salolaykos Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Χαίρεται, Χρειάζομαι τα φώτα σας κ συγχωρέστε με αν έχει θιχτεί ξανά το θέμα αλλά δε βρήκα τίποτα. Αγόρασα το Μάρτιο 2007 ένα MacBook, είχε το 10.4 - Tiger. Πριν από 2-3 μήνες ήθελα να κάνω το αντίστοιχο "format" για κανένα λόγο συγκεκριμένο, απλά για να δω τη διαδικασία κ γιατί είχα φορτώσει πολλά σκουπίδια. Ζήτησα τα cd από το 10.5 - Leopard από ένα φίλο γιατί ήμουν θύμα ληστείας τον Αύγουστο 2008 και τα original cd με το Tiger χάθηκαν. Δεν κατάφερα ποτέ να εγκαταστήσω το Leopard γιατί απλά δε γινόταν. Το μήνυμα που βγάζει ο Mac OS X Installer είναι "Mac OS X cannot be installed on this computer / This software cannot be installed". Με άφησε να βάλω XP και να φορτώσω τους drivers από τα cd χάρη στο BootCamp. Κατέβασα ένα 10.4 από torrent αλλά μάταια προσπάθησα να το γράψω σε dvd (πως γράφεις dmg στο Nero, οεο;;; ). Βέβαια, βρήκα ότι το dmg είναι ένα αρχείο εικόνας (iso) αλλά κ πάλι από windows δε τα κατάφερα. Σκέφτομαι να βρω κάποιον apple να κάνω μια προσπάθεια, αλλά πραγματικά τι συμπεριφορά είναι αυτή; H apple δεν αφήνει να εγκαταστήσεις άλλο λειτουργικό πέρα από το original? Και τώρα τι κάνω; Πρέπει να αγοράσω καινούργιο original; Αλλά και πάλι τι μου λέει ότι θα παίξει; Mια τελευταία συμπεριφορά είναι ότι πια δε μπορώ να δουλέψω στο MacBook με τη μπαταρία του, πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα. Το τελευταίο μήνα παρατηρούσα ότι στα XP που δούλευα μειωνόταν οι δυνατότητες της μπαταρίας. Φαντάζομαι ότι φταίει η διαχείριση της μπαταρίας από τα XP μιας κ στο Leopard μου έδειχνε τη μπαταρία και ακόμα κ αν το είχα στο ρεύμα μου έδειχνε τη μπαταρία στο 100%. Αν τελικά εγκαταστήσω το Leopard θα επανέλθει ή γενικά τα φτύνει η μπαταρία στα 2 χρόνια; Any help will be appreciated plzzzzzzzzzzzzz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daniel's_saving_grace Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Το leopard εννοείται ότι μπαίνει στο macbook σου. Το δισκάκι του φίλου σου δεν έκανε διότι ήταν το δισκάκι που δίνεται μαζί με αγορά υπολογιστή και δεν κάνει σε όλους. Η retail έκδοση του leopard θα εγκατασταθεί κανονικά. To .dmg δεν είναι ISO. Για να το γράψεις σε δισκάκι από windows χρησιμοποίησε το πρόγραμμα poweriso http://www.poweriso.com/ Πλέον, είναι σαφές ότι καλά θα κάνεις να βάλεις leopard. Στη χειρότερη, αγόρασέ το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thalis Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Όσο αφορά την μπαταρία βάλε τα τελευταία s/w update μιας και εκεί περιλαμβάνονται κάποια bug fix για την μπαταρία επίσης κάνε smc reset. Πάντως το πιο πιθανό είναι ότι η μπαταρία τα 'χει φτύσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salolaykos Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μου κάνει τρελή εντύπωση που δεν υπάρχει δυνατότητα να εγκαταστήσεις το Mac OS από άλλο original! Τι σοι πολιτική είναι αυτή; Και για ένα ατυχές γεγονός πρέπει να αγοράσω πάλι το λειτουργικό; Δε φτάνουν τα λεφτά που έδωσα για το macbook πρέπει να αποδεικνύω συνέχεια ότι είμαι κάτοχος ενός original προϊόντος της Apple... πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει αυτή η πολιτική! Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Αν βαλεις το tiger , που μπορεις να το βρεις σε διαφορα μερη, τοτε δεν θα εισαι παρανομος κ θα μπει κανονικα.. Αυτο πληρωσες (το tiger) κ αυτο θα εχεις παρολο που ειχες την ατυχια κ στο εκλεψαν.. (για αυτο φταις εσυ κ οχι η apple) Αν τωρα πας να βαλεις το leopard , τοτε αν δοκιμασεις με κανονικο retail dvd θα μπει κανονικα.. Αλλα τοτε θα εισαι καραπαρανομος κ για αυτο θα φταις εσυ .. Οποτε ή αγοραζεις το leopard κ το βαζεις (μιας κ ποτε δεν ησουν κατοχος του κ για κανενα λογο δεν το δικαιουσαι) ή βαζεις το tiger(μεσω καποιου dvd που θα ζητησεις απο την apple ή θα κατεβασεις εσυ απο πιο υποπτα μερη ή θα βρεις απο καποιον φιλο) που εχεις πληρωσει με την αγορα του υπολογιστη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djmike Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 παντως σε macbookpro αγορασμενο με leopard μετα από service στη rainbow επιστράφηκε με leopard!!!! τώρα αν απλά δεν έχεις τα cd πηγαινε στη rainbow και λογικα θα στο φορώσουν το tiger.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salolaykos Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δε ξέρω... μου έχει κάνει εντύπωση μιας και το cd που μου έδωσαν ήταν λες και ήταν γραμμένο για το συγκεκριμένο Apple product και γι'αυτό δεν έμπαινε στο δικό μου macbook. Συνηθισμένη από τα Windows δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά. Αλλά τεσπα, έχει δίκιο o haHA εγώ φταίω και όχι η Apple που με λήστεψαν. Αλήθεια, έχετε καμιά εντύπωση πόσο κοστίζει η υπηρεσία αν πάω στη Rainbow; Το έχει κάνει κανείς; Αλλά αν είναι να δώσω λεφτά για το service μάλλον θα συμφέρει περισσότερο να αγοράσω το Mac OS X... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δε ξέρω... μου έχει κάνει εντύπωση μιας και το cd που μου έδωσαν ήταν λες και ήταν γραμμένο για το συγκεκριμένο Apple product και γι'αυτό δεν έμπαινε στο δικό μου macbook... Ετσι ακριβως ειναι.. Για να βαλεις το leopard στο δικο σου macbook χρειαζεσαι το retail dvd, οχι αυτο που ερχεται με καινουρια λαπτοπ. Εχεις κ πμ για λεπτομερειες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.