frenzy Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Ως προς το πως αυτό μπορεί να αποφευχθεί εκ μέρους τους, έχω πλήρη εμπιστοσύνη στη δυνατότητά τους να δρουν συλλογικά... ...2) Η παράθεση πηγών/links προς υποστήριξη μιας θέσης κατά την εξέλιξη μιας συζήτησης, χωρίς τον αρμόδιο σχολιασμό που θα αποτελεί ένδειξη κατανόησης και θα επιτελεί χρέη περίληψης της πηγής αυτής καθ' αυτής, θα τιμωρείται... Η αυτορύθμιση, ο αυτοέλεγχος, η προειδοποίηση, η συνεννόηση και όλα αυτά είναι έννοιες θαυμάσιες. Η στενάχωρη αλήθεια, όμως, είναι πως στην πράξη είτε δε λειτουργούν, είτε έχουν πενιχρά αποτελέσματα. Μόνο εγώ βλέπω την αντίφαση; Η τσαπατσουλιά έγκειται στο γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιο νέο μέτρο (πέραν του 2 που μου αρέσει πολύ) και θα μπορούσαν να συμπτυχθούν στην φράση "σοβαρευτείτε γιατί είμαστε αυστηρότεροι πλέον". Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων τους τελευταίους μήνες περίμενα κάτι παραγωγικότερο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μόνο εγώ βλέπω την αντίφαση; Η τσαπατσουλιά έγκειται στο γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιο νέο μέτρο (πέραν του 2 που μου αρέσει πολύ) και θα μπορούσαν να συμπτυχθούν στην φράση "σοβαρευτείτε γιατί είμαστε αυστηρότεροι πλέον". Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων τους τελευταίους μήνες περίμενα κάτι παραγωγικότερο. Μήπως έχεις κάτι συγκεκριμένο και παραγωγικότερο να προτείνεις; Η διαχείριση του forum είναι πάντα ανοιχτή σε καλόπιστες προτάσεις.
frenzy Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Όπως είπα και πριν περίμενα να σπάσει το μπλα μπλα στα δύο εκτός του να "σφίξει" η διαχείριση. Δεν θέλω να πατήσω κάποιον κάλο, ούτε να υπονομεύσω την προσπάθεια που κάνετε αλλά πραγματικά είμαι απογοητευμένος...
paschalia Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Frenzy,που ακριβώς βλέπεις αντίφαση ? Γιατί δεν μπορώ να την διακρίνω. Βασικά,έκοψες την πρόταση του Λουσιφερ στην μέση. Αν την διαβάσεις ολόκληρη,θα βρεις και νόημα. Κυρίως αν λάβεις υπ'όψιν σου ότι ο Λουσιφερ δεν θέλει να κακοκαρδίσει κανένα και είναι λιγάακι μαλακός . (Σαν ζυμάρι ένα πράμα)
frenzy Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Πασχαλία μου το γεγονός πως παρέθεσα το αντιφατικό κομμάτι δε σημαίνει πως μόνο αυτό διάβασα ούτε πως το έκανα κακόπιστα. Και ρώτησα αν την βλέπω μόνο εγώ. Ο Λούσιφερ εμπιστεύεται τους οφτοπικιώτες και περιμένει πως οι γράφοντες θα κατανοούν τις παραπομπές τους ενώ ο Σνουμπ θεωρεί πως δεν υπάρχει ελπίδα για τέτοια πράγματα. Αυτό όμως είναι το λιγότερο και πιο πολύ σημειολογικά το παρέθεσα. Τα υπόλοιπα έχουν το ζουμί. Ο Λούσιφερ εκτός από μαλακός είναι και ικανότατος. Σε αυτή τη βάση ξεκινάω το παράπονό μου.
paschalia Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δεν είπα ότι το είπες κακόπιστα. Σε διαβάζω και σε παραδέχομαι σαν αντικειμενικό σε πολλά θέματα. Και περίμενα να δεις αντικειμενικά και αυτό το θέμα. Αλλά -έστω και ακαδημαϊκά- βάλε στην εξίσωση των παραθέσεων και αυτό Το ζήτημα είναι ότι η καλώς εννοούμενη ανεκτικότητα συνηθέστατα εκλαμβάνεται σαν αδυναμία Όσον αφορά το παράπονό σου,δεν μπορώ να πω τπτ. Είναι θέμα αρμοδίων και εσού.
frenzy Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Τέλος πάντων όπως είπα σημειολογικά υπάρχει αντίφαση imo. Θες να την αποδώσω στο νεαρό του συντονιστικού σχήματος; Καλώς. Ας μην αποπροσανατολιστούμε. Τώρα στην ουσία σ' εμπιστεύομαι να κρίνεις, είναι και δικό σου θέμα όχι μόνο δικό μου.
paschalia Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Να'σαι καλά. Νομίζω ότι για αρχή -γιατί από κάπου θα έπρεπε να ξεκινήσουν- είναι καλοί οι κανόνες αυτοί. Όπως είπες και εσύ,είναι νέοι στο καθήκον,πόσο μάλλον στο να συντάξουν κανόνες. Επίσης,πρέπει να λάβουν και υπ'όψην τους την καλή λειτουργία του Μπλαμπλα,μην το ξεχνάς. Ας ξεκινήσουν πρώτα με τα βασικά και αργότερα,πιστεύω,ότι θα δούμε και άλλους κανόνες, πιο ουσιαστικούς,όσον αφορά το παραγωγικό μέρος. Όπως περίμενες να δεις.
PCharon Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Πω πω... βλέπω μεγάλη λατρεία στους κανόνες. Το θέμα δεν είναι να γίνουν κάποιοι Γραμματείς και Φαρισαίοι, αλλά να υπάρχουν λίγοι απλοί και κατανοητοί κανόνες που να γίνονται σεβαστοί. Άμα είναι να γραφτούν 10 σελίδες κανόνες και παρακανόνες, κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει. Το επόμενο βήμα είναι να ψηφιστεί το Σύνταγμα του Insomnia... Ίσως να φτιαχτεί ένα παρα-forum με προσωρινή μνήμη αρχείου, για όσους κάνουν το forum να μοιάζει πιότερο με γκρουπάκι του MSN. Εναλλακτικά κάποιοι μπορούν να ανταλλάξουν και τηλέφωνα.............
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Όπως είπα και πριν περίμενα να σπάσει το μπλα μπλα στα δύο εκτός του να "σφίξει" η διαχείριση. Δεν θέλω να πατήσω κάποιον κάλο, ούτε να υπονομεύσω την προσπάθεια που κάνετε αλλά πραγματικά είμαι απογοητευμένος... Δεν συμφωνώ με το "σπάσιμο" του Μπλα Μπλα στα δύο ή στα τρία ή στα πέντε. Το κεντρικό σημείο του forum δεν είναι το Μπλα Μπλα - άσχετα αν μερικά μέλη επιλέγουν να γράφουν μόνο εκεί ή κυρίως εκεί. Το Μπλα Μπλα (μαζί με τον Κινηματογράφο-Τηλεόραση και τη Μουσική) είναι η μόνη μη αυστηρά τεχνολογική γωνιά. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να δίνουμε έμφαση σε αυτή. Ο πλούτος γνώσης του forum βρίσκεται στις υπόλοιπες ενότητες. Πω πω... βλέπω μεγάλη λατρεία στους κανόνες. Το θέμα δεν είναι να γίνουν κάποιοι Γραμματείς και Φαρισαίοι, αλλά να υπάρχουν λίγοι απλοί και κατανοητοί κανόνες που να γίνονται σεβαστοί. Άμα είναι να γραφτούν 10 σελίδες κανόνες και παρακανόνες, κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει. Το επόμενο βήμα είναι να ψηφιστεί το Σύνταγμα του Insomnia... Μάλλον άλλο forum έχεις υπ' όψιν σου όταν τα γράφεις αυτά. Γιατί, αν μη τι άλλο, μόνο λατρεία και πιστή εφαρμογή των κανόνων δεν έχουμε εδώ. Αν είχαμε, τα μισά threads έπρεπε να κλειδωθούν (γιατί τα ερωτήματα που τίθενται έχουν απαντηθεί - μερικά μάλιστα πολλές φορές) και αρκετά μέλη θα έπρεπε να δουν δραματική μείωση των posts τους (γιατί το offtopic δυστυχώς είχε και έχει εξαπλωθεί σε διάφορες ενότητες). Φτάσαμε στο σημείο ένα μέλος να αναγκαστεί να ανοίξει (και δικαίως!) ειδικό topic για το spamming για να διαμαρτυρηθεί! Οπότε μην γράφεις για "Γραμματείς και Φαρισαίους" γιατί μόνο αυτό δεν έχουμε εδώ... Προφανώς ούτε έχεις διαβάσει τους Όρους Χρήσης του forum για να γράφεις για "10 σελίδες κανόνες και παρακανόνες". Οι κανόνες μας είναι από τους πλέον λιτούς (για μη πω "οι πιο λιτοί") στο ελληνικό Internet. Ίσως να φτιαχτεί ένα παρα-forum με προσωρινή μνήμη αρχείου, για όσους κάνουν το forum να μοιάζει πιότερο με γκρουπάκι του MSN. Εναλλακτικά κάποιοι μπορούν να ανταλλάξουν και τηλέφωνα............. Όποιος θέλει να μιλήσει σε στύλ Messenger, ας ανοίξει ένα Instant Messaging πρόγραμμα. Το κακό με το ακατάσχετο spamming έχει παραγίνει και έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του Μπλα Μπλα. Ως προς τις ενστάσεις που μερικά μελη διατυπώνουν περί "ξαφνικής" ή "αιφνίδιας" απόφασης, ο έχων ώτα ακουέτω (Ματθ. 11:15)...
PCharon Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μάλλον άλλο forum έχεις υπ' όψιν σου όταν τα γράφεις αυτά. Χαλάρωσε, δεν αναφερόμουν στους mods και τους υπάρχοντες κανόνες, αλλά σε αυτό... Ας ξεκινήσουν πρώτα με τα βασικά και αργότερα,πιστεύω,ότι θα δούμε και άλλους κανόνες (Αν κατάλαβες ήμουν υπέρ αυτού που υπάρχει και υπερ της επισήμανσης...) δεν το έχω "χάσει" ακόμα να μην ξέρω που αναφέρομαι και για ποιό πράγμα μιλάω, please
Lucifer Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μόνο εγώ βλέπω την αντίφαση; Η τσαπατσουλιά έγκειται στο γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιο νέο μέτρο (πέραν του 2 που μου αρέσει πολύ) και θα μπορούσαν να συμπτυχθούν στην φράση "σοβαρευτείτε γιατί είμαστε αυστηρότεροι πλέον". Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων τους τελευταίους μήνες περίμενα κάτι παραγωγικότερο. Να λύσω σε πρώτη (ίσως και μόνη γιατί σήμερα πρέπει να προλάβω να τα κάνω όλα εδώ μιας αύριο γυρνάω για λίγο Αθήνα) φάση αυτή την παρεξήγηση: με το "θα αποτελεί ένδειξη κατανόησης" εννοείται πως ο χρήστης θα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ μέσω της περιληψούλας του, πως έχει κατανοήσει το κείμενο/πηγή/γουατέβερ στο οποίο οδηγεί το λινκ που παρέθεσε. Καμία σχέση με την έννοια της "δικαιολόγησης πράξης" ή κάτι τέτοιο. Και το "έχω πλήρη εμπιστοσύνη μπλαμπλα" αν το διαβάσεις, είναι, αχμ, ειρωνική προσθήκη. =ρ Στην ουσία σου λέει "αφού μπορείτε να δράσετε σαν τσούρμο/ομάδα όταν σπαμμάρετε, σίγουρα μπορείτε να δράσετε σαν ομάδα και όταν πρέπει να δείξετε εγκράτεια". Μετά δείχνω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του ΜΣΝ αν δεις. Αυτό συμβαίνει γιατί είμαι μεγάλο κωλόπαιδο και ειρωνικός. χουχ. washcloud, ελπίζω να προλάβω να σου απαντήσω σήμερα, να 'χω καθαρό μυαλό μην αρχίσουμε να θιγόμαστε πάλι σαν μικροπ****δες πορνοστάρ. =ρ
adi32 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μπραβο για τις κινησεις γιατι το πραγμα εχει φτασει στο απροχωρητο. Σε λιγο θα καταντουσαμε σαν αλλα forum που εχουν θεματα τι ωρα πηγατε τουαλετα και γεμιζουν ολοσκληρες σελιδες με σαχλαμαρες
frenzy Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δεν συμφωνώ με το "σπάσιμο" του Μπλα Μπλα στα δύο ή στα τρία ή στα πέντε. Δεν το εννοείς αυτό (ή τόσο καιρό δεν έχω καταλάβει καθόλου τι εννοείτε ομαδικώς). Πρόσφατο παράδειγμα η "αυτοκινητιστική λέσχη". Πιο πρόσφατο και σχετικό (και αφετηρία του προβληματισμού μου) η πρόταση του Σνουμπ στην οποία βρήκες σωστές βάσεις. Το να σπάσει στα δύο δεν σημαίνει πως θα διπλασιαστούν τα θέματα, απλά πως θα αντιμετωπιστούν ξεχωριστά τα σοβαρά ζητήματα και τα light και θα ξέρει ο κάθε χρήστης που μπαίνει. Δεν θεωρώ πως υπάρχει κίνδυνος να επικρατήσει της τεχνολογικής μάζας θεμάτων το μπλα μπλα αν γίνει κάτι τέτοιο. ... Ναι το κατάλαβα, όπως είπα και στην Πασχαλία η ουσία αλλού βρίσκεται. Τέλος πάντων , η άποψή μου κατεγράφη με όλες τις καλές προθέσεις - όποιος θέλει να τη δει ανοιχτόμυαλα εκεί είναι.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Για τις αντιδράσεις που διάβασα, εγώ έχω να πω τα εξής: 1) Δεν αρέσει σε όλους να διαβάζουν 3 σελίδες χαριτωμενιές για να μπορέσουν ν' ανακαλύψουν ανάμεσα σε όλα αυτά τα ποστ κάποια απάντηση για το ερώτημά τους. Άμα χρειάζομαι google search για να βρω μια απάντηση, δεν μπορείς να πεις "ε, ναι, αλλά απαντήθηκε, όμως." 2) Υπάρχουν και νέα μέλη στο φόρουμ, τα οποία εξοστρακίζονται όταν δημιουργούνται παρέες που ουσιαστικά καθιστούν τα θέματα unreadable για κάποιον που είναι εκτός κλίματος (και μπορεί να μην υπόκειται στην κατηγορία της προηγούμενης παραγράφου, δηλαδή να τους αρέσει να διαβάζουν chat). Εν ολίγοις, το κλειδί είναι πως πρόκειται για forum, όχι για chat. Κι εγώ έκανα φίλους μέσα από το φόρουμ, τα λέμε, όμως, σε προσωπικό επίπεδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.