει και θα απαντήσει. Αν θέλεις να μάθεις πότε θα γίνει η επόμενη έκλειψη Ηλίου πάνω από το Σικάγο ή πού ακριβώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, θα μπορέσει να το βρει. Ο δρ Βόλφραμ προσθέτει ότι οι πληροφορίες που δίνει το Wolfram Αlpha εκτιμώνται πρώτα από ειδικούς. Αυτό σημαίνει ότι εξαλείφονται αδυναμίες ιστοσελίδων όπως η Wikipedia, για τις πληροφορίες της οποίας διατυπώνονται αμφιβολίες επειδή μπορεί να τις παρέχει ο καθένας. Το Wolfram Αlpha βασίζεται στο μπεστ σέλερ πρόγραμμα Μathematica του Βόλφραμ, το οποίο χρησιμοποιούν επιστήμονες, μηχανικοί και πανεπιστημιακοί για να λύσουν περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα. Πηγή: Τα Νέα Site: blog.wolframalpha.com Site: readwriteweb.com update Σε λειτουργία ο διαδικτυακός παντογνώστης Wolfram Alpha Επεξ/σία 18 Μαΐου 2009 από dimitris2006
Land_Of_Banania Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Ποιος δε χαίρεται αν μπορέσει να κοντράρει κάποιος τη google? Αν και πλέον η μηχανή αναζήτησης είναι το 1 χιλιοστό της google. Η μεγαλύτερη επανάσταση που έχει συμβεί εδώ και μία γενιά στο Ίντερνετ Βέβαια μεγάλη μπουκιά φάε που λένε....
Swimmer21 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Εδώ είναι --> http://www.wolframalpha.com/ Ειναι εκτός λειτουργιας ακομα...αλλα καλη φαινεται... Να δουμε...
elven Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Π Αν και πλέον η μηχανή αναζήτησης είναι το 1 χιλιοστό της google.. Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι η κύρια πηγή εσόδων. Άντε να δούμε τι ψάρια πιάνει η νέα μηχανή
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Ειναι εκτός λειτουργιας ακομα...αλλα καλη φαινεται... Αρα την εκρινες πριν τη δοκιμασεις? :fear: Πιστευω οτι θα ειναι μια ακομα τρυπα στο νερο οπως το ASKκατι, αλλα... ειδωμεν. Παντως εγω μια φορα το bot το ψηφισα. Nice work
shadowfax-1- Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Kαπως ετσι δεν ειχε ξεκινησει το story με το Ματριξ και τον Εξολοθρευτη?Απο το οτι το ιντερνετ και οι μηχανες αποκτησαν νοημοσηνη? Εγω παντως οταν ροταω πραγμματα το google σχεδον παντα μου δινει την απαντηση που θελω
egalps Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Ποιος δε χαίρεται αν μπορέσει να κοντράρει κάποιος τη google? Φίλε μου όχι πως θέλω να τα βάλω μαζι σου απλά εκφράζω την απορία μου.Γιατί θα πρέπει να χαίροαμαι επειδή κάποιος θα κοντράρει τη google;Δε το καταλαβαίνω.Ποιο θα είναι το όφελος.όπως επίσης δε καταλαβαίνω και κάποιους που επιμένουν να σνομπάρουν τα windows..
thes1os Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Θα έχει μεγάλη διαφορά απο το απλό google search. Εννοείται ότι επεξεργάζεται αυτό που το ρωτάς και σου απαντάει συγκεκριμένα επι της ερώτησης. Ουσιαστικά πρόκειται για ανταγωνιστή της WikiPedia που αναφέρει και ο κατασκευαστής παρά του gooγle ή όποιου search engine που θα σου εμφανίσει όποια σελίδα περιέχει τον όρο.
aurelius Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δεν εχεις δικιο. Ειναι μηχανη αναζητησης, διοτι σκαναρει το ιντερνετ για να βρει την απαντηση(τουλαχιστον αυτο καταλαβα). Η wikipedia ειναι μια ιστοσελιδα που περιλαμβανει τις πληροφοριες. Το πρωτο ειναι παρα πολυ πιο δυσκολο.
Exoskeletor Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 δε βλεπω μεγαλη διαφορα ή επανασταση. και πριν τα εβλεπες αυτα απλα χρησιμοποιοντας της λεξης κλειδια. τωρα βαζεις και ενα ερωτηματικο παραπανω.. ισως να βοηθαει νεους στο ιντερνετ αλλα κατι παραπανω εγω δε βλεπω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δεν εχει καμια σχεση η μια λογικη με την αλλη. Εχω προσπαθησει να θεσω ερωτησεις στις υπαρχουσες μηχανες αναζητησης, αλλα επιστρεφαν ο,τι να ναι. Οποτε αν ειναι ικανη να επεξεργαζεται μια πραγματικη ερωτηση (που δεν ειναι λεξεις κλειδια + ερωτηματικο), θα τη παραδεχτω. Αν και χλομω το κοβω οπως ξαναπα.
Exoskeletor Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 εγω σχεδον παντα για να μην πω παντα βρισκω αυτο που θελω απο το πρωτο αποτελεσμα. ειναι θεμα σωστον λεξεων κλειδια. απλα αυτη η μηχανη το κανει λιγο ποιο ευκολο
Praetorianos Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Αν του ζητήσεις να συγκρίνει το ύψος του όρους Έβερεστ με το μήκος της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο, θα σου δώσει την απάντηση. Αν το ρωτήσεις τι καιρό έκανε στο Λονδίνο την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Τζ. Φ. Κέννεντυ, θα ελέγξει και θα απαντήσει. Αν θέλεις να μάθεις πότε θα γίνει η επόμενη έκλειψη Ηλίου πάνω από το Σικάγο ή πού ακριβώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, θα μπορέσει να το βρει. εγω σχεδον παντα για να μην πω παντα βρισκω αυτο που θελω απο το πρωτο αποτελεσμα. ειναι θεμα σωστον λεξεων κλειδια. απλα αυτη η μηχανη το κανει λιγο ποιο ευκολο Αυτά που παρουσιάζει δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να βρεθούν με λέξεις κλειδιά. Εξάλλου σκοπός είναι να κάνουμε εύκολη τη ζωή μας, όχι να γράφουμε και να σβήνουμε keywords μέχρι να βρούμε αυτό που θέλουμε.
michael92 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 It's bound to fail. Και ακόμα και να μην αποτύχει σαν project θα το εξαγοράσει η google Honestly τώρα, τι με νοιάζει τι καιρό έκανε στην δολοφονία του J.F Kennedy? ή να συγκρίνω το ύψος του everest με το μήκος μια παρακμιακής γέφυρας; Σίγουρα θα είναι πολύ Nerd type οι δυνατότητες του και περιορισμένες as well, και δεν είναι κάτι που θα το εκτιμήσει ο απλός κόσμος. Θα το δοκιμάσω πάντως για να εκφέρω καλύτερη γνώμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα