Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται για έναν υπολογιστή μορίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις. Με αυτόν μπορεί ένας μαθητής να υπολογίσει πόσα μόρια συγκεντρώνει ανά επιστημονικό πεδίο, ανάλογα με τη βαθμολογία του σε κάθε μάθημα. Παρόμοιοι υπολογιστές μορίων υπάρχουν πολλοί στο Διαδίκτυο, παραδέχεται, «αλλά κανείς δεν είχε φτιάξει έναν για κινητά. Επιπλέον, στους περισσότερους πρέπει να υπολογίσεις ξεχωριστά τους απαιτούμενους συντελεστές, ενώ εγώ το έφτιαξα ώστε να γίνεται αυτόματα. Και λειτουργεί σε όλες τις συσκευές που το έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα».

id=40426"]enet.gr[/sOURCE]

Κι εμενα η θεία μου κατάφερε να πάρει τηλέφωνο από το κινητό, να το βάλω στις ειδήσεις?

Απορώ ποιος το ψήφισε και μπήκε στο forum των ειδήσεων.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θηρίο ο μικρός. Πως στο καλό τα κατάφερε. Παλούκι.

Αλλά δε θα αναφερθώ σε αυτό. Γιατί το να είσαι νερντ, καμμένος, είναι προτιμότερο από τα να πηγαίνεις σε μπιλιαδάρδικα, να κάνεις μαλακίες και να τα ρίχνεις σε καμιά γκόμενα? Και πρέπει να σαι α)ηλίθιος και β) ψωνάρα για να διαφημίζεις ένα πρόγραμμα που ακόμα και πρωτοετής φοιτητής πληροφορικής το κάνει.

Δημοσ.

Παιδια πιστευω βλεπετε το δεντρο κ χανετε το δασος.. το αρθρο πολυ απλα, περα απο οποιο προμοταρισμα προσπαθει να κανει στον μικρο, πιστευω οτι κυριος στοχος του, ειναι να θιξει τον θεσμο των εισαγωγικων εξετασεων κ το χαμενο ταλεντο καποιων ανθρωπων που αναγκαζονται να καταφευγουν σε λυσεις επιβιωσης, οταν θα μπορουσαν να κανουν το χομπυ τους δουλεια, και να υπαρξει κ καποια προοδος σε αυτον τον τοπο... για να το γενικευσω λιγακι κ να ξεφυγω απο το περιεχομενο των προηγουμενων post, το ταλεντο υπαρχει πιστευω, απλα ειμαστε τελειως ανικανοι σαν κρατος να το διαχειριστουμε...

Δημοσ.

Το ταλέντο του ποιο είναι κι εγώ δεν το δα;

Πλάκα κάνουμε;

8 στους 10 μπορεί να το γράψει το πρόγραμμα,αρκεί να έχει διαβάσει <1 βδομάδα java.

Άκου Ταλέντο.

Ταλέντο;

Εεε μα ταλέντο;

Δημοσ.

Ας μην κολλαμε στις λεξεις.. Αμα σε ξενιζει η εννοια ταλεντο, πες το τοτε διαθεση και ορεξη για δημιουργια..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:55 ----------

Παντως, οντως ειναι ασημαντη η ειδηση.. χεχε

Δημοσ.
Παιδια πιστευω βλεπετε το δεντρο κ χανετε το δασος.. το αρθρο πολυ απλα, περα απο οποιο προμοταρισμα προσπαθει να κανει στον μικρο, πιστευω οτι κυριος στοχος του, ειναι να θιξει τον θεσμο των εισαγωγικων εξετασεων κ το χαμενο ταλεντο καποιων ανθρωπων που αναγκαζονται να καταφευγουν σε λυσεις επιβιωσης, οταν θα μπορουσαν να κανουν το χομπυ τους δουλεια, και να υπαρξει κ καποια προοδος σε αυτον τον τοπο... για να το γενικευσω λιγακι κ να ξεφυγω απο το περιεχομενο των προηγουμενων post, το ταλεντο υπαρχει πιστευω, απλα ειμαστε τελειως ανικανοι σαν κρατος να το διαχειριστουμε...

Στο μυαλό μου είσαι ρε μπαγάσα :P Αυτό ήθελα να πώ τόση ώρα που διαβάζω το Θέμα για την είδηση.

Δημοσ.

Ναι μην δείτε κάποιον να κάνει καλό, όλοι να τον φάτε. Αν έκανε καμιά σούζα με κανένα παπί ή καμιά πλάκα στο youtube τότε θα ήτανε cool !!! Έχετε γράψει πολλοί σε J2ME ;;;

Δημοσ.

Ρε the eye, ηρέμησε λίγο. Αν το γυρνάς στο "έχετε γράψει πολλοί", εδώ μέσα τουλάχιστον θα πάρεις την απάντηση "ναι, έχουμε γράψει πολλοί, πολύ και πιο πολύπλοκα πράγματα". Δεν είναι αυτό το θέμα όμως, μην το γυρνάμε εκεί.

Ανάξιο είδησης είναι, αυτό λέμε τόση ώρα, διαχώρισέ τα στο μυαλό σου τέλος πάντων. Για κάποιον που ασχολείται με προγραμματισμό, ένα πρόγραμμα υπολογισμού μορίων είναι τόσο κατόρθωμα όσο είναι για κάποιον που πηγαίνει όλη μέρα σε καφετέριες το να φτιάξει μόνος του φραπέ. Αν κατανοείς το λόγο για τον οποίο δε γράφτηκε ποτέ στις εφημερίδες "Ο Μιχάλης Ιωάννου, μαθητής Β Λυκείου, έμαθε χθες, μέσα σε ένα απόγευμα, να φτιάχνει μόνος του φραπέ. Ο 17χρονος μαθητής δηλώνει συγκινημένος και ομολογεί πως το ταλέντο του αυτό προήλθε από τις καθημερινές και προσεκτικές εξορμήσεις του σε καφετέριες" τότε κατανοείς γιατί κράζουμε αυτή την "είδηση". Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν έχεις γράψει έστω και ένα hello world σε J2ME στείλτο μου να το περάσω στο κινητό. Ασχολούμε με τον προγραμματισμό από 1989 με τον 8088. Ξέρω πολύ καλά πόσο εύκολο είναι αυτό που έχει κάνει αλλά ξέρω και πόσο στρυφνή είναι η J2ME και αν την συγκρίνεις με καφέ δείχνει πραγματικά πόσα λίγα ξέρεις.

Δημοσ.

εγω παντως οταν ημουν 9 (πριν 20 χρονια) εγραφα προγραμματακια για τον CPC6128

if else then goto κλπ κλπ κλπ

φυσικα τοτε αντλουσα ολες τις πληροφοριες απο το ιντερνετ.....(!)

δεν θυμαμαι παντως να με εγραψαν σε κανενα site (μαλλον γιατι δεν υπήρχαν!)

Δημοσ.
Ναι αλλά μην ξεχνάτε ότι το παιδί είναι 3 λυκείου και δουλεψε το SDK της J2ME, δεν είναι και τόσο απλή. Εγώ πιστεύω ότι του αξίζει ένα μπράβο για το ότι είναι αυτοδίδακτος.

Εντάξει ρε παιδιά... Και εγώ πάω 3 λυκείου και κλείνω επαγγελματικές δουλειές από 3 γυμνασίου για programming και design...! και μάλιστα με νέες τεχνολογίες όπως .net, java κτλ... πλέον δεν νομίζω ότι η ενασχόληση με αυτά από την ηλικία των 14-15 είναι κατόρθωμα... έξω από τα 10 ξεκινούν...! Μπράβο στο παιδί και το εννοώ, καλά κάνει και ασχολείται.. έτσι μαθαίνεις.. αλλά η συνολική προβολή του θέματος πάρα είναι υπερβολική... κατά την γνώμη μου φυσικά...

Δημοσ.
Αν έχεις γράψει έστω και ένα hello world σε J2ME στείλτο μου να το περάσω στο κινητό. Ασχολούμε με τον προγραμματισμό από 1989 με τον 8088. Ξέρω πολύ καλά πόσο εύκολο είναι αυτό που έχει κάνει αλλά ξέρω και πόσο στρυφνή είναι η J2ME και αν την συγκρίνεις με καφέ δείχνει πραγματικά πόσα λίγα ξέρεις.

Άκου, καλέ μου, επειδή εγώ προσπάθησα με πολύ καλό τρόπο (και χωρίς να σε υποτιμήσω) να σου δώσω να καταλάβεις το σκεπτικό το δικό μου και μιας μερίδας όσων συμφωνούν μαζί μου για το θέμα, θα ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για το παραπάνω τραγικό ποστ σου:

(α) Το "πόσα λίγα" ξέρω είναι κάτι που εξ ορισμού είναι ηλίθιο να το συμπεράνεις μη έχοντας μιλήσει ποτέ μαζί μου και (κυρίως) μη ξέροντας τι κάνω και τι όχι.

(β) Δεδομένου του ότι κανείς μας εδώ δεν άρχισε ατάκες του τύπου "ναι αλλά εγώ ξέρω αυτό κι αυτό" (σχολιάσαμε απλά τη σημασία της είδησης, θυμάσαι; ), το να φορτσάρεις με ατάκες του τύπου "εσύ το έχεις κάνει αυτό;" και "εγώ ασχολούμαι με τον προγραμματισμό από το 1850" δείχνουν ένα επίπεδο ωριμότητας τόσο χαμηλό, όσο η μέση θερμοκρασία του The Day After Tomorrow.

(γ) Θα λάβω σοβαρά υπ' όψιν τη γνώμη σου μόνο όταν φτιάξεις ένα map για UT3 με embedded class που να printάρει hello world και μου το στείλεις να το βάλω στο παιχνίδι μου. Αν αυτό το τελευταίο (ανεξαρτήτως του αν μπορείς να το κάνεις) σου ακούγεται ηλίθιος τρόπος για να κριθεί το δικαίωμα γνώμης κάποιου, δώσε θερμά (έως καυτά) συγχαρητήρια στον τύπο στον καθρέφτη σου.

Δημοσ.

Μπράβο παιδιά. γράφτε τώρα ένας ένας πόσο hackerια είστε και πόσο καλοί programmers είστε, μας ενδιαφέρει πολύ. Κράχτε και λίγο για να δείξετε ότι εσείς ξέρετε περισσότερα, και οτι στην ηλικία του είσασταν καλύτεροι απο αυτον ώστε να καλύψετε τα υπαρξιακά σας προβλήματα και τις ανασφάλειές σας. Μπράβο καλα τα πάτε. Γιατί έχετε δίκιο. Τα κινητά είχαν πήξει στα java apps που υπολόγιζαν μόρια.

Τεσπα.. Μπράβο στον πιτσιρικά!

Δημοσ.

Η ειδηση δεν ειναι οτι εγραψε προγραμμα σε java για κινητα, η ειδηση ειναι οτι καθεται 16 ωρες την ημερα στον υπολογιστη... Ενταξει αν ηταν η δουλεια του αλλα μικρο παιδι να σπαταλαει τοσες ωρες απο τα καλυτερα του χρονια μπροστα σε ενα PC, το θεωρω καταντια και ας με φατε οι περισσοτεροι...

Και μετα παραπονιεται οτι δεν ειναι και καλος μαθητης, αν διαβαζες αγορι μου 16 ωρες αντι να καιγεσαι στον υπολογιστη στο MIT θα περναγες, οχι τις γελοιες εξετασεις που δινεται τωρα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...