RonaldxXx Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Έχω σπάσει το κεφάλι μου να συνδέσω το PC μέσω TV-out της κάρτας γραφικών Sapphire ATI radeon HD 3650 DDR2 512M AGP με μια τηλεόραση Philips HD. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής. Συνδέω από την TV-out με adaptor και RCA καλώδιο στην EXT3 της τηλεόρασης, πάω μέσω Catalyst Control Center -> Displays manager-> Displays properties ενώ μου δείχνει ότι βλέπει την τηλεόραση μου στο πλαίσιο “attached displays currently disabled” κι ενώ αναφέρει πως πρέπει να κάνω δεξί click πάνω στο εικονίδιο της τηλεόρασης μου που βρίσκεται στο πλαίσιο αυτό για να το κάνω enable, δεν μπορώ να του κάνω δεξί click. Ο 2ος τρόπος για να το κάνεις enable είναι να πας στο πλαίσιο που βρίσκεται λίγο ποιο πάνω και δεξιά και σου δείχνει αριθμημένες 1 και 2 τις 2 οθόνες εκεί με δεξί click μπορείς να επιλέξεις το enable μόλις το επιλέγεις όμως η οθόνη αναβοσβήνει στιγμιαία και επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση της δηλαδή disabled… Από εκεί και πέρα προσπαθώντας πολλές ρυθμίσεις είδα ότι με Drag and drop του εικονιδίου της τηλεόρασης από το πλαίσιο “attached displays currently disabled” στο πλαίσιο “main” που βρίσκεται η οθόνη του PC μου γίνεται να κάνω swap στις 2 οθόνες και να βλέπω σαν κύρια οθόνη την οθόνη της τηλεόρασης ενώ η οθόνη του PC μπαίνει στο πλαίσιο “attached displays currently disabled” . Κάνοντας αυτό λοιπόν η τηλεόραση έδειχνε την επιφάνεια εργασίας μου αλλά ασπρόμαυρα και η οθόνη του PC σωστά έσβηνε… Αν υπάρχει κάποια απάντηση στο αν μπορώ να κάνω enable την τηλεόραση και να βλέπω σε clone view ή έστω καμία πρόταση για το πώς θα βλέπω έγχρωμα έστω μόνο στην τηλεόραση θα σας ήμουν ευγνώμων. Υ.Γ. Έχω ανανεώσει τους drivers (Catalyst 9.4 HOTFIX for HD2K/HD3k AGP cards and WinXP 32-bit (if problems occur by using AGP cards)). Επίσης αν βοηθάει άλλο PC με nVidia Gforce FX 5200 παίζει clone view η ίδια τηλεόραση από την ίδια υποδοχή κανονικά με χρώμα… Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
RonaldxXx Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Τελικά μετά από κάπειες ώρες έλυσα το πρόβλημα του enable, παίζει clone view πλέον αλλά παραμαίνει το πρόβλημα της ασπρόμαυρης οθόνης. Το δοκίμασα με κάποια format εκτώς του PAL/B αλλά τίποτα. Έλεγξα και τα καλώδια. Πλέον είναι συνδεδεμένο με δυο adaptors S-Video ένα στην κάρτα και ένα στην TV. Το δοκίμασα και με σκέτο RCA στην είσοδο της TV αλλά παρέμεινε ασπρόμαυρη η εικόνα. Καμία ιδέα; Ευχαριστώ
RonaldxXx Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Το πρόβλημα λύθηκε. Τελικά όλα είναι θέμα drivers και σωστής συνδεσμολογίας- σωστού εξοπλισμού. Ευχαριστώ.
phanispal Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 [..] Ευχαριστώ. Εχμμ, είναι κάπως ειρωνικό το άνωθεν ή είναι η ιδέα μου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.