1000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Raid 0 ή Drive Express Gate Super speed; Το έχει δοκιμάσει κανείς; Πιο από τα 2 είναι άραγε πιο γρήγορο; Και 1-2 ερωτήσεις ακόμα, Προσπάθησα να δημιουργήσω raid driver disk μέσω bios καθώς αναφέρει το manual της μητρικής μου πως αυτό μπορεί να γίνει, επισημαίνοντας παράλληλα πως μπορώ να το γράψω είτε σε floppy disk είτε σε usb flash disk drive. Όμως παρά τις προσπάθειες, δεν έβλεπε το φλασάκι παρά συνεχώς έψαχνε το floppy. Τι μπορεί να συμβαίνει; (Mobo: P5Q3 Deluxe Wifi) Επίσης λόγω του ότι έχω ξηλώσει το floppy (θεωρώντας πλέον πως μπορώ να κάνω όλες μου τις δουλειές άνετα με usb flash) αναγκάστηκα να μη δημιουργήσω το συγκεκριμένο driver. Παρόλα αυτά ενεργοποίησα σαν πρώτο δίσκο το raid 0 και έκανα εγκατάσταση κανονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Μου ξεφεύγει κάτι; Που μου χρειάζονταν ο συγκεκριμένος driver; Edit Μόλις είχα μια έμπνευση και πρόσεξα πως: "For Windows Vista user (ξύπνα μακάκα), you can create a raid driver disk with a floppy drive or a usb flash disk drive" Τέλος πάντων, οι υπόλοιπες απορίες παραμένουν.
nske Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Raid 0 ή Drive Express Gate Super speed;Το έχει δοκιμάσει κανείς; Πιο από τα 2 είναι άραγε πιο γρήγορο; Το raid0 είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει να συνδυάσει κάποιος περισσότερα από ένα αποθηκευτικά μέσα για να εκμεταλλευτεί τις επιδόσεις τους αθροιστικά, το Express Gate απ' ό,τι διαβάζω είναι ένας glorified SSD με προεγκατεστημένο λειτουργικό που ενσωματώνει η ASUS σε κάποια motherboards. Για να τα αντιπαραθέτεις, υποθέτω ότι εννοείς raid0 πάνω από (2; ) συνηθισμένους μηχανικούς δίσκους, θα μπορούσες κάλλιστα να έχεις και raid0 πάνω από Solid-State δίσκους, αν είχες περισσότερους από έναν Solid-State δίσκους. Το Raid0 με δύο ήδη σύγχρονους μηχανικούς δίσκους έχει καλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (ειδικά εγγραφής) από έναν SSD, από την άλλη ο SSD έχει ασύγκριτα μικρότερο seek time. Προσθέτοντας επιπλέον δίσκους στο raid0 array αυξάνεται η ταχύτητα μεταφοράς και η πιθανότητα να χαλάσει κάποιος από αυτούς, χάνοντας όλα τα δεδομένα σου. Άρα, ανάλογα τι εννοείς "γρήγορο". Αν σε ενδιαφέρει να αντιγράφεις όγκους δεδομένων οι μηχανικοί δίσκοι σε raid0 θα το κάνουν πιο γρήγορα από έναν SSD, αν σε ενδιαφέρει το σύστημα να έχει καλύτερη αποκρισιμότητα, ο SSD θα την έχει μεγαλύτερη από οσουσδήποτε μηχανικούς δίσκους σε raid0.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.