Kostas_xolargos Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Χαλασε στα καλα καθουμενα.Ηταν 500gb και ηταν γεματος,εχασε παρα παρα πολλα αρχεια:cry: ξερει κανεις τι μπορω να κανω αν φτιαχνει?που να τον παω?και το κυριοτερο αν δεν φτιαχνει αν μπορω να ξαναπαρω τα αρχεια?
Kostas_xolargos Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 πηγα σημερα να τον βαλω στον υπολογιστη και δεν δουλευε.Ειναι με πριζα και usb o συγκεκριμενος,και ειναι 500αρης μαρκα ''west digital''.Μπορει να εχει χαλασει βεβαια ο adaptoras γιατι του χα σπασει λιγα δοντακια,και ετσι δεν εφαρμοζε καλα στην θεση του.Βεβαια κουτσα στραβα εκανα την δουλεια μου κανα 8μηνο τωρα.Τον εχω στην πριζα αναβει κανονικα το φωτακι του μετασχηματιστη,αλλα δεν δουλευει.Εχει ενα μπλε φωτακι ο σκληρος πανω,και δεν αναβει ουτε αυτο λετε να εχει σχεση με τον μετασχηματιστη?αμα τον αλλαξω να δουλεψει παλι?Ξερετε που μπορω να βρω μονο adaptora για την συγκεκριμενη μαρκα για να αγορασω?Οπου και να εψαξα δεν βρηκα.Επισης αν τον ανοιξω και τον βαλω σε desktop pc θα δουλεψει ο σκληρος?ξερει κανεις?η θα χασω τζαμπα την εγγυηση του?Βεβαια μαλλον την εχω χασει ηδη γιατι δεν εχω πουθενα την αποδειξη,και δεν νομιζω να ισχειει.
washcloud Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Αν δεν έχεις την απόδειξη ΝΟΜΙΖΩ ότι πλέον δεν συζητάμε το θέμα "εγγύηση". Οπότε η επόμενη "λογική" κίνηση (προκειμένου ν' αγοράζεις - αν δεν υπάρχει κανένας γνωστός με τον ίδιο, να σ' εξυπηρετήσει για μια δοκιμή- μετασχηματιστή), είναι να ανοίξεις όπως είπες (καλά, μην το καννιβαλίσεις κι όλας με τη μία, αν δε χρειάζεται, προσπάθα να το κάνεις προσεχτικά) το κουτί, να βγάλεις το δίσκο, και να δοκιμάσεις αν κατ' αρχάς τον βλέπει το BIOS ως εσωτερικό σ' ένα tower pc. Aν δεν τον βλέπει (βεβαιώσου ότι όλα είναι σωστά ρυθμισμένα στο BIOS setup, ούτως ώστε να φαίνεται τουλάχιστον εκεί), δεν το κόβω να έχεις πολλές πιθανότητες για να πάρεις τ' αρχεία μόνος σου. Για την ακρίβεια, μετά είτε μπαίνεις σε διαδικασίες ανεύρεσης είτε σκέτης πανομοιότυπης "ηλεκτρονικής πλακέτας" δίσκου (στις αγγελίες του ινσόμνια πχ ή στο ebay), είτε πανομοιότυπου δίσκου για ν' αλλάξεις πλακέτα (με περίπτωση είτε απλά να μη δουλέψει, είτε μέχρι και να καεί και η νεά πλακέτα, αν η πρώτη ήταν καμμένη, εφ' όσον υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στις πλακέτες). Απο 'κει και πέρα, αν ο δίσκος δουλέψει, υπάρχουν software solutions, για τις οποίες θα σου πούμε. Η έτερη οδός, είναι εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης δεδομένων, που τσιμπάει ανάλογα την περίπτωση, σε μέσο όρο 2-3 κατοστάρικα, μέχρι χαλαρά και χιλιάρικο. Βλέπεις αν εξίζουν τόσο τα δεδομένα σου, και πράττεις αναλόγως (βρίσκεις μία πάντως που την αρχική διάγνωση/εκτίμιση κόστους ΔΕΝ στην χρεώνει). Αν όμως φαίνεται στο BIOS με τη μία - κι απλά δεν αναγνωρίζεται στα windows- έλα και τα ξαναλέμε.
alex89 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Πιθανόν να είναι ο μετασχηματιστής αφού όπως γράφεις είχε πινάκια σπασμένα. Προσωπιά θα έψαχνα να βρω μαγαζί που να πουλάει τον ίδιο σκληρό και να δοκίμαζα εκεί τον αντάπτορα αν φυσικά είχε. Είναι ρίσκο να αγοράσεις αντάπτοτα χωρίς να είσαι σίγουρος ότι αυτός είναι η αιτία. Η άλλη λύση είναι όπως γράφτηκε και παραπάνω να τον τοποθετήσεις σε άλλο υπολογιστή και αν τον βλέπει, μάλλον θα μπορέσεις να σώσεις τα αρχεία σου. Αν τον δει ο άλλος υπολογιστής το σκληρό σου από τη στιγμή που δεν έχουν διαγραφεί τα αρχεία δεν είναι δύσκολο να τα σώσεις σε άλλον σκληρό.
Kostas_xolargos Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Πιθανόν να είναι ο μετασχηματιστής αφού όπως γράφεις είχε πινάκια σπασμένα. Προσωπιά θα έψαχνα να βρω μαγαζί που να πουλάει τον ίδιο σκληρό και να δοκίμαζα εκεί τον αντάπτορα αν φυσικά είχε. Είναι ρίσκο να αγοράσεις αντάπτοτα χωρίς να είσαι σίγουρος ότι αυτός είναι η αιτία. Η άλλη λύση είναι όπως γράφτηκε και παραπάνω να τον τοποθετήσεις σε άλλο υπολογιστή και αν τον βλέπει, μάλλον θα μπορέσεις να σώσεις τα αρχεία σου. Αν τον δει ο άλλος υπολογιστής το σκληρό σου από τη στιγμή που δεν έχουν διαγραφεί τα αρχεία δεν είναι δύσκολο να τα σώσεις σε άλλον σκληρό. πηγα στο ESHOP οπου τον αγορασα,και δεν εχουν πουθενα τον ιδιο σκληρο,και ουτε μπορω να δω αν απο τους σκληρους της ιδιας μαρκας εχουν τον ιδιο ανταπτορα. εψαξα λιγο στο ιντερνετ και βρηκα να πουλιεται μονο ο ανταπτορας μου,ο ιδιος γυρω στα 50€ φυσικα και δεν συμφερει.Επειδη δεν εχω αυτον τον καιρο desktop και ρωτησα ενα γνωστο μου που δουλευει πανω σε υπολογιστες,και μου προτεινε να αγορασω καλυμα. αυτο >>http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1268139&THIKIMEGETHOS=%CE%B3%CE%B9%CE%B1+3%2c5+inches+%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8C+%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF+SATA&category=69978200&catalog=23&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEDD37B4CEAECB11D149527760E898E7E273D101861FBCF1F8C4CD0C1E2E9165A4D1C3D338F9F7CA04EEAF0A6B5BC131FD1C85C4B4C51AE35A4CF1A14E9EDB3B0F469DC8DA82F441A954ED033862931CC8694517CD2E286DF1C0D17EE5469BF3AE6556D7905B14D0B338D10F69A33BFB87087CE5A86E7711BB λετε να κανω οντως δουλεια αμα τον αγορασω?
alex89 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Φίλε μου δεν έχω δοκιμάσει με κάλυμμα. Όμως πολλοί χρησιμοποιούν και κάνουν τη δουλειά τους.
washcloud Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 λετε να κανω οντως δουλεια αμα τον αγορασω? αν δεν τον δοκιμάσεις πρώτα σε tower pc, ενδέχεται να το αγοράσεις και "αδίκως" όμως. όπως είπα και πριν : Αν όμως φαίνεται στο BIOS με τη μία - κι απλά δεν αναγνωρίζεται στα windows- έλα και τα ξαναλέμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.