pretender Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Καλησπέρα, βασικά δεν ξέρω αν γίνετε αυτό που ρωτάω .. Έχω ένα λάπτοπ που πέρνει ίντερνετ ασύρματα από ένα ρούτερ που είναι σε ένα άλλο δωμάτιο, και θέλω μέσω αυτού του λάπτοπ εγώ να δώσω ίντερνετ σε ένα dreambox με σήρμα ethernet προφανώς.. Γίνετε;; ή ζητάω πολλά;; Eυχαριστώ!
the_eye Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Γίνετε αλλά πρέπει το laptop να κάνει routing το δίκτυο. Πρέπει να έχει windows server edition ή linux. Αν δεν έχεις κάτι τέτοιο στο laptop τότε ο 2ος τρόπος είναι να αγοράσεις ένα Access Point και να συνδέσεις το dreambox.
pretender Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Κάτι μου είπανε για ένα crossover cable και internet connection sharing αλλά νομίζω γίνεται μόνο το αντίθετο δλδ να πάρω ethernet και να δώσω wireless να λειτουργήσει κάτι σαν access point,τέλοσπαντων κάποιος που ξέρει ας απαντήσει...
psycoclan1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 κατ αρχην...τι ειναι το dreambox και γιατι θες να του δωσεις ιντερνετ? κατα δευτερον σβισε τα windows παιρνα μικρομπρικι και μετα με vmware θα φορτωσεις τα windows! προσοχη! βαλε την τελευταια εκδοση μικρομπρικι γτ οι παλιες γνωριμες δεν υποστηριζουν vmware!
pretender Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 κατ αρχην...τι ειναι το dreambox και γιατι θες να του δωσεις ιντερνετ?κατα δευτερον σβισε τα windows παιρνα μικρομπρικι και μετα με vmware θα φορτωσεις τα windows! προσοχη! βαλε την τελευταια εκδοση μικρομπρικι γτ οι παλιες γνωριμες δεν υποστηριζουν vmware! Dreambox είναι δέκτης δορυφορικής τηλεόρασης,θέλω να του δώσω internet για να κατεβάσω κατι εφαρμογες, έχω vista kai ubuntu με dual boot και με vmware και στα δυο..μικρομπρικι τι είναι και σε τι θα βοηθήσει σε αυτό που θέλω;
astrea966 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 το μονο που πρεπει να κανεις ειναι κοινοχρηστη την ασυρματη συνδεση του λαπτοπ και να ενεργοποιησεις το dhcp στο dreambox.πριν το κανεις βεβαιωσου οτι η ενσυρματη καρτα δικτυου εχει την αυτοματη ρυθμιση ωστε να μπορει να δωσει ip στον δεκτη.θα παιξει 100%
pretender Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 το μονο που πρεπει να κανεις ειναι κοινοχρηστη την ασυρματη συνδεση του λαπτοπ και να ενεργοποιησεις το dhcp στο dreambox.πριν το κανεις βεβαιωσου οτι η ενσυρματη καρτα δικτυου εχει την αυτοματη ρυθμιση ωστε να μπορει να δωσει ip στον δεκτη.θα παιξει 100% 1) εννοείς το internet connection sharing ;; 2)ok 3)πως μπορω να το κάνω αυτό ;; και βέβαια θα χρειαστώ και ένα crossover cable έτσι?? οχι ένα ethernet απλό;;
astrea966 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 1) εννοείς το internet connection sharing ;;2)ok 3)πως μπορω να το κάνω αυτό ;; και βέβαια θα χρειαστώ και ένα crossover cable έτσι?? οχι ένα ethernet απλό;; οπως κανεις κοινοχρηστο ενα φακελο ετσι θα κανεις και την συνδεση.αν εχεις xp πας πινακας ελεγχου συνδεσεις δικτυου βρισκεις την ασυρματη δεξι κλικ ιδιοτητες για προχωρημενους και κλικαρις το τετραγωνακι με την επιλογη "να επιτρεπεται η συνδεση αλλων χρηστων του δικτυου μεσω της συνδεσης internet αυτου του υπολογιστη".πας παρακατω που λεει ρυθμισεις και ενεργοποιεις τις υπηρεσιες που θα χρειαστεις. δοκιμασε με ενα απλο καλωδιο πρωτα να δεις αν παιξει και αν οχι παρε ενα crossover.βεβαιωσου οτι ο δεκτης θα παρει ip.τσεκαρε το μεσα απο το μενου του. εγω παλι αυτο το εχω κανει για να δωσω ιντερνετ απο το λαπτοπ σε διαφορα pc πολλες φορες και με απλο καλωδιο οχι crossover οποτε δεν νομιζω να εχει καμια διαφορα ο δεκτης
pretender Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Συγνώμη αλλά άλλαξα γνώμη, λοιπόν το ρούτερ μου είναι το baudtec αυτό που δίνει ο οτε, πως γινέτε να βάλω κάτι άλλο (ρούτερ,access point,repeater,ή κάτι τελοσπάντων..) στο άλλο δωμάτιο και να δώσω απο κει με ethernet στον dreambox ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί... κάτι βρήκα για dlink 900+ και linksys WRT54G που μπαίνουν σε client mode... HELP pls! Ευχαριστώ!!
astrea966 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 ριξε μια ματια εδω.θα παρεις μερικες ιδεες και επισης θα δεις τι εχω κανει και εγω και παιζει εδω και 2 χρονια. τα links εχουν σβηστει οποτε σου παραθετω αυτο που εχω εγω.ειναι αυτο το οποιο κανει παπαδες αλλα αν δεν σε ενδιαφερουν τα πολλα πολλα μπορεις να παρεις ενα οποιοδηποτε access point που να δουλευει σε bridge mode και εισαι ετοιμος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.