bikali Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Καλημέρα, Πρόσφατα έκανα ένα upgrade και ανάμεσα σε άλλα έβαλα gigabyte EP45-DS3L mobo με Q9400 επεξεργαστή και kingston 2x2gb dual channel 1066Mhz μνήμες. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όποτε ξεκινάω το pc με το που φτάνει στον έλεγχο της μνήμης κάνει restart και ξεκινάει κανονικά. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, που δεν νομίζω, πάντως δεν βρήκα κάτι στις ρυθμίσεις του BIOS. Έχει κάποιος καμία ιδέα τι μπορεί να είναι ή να το πάω πίσω στο e-shop για αντικατάσταση? Ευχαριστώ
phanispal Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Πρόκειται για κλασικό φαινόμενο που παρουσιάζεται σε μητρικές της Gigabyte. Ίσως λυθεί με κάποιο BIOS update.
ultraxmode Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Παιδιά κι εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα.. με το GA-EP45-UD3P με έναν Q9300 πάνω και 4χ1GB Crucial Ballistix 1066Mhz στα 2.0V.. Μου έχει κάνει άπειρα restarts και πολλές φορές ενώ ποστάρει.. πάει στον πίνακα με τα IRQs και κάνει reset και ξαναποστάρει απο την αρχή.. εντωμεταξύ ό,τι κ να κάνω για τις μνήμες (να τις ρυθμίσω δλδ. στα 1066Mhz στα 2.0V 5-5-5-15) το motherboard τις ξαναγυρνάει στα 5-7-7-24... Πρώτη φορά και τελευταία που αγοράζω motherboard απο την Gigabyte... μια χαρά ήμουν που αγόραζα μιά ζωή ASUS.. δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα!!!
phanispal Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Είναι πού θα πέσεις.. εγώ της έχω βγάλει τα μάτια και δεν έχει κάνει κιχ. Αναβάθμιση του BIOS δοκίμασες; @ eSATA δύσκολο..
Risky Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Καλημέρα,Πρόσφατα έκανα ένα upgrade και ανάμεσα σε άλλα έβαλα gigabyte EP45-DS3L mobo με Q9400 επεξεργαστή και kingston 2x2gb dual channel 1066Mhz μνήμες. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όποτε ξεκινάω το pc με το που φτάνει στον έλεγχο της μνήμης κάνει restart και ξεκινάει κανονικά. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, που δεν νομίζω, πάντως δεν βρήκα κάτι στις ρυθμίσεις του BIOS. Έχει κάποιος καμία ιδέα τι μπορεί να είναι ή να το πάω πίσω στο e-shop για αντικατάσταση? Ευχαριστώ Όντως ψάχνοντας στο internet υπάρχουν κι άλλοι με παρόμοια προβλήματα. Η gigabyte δεν το βλέπω να σου απαντάει με κάτι ουσιαστικό. Ότι κάνεις πάντως μην βάλεις το F8 bios που είναι για τα μπάζα.
Risky Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Όταν λες για τα μπάζα; Σημαίνει οτι για τη συγκεκριμένη μητρική EP45-DS3L (και οχι αυτή που έχεις εσύ στην υπογραφή σου) είναι το πιο ασταθές bios.
alex89 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Εκτός από το bios update θα σου πρότεινα να τσεκάρεις και τις μνήμες αν είναι εντάξει. Επίσης οι επανεκκινήσεις μπορεί να έχουν να κάνουν και με το τροφοδοτικό.
ultraxmode Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Έχω το F9 ΒΙΟS αυτή τη στιγμή.. μπορώ να γυρίσω πχ. στο F7 ?
ultraxmode Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Όχι δεν είναι .. είναι το Official .. Χρωστάω ένα συγνώμη στον bikali που πήρα τον λόγο στο δικό του νήμα.. γιαυτό παιδιά έφτιαξα ένα δικό μου.. αν θέλετε βοηθήστε με λίγο Please... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2702867#post2702867
bikali Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Τελικά το πήγα eshop και αφού το κοίταξαν και είπαν ότι δεν έχει πρόβλημα το ξαναέβαλα επάνω και ανακάλυψα ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο όταν είναι συνδεδεμένος ο 500αρης WD εξωτερικός δίσκος . Μόνιμη λύση με τον δίσκο επάνω δόθηκε απενεργοποιόντας στο bios το Legasy USB external disk detect... It works fine now
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.