ratmonkey Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Στο παλιό μου tower είχα βάλει akasa pax mate και τα αποτελέσματα ήταν καλά. Πρόσφατα αγόρασα νέο κουτί αλλα το συγκεκριμένο μονωτικό δέν το βρίσκω πουθενά. Εχει κανένας να μου προτείνει κάτι άλλο; Στα 2-3 online καταστήματα που κάνω τις αγορές μου δέν το βρίσκω πιά. Τι έγινε; Δέν υπάρχει ζήτηση πια για τέτοια; Θυμάμαι και κάποιο ακριβότερο που υπήρχε πριν 2 χρόνια που ήταν ασημένιο που ήταν καλύτερο αλλα δέν ανέβαζε θερμοκρασίες, και αυτό άφαντο. Σε όσα καταστήματα έχω κοιτάξει την κατηγορία προϊόντων σίγασης, πουλάνε κάτι βίδες πλαστικές και κίτ αντικραδασμικά σκληρών δίσκων, αλλα το πρόβλημά μου έχει να κάνει με τους τριγμούς του αλουμινίου και τον θόρυβο απο ανεμιστήρες. Καμια ιδέα; Ευχαριστώ... (είμαι ανοιχτός σε πατεντιάρικες ιδέες )
yiannis_1 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Ψαξε για Spire Soundpad. Φέρνει το checkmate με 9,8 έουρος. Το ίδιο πραγμα είναι.
ratmonkey Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 χμμ γιατι δεν την σκέφτηκα την checkmate??? Ευχαριστώ!
Tenshi Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Pax mate έχει στο multirama extreme,αν και νομίζω οτι είναι αρκετά πιο ακριβό απο το Spire
eSATA Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 ποσα φυλλα εχει μεσα? νομιζω πως 3 . σκεφτεσαι πως θα γλυτωσεις εστω και λιγο θορυβο απο το ελικοπτερακι;
ratmonkey Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Επειδή βλέπω ενδιαφέρον και απο άλλους να εξηγήσουμε οτι αυτές οι λύσεις οσο κόβουν ήχο τόσο κόβουν και ψύξη, δηλαδή δέν έχει νόημα σε ένα κουτί που έχει μέσα ολόκληρο εργοστάσιο με πυρηνικό αντιδραστήρα και 85 ανεμιστηράκια να βάλεις κάτι τέτοιο, γιατι όσο ήχο θα κόψει τόσο θα κόψει και απόδοση, αφου κρατάει περισσότερη ζέστη μέσα στο κουτί. Καλύτερα δηλαδή να σβήσουμε λίγους ανεμιστήρες ή να τους δώσουμε λιγότερο ρεύμα. Εγώ θα το βάλω σε ένα full tower με 2 δίσκους και μέτρια κάρτα γραφικών, και εναν stock q6600 που κάνει θόρυβο επειδή έχει ήδη πολλούς ανεμιστήρες και συντονίζει λόγω αλουμινίου... Το AKASA που είχα πάρει παλιότερα είχε 2 πλαινά μεγάλα (για midi tower) και άλλα 2 για την οροφή και τον πάτο.
yiannis_1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Τα pax mate και Spire sounpad είναι βασικά για να ντύσεις ενισχήσεις και να μειώσεις τους τριγμούς του κουτιού και των drives παρά για να μειώσεις το θόρυβο των ανεμιστήρων. Μπορείς για παράδειγμα να το βάλεις μέχρι το σημείο που θηλυκώνουν τα πλαϊνα καπάκια και να γλυτώσεις πιθανές δονήσεις σε αυτά. Εκεί που βιδώνεις το τροφοδοτικό πάνω στο κουτί. Να στριμώξεις τα hard drives αν είναι χαλαρά και παίζουν. Μπορείς να το βάλεις σφηνώνοντας με αυτό την μπροστινή πρόσοψη ώστε να σταματήσει αυτή να τρίζει. Απο θόρυβο ανεμιστήρων εγω δεν είδα θαύματα απλά άλλαξε λίγο την χριά του ήχου προς το καλύτερο. Επίσης ναι μεν μονώνει θερμικά το κουτί κάτι που έιναι κακό, αλλά σε ενα σωστά σχεδιασμένο airflow με intake και exhaust fans απωθείς δυναμικά το ζεστό αέρα δημιουργόντας ροή κρύου αέρα απο κάτω προς τα πάνω και πίσω δεν περιμένεις παθητικά να διοχετευτεί η ζέστη του κουτιού στο εξωτερικό περιβάλλον απο τα πλαϊνα μεταλικά καπάκια. Για την εμφάνιση και μόνο αξίζει. Εγω σε όσα κουτιά μου δεν εχω βάλει το σκέφτομαι. Δείχνει πολύ περιποιημένο και κλασσάτο το κουτί και γίνεται πιο στιβαρό ενω αν κατα κακή τύχει βρεθεί κανένα κομένο ή ξεκολημένο καλώδιο με ρεύματα μες στο κουτί σε προστατεύει απο βραχυκύκλωμα αφού οπου κάθεται μονώνει. To χα πληρώσει χρυσάφι την πρώτη φορά 30-40-50 ευρό δε θυμάμε ακριβώς αλλά i ve never regret it!!!
swiftech Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Τo pax mate παντως λεει.. εγω εντυσα σχεδον ολο το κουτι και εκτος +1 οτι εγινε πιο ωραιο τελικα ισως εχει και καλυτερη ροη αερα και δεν γεμιζει και τοση σκονη το εσωτερικο.. λιγοστεψε και ο θορυβος.. αν και ειναι λιγο ακριβο θες κανα 30ευρο για να κανει ολο το κουτι οπως θες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.