Προς το περιεχόμενο

Νέοι κανόνες του ΜπλαΜπλα.

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H "γενική οδηγία" που καταλαβαίνω πάντως εγώ, είναι :

α) Συμμαζέψτε την έκταση των ποστ σας

β) Συμμαζέψτε την "συμπεριφορά" σας

γ) Περιορίστε την "εκτός θέματος" φρασεολογία σας στο ανύπαρκτο ( = "όποιος ποστάρει αστεία πικ στο θέμα με τα αστεία βίντεο και τ' αναάπαλιν ας ψάξει για κώλο από πριν, αν είναι φρονίμου γιος" ).

Ας πούμε ότι το πόιντ το βλέπω.

όσο για το

α) ...δεν ξέρω πόσο με βρίσκει σύμφωνο (όχι επειδή προσωπκά πάσχω από λογοδιάρροια). Η "περίφημη" "αυτορρύθμιση" νομίζω ότι είναι πιο δόκιμη εδώ.

β) ...εφ' όσον η συμπεριφορά αφορά είτε αμέσως είτε εμμέσως άλλα μέλη, ναι οκ, είναι ψιλοάθλιο και κατάντια, και συμβαίνει ενίοτε και ίσως η αυτορρύθμιση και οι συγνώμμες να είναι χρόνια πολλά - κατόπιν εορτής.

Αν όμως συμπεριλαμβάνει, και μια ευρύτερη "κοσμιότητα"..........και πάλι δεν ξέρω ( <->έναν πούτσο, πχ, αν με εκφράζει τρελλά, και απλά αντενδείκνυται στην "πολιτικά ορθή εμφάνιση του φόρουμ"....θα χαλαστώ αν μου μπει χέρι. Προσωπικά εγώ δηλαδή, που έχω το θράσος να θεωρώ πως η γλώσσα μου δεν διαφθείρει, και σε γενικές γραμμές δεν προσβάλλει προσωπικότητες. Όσον αφορά τα δε "χρηστά ήθη"......έχω πρόβλημα : το θεωρώ προβληματικό να παραπονεθεί κάποιος επειδή ο τρόπος μου είναι "για πιπέρι στα δάχτυλα". Τεσπα.)

γ)...αυτό πονάει, για να μην πω τπτ άλλο, αναφορικά και με την αλφαρίθμισή του. ΣΥΜΦΩΝΩ πως η κατάσταση ξεφεύγει, ειδικά "τελευταίως", είμαι "εκεί" και τα βλέπω - ενίοτε και συμμετέχω,,,,,,,,,,,αλλά το "δια ροπάλου"........δεν μου κάθεται καθόλου καλά. Και γενικώς δε νομίζω να κάθεται καλά σε πολύ κόσμο. Είναι σαν αυτό που λέγαμε λίγο νωρίτερα περί "αυτοδικίας" : ..ναι μεν το να ξεφεύγει η κατάσταση δεν είναι καλό -ενοχλούμαστε ακόμα και όσοι βάλαμε ακόμα και μόνο ένα μικρό λιθαράκι στο να γίνει αυτό- από την άλλη δεν είναι δυνατόν με το που μας έρχεται πχ στο τόπικ με τις φωτός μελών να πούμε "πού γλύφεσαι;", όταν ο άλλος ποστάρει φωτό και πει "νταξ' είμαι αχτένιστος όμως", να του στέλνουμε pm ή να τον προσκαλούμε στο οφτόπικ για να του το πούμε. Το να το ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ (μια αθώα βλακεία δλδ), είναι νομίζω ευνουχιστικό, και είμαι σίγουρος πως κανείς, ούτε η ίδια η διαχείριση, ακόμα και ιδιοκτησία, δεν το θέλει. Δε λέω, το να το γυρίσουμε σε 2-3 σελίδες, ξεκινώντας από σχόλια για το μαλλί, και καταλήγοντας ντομινοειδώς στο ότι στην πενταήμερη που είχα πάει το '90, δε μου φτάσανε τα σώβρακα, δε λέει. Αλλά εκεί νομίζω πως μπαίνει η δουλειά του μοντ (ευτυχώς ή δυστυχώς γι' αυτόν...). Και γενικώς θα έλεγα........"τα πάντα όλα" "πρέπει" να είναι "δουλειά του μοντ" (τα ρηπόρτ ΥΠΟΘΕΤΩ πως όσο χρήσιμα κι αν είναι, δεν επαρκούν).

...Τώρα αν για τα παραπάνω, υπάρχει κάποιο ζήτημα, του τύπου δημιουργούνται πρακτικά προβλήαματα, δεν τα είδα να αναφέρονται μαζί με τους κανόνες. Και οκ, καταλαβαίνω πως οι κανόνες δεν πάνε φούστα-μπλούζα με "εξηγήσεις" και "εκκλήσεις-παρακλήσεις", αλλά τις τελευταίες δεν τις είδα πουθενά (γενικώς - δλδ δεν αναφέρομαι προσωπικά στον Lucifer). Mιας όμως και ΔΕΝ είμαστε νομίζω, καθολικό σχολείο, καλό είναι νομίζω να μας γνωστοποιούνται κάποια ζητήματα, εάν υφίστανται, ούτως ώστε να...επαφίενται στον φορουμιτισμό μας.

ΠΧ : αν υπάρχει θέμα...δυσλειτουργίας του site, λόγω υπερφόρτωσης (απίθανο μου φαίνεται - αλλά είμαι έξω απ' τον χορό, οπότε...), ας το γνωρίζουμε.

Αν επίσης μπαίνουν σε ζόρια που δεν γνωρίζουμε οι διαχειριστές (παλεύουν να ξεσκατιάσουν τις δικές μας μαλακίες, κουράζονται, την ακούν ίσως)......να το ξέρουμε κι αυτό.

Γενικώς αν η "σπαμοσύνη" ολωνών μας, δημιουργεί εκτός από αισθητικά προβλήματα, ΚΑΙ κάποιου είδους πρακτικά, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε (από την άλλη μπορεί εγώ να έχω την αξιοπρέπεια να καταννοήσω μια αξιοπρεπή έκκληση για σύνεση για πρακτικούς λόγους...την έχουν όμως όλοι; Χμ...σωστό κι αυτό).

Τεσπα έχω ένα κεφάλι λίγο καζάνι τώρα, αλλά μερικές σκέψεις που έκανα ήθελα να τις πω και τις είπα....

Κλείνοντας, σε γενικές γραμμές θέλω να πω ότι μου φαίνεται καλύτερη αντιμετώπιση, η επί μέρους και η προσωπική (πχ κάποιος φιτιλιάζει ένα θέμα - ας άμεσα δεχθεί α) προειδοποίηση β) τον προβλεπόμενο αποκλεισμό. Το να "σκεπάζουν" γενικοί κανόνες είτε όλους, είτε να οδηγούν σε κλείσιμο ένα θρεντ, δεν το θεωρώ....καλή φάση.

* κλείνοντας είπα, ε ; Ναι καλά....

Κάτι συγκεκριμένα για το οφτόπικ θρεντ - γνωστό "κοινό δωμάτιο" του φόρουμ όλου : ΔΕΝ καταλαβαίνω την έννοια του "σπάμ" εκεί....Εκτός κι αν πρέπει να θεωρηθεί "με το γράμμα", απλά ο χώρος "στον οποίο ας ποστάρεται ό,τι δεν είναι άξιο ν' αποτελέσει ένα θρεντ από μόνο του" , κι αν ΕΠΙΣΗΣ πρέπει να θεωρηθεί ότι τα προς συζήτηση εκεί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να είναι ΓΕΝΙΚΟΥ ενδιαφέροντος. Αν είναι φάουλ πχ να πω εκεί στον Αλέκο, πως οι κουραμπιέδες είναι μια ανάμνηση

σκάσε, θα σου εξηγήσω:P

πράγμα που φυσικά δεν ενδιαφέρει τον Αχιλλέα, μιας και δεν τον αφορούν τα γλυκά

χμμμ...λάθος παράδειγμα, μάλλον :P

Είναι ευρέως νομίζω γνωστό ότι το οφτόπικ ΕΙΝΑΙ αυτή τη στιγμή "ο καφενές" του φόρουμ......αλλά λάβετε οι υπεύθυνοι υπ' όψιν πως έχετε έναν ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ καφενέ....

Εκτός κι αν im missing something

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τα ΓΚΟΜΕΝΟΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ θέματα δεν θα ξέρω αν επιτρέπονται πριν μάθω τη σημασία του όρου ΓΚΟΜΕΝΟΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ. Θέματα που αφορούν διαπροσωπικές σχέσεις οποιουδήποτε βαθμού και ζητάνε το σχολιασμό ή την άποψη των χρηστών για κόσμια θέματα, επιτρέπονται. Για την ακρίβεια, βολεύουν κι όλας, γιατί αποτελούν τη χαρά του κάθε σπάμμερ και banhammer. Οπότε σε περίπτωση που μια κοπελίτσα βγει και πει "γειά σας, είμαι η Νατάσα και είμαι 19 χρονών και θέλω την άποψή σας για το πως πρέπει να φερθώ στην τάδε φάση που βρίσκεται η σχέση μου" το να παραθέσεις κάποιο σκυλάδικο youtube link, το να της πεις "άστον αυτόν και έλα σε μένα" ή το να διηγηθείς μια άσχετη ιστορία από τις τρισεκατομμύρια επιτυχίες σου, εμπίπτει στον κανόνα 1 από τους καινούριους (και το Youtube link και στον 2).

τοτε αυτο εδω γιατι κλειδωθηκε?

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=313363

• Super Moderators
Δημοσ.
@Αλέτζο, σπαμ είναι τα μηνύματα που είναι άσχετα με το θέμα του τόπικ.

τα επαναλαμβανόμενα posts που είναι άσχετα με το θέμα του topic είναι spam, αν είναι ελάχιστα είναι σκέτα offtopic νομίζω :o

Υπάρχει πράγματι πρόβλημα στο μπλαμπλα και πρέπει να λυθεί.

Ειδικά στο thread για offtopic, δεν μπαίνω πια καθόλου, γιατί κάθε φορά έχει ένα κάρο καινούργια ποστ τύπου chat (και δεν μπαίνω σε φόρουμ για να κάνω chat, υπάρχουν MSN κ.α. για αυτό), οπότε έχει αχρηστευθεί πλέον εντελώς. Κοινώς, δεν εξυπηρετεί το σκοπό που δημιουργήθηκε.

πράγματι, ειδικά τελευταία με τα "καλημέρα, καληνύχτα, καλησπέρα" κτλπ κτλπ, παραέγινε το κακό...

με τα double accounts θα κάνουμε κάτι? :P :o (cough cough, σπόντα)

Δημοσ.

o καιρός γαρ εγγύc.... το έχουμε ξαναδεί το παραμύθι...ανεξέλεγκτο μπλαμπλά, αδυναμία των moderator να κάνουν moderate ένα section με άπειρες κρίσεις βλακείας, μπόλικο spam, hijacking κλπ, να δείτε που θα έχουμε πάλι τα σκηνικά του 2003 στο τέλος...

α και για να μην ξεχνιόμαστε

P.S.O.L.H. is watching you

• Moderators
Δημοσ.

Τα δικα σου ναι. Του Ailuros οχι :P

Παντως, σοβαρα τωρα, κατα τη προσωπικη μου αποψη, η υπαρξη ενος (και το τονιζω, ενος) thread καθαρα "καλημερα/βαριεμαι/γειααααα" ρολου, δε νομιζω να βλαπτει τιποτε. Ισα ισα, αυτο θα μπορουσε να σηματοδοτησει την εκτονωση της όλης "παρεΐλας" που μας διακατεχει και θα συνεχισει να μας διακατεχει αυξανομενα οσο ζεσταινει ο καιρος...

Αυτο, μαζι με την ληψη μετρων κατα μελων οπως π.χ. (και χωρις καν να θυμαμαι nickname) του παιδιου με τη "προσβλητικη" απαντηση στην ερωτηση περι φωτογραφιας σε βιογραφικο, πιστευω οτι θα βοηθησουν στην ολη εκτονωση της καταστασης.

Πριν κλεισω, να πω πως συμφωνω με τη λογικη οτι το Μπλα-Μπλα λειτουργει (και πρεπει να λειτουργει) ως βοηθητικο τμημα του φορουμ και οχι ως ξεχωριστο-αυτοσκοπος.

Δημοσ.

εκτός και αν η database έχει αρχίσει να μεγαλώνει υπερβολικά, οπότε όλες αυτές οι καλημέρες/καλησπέρες κοστίζουν τα κέρατά τους στον HAL

• Moderators
Δημοσ.

Το σκεφτηκα και αυτο προς στιγμην, αλλα πραγματικα δε νομιζω να ειναι επιδιωξη να μειωθει η κινηση στο διαχρονικο αυτο forum μονο και μονο λογω κοστους. :-(

Παντως εγω λεω να σοβαρευτω μετα τις εξετασεις και να περασω λιγο παραπανω επι της ουσιας στα "ανω" τμηματα του φορουμ.

Δημοσ.

Εγώ πιο ουσιαστικές αλλαγές περίμενα, αυτές είναι λίγο τσαπατσούλικες. Επιτρεπόταν το σπαμμάρισμα δηλαδή μέχρι τώρα; Να πω την αλήθεια ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα σπάσει το μπλα μπλα στα δύο, ένα fun light forum για χαλαρές συζητήσεις τύπου κοσμοπόλιταν, πούρα και μαστορέματα κι ένα για σοβαρά debate ας πούμε. Απογοητεύτηκα λιγάκι. Όχι περισσότερο απ' ότι με τον γενικό πληθυσμό όμως. Σα να με στενεύει στον καβάλο μου φαίνεται.

Δημοσ.

H "γενική οδηγία" που καταλαβαίνω πάντως εγώ, είναι :

β) Συμμαζέψτε την "συμπεριφορά" σας

γ) Περιορίστε την "εκτός θέματος" φρασεολογία σας στο ανύπαρκτο ( = "όποιος ποστάρει αστεία πικ στο θέμα με τα αστεία βίντεο και τ' αναάπαλιν ας ψάξει για κώλο από πριν, αν είναι φρονίμου γιος" ).

Ας πούμε ότι το πόιντ το βλέπω.

όσο για το

α) ...δεν ξέρω πόσο με βρίσκει σύμφωνο (όχι επειδή προσωπκά πάσχω από λογοδιάρροια). Η "περίφημη" "αυτορρύθμιση" νομίζω ότι είναι πιο δόκιμη εδώ.

β) ...εφ' όσον η συμπεριφορά αφορά είτε αμέσως είτε εμμέσως άλλα μέλη, ναι οκ, είναι ψιλοάθλιο και κατάντια, και συμβαίνει ενίοτε και ίσως η αυτορρύθμιση και οι συγνώμμες να είναι χρόνια πολλά - κατόπιν εορτής.

Αν όμως συμπεριλαμβάνει, και μια ευρύτερη "κοσμιότητα"..........και πάλι δεν ξέρω ( <->έναν πούτσο, πχ, αν με εκφράζει τρελλά, και απλά αντενδείκνυται στην "πολιτικά ορθή εμφάνιση του φόρουμ"....θα χαλαστώ αν μου μπει χέρι. Προσωπικά εγώ δηλαδή, που έχω το θράσος να θεωρώ πως η γλώσσα μου δεν διαφθείρει, και σε γενικές γραμμές δεν προσβάλλει προσωπικότητες. Όσον αφορά τα δε "χρηστά ήθη"......έχω πρόβλημα : το θεωρώ προβληματικό να παραπονεθεί κάποιος επειδή ο τρόπος μου είναι "για πιπέρι στα δάχτυλα". Τεσπα.)

γ)...αυτό πονάει, για να μην πω τπτ άλλο, αναφορικά και με την αλφαρίθμισή του. ΣΥΜΦΩΝΩ πως η κατάσταση ξεφεύγει, ειδικά "τελευταίως", είμαι "εκεί" και τα βλέπω - ενίοτε και συμμετέχω,,,,,,,,,,,αλλά το "δια ροπάλου"........δεν μου κάθεται καθόλου καλά. Και γενικώς δε νομίζω να κάθεται καλά σε πολύ κόσμο. Είναι σαν αυτό που λέγαμε λίγο νωρίτερα περί "αυτοδικίας" : ..ναι μεν το να ξεφεύγει η κατάσταση δεν είναι καλό -ενοχλούμαστε ακόμα και όσοι βάλαμε ακόμα και μόνο ένα μικρό λιθαράκι στο να γίνει αυτό- από την άλλη δεν είναι δυνατόν με το που μας έρχεται πχ στο τόπικ με τις φωτός μελών να πούμε "πού γλύφεσαι;", όταν ο άλλος ποστάρει φωτό και πει "νταξ' είμαι αχτένιστος όμως", να του στέλνουμε pm ή να τον προσκαλούμε στο οφτόπικ για να του το πούμε. Το να το ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ (μια αθώα βλακεία δλδ), είναι νομίζω ευνουχιστικό, και είμαι σίγουρος πως κανείς, ούτε η ίδια η διαχείριση, ακόμα και ιδιοκτησία, δεν το θέλει. Δε λέω, το να το γυρίσουμε σε 2-3 σελίδες, ξεκινώντας από σχόλια για το μαλλί, και καταλήγοντας ντομινοειδώς στο ότι στην πενταήμερη που είχα πάει το '90, δε μου φτάσανε τα σώβρακα, δε λέει. Αλλά εκεί νομίζω πως μπαίνει η δουλειά του μοντ (ευτυχώς ή δυστυχώς γι' αυτόν...). Και γενικώς θα έλεγα........"τα πάντα όλα" "πρέπει" να είναι "δουλειά του μοντ" (τα ρηπόρτ ΥΠΟΘΕΤΩ πως όσο χρήσιμα κι αν είναι, δεν επαρκούν).

...Τώρα αν για τα παραπάνω, υπάρχει κάποιο ζήτημα, του τύπου δημιουργούνται πρακτικά προβλήαματα, δεν τα είδα να αναφέρονται μαζί με τους κανόνες. Και οκ, καταλαβαίνω πως οι κανόνες δεν πάνε φούστα-μπλούζα με "εξηγήσεις" και "εκκλήσεις-παρακλήσεις", αλλά τις τελευταίες δεν τις είδα πουθενά (γενικώς - δλδ δεν αναφέρομαι προσωπικά στον Lucifer). Mιας όμως και ΔΕΝ είμαστε νομίζω, καθολικό σχολείο, καλό είναι νομίζω να μας γνωστοποιούνται κάποια ζητήματα, εάν υφίστανται, ούτως ώστε να...επαφίενται στον φορουμιτισμό μας.

ΠΧ : αν υπάρχει θέμα...δυσλειτουργίας του site, λόγω υπερφόρτωσης (απίθανο μου φαίνεται - αλλά είμαι έξω απ' τον χορό, οπότε...), ας το γνωρίζουμε.

Αν επίσης μπαίνουν σε ζόρια που δεν γνωρίζουμε οι διαχειριστές (παλεύουν να ξεσκατιάσουν τις δικές μας μαλακίες, κουράζονται, την ακούν ίσως)......να το ξέρουμε κι αυτό.

Γενικώς αν η "σπαμοσύνη" ολωνών μας, δημιουργεί εκτός από αισθητικά προβλήματα, ΚΑΙ κάποιου είδους πρακτικά, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε (από την άλλη μπορεί εγώ να έχω την αξιοπρέπεια να καταννοήσω μια αξιοπρεπή έκκληση για σύνεση για πρακτικούς λόγους...την έχουν όμως όλοι; Χμ...σωστό κι αυτό).

Τεσπα έχω ένα κεφάλι λίγο καζάνι τώρα, αλλά μερικές σκέψεις που έκανα ήθελα να τις πω και τις είπα....

Κλείνοντας, σε γενικές γραμμές θέλω να πω ότι μου φαίνεται καλύτερη αντιμετώπιση, η επί μέρους και η προσωπική (πχ κάποιος φιτιλιάζει ένα θέμα - ας άμεσα δεχθεί α) προειδοποίηση β) τον προβλεπόμενο αποκλεισμό. Το να "σκεπάζουν" γενικοί κανόνες είτε όλους, είτε να οδηγούν σε κλείσιμο ένα θρεντ, δεν το θεωρώ....καλή φάση.

* κλείνοντας είπα, ε ; Ναι καλά....

Κάτι συγκεκριμένα για το οφτόπικ θρεντ - γνωστό "κοινό δωμάτιο" του φόρουμ όλου : ΔΕΝ καταλαβαίνω την έννοια του "σπάμ" εκεί....Εκτός κι αν πρέπει να θεωρηθεί "με το γράμμα", απλά ο χώρος "στον οποίο ας ποστάρεται ό,τι δεν είναι άξιο ν' αποτελέσει ένα θρεντ από μόνο του" , κι αν ΕΠΙΣΗΣ πρέπει να θεωρηθεί ότι τα προς συζήτηση εκεί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να είναι ΓΕΝΙΚΟΥ ενδιαφέροντος. Αν είναι φάουλ πχ να πω εκεί στον Αλέκο, πως οι κουραμπιέδες είναι μια ανάμνηση

σκάσε, θα σου εξηγήσω:P

πράγμα που φυσικά δεν ενδιαφέρει τον Αχιλλέα, μιας και δεν τον αφορούν τα γλυκά

χμμμ...λάθος παράδειγμα, μάλλον :P

Είναι ευρέως νομίζω γνωστό ότι το οφτόπικ ΕΙΝΑΙ αυτή τη στιγμή "ο καφενές" του φόρουμ......αλλά λάβετε οι υπεύθυνοι υπ' όψιν πως έχετε έναν ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ καφενέ....

Εκτός κι αν im missing something

1) Από που εξάγεται το συμπέρασμα "συμμαζέψτε την έκταση των ποστ";

2) Από που προκύπτει η ανάγκη για κοσμιότητα πέραν των υφιστάμενων συνθηκών; Λέει σε κανένα κανόνα μαζέψτε τη γλώσσα σας, γκρίνιαξα εγώ ή κάνας άλλος μοντ για βωμολοχίες και ιστορίες; Σε αυτό το ζήτημα, δόξα να 'χει ο Nietzsche, μια χαρά τα πάμε για φόρουμ τόσων εκατοντάδων ατόμων.

3) Ναι, αυτό ισχύει. Κακά τα ψέμματα, υπήρχε μια εποχή που γινόταν ένα καλαμπουράκι, πεταγόταν μια ατάκα και το θέμα τέλειωνε εκεί και συνέχιζε οντόπικ. Τώρα λέει ένας τη μαλακία του και συρρέουν όλοι να πούνε τη δική τους, λες και θα σκάσουν αν απλώς αγνοήσουν τη φάση. Και γίνεται ακόμα πιο ακαλαίσθητο το φαινόμενο επειδή οι λαβές για τα καλαμπουράκια ανευρίσκονται παντού: η άλλη ρώτησε για φώτο σε βιογραφικό και αμέσως της την πέσανε "βγάλε γυμνή". Στο τέλος θα λέει κανείς "καλημέρα" και θα του απαντάνε "αυτό μου 'πε και η μάνα σου πριν" ξερωγώ. Και εντάξει, μαζί με τον σνουμπ βγάλαμε τους κανόνες και μαζί θα τους εφαρμόσουμε, άρα είμαι μοντ -αλλά ρε πούστη, δε νομίζω πως έχω φερθεί ποτέ ανελεύθερα ή άδικα εκούσια. Και εγώ δούλευα τον όμνι και εγώ πετούσα τις μαλακιούλες μου και στο μσν σας έχω όλους και παίζουμε worms και σπάνια κράτησα μπαν όσες μέρες το έριξα. Ε μη βγω και μπάτσος στο τέλος ρε παιδιά.

στο θέμα "φτου κακα, κακό off topic"

Αυτό είναι άλλη μια υπερβολική ερμηνεία. Εγώ είμαι που πριν μερικές βδομάδες έλεγα "σε λίγο ξεπερνάμε το τάδε θρεντ σε δημοτικότητα" και εγώ είμαι που άνοιξα το οφτόπικ θρεντ.

Εγώ είμαι επίσης washcloud που όχι και πριν πολύ καιρό, εξίσου λίγες βδομάδες, σας έριχνα σύρμα στο μσν και σας έλεγα "μαλάκες χαλαρώστε με το σπάμινγκ εκτός οφτόπικ γιατί ακούγονται σκέψεις για κλείσιμο". Το ίδιο σας είχε πει δημόσια και ο παρεδώσε σε κάποια φάση -μην ακούω τώρα παπαριές περί απροειδοποίητου και δια ροπάλου και χεντσοτ και "δεν είδα πουθενά εκκλήσεις" και ιστορίες.

Και επειδή κάπου είδα να αναφέρεται το θρεντ με τις φωτογραφίες: στο θρεντ υπάρχουν 665 (παραλίγο) διεγραμμένα ποστ. Αυτά που ήταν καλοήθη σχολιάκια και δεν πείραζαν και κανέναν, έμειναν. Γιατί 2670 φώτοζ που είναι τα υπάρχοντα ποστ, δεν υπάρχουν, έτσι; Ζήτημα να είναι τα 100 από εκεί μέσα φώτοζ. Τα υπόλοιπα όμως έμειναν, όχι επειδή βαριόμουν, τουναντίον ήταν πιο κουραστικό να κάνω ξεσκαρτάρισμα -έμειναν γιατί δεν ήταν σαν τις 665 διεγραμμένες παρλαπίπες. Και σε κάθε νέο θρεντ, τουλάχιστον 2 σελίδες ήταν αναμενόμενο να διαγραφούν από την καθαρίστρια για να μη σας χαλάσει την καρδιά. Ε ήμαρτον ρε παιδιά, πόσο νομίζατε ότι θα κρατήσει αυτό;

Αν υπήρχε η στοιχειώδης λογική και το ελάχιστο επαρκές φιλότιμο, αυτοί οι κανόνες θα ήταν περιττοί. Κανέναν δεν πείραζαν τα ποστ-σχόλια στις φωτογραφίες και λίγο με ένοιαζε να σβήνω ή να μεταφέρω μια οφτόπικ συζήτηση μέσα σε ένα θέμα. Αλλά όταν πλέον κάποιοι ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ για σπαμ, ε όχι ρε παιδιά, μια παρέα είμαστε, αλλά εγώ τα πλένω τα πιάτα. Και γουοσ, όσο και αν γουστάρω τα μεγάλα σου ποστ, ακόμα και στους κανόνες το έγραψα, δες αυτό:

παιδιά για όποιους δεν το 'χουν πάρει χαμπάρι, σήμερα έχουμε μπλα-μπλα σαμπ-τόπικ στα :

α) "κουφά"

β) στις φωτός μελών...

Περάστε άμα θέλετε

Και πες μου γαμώ, άδικος είμαι;

ΥΓ, το ποστ του γρίγα δε μου έσκασε καθόλου θετικά vibes.

Δημοσ.
Εγώ πιο ουσιαστικές αλλαγές περίμενα, αυτές είναι λίγο τσαπατσούλικες. Επιτρεπόταν το σπαμμάρισμα δηλαδή μέχρι τώρα; Να πω την αλήθεια ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα σπάσει το μπλα μπλα στα δύο, ένα fun light forum για χαλαρές συζητήσεις τύπου κοσμοπόλιταν, πούρα και μαστορέματα κι ένα για σοβαρά debate ας πούμε.

+1

Θα βοηθαγε νομιζω ενας τετοιος διαχωρισμος , σε οικονομικο-πολιτικα ,κοινωνικα ,αθλητικα θεματα,και fun/οff topic κατηγορια.

Δινει μια αισθηση ''συμμαζεματος'' ,''διαχωρισμου '' , ''οριων '' τελωσπαντων.. ειναι ψυχολογικο το θεμα..:P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:10 ----------

...και πρακτικο βεβαια.Μαζεμενα τα θεματα ιδιας θεματολογιας ,αρα μικροτερη πιθανοτητα επαναλαμβανομενων και παρομοιων threads .

Δημοσ.

...Απ' ό,τι φαίνεται δεν ήταν ΜΟΝΟ για 'μενα μια δύσκολη μέρα.

Παρ' όλ' αυτά Lucifer (και ν' αρχίσω απ' αυτό το σημείο), κακώς (νομίζω) το πήρες ότι σου την πέσαμε. Κι αυτό κολλάει στο "μη βγω και μπάτσος". Άλλωστε το ξέρεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία μόνο έτσι δε σε βλέπει. Συγκεκριμένα να πω για το δικό μου ποστ που παρέθεσες, αν όντως εξέλαβες κάποια "επιθετικότητα", κακώς την εξέλαβες έτσι. Δεν "βγήκα και είπα" σε στυλ νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια, την "μετάφραση" των κανόνων. Σαφώς και έδωσα "ερμηνεία", αλλά όχι για να...αφυπνίσω κανέναν. Άλλωστε, είδες και μόνος πως διάφοροι βγήκαν και μίλησαν περί "ομιχλώδους τοπίου". Με ακόμα λιγότερα λόγια, "λιανά" πήγα να τα κάνω,,,,,κι όχι σκατά.

Κι αν πραγματικά ήθελα να "χώσω" κάτι...θα το έκανα, κι ας μη γινόμουν αρεστός, κι ας είχα και τις...νόμιμες συνέπεις αν ξέφευγα. Ένα φόρουμ είναι απλά άλλωστε - όσο κι αν για πολλούς από εμάς σημαίνει πολλά. Όμως το ξαναλέω, δεν ήταν η πρόθεσή μου να επιτεθώ...και δεν το έκανα κι όλας.

...Όπως επίσης δεν ήθελα να πετάξω κάτι έτσι στα τζούφια. Γι' αυτό ό,τι έγραψα, το εννοούσα. Γι' αυτό και δεν νομίζω να ήμουν άδικος ούτε με 'σενα, ούτε με κανέναν, με δικιολογία τύπου " 'νταξει ρε παιδία, έπινα και κάτι ούζα ".

Τώρα : επειδή εκτός δύσκολης μέρας, είναι πλέον δύσκολο ξημέρωμα, δεν θα ψάξω αναφορές για να δικιολογήσω το 1) του προηγούμενού μου ποστ - το έγραψα όμως γιατί όντως τέτοια σημεία είδα (είτε σε δικά σου ποστ, είτε και στου Snoob). Ευχαρίστως να το κάνω αύριο - που μάλλον θα το κάνω :P

Για το 2) έχεις εν μέρει δίκιο, γιατί ΟΝΤΩΣ υπάρχει εξαιρετική αντιμετώπιση (...ίσως μάλιστα καμμιά φορά να...παρα-είναι εξαιρετική :P). To θέμα όμως είναι ότι ΟΝΤΩΣ υπάρχει ένα θεματάκι με τις εκφράσεις που λέγονται κατά περίπτωση, και "φοβάμαι" ΜΗΠΩΣ αυτό επιφέρει γενικότερη "βρωμολογο-κρισία"... Κι εδώ επίσης ισχύει ότι θέλει ψάξιμο για να παραθέσω και να το δικιολογήσω, όμως ναι, έχουνε αφεθεί αιχμές και για κάτι τέτοιο, όχι απαράιτητα μόνο/από 'σενα, δεν φαντάζομαι απλά πράγματα, και μην τα πάρεις πάλι :P. Αιχμές είπα, δεν είπα ότι θ' αρχίσετε να μοιράζετε φίμωτρα.

Στο 3) που ψιλοσυμφωνούμε, απλά να πω ότι ναι μεν δίκιο υπάρχει με το ότι ξεφεύγει ενίοτε η κατάσταση, αλλά όπως το βλέπω εγώ (γιατί στο κάτω κάτω δεν βγήκα να γράψω εκ μέρους των απλών μελών.....τα δικά μου λέω), είμαστε πολύ μακρυά από τα να μιλάμε για χαμό στο μπλα-μπλα. Άλλωστε και τα δικά μου/μας μάτια βγαίνουν, όπου γίνεται χαμός.

(η ώρα που γράφω τώρα είναι άθλια, κι εγώ σε κατάσταση ακόμα αθλιότερη, αλλά θα προσπαθήσω να το κλείσω, γιατί δε ξέρω τί νόημα θα έχει αύριο - κι έχει ήδη αργήσει...μέχρι και και δίωρο γκαγκά του σέρβερ έπαιξε σήμερα...όλα σήμερα κάτσανε γαμωτ... )

...Περί "κλεισίματος οφτόπικ" πάντως, να με συγχωρείς, αλλά για την ιστορία και μόνο, πέραν του όποιου χαβαλέ, εγώ δεν έχω μέσα μου καμμιά προειδοποίηση. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έγινε, έτσι; Δεν έχω όρεξη να παρεξηγηθώ. Απλά εξηγώ τη δική μου θέση. Δεν ξέρω αν άλλοι έτυχε να τ' ακούσουν και σε msn που είπες, εγώ πρωσωπικά το μόνο που όντως "έζησα", ήταν γενικές "προειδοποιήσεις" από paredwse - αλλά και pasifal, ότι "η διαχείριση δεν είναι ικανοποιημένη από μια κατάσταση που έχει ξεφύγει και όσο πάει και ξφεύγει, και θα ληφθούν μέτρα". Αυτό όμως γενικά για το φόρουμ, και ειδικά για το Μπλα-Μπλα.

Από 'κει και πέρα, υπάρχει επίσης η....περίπτωση της διαφωνίας. Όσο κι αν είναι/πρέπει να είναι σεβαστοί οι όροι ενός φόρουμ, δεν μπορώ να "δεχτώ" τη "φασαρία" που γίνεται, ας πούμε για το οφτόπικ, και το ότι "πάει κάποιος να κάνει μια οφτόπικ ερώτηση, και παίρνει τα τέτοια του". Είναι πλήθος μάλιστα οι περιπτώσεις που ΠΑΡ' ΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ,,,το κάνει στο οφτόπικ....κι όμως ναι, παίρνει απάντηση. Και μπορώ να το πω κι από πρώτο χέρι, μιας και συνηθίζω να "βοηθάω". Να στο πω κι αλλιώς : δεν προσπαθώ να σου πάω "κόντρα", απλά αυτό το συγκεκριμένο μοιάζει "υπερβολικό" (το ότι δηλαδή το οφτόπικ έχει χάσει την αρχική του σημασία), και είναι αυτό που καταλαβαίνω. Απ' την άλλη πάλι, δε λέω ότι δεν ξέρετε τί σας γίνεται των της διαχείρισης - παίζει εκτός του να έχετε καλύτερη εικόνα,,,,να έχετε και εικόνα από άλλη γωνιά. Τεσπα.

...Βλέποντας το ποστ μου απ' τη σκοπιά σου, όλο και τείνω να δικιολογήσω περισσότερο αυτή τη "μικρή σου έκρηξη". Διότι είναι εμφανές ότι δε με σιχάθηκε κι η ψυχή σου κι όλας - αλλά μια αγανάκτηση (που αρχικά δεν κατάλαβα το "γιατί έτσι της"), την έβγαλες. Μπορεί να είχες τα δίκια σου κι αν ακόμα εξοργίστηκες διαβάζοντας κάποια -άλλωστε εκτός απ' τις Δανέζες έχεις φαντάζομαι όπως όλοι μας και πιο καθημερινά προβλήματα να σ' απασχολούν- πράγματα στο παρόν θρεντ, κι ένα παραπάνω τα δικά μου που και "πολλά" μαζεμένα ήτανε, και πιθανώς πολύ φάουλ όπως τα είδες εσύ, και τεσπα εσύ είσαι ένας "τρελλός", κι έχεις να διαβάσεις/να τα "βγάλεις πέρα" με εκατοντάδες άλλους "τρελλούς". Λογικόν και θεμιτόν λοιπόν αν το δει κάποιος ψύχραιμα να σου δώσει πολλά δίκια. Άσε που στο κάτω-κάτω, την "καθαρίστρια" που είπες, την εκτιμάμε και το ξέρεις -όσο κι αν γκρίνιαξες μέχρι και περί φιλότιμου- για το λειτούργημά της (ακόμα και μια σχετική φωτοσοπιά που είχα κάνει προ καιρού, εγώ ας πούμε, με αγάπη την είχα κάνει, κι όχι για ειρωνεία, όσο κι αν ήταν πειραχτική). Όμως, στην τελευταία σου παράθεση βρε φίλε, αν με πήρες έτσι στραβά, κι αν "πικράθηκες" και φόρτωσες, σε σημείο να με ρωτάς "άδικος είμαι;"......θα σου πω ναι ρε συ, και χίλια δίκια να σου δώσω για όλα τα προηγούμενα, μ' αυτή την παράθεση ψιλοπικραίνομαι και 'γω. Και 'νταξει, μεγάλο παιδί είμαι και 'γω, και καταλαβαίνω τη δύναμη μιας σταγόνας να ξεχειλίσει ένα ποτήρι γεμάτο λογιώ-λογιώ πράμματα. Αλλά μόνο αφίσα που δεν το 'βγαλες πανάθεμά σε, ενώ στην ουσία δεν ήταν παρά μόνο μια σαρκαστική κατ' ουσία σαχλαμάρα που πέταξα στο οφτόπικ, αφού είχε ήδη γίνει ένας μικρός χαμός στα εν λόγω τόπικ. Δεν ήταν πρόσκληση σε χορό που θα στηνόταν...

Τεσπα, ελπίζω όντως να μέτρησε για 'σενα σαν σταγόνα που είπα, γιατί αν το πήρες σαν γέμισμα ποτηριού...........(πόσο μάλλον που επειδή το ΕΙΧΑ κατά νου αυτό που έγραψα, "τσέκαρα" μην όντως....άρχισει κανένα ξέφρενο πάρτυ, πράγμα που ΔΕΝ έγινε....)

Τέλος, αποδέξου (κι ας μην το παραδεχτείς ακόμα), ότι πολύ τυμπανοκρουσία έπεσε και ακόμα και "ομίχλη" με τους "νέους κανόνες" - ειδικά όσον αφορά το οφτόπικ. Άλλο να πεις ευθύς εξ' αρχής "παίδες, αφήστε και κανέναν να πάρει και καμμιά απάντηση μη σας &!#@#&!@ το !@#%^!@^ " - και τώρα ακούστε το και στην καθαρεύουσα",,,κι άλλο κατόπιν εορτής...Με καταλαβαίνεις φαντάζομαι, όπως κι εγώ καταλαβαίνω την "χρεία" της "τυμπανοκρουσίας"...:P

Αnyway, ό,τι μπόρεσα έγραψα, εύχομαι κεχαριτωμένες Δανέζες να περνάνε ολημερίς κάτω απ' το παραθύρι σου, μα και καμπάνες να ζαλίζουν τ' αυτιά σου, γιατί θα έπρεπε να έχω κοιμηθεί εδώ και πολύ ώρα.....(πραγματικά διαλέξατε ΜΙΑ ΜΕΡΑ όμως για νέους κανόνες.....τί να πω :P)

• Super Moderators
Δημοσ.

Η αυτορύθμιση, ο αυτοέλεγχος, η προειδοποίηση, η συνεννόηση και όλα αυτά είναι έννοιες θαυμάσιες. Η στενάχωρη αλήθεια, όμως, είναι πως στην πράξη είτε δε λειτουργούν, είτε έχουν πενιχρά αποτελέσματα.

Όποιος διαφωνεί (και είναι αναφαίρετο δικαιώμά του) ας θυμηθεί την κατάληξη που είχαν τα παλιότερα αθλητικά thread. Όχι μόνο πριν το κλείδωμα των thread Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και στη συνέχεια των άλλων ομάδων, παρότι είχε δοθεί σαφής προειδοποίηση η κατάσταση που είχε οδηγήσει στο κλείδωμα των δύο πρώτων να μην μεταφερθεί αλλού. Είδαμε πόσο καλά λειτούργησε η αυτορύθμιση εκεί. Δε θα σχολιάσω καν το πόσες φορές χρειάστηκε να επέμβουμε στα νέα αθλητικά όπου, παρότι υπάρχει καινούργιο, ρητά καθορισμένο πλαίσιο, ορισμένοι εννοούν να συνεχίζουν "σαν να μην πέρασε μια μέρα" από τις καταστάσεις πριν το κλείδωμα.

Μία ακόμη δυσάρεστη αλήθεια είναι ότι το να εκφραζόμαστε γραπτά, σε ένα δημόσιο φόρουμ, με τον ίδιο τρόπο που μιλάμε με τους κολητούς μας, παρότι θα δημιουργούσε (και ενίοτε δημιουργεί) ένα ζηλευτό κλίμα "καφενέ" (παρέας ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το), πολύ συχνά δημιουργεί παρεξηγήσεις. Ενδεχομένως συχνότερα στα αθλητικά, αλλά και σε πολλές άλλες συζητήσεις όπου υπάρχει διάσταση απόψεων.

Κι επειδή δε θέλω να δοθεί η εντύπωση πως όλο το μπλα-μπλα την "πληρώνει" επειδή κάποιοι κάνουν τις ομορφιές τους στα αθλητικά, να παραπέμψω ξανά στα παραδείγματα που έδωσε τόσο ο Lucifer όσο κι εγώ σε threads που έχουν πάρει προ πολλού την κατιούσα. Δόλος δεν αποδόθηκε σε κανένα (αυταπόδεικτο, γιατί αν είχε αποδοθεί δόλος προφανώς θα είχαν ακολουθήσει και οι ανάλογες συνέπειες) όμως το κλίμα που δημιουργούταν προκαλούσε πρακτικά προβλήματα.

Το ζήτημα είναι ότι η καλώς εννοούμενη ανεκτικότητα συνηθέστατα εκλαμβάνεται σαν αδυναμία. Το offtopic ξεκίνησε με ένα θεωρητικό πλαίσιο. Στην πράξη εξελίχτηκε σε καφενέ. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι κανένα επιπλέον μέτρο δε θα είχε ληφθεί αν ο χαβαλές και οι chat-like καταστάσεις είχαν περιοριστεί εκεί. Αυτό, όμως, ό,τι και αν λέμε για αυτοέλεγχο, δε συνέβη. Και δε συνέβη πρώτα από όλα επειδή όλα τα threads και όλα τα subsections του insomnia είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εφόσον τα one-liners είναι ανεκτά εκεί, ήταν μαθηματικά ζήτημα χρόνου να επεκταθούν κι αλλού. Ήδη είχε υπάρξει προειδοποίηση από πληκτρολόγια απείρως εμπειρότερα και αρμοδιότερα του δικού μου. Μήπως θα ήθελε κάποιος να υποστηρίξει πως η προειδοποίηση έφερε αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα που όλοι διαπιστώσαμε (από διαφορετικές σκοπίες) ήταν λίγες ώρες πριν τους νέους κανονισμούς να γίνεται "πανηγύρι" στο thread με τα "καλύτερα μηνύματα", με τα "κουφά", με τις φωτογραφίες μελών, με τις "αγαπημένες/μισητές ρήσεις" και (προβλέψιμα) με το θέμα που ρωτούσε "πώς να την πείτε στον άλλο".

Οπότε, ίσως το "εμπειρικά αδιέξοδο" να φαίνεται κάπως αόριστο και τσαπατσούλικο, όμως δυστυχώς απεικονίζει την πραγματικότητα. Όταν ανοίγει thread με την Έφη Θώδη και το ψυχιατρείο, σε τι, ακριβώς, μπορεί να ελπίζει η διαχείριση;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...