chek2fire Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Θέλω να γράψω γενικά προβλήματα που αντιμετώπισα μετά την εγκατάσταση του kubuntu και γενικά πως τα έλυσα. Την προηγούμενη εγκατάσταση την συντηρούσα για δύο χρόνια με συνεχή upgrade και μετά το τελευταίο upgrade δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τελικά νομίζω ότι καλύτερα για κάποιον να κάνει αναβαθμίσεις απο το να κάνει καθαρές εγκαταστάσεις γιατί θα πρέπει να ξαναστήσει τα πάντα από την αρχή και μερικά πράγματα δεν παίζουν και με την μια και θέλουν ψάξιμο. Από τι φένεται το kubuntu δεν είναι τόσο out of the box όπως είναι το ubuntu και θέλει λίγο δουλειά για να παίξουν όλα σωστά. Την εγκατάσταση την έκανα σε ext4 και με 64αρη σύστημα. Εκεί που έπαθα πλάκα είναι πόσο γρήγορο είναι γενικά το σύστημα με το νέο διαχειριστή αρχείων ext4 και τον απίστευτο χρόνο που θέλει για να μπουτάρει. Καλό είναι για αρχή σαν διαχειριστή πακέτων να εγκαταστήσετε το synaptic καθώς είναι πολύ πιο αξιόπιστο από το kpackagekit η ακόμα και από το adept. Για driver της κάρτας γραφικών καλό είναι να βάλετε το πρόγραμμα envyng-qt και να κάνετε από εκεί την εγκατάσταση των driver καθώς γίνονται σχετικά συχνά αναβαθμίσεις στους driver. Σαν πρώτη κίνηση θα πρέπει να βάλετε και τα medibuntu repositories σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu Γενικά καλό είναι να ενεργοποιήσετε όλα τα repositories μέσω synaptic. Υπάρχει και ένας all time clasic οδηγός γενικά για το ubuntu που μπορείτε να δείτε εδώ http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Jaunty Τέλος για τα εφέ κατά την γνώμη μου καλύτερα να βάλετε compiz γιατί ακόμα τα εφέ του kde είναι ανέτοιμα. Ας παρουσιάσω τώρα τα προβλήματα που βρήκα και πως τα έλυσα. Προβλήματα ήχου Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με τον ήχο. Τα μισά προγράμματα δεν μπορούσαν να παίξουν καθόλου ήχο μαζί με τον amarok. Οταν έβρισκα λύσεις για τον amarok και επαιζέ ήχος τότε δεν είχα ήχο στα υπόλοιπα προγράμματα και η κατάσταση έκανε κύκλους χωρίς να υπάρχει διέξοδος στο πρόβλημα. Τελικά αυτό που βρήκα και τώρα παίζουν όλα σωστά ήταν να εγκαταστήσω το pulseaudio δίνοντας σε κονσόλα sudo apt-get install pulseaudio μετά να δώσω σε κονσόλα sudo asoundconf set-pulseaudio μετά έπρεπε να βάλω στις ρυθμίσεις ήχου στο system settings σαν συσκευή το pulseaudio και να το βάλω σαν πρώτη επιλογή σε όλες τι μπάρες που υπάρχουν εκεί. Tέλος εγκατέστησα και το πακέτο gnome-media δίνοντας sudo apt-get install gnome-media και μετά έδωσα σε κονσόλα gstreamer-properties και στο παράθυρο που άνοιξε στην μπάρες με την αναπαραγωνή έβαλα τα device σε default και το plugin σε pulseaudio. Μετά την επανεκίνηση που έκανα στο σύστημα τα πάντα δουλεύουν πλέον μια χαρά και σε όλα τα προγράμματα έχω ήχο. Άσχημα font στον firefox Γνωστό πρόβλημα γενικά στο linux και οφείλετε στην γραμματοσειρές της microsoft και ότι μάλλον αρκετές σελλίδες τις χρησιμοποιούν για να το περιεχόμενο τους. Φυσικά δεν μπορούν να έρθουν προεγκατεστημένες σε μια διανομή αυτές οι γραμματοσειρές γιατί υπάρχει θέμα ιδιοκτησίας. Για να τις εγκαταστήσετε θα πρέπει να ανοίξετε το synaptic και να βρείτε το πακέτο msttcorefonts και να το εγκαταστήσετε. Μετά θα πρέπει να ορίσετε από τις ρυθμίσεις του firefox οι ιστοσελλίδες να χρησιμοποιούν τις δικές τους γραμματοσειρές. Σετάρισμα δίσκων σε φακέλους Στο σύστημα μου έχω τέσσερις δίσκους. Δυστυχώς δεν γίνετε αυτόματα ο ορισμός ενός σταθερού φακέλου προσάρτησης για τους δίσκους . Για να λύσουμε το πρόβλημα θα πρέπει να εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα ntfs-config που θα το βρούμε μέσω synaptic. Μετά το τρέχουμε από κονσόλα δίνοντας sudo ntfs-config και βάζουμε το όνομα του φακέλου που θέλουμε να γίνει η προσάρτηση. Πλέον οι δίσκοι θα γίνονται mount στον φάκελο /media και στο όνομα του φακέλου που δώσαμε. Λείπουν τα εικονίδια στο compiz settings manager Εκτός από την κουραστική μετάφραση του compiz settnigs manager είχα να αντιμετωπίσω και ένα πρόβλημα ότι έλυπαν τα εικονίδια σε όλο το πρόγραμμα. Το πρόβλημα λύνετε βάζοντας το πακέτο librsvg2-common Άσχημη εμφάνιση των προγραμμάτων όταν τα ανοίγουμε ως root Το πρόβλημα λύνετε αν εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα gtk-chtheme που θα το βρούμε μέσω synaptic και το τρέξουμε μετά μέσω κονσόλας δίνοντας suod gtk-chtheme μετά επιλέγουμε το θέμα που θέλουμε να έχουν οι εφαρμογές μας. Video firefox plugin Με το σετάρισμα του ήχου γενικά σε pulseaudio υπήρχε πρόβλημα με τα plugin στον firefox για να βλέπω ταινίες mov η avi από τον broswer. Το plugin που δουλεύει γιαυτή την περίπτωση είναι του vlc καθώς έχει υποστήριξη για pulseaudio. Τα πακέτα που θα πρέπει να βάλουμε είναι τα mozilla-plugin-vlc vlc-plugin-pulse το κακό είναι ότι λόγο ενός bug στην τελευταία έκδοση του vlc δεν εμφανίζει την μπάρα με την διάρκεια του κομματιού κάτω από το video. Πλέον το σύστημα το έχω φέρει στα μέτρα μου. Αρχίζω πλέον να κάνω εγκατάσταση των διάφορων προγραμμάτων. Οτι πρόβλημα αντιμετωπίσω θα το ποστάρω καθως και την λύση που βρήκα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 οσο αναφορα τον ηχο οταν εχεις καρτα που δεν ειναι και τοσο στανταρ(ονμποαρντ κτλ)για να εχεις ηχο το pulse ηθελε kill(σε 8.10 διανομες και βεβαια μετα το περασμα σε jaunty η εντολη εμεινε στα sessions)..τουλαχιστον εγω σε 2 καρτες που το συναντησα χρειαστηκε να το κανω ατυχες κεφαλαιο αυτος ο pulse δεν εχω καταλαβει τελικα τον ρολο του(βοηθητικος η εκνευριστικος) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Χαιρετώ. Άλλο ένα πρόβλημα του jaunty είναι το remote desktop. Αν ο remote έχει compiz ενεργοποιημένο τότε δεν γίνεται refresh στην σελίδα => useless remote. Απενεργοποιώντας το compiz όλα καλά αλλά δε μου αρέσει σαν λύση. Έχει γίνει εγγραφή του bug στο Launchpad αλλά μήπως ξέρετε το πολύ πόσο μπορεί να τους πάρει να λύσουν ένα bug; Αξίζει να περιμένω ή να γυρίσω σε Ibex? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δύσκολό να λυθεί κάτι τέτοιο και σχετικά γρήγορα. Πριν λίγες μέρες είχαμε μια αναβάθμιση για το compiz δεν ξέρω αν την πείρες η πρέπει να ενεργοποιήσεις τα backport και proposed repositories μέσω synaptic για να την πάρεις. Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι δηλωμένο bug στο launchpad? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
astrofos Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Άσχημα font στον firefoxΓνωστό πρόβλημα γενικά στο linux και οφείλετε στην γραμματοσειρές της microsoft και ότι μάλλον αρκετές σελλίδες τις χρησιμοποιούν για να το περιεχόμενο τους. Φυσικά δεν μπορούν να έρθουν προεγκατεστημένες σε μια διανομή αυτές οι γραμματοσειρές γιατί υπάρχει θέμα ιδιοκτησίας. Για να τις εγκαταστήσετε θα πρέπει να ανοίξετε το synaptic και να βρείτε το πακέτο msttcorefonts και να το εγκαταστήσετε. Μετά θα πρέπει να ορίσετε από τις ρυθμίσεις του firefox οι ιστοσελλίδες να χρησιμοποιούν τις δικές τους γραμματοσειρές. Εγώ σε Ubuntu συνήθως χρησιμοποιώ τα Liberation Fonts που είναι φτιαγμένα για αυτό το σκοπό και είναι και GPL. Στο Kubuntaki βέβαια δεν έχω νιώσει αυτή την ανάγκη να αλλάξω fonts. Τι να πώ KDE 4 ρόκς! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jannos Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Τις προηγουμενες μερες εκανα το λαθος να αναβαθμισω σε Kde 4.2.3. Το συστημα εγινε ασταθες και αρκετα προγραμματα δεν λειτουργουσαν οπως πριν... Δευτερο λαθος ηταν η ενεργοποιηση του Nvidia driver 180. Καθε φορα που εβλεπα video με xine φλασαριζε μια κοκκινη οθονη καθε λιγο. Επεστρεψα στην 4.2.2 με καθαρη εγκατασταση και στον παλιο Nvidia 177 και ολα ειναι ρολοι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.