the_valliant Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Έχω το εξής πρόβλημα: επισκέπτομαι ένα site το οποίο για να κάνω login πρέπει να εγκαταστήσω πρώτα ένα ActiveX στοιχείο. Ενώ στον ΙΕ εμφανίζεται ένα pop up και με ρωτάει αν θέλω να το εγκαταστήσω, στον Firefox δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο. Πως μπορώ να 'αναγκάσω' τον Firefox να δεχτεί και να εγκαταστήσει το ActiveX στοιχείο αυτό;
the_valliant Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Σωστό κι αυτό Το είχα ήδη δοκιμάσει αλλά διαβάζοντας αυτά που βρήκα στο πρώτο αποτέλεσμα της λίστας... χάθηκα. Γι'αυτό σκέφτηκα να δοκιμάσω την 'εύκολη' λύση και να ρωτήσω εδώ μήπως και μου'δινε κάποιος 'μασημένη τροφή'. Το όνομά σου είναι η διάθεσή μου... Υ.Γ. Υπάρχει τρόπος να κάνω 'disable' τον Firefox χωρίς να τον απεγκαταστήσω; Ή έστω να ορίσω τον ΙΕ ως προεπιλεγμένο browser ?
the_valliant Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 http://support.mozilla.com/en-US/kb/Activex Το κατάλαβα αυτό, ότι δηλαδή ο FF δεν υποστηρίζει ActiveX για λόγους ασφάλειας. Ωστόσο το πρόβλημά μου παραμένει: είτε θα πρέπει να βρω τρόπο να τα 'επιτρέψω' στον FF είτε να ορίσω τον ΙΕ ως προεπιλεγμένο περιηγητή.
GCMH Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Βάλε το IE TAB, ένα πρόσθετο για τον Firefox... ότι σελίδα θες θα στην ανοίγει σε καρτέλλα με τον IE.
the_valliant Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Βάλε το IE TAB, ένα πρόσθετο για τον Firefox... ότι σελίδα θες θα στην ανοίγει σε καρτέλλα με τον IE. Αυτό έκανα μόλις τώρα! Το βρήκα εντελώς τυχαία και θα το δοκιμάσω τώρα, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι γι'αυτό το σκοπό... EDIT: Nope, δεν κάνει για τη δουλειά που θέλω. Συγκεκριμένα, ανοίγω στο "IE Tab" τη #@%-σελίδα που έχει το activeX και δεν μου δίνει την επιλογή να το εγκαταστήσω.
GCMH Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Λογικά εάν το εγκαταστήσεις στον Explorer, τότε με το ΙΕ ΤΑΒ θα το τρέξει... Η άλλη λύση είναι η προφανής: ΙΕ!
the_valliant Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Αλλάζω την ερώτησή μου σε: πώς μπορούμε να (ξανα-)ορίσουμε τον ΙΕ ως προεπιλεγμένο browser? Χωρίς να απεγκαταστήσουμε τον Firefox και χωρίς να κάνουμε restart, αν είναι δυνατόν; Έχω ήδη δοκιμάσει να τσεκάρω την επιλογή "Έλεγχος αν ο ΙΕ είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα..." στις επιλογές του internet και παρόλα αυτά όταν ανοίγω σελίδα την ανοίγει ο Firefox χωρίς να με ρωτάει τπτ για τον ΙΕ !!!
the_valliant Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Πας Control Panel->Default Programs. Σε ποιο λειτουργικό; Όχι πάντως στα ΧΡ... Είναι αστείο σχεδόν ότι ο ΙΕ μου παρεξηγήθηκε που εγκατέστησα και χρησιμοποιώ τον FF ως περιηγητή και τώρα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ξαναγίνει ο προεπιλεγμένος
varemarious Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Άνοιξε τον internet explorer -> internet options -> programs και επέλεξε το τετραγωνάκι που λέει "Tell me if internet explorer is not the default web browser" Και πάτα και το κουμπί που λέει Make default.
the_valliant Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Άνοιξε τον internet explorer -> internet options -> programs και επέλεξε το τετραγωνάκι που λέει "Tell me if internet explorer is not the default web browser" Και πάτα και το κουμπί που λέει Make default. Δες προηγούμενο μου ποστ: το έχω ήδη δοκιμάσει αυτό!
GCMH Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Σε ποιο λειτουργικό;Όχι πάντως στα ΧΡ... Ουπς σόρρυ... νόμιζα ότι εκεί ήταν. Για δες στο "Add/Remove Programs"->"Set Program Access and Defaults". Πρέπει να έχεις ένα Service Pack όμως για να στο εμφανίζει. Τώρα δεν θυμάμαι εάν πρέπει να είναι το SP1 ή το SP2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.