Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εξωτερικό δίσκο (κουτί + εσωτερικός)

manost

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω βάλει τον δίσκο (ide) του παλιού μου η/υ σε κουτί και το συνδέω με το usb στον καινούριο μου η/υ.

Η διαδικασία του εντοπισμού νέου υλικού ολοκληρώνεται, αλλά στο My Computer ο δίσκος δεν εμφανίζεται. Ελέγχω και το COntrol Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Storage -> Disk Management, κι εκεί εκτός από τον εσωτερικό μου δείχνει τον εξωτερικό ως Dynamic (οι υπόλοιποι που έχω φαίνονται ως Basic).

Κάνοντας δεξί κλικ έχω μόνο την επιλογή Convert To Basic Disk. Αλλά αν πατήσω μου βγάζει μήνυμα ότι θα γίνει format στον δίσκό για την μετατροπή σε Basic, κάτι που φυσικά δεν θέλω.

Κάποια βοήθεια για να μπορέσω να δω τον σκληρό;

Ps. Έχω δοκιμάσει την σύνδεσή του και σε 2 laptop με Vista, αλλά έχω τα ίδια αποτελέσματα.

Δημοσ.
με το Acronis Disk Director του κάνεις conversion σε basic

Δυστυχώς το Acronis μου έβγαζε μήνυμα κατά την εκκίνηση του, ότι εντόπισε Dynamic συσκευές, τις οποίες δεν θα μπορεί να επεξεργαστεί.

Τελικά κατάφερα και έβγαλα άκρη:

Χρησιμοποίησα το Paragon Partition Manager, το οποίο μπορούσε και έβλεπε τον σκληρό και έκανα backup σε άλλον σκληρό (έκανε image σε αρχεία που αναγνωρίζονται μόνο από το εν λόγω πρόγραμμα). Έπειτα με το Paragon Drive backup έκανα restore το image σε σκληρό δίσκο.

Πάντως σ' ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...