dimitris2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 καλησπερα! θελω να φτιαξω ενα προγραμματακι που να κανει απλες πραξεις. τι εννοω? να του δινει ο χρηστης a praxi b και να του δινω το αποτελεσμα. η πραξη θεωρουμε οτι ειναι μονο + - * /. απλα, οταν θα ελεγχει οτι η πραξη ειναι / να βλεπει αν ειναι το b ειναι 0 και να πεταει μηνυμα οτι το b ειναι μηδεν δε μπορει να γινει η διαιρεση και να μη δινει αποτελεσμα. εχω γραψει τον παρακατω κωδικα, λειτουργει για ολες τις πραξεις εκτος απο / οταν παω να διαιρεσω κατι μου κανει πολλαπλασιασμο και οταν το b ειναι 0 μου γραφει apotelesma=0.00 αντι να πεταει "to b na einai diaforo tou miden" > #include <stdio.h> int main() { char praxi; int flag=0; float a,b,apotelesma; printf("dose praksi"); scanf("%f%c%f",&a,&praxi,&; if (praxi=='+') apotelesma=a+b; else if (praxi=='-') apotelesma=a-b; else if (praxi='*') apotelesma=a*b; else if (praxi=='/'&&b!=0) apotelesma=a/b; if (b==0&&praxi=='%') {flag=1; printf("to b na einai diaforo tou miden"); } if (flag==0) printf("to apotelesma einai: \n %.2f",apotelesma); return 0; }
dimitris2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 χμμ οχι δεν ειναι αυτο...εξακολουθει το ιδιο προβλημα thanks για την απαντηση ομως
dimitris2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 nope νεοπας ειμαι στη c nice, τωρα κανει την διαιρεση αλλα παλι εχω το ιδιο προβλημα με την περιπτωση του β να ειναι 0 edit ακυρο δουλεψε !!!!!!!! γιουπιιιιιιι thanks παρα πολυ !!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.