vrodinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ο Δημήτρης Διαμαντής, όπως και οι υπόλοιποι μαθητές της Γ' Λυκείου, θυμίζουν παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων τα καρτούν που περιφέρονται με ένα συννεφάκι πάνω από το κεφάλι τους γεμάτο δυσνόητους μαθηματικούς τύπους. Η διαφορά του με τους υπόλοιπους συμμαθητές του είναι ότι πήρε τα μαθηματικά από το συννεφάκι και τα έκανε πρόγραμμα για κινητά τηλέφωνα. Πρόκειται για έναν υπολογιστή μορίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις. Με αυτόν μπορεί ένας μαθητής να υπολογίσει πόσα μόρια συγκεντρώνει ανά επιστημονικό πεδίο, ανάλογα με τη βαθμολογία του σε κάθε μάθημα. Παρόμοιοι υπολογιστές μορίων υπάρχουν πολλοί στο Διαδίκτυο, παραδέχεται, «αλλά κανείς δεν είχε φτιάξει έναν για κινητά. Επιπλέον, στους περισσότερους πρέπει να υπολογίσεις ξεχωριστά τους απαιτούμενους συντελεστές, ενώ εγώ το έφτιαξα ώστε να γίνεται αυτόματα. Και λειτουργεί σε όλες τις συσκευές που το έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα». Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Δημήτρης χρειάστηκε μια εφαρμογή Java και ένα απόγευμα από το χρόνο του. Το έκανε για να χαλαρώσει από το διάβασμα, όπως λέει. Η προοπτική των εξετάσεων είναι από τα λίγα πράγματα που τον απομακρύνουν από την οθόνη. «Βγαίνω και βόλτες με φίλους αλλά κυρίως ασχολούμαι με τον υπολογιστή. Μπορεί να κάτσω και 16 ώρες τη μέρα». Η σχέση αυτή με τους υπολογιστές ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια. Αυτοδίδακτος, άρχισε αργότερα να συνεργάζεται στην ανάπτυξη ιστοσελίδων και να φτιάχνει δικά του προγράμματα. Παρ' όλ' αυτά, δεν φαντάζεται τον εαυτό του σε κάποιο τμήμα του Πολυτεχνείου από Σεπτέμβριο. «Δεν είμαι καλός μαθητής», ομολογεί. «Ισως να περάσω σε κάποιο ΤΕΙ, αλλιώς θα δουλέψω σε καφετέρια για να μαζέψω λεφτά για κάποιο ΙΕΚ». Το ιδανικότερο σενάριο, να περάσει κατευθείαν στην αγορά εργασίας ως προγραμματιστής, δεν το θεωρεί πιθανό. «Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Εκεί έξω έχει άπειρους προγραμματιστές που δουλεύουν για 600 ευρώ ή είναι άνεργοι. Γιατί να εμπιστευτούν εμένα που είμαι 18 χρόνων;». Πηγή: enet.gr
teo64x Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Είναι είδηση ένα πρόγραμμα σε Java που βρίσκει το αποτέλεσμα ενός μαθηματικού τύπου;
SilverCloak Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Sorry, αλλά απαράδεκτο. Αυτό μπορεί να είναι εντυπωσιακή είδηση για τη γιαγιά μου , αλλά σε ένα τεχνολογικό Forum, δεν είναι. Ποιος είναι ο Διαμαντής; Κανάς ανεψιός του εκδότη; Και σου λέει το πολυτεχνείο δεν το 'χει, κάτσε να τον σπονσοράρουμε;
personGR Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Lol εμείς το κάναμε σαν εργασία το πρώτο τετράμηνο στην Πληροφορική (εντάξει σε C++ αλλά η λογική είναι η ίδια)
Αδμιν Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ασε που μπορεις να ανοιξεις ενα απο τους τοσους web-based υπολογιστες απο τον browser του κινητου σου.
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 αλλο ενα useless τοπικ για πρωτη σελιδα.αχ ποτε θα ανεβενουν μονο σοβαρα θεματα και οχι οτι βρει ο καθενας στο διαδικτυο.ενταξει σημειωστε την επομενη φορα οτι οι μετοχες επεσαν και ξαναανεβενουν να το κανουμε ειδηση.
Members gsarig Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Members Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Βέβαια, το ενδιαφέρον είναι ότι η πηγή του θέματος δεν είναι τυχαία, αλλά η Ελευθεροτυπία - κι αυτό δείχνει το πόσο επιδερμικά αντιμετωπίζονται οι τεχνολογικές ειδήσεις από τα ΜΜΕ...
the_eye Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ναι αλλά μην ξεχνάτε ότι το παιδί είναι 3 λυκείου και δουλεψε το SDK της J2ME, δεν είναι και τόσο απλή. Εγώ πιστεύω ότι του αξίζει ένα μπράβο για το ότι είναι αυτοδίδακτος.
SpyrosR Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ναι αλλά μην ξεχνάτε ότι το παιδί είναι 3 λυκείου και δουλεψε το SDK της J2ME, δεν είναι και τόσο απλή. Εγώ πιστεύω ότι του αξίζει ένα μπράβο για το ότι είναι αυτοδίδακτος. Δεν είναι και κατόρθωμα. Τόσα και τόσα παιδιά στην ηλικία του, πολλές φορές και πιο μικρά δουλεύουν σε ό,τι πλατφόρμα μπορείς να φανταστείς. Αν σου αρέσει, το κάνεις. Απλά επειδή δεν είναι "κοινό" hobby δε το συναντάς συχνά.
tsimposa Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ο μακης απ το γερακα, όπως και οι υπόλοιποι μαθητές της Γ' Λυκείου, θυμίζουν παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων τα καρτούν που περιφέρονται με ένα συννεφάκι πάνω από το κεφάλι τους γεμάτο δυσνόητους μαθηματικούς τύπους. Η διαφορά του με τους υπόλοιπους συμμαθητές του είναι ότι αγορασε μια gtx280 και καταφερε να την καρφωσει μονος του πανω στη mobo!! Πρόκειται για έναν απιστευτο γεγονος. Με αυτην μπορεί ένας μαθητής να καει στο gaming και να αποτυχει στις εξετασεις, ανάλογα με το ποσα παιχνιδια θα τερματισει. Παρόμοιες καρτες γραφικων υπάρχουν πολλες στο Διαδίκτυο, παραδέχεται, «αλλά κανείς δεν την ενσωματωνει μονος του στη Mobo!!. Επιπλέον, στις περισσότερες πρέπει να ξεβιδωσεις και μια βηδα απ το κουτι , ενώ αυτος δεν εβαλε βηδα για να δει τι θα γινει . Και λειτουργεί αψογα σε όλα τα παιχνιδια που το έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα».
the_eye Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δεν είναι κατόρθωμα αλλά δεν είναι και basic, ένα μπράβο το αξίζει. Πόσοι από εμάς μπορούν να γράψουν σε J2ME ;
elven Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ο μακης απ το γερακα, όπως και οι υπόλοιποι μαθητές της Γ' Λυκείου, θυμίζουν παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων τα καρτούν που περιφέρονται με ένα συννεφάκι πάνω από το κεφάλι τους γεμάτο δυσνόητους μαθηματικούς τύπους. Η διαφορά του με τους υπόλοιπους συμμαθητές του είναι ότι αγορασε μια gtx280 και καταφερε να την καρφωσει μονος του πανω στη mobo!! Πρόκειται για έναν απιστευτο γεγονος. Με αυτην μπορεί ένας μαθητής να καει στο gaming και να αποτυχει στις εξετασεις, ανάλογα με το ποσα παιχνιδια θα τερματισει. Παρόμοιες καρτες γραφικων υπάρχουν πολλες στο Διαδίκτυο, παραδέχεται, «αλλά κανείς δεν την ενσωματωνει μονος του στη Mobo!!. Επιπλέον, στις περισσότερες πρέπει να ξεβιδωσεις και μια βηδα απ το κουτι , ενώ αυτος δεν εβαλε βηδα για να δει τι θα γινει . Και λειτουργεί αψογα σε όλα τα παιχνιδια που το έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα». .
teo64x Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ένας συμφοιτητής μου έχει γνωριστεί με το συγκεκριμένο παιδί, πιθανόν να έχει όντως σοβαρές γνώσεις προγραμματισμού (που δεν περιορίζονται σε αυτό που διαβάσαμε). Παρόλα αυτά, η είδηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα (αυτό στο οποίο αναφέρεται η είδηση) παραμένει ανούσια, όσο κι αν την τραβήξουμε.
dark_banishing Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Απορώ γιατί δεν υπάρχει κουμπάκι αρνητικής ψήφου.. Αυτές είναι ειδήσεις που απευθύνονται στην γιαγιά μου. Ναι αλλά μην ξεχνάτε ότι το παιδί είναι 3 λυκείου και δουλεψε το SDK της J2ME, δεν είναι και τόσο απλή. Είναι ότι πιο απλό υπάρχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις