Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το χαρτί και το μολύβι ίσως σύντομα να ανήκουν στο παρελθόν για τους μαθητές της Νορβηγίας - ακόμη και στα διαγωνίσματα. Στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «πείραμα» με 6.000 μαθητές από 16 ως 19 χρόνων, οι οποίοι δίνουν και εξετάσεις μέσω του laptop τους. Σημειώνεται ότι στη Νορβηγία το laptop δίνεται στους 16χρονους μαθητές δωρεάν από το κράτος με τον ίδιο τρόπο που τους δίνονται και τα σχολικά βιβλία.

Σύμφωνα με το BBC, η δοκιμαστική περίοδος είναι σε εξέλιξη στην επαρχία ΝορντΤρόντελανγκ σε μαθητές λυκείου. Τα παιδιά ήδη από τα 16 έχουν πάρει έναν υπολογιστή, τον οποίο χρησιμοποιούν για να κάνουν τις εργασίες τους και τη σχολική δουλειά. Έχουν στάνταρ software όπως κειμενογράφους και προγράμματα για μαθηματικούς υπολογισμούς καθώς και ειδικά προγράμματα για συγκεκριμένα μαθήματα, αλλά και πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Τώρα, ακόμη και τα διαγωνίσματα των παιδιών μπορούν να γίνονται μέσω του laptop. Οι μαθητές «κατεβάζουν» τα θέματα από συγκεκριμένο site, ενώ για να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταφύγουν σε «ψηφιακά σκονάκια» μέσω Ίντερνετ ή σε επικοινωνία μεταξύ τους, υπάρχει ειδικό πρόγραμμα που παρακολουθεί τους υπολογιστές τους κατά τη διάρκεια του διαγωνίσματος.

Η επιτυχία του πειράματος στο Νορντ Τρόντελανγκ, αναμένεται να οδηγήσει στην εφαρμογή του σε ολόκληρη τη Νορβηγία. Ανώτατη αξιωματούχος της εθνικής υπηρεσίας για την εκπαίδευση, η Τρίνε Όσκαρσεν, η οποία μίλησε στο BBC, δήλωσε ότι ήδη τα σχολεία σε όλη τη χώρα ερωτώνται για το αν θέλουν να προσχωρήσουν σε αυτό το σύστημα- των εξετάσεων μέσω laptop.

Όπως αναφέρει η μέθοδος αυτή έχει πολλά θετικά, όπως ότι οι μαθητές δεν μπορούν να «κλέψουν» και υπάρχει δικαιοσύνη για όλους, ότι μπορούν να αποδείξουν ότι η δουλειά τους είναι πρωτότυπη και δεν την έχουν «δανειστεί», ότι είναι πολύ πιο γρήγορο καθώς τα παιδιά μπορούν να στέλνουν με mail τις απαντήσεις τους για διόρθωση κ.α.

Source.png Πηγή: cosmo.gr

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και να φανταστω οτι ολα αυτα θα γινουν πραγματικοτητα και στην χωρα μας;Τωρα το ποτε βεβαια αφηνω καλυτερα να μου το πειτε εσεις!Ω ρε κατι προεκλογικοι αγωνες που εχουν να γινουν με αυτα τα laptop εδω στην Ελλαδα!Εκτος απο ολα τα ψεμματα που μας λεν καθε 4 χρονια για την ελληνικη παιδεια,τωρα θα μας υποσχονται και το μοντελο παιδειας laptop αλα Νορβηγια.Ε ρε γλεντια!!!Μπραβο στους νορβηγους παντος!

Δημοσ.

δεν μπορω να γραφω εκθεση στον υπολιγιστη τόσο γρήγορα !!!\

αλλα δεν θα με πειθραζε να γινόταν και εγώ

Δημοσ.

εαν τα παιδια και στην Ελλαδα ειχαν υπολογιστη απο τα 16 για σχολικες εργασιες μια χαρα θα μπορουσες και συ να γραφεις γρηγορα εκθεση :-);)

Δημοσ.

Φαντασου να δινεις εξετασεις στην εκθεση μεσω laptop και να εχεις τον ορθογραφικο ελεγχο ανοιχτο! :lol::lol::lol:

Δημοσ.

Πάρα πολύ καλό. Καίρος ήταν :).

Θα ήθελα πάρα πολύ να δω πως θα εξετάζονται τα παιδιά που έχουν ΔΙΣΛΕΞΕΙΑ :-D;), και μπράβω στην Νορβηγία.

Δημοσ.
Φαντασου να δινεις εξετασεις στην εκθεση μεσω laptop και να εχεις τον ορθογραφικο ελεγχο ανοιχτο! :lol::lol::lol:

στο αρχικο αρθρο αναφερει οτι ειναι το μοναδικο "εργαλειο" που επιτρεπεται να χρησιμοποιησουν

[...]Although students could turn to spellcheckers to help proofread their answers, the use of anything more sophisticated was banned, said Mr Ronning.[...]

Δημοσ.

Θα δείξει.

Πάντως το γεγονός ότι χρησιμοποιώ 3 φορές το χρόνο στυλό, με έχει κάνει να μη μπορώ να γράψω ευανάγνωστα (όχι ότι και πιο πρίν ήταν πολύ καλύτερη η γραμματοσειρά μου, αλλά τουλάχιστον εγώ μπορούσα να τα διαβάσω!). Και αν και χρησιμοποιώ υπολογιστή από τα 7 μου, ακόμα γράφω πιο γρήγορα έκθεση στο χέρι απ' ότι στον υπολογιστή. Με 2 χρόνια, σίγουρα δεν σώζεσαι.

Και τα spell-checkers, καλά, χρυσά, αρκεί να μην χρησιμοποιούνται σαν δικαιολογία για να μη μάθει κανείς ορθογραφία.

Βέβαια κρίνοντας και από αυτό το forum, σε μια χώρα που δεν έχει το προτεινόμενο σύστημα και θα αργήσει πολύ να το βάλει, μάλλον δεν είναι πρόβλημα των εργαλείων, αλλά των ανθρώπων. Όπως πάντα.

Δημοσ.

Πολύ ευχάριστη είδηση αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα εξασφαλίσουν το ότι οι μαθητές δε θα ''κλέβουν''.

Πχ πως θα ξέρουν ότι δεν έχουν ανοικτά βιβλία δίπλα τους ή ότι πχ δεν χρησιμοποιούν και δεύτερο PC ή το τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους κτλ;:whistle:

Δημοσ.
στο αρχικο αρθρο αναφερει οτι ειναι το μοναδικο "εργαλειο" που επιτρεπεται να χρησιμοποιησουν

[...]Although students could turn to spellcheckers to help proofread their answers, the use of anything more sophisticated was banned, said Mr Ronning.[...]

Φαντάσου το στην Ελλάδα,θα καταργηθεί εντελώς η ορθογραφία ενώ οι μισοί θα ζητάνε να δίνουν σε greeklish.

Προσωπικά το θεωρώ υπερβολή το όλο θέμα

Δημοσ.

η ορθογραφια εχει ιδη καταργηθη

τα greeklish δεν υπάρχουν πλεον τοσο οσο οι συντομοραφιες

see you latter

ΤΟ ΓΡΆΓΟΥΝ

sul

αντε βγάλε ακρη, μαχη κανω να καταλαβω τι θέλει να πει ο καθενας

πάλι καλά εδω εχουμε μόνο "ελληνικα¨

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...