Προς το περιεχόμενο

Wifi & ισχύ του σήματος στο πόσο?

Street-Fighter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχω μια απορία σχετικά με την σύνδεση του pc μου με το router.

To pc μου το έχω στο δωμάτιο και το router στο σαλόνι ενδιάμεσα τους υπάρχει μια πόρτα μόνο.

Λοιπόν για να δέχομαι το σήμα από το router μου έχω το netgear wg111 v3.

Όταν το είχα με καλώδιο κρεμασμένο ήταν 5αρη το σήμα αλλά όταν το έβγαλα και το έβαλα πίσω (βλέπεις πολλά καλώδια μαζεψαμε :mad: ) στο pc πήγε στο 2 με 3 το stickακι λέει οτι μπορεί να πάρει μέχρι 54mb το sec.

Η ερώτηση μου είναι η εξής χάνω κάτι απο το σήμα που ειναι τώρα 2αρι με 3αρι από 5αρι?

Και αν ναι τι? περισσότερο ping κλπ?

Η σύνδεση μου είναι 4mbps και σύντομα θα πάει στα 8.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

το αν χανεις ειναι σχετικο.μπορει και οχι στο ιντερνετ αλλα ισως χανεις λιγο αμα μεταφερεις αρχεια.η μπορει ξαφνικα το 54 να πεσει πιο χαμηλα και να δεις πχ 11 αμα δεν πιανει τοσο καλο σημα.

Δημοσ.

το σημα παιζει ρολο οταν κανεις traffic στο λινκ. δλδ σε idle κατασταση πχ τα ms σου ναι ειναι μονοψηφια και μολις αρχισεις να περνας mbit απο μεσα θα δεις να εκτοξευονται σε 3ψηφιους αριθμους. το λογικο και το απαιτουμενο στα ρουτερακια μεσα στο σπιτι ειναι ~1ms ακομη και με traffic.

οσον αφορα τις γραμμες της microsoft ειναι απλα μια γραφικη απεικονιση του σηματος. δε ξερω ακριβως να σου πω πως αντιστοιχιζονται αλλα να ξερεις στο περιπου οτι :

καλο σημα : απο -60 εως -20 (το θεωρητικο ειναι 0 αλλα υπαρχουν απωλειες)

μετριο : απο -60 εως -80

κακο απο -80 μεχρι να μη πιανεις καθολου.

δοκιμασε το netstumbler. αυτο θα σου δειξει ακριβως τη σταθμη του σηματος.

Επισης αν εχεις τη δυνατοτητα να εχεις αμεση οπτικη επαφη με το router σου και το Pc τοτε αν το netgear σου εχει τη δυνατοτητα να επιλεξεις εσυ την ισχυ, την κατεβαζεις στο ελαχιστο για λογους υγειας εννοειται (αν και το μεγιστο εκπομπης στα 2.4 ειναι τα 250mW, την ωρα που το κινητο μας εκπεμπει >1W :) )

τωρα σχετικα με το bandwidth που χρειαζεσαι. ναι θεωρητικα συνδεεσαι στα 54mbps αλλα αυτα τα routerakia λογο χαμηλης επεξεργαστικης ισχυς δε τραβαν πανω απο 30-35mbit οποτε καταλαβαινεις οτι για μια dsl ειναι υπεραρκετα! οχι ομως για τοπικο δικτυο οπου εκει θελεις μεγαλο bw για να γινεται γρηγορη μεταφορα δεδομενων! προσωπικη μου αποψη αν το θελεις μονο για το dsl να το κλειδωσεις λιγο πανω απο τα mbit που σου δινει ο isp....

αυτα.....ελπιζω να βοηθησα

ps : το εγραψα 2 φορες το post γιατι μου εκανε reboot το pc :P

Δημοσ.

αν δοκιμασεις με το network stumbler προσεχε γιατιβγαζει πολλα νουμερα .μερικα ειναι μειον αλλα ειναι + και παει λεγοντας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...