Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με 2 παλιες μητρηκες...

n123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και στις 2 μητρηκες προσπαθησα να εγκαταστησω το freenas αλλα εχω 2 προβληματακια:

Το ενα προβλημα εχει να κανει με την asus p2b:

οταν εχω χρεισιμοποιω εναν σκληρο που ειναι 1,2GB ολα ειναι οκ-το freenas κανει κανονικα εγκατασταση

οταν ομως συνδεω και τον αλλον που ειναι στα 74GB εχω τα εξεις προβληματα:

-αν τον συνδεσω μονο του δεν τον διαβαζει καθολου το pc και κολαει στο check

-αμα τον συνδεσω ως δευτερο μου βγαζει κατι σφαλματα

το δευτερο προβλημα:

εχω μια αλλη μητρικη που γινετε κανονικα εγκατασταση το freenas αλλα εχω προβλημα με το δικτυο:δεν εχω προσβαση στο web interface του freenas

Τι μπορω να κανω;

Δημοσ.

Ο 74 είναι ide ή sata? Μήπως δεν ορίζεις σωστά το primary/slave σe ide?

Γενικά μπροστά στα 1,2Τ τι να πουν τα 0,074Τ … (εκτός και εάν είναι raptor … άλλη συζήτηση)

Δημοσ.

Ο 74 είναι ide

ο αλλος δεν ειναι 1,2 terabyte αλλα gigabyte ειναι πολυ μικρος

κολαει οταν κανει check στις συσκευες,ουτε στο bios δεν αναγνοριζεται

καμια λυση;

Δημοσ.

Πλησιάζουμε νομίζω…

Συνδέεις IDE HDD και IDE CD στο ίδιο καλώδιο?

Εάν ναι πρέπει να ρυθμίσεις τα Jumpers σε master/slave. Λ.χ. master ο HDD και slave το CD.

Δημοσ.

και εγω αυτο νομιζω

το cd drive οπου ειναι συνδεδεμενω στο αλλο ide καλωδιο λειτουργει κανονικα

παντως δοκιμασα να αλλαξω θεσεις στα καλωδια δηλαδι το καλωδιο του σκληρου να το βαλλω στην υποδοχη secondary και του cd στην primary αλλα παλι μονο το cd αναγνωριζει και κολαει παλι οταν παει να αναγνωρισει τον σκληρο οπως και στο bios μονο το cd αναγνωριζει

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:53 ----------

στα τελειος ξαφνικα αναγνωρισε τον 74 σκληρο αλλα...

πανω που χαρικα μου βγαζει το μηνυμα "primary master hard disk fail"

και το freenas δεν τον αναγνωριζει παρολο που τωρα στο bios αναγνωριζεται

τωρα τι μπορει να εχει παθει;

ποιο να ειναι το προβλημα;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:30 ----------

καμια ιδεα;;;

Δημοσ.

Εκτός από τη σύνδεση στη secondary υποδοχή, άλλο καλώδιο δοκίμασες με το δίσκο ;

Σε άλλον υπολογιστή δουλεύει κανονικά ο δίσκος αυτός ;

Δημοσ.

Και βέβαια μπαίνουν hdd & cd στο ίδιο καλώδιο. Απλά θέλει να ρυθμίσεις τα jumpers master/slave. Ένα master και ένα slave στο ίδιο καλώδιο.

Επαλήθευσε ότι ο hdd είναι master και μόνος του σε ένα κανάλι. Έτσι τουλάχιστον πρέπει να τον δει στα bios.

Υπάρχει πάντα περίπτωση να έχεις χαλασμένο σκληρό, χαλασμένο καλώδιο, πρόβλημα στο κανάλι Ide της mobo.

Δημοσ.

λοιπον ας τα παρω απο την αρχη:

ο hdd οπως ειχα πει και στην αρχη στην αλλη mobo λειτουργει/αναγνωριζεται κανονικα

ο hdd ειναι master και μονος του στο καναλι.

το καλωδιο δεν μπορει να ειναι χαλασμενο επειδι αμα συνδεσω τον μικρο hdd αναγνωριζεται και λειτουργει κανονικα.

ουτε προβλημα στο καναλη της μητρηκης υπαρχει γιατι εχω βαλει το cd drive και στα 2 καναλια και λειτουργει /αναγνωριζαται κανονικα.

να ξανα αναφερω οπως ειπα και πιο πανω πως ξαφνικα αναγνωριστικε ο 74 hdd αλλα τωρα βγαζει το μηνυμα "primary master hard disk fail" και το freenas δεν τον αναγνωριζει παρολο που τωρα στο bios αναγνωριζεται.

Δημοσ.

Σκληρός και οπτικό στο ίδιο κανάλι γίνεται να είναι. Απλώς βάζεις σαν master τον σκληρό γιατί το οπτικό είναι πιο αργό και θα καθυστερεί και το σκληρό. Αν ο σκληρός σου είναι WD και στο κανάλι δεν έχεις καμία άλλη συσκευή (δηλαδή οπτικό ή άλλο σκληρό), δε βάζεις καθόλου το jamber (ούτε καν στη θέση master. Μόνον αν έχεις και ακόμη μία συσκευή βάζεις το τζαμπεράκι στη θέση master ή slave). Αυτό γίνεται σου περισσότερους PATA WD.

Δημοσ.

λοιπον,

ο σκληρος αναγνωριστηκε απο το bios και το pc αλλα τωρα μου βγαζει το μηνυμα primary master hard disk fail και πλεον δεν αναγνωριζαι απο το freenas

παρατηρησα/ακουσα και κατι αλλο στον δισκο:

οταν ανοιγη το pc, ο σκληρος δεν κανει κανενα ηχο ουτε καν ακουγετε οτι φορτωνει. βεβαια οσο δεν τον αναγνωριζε το bios ο δισκος ακουγωτανε κανονικα.

τι μπορει να εχει γινει;;;

αν και υποψιαζομαι πως εχουν καει καπια platters.

Δημοσ.

Το ενα προβλημα εχει να κανει με την asus p2b:

οταν εχω χρεισιμοποιω εναν σκληρο που ειναι 1,2GB ολα ειναι οκ-το freenas κανει κανονικα εγκατασταση

οταν ομως συνδεω και τον αλλον που ειναι στα 74GB εχω τα εξεις προβληματα:

Τι μπορω να κανω;

Βεβαιωσου οτι μπορει να δει 80αρη (~74) δισκο

To chipset της P2B = Intel 440BX :shifty:

Δες αν ο δισκος εχει jumperακι για μειωση του,

ή τον φορμαρεις σε 2 Χ 40 GB, για να τον δει :P

- - - - - -

H κανεις update (σ)το Bios v. 1014B003, για support.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...