manuva Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Χαιρετώ και πέρνω και εγώ τη θέση μου στους προβληματισμένους... Έπεσε στα χέρια μου ένας Toshiba Satellite, αφού ένας ξάδερφός μου σιχάθηκε τα Vista και μου ζήτησε αν μπορέσω να του περάσω XP (με δικιά μου παρότρυνση, ομολογώ). Νόμιζα πως θα είναι εύκολη υπόθεση αν και δεν έχω ξανακάνει format και εγκατάσταση OS σε laptop. Ο σκληρός του ειναι ο Toshiba MK3252GSX (S1) ο οποίος είναι συμβατός με XP αλλά και Vista. Τα XP που δοκίμασα να του περάσω είναι τα Last XP v.21 και τα Black XP last edition, τα πρώτα τα έχω περάσει και στα δύο desktops μου και ξέρω πως εκτός του ότι είναι εξαιρετικά σταθερά, έχουν την πιο 3εκούραστη εγκατάσταση που έχω δει. Το πρόβλημα είναι πώς αφού τελειώσει η φάση του "loading files" και πάει να με βγάλει στο μενού του format...BSOD. Μερικές φορές δεν bootαρει καν το dvd, άλλες ( όπως όταν προσπάθησα να περάσω τα black) κολλούσε στο "installing devices" και μέτα από restarts πέρασαν κακήν κακώς τα xp με αποτέλεσμα να ξαναβλέπω BSOD's σε άσχετες φάσεις. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι μπορεί να συμβαίνει; Τα XP που χρησιμοποίησα υποτίθεται πως έχουν extra driver packs για SATA και RAID οπότε θεωρητικά τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας controllers (αν και το error message στον σκληρό με παραπέμπει). Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ανταποκριθεί και ζητώ συγγνώμη αν μακρυγόρησα.
ghostgr_a_n Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Κανε boot απο το dvd των vista,πατα εκει που λεει repair your computer,command prompt και γραψε: diskpart list disk select disk 0 list part select part(και τον αριθμο δισκου που εμφανισε πιο πανω) delete volume Αν το κανεις αυτο λογικα δεν θα εχεις προβλημα με την εγκατασταση των xp.
manuva Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δηλαδη απλά να διαγράψω την προηγούμενη εγκατάσταση; το setup των vista έχει τέτοια επιλογή στην αρχή, πριν αρχισει η εγκατάσταση
ghostgr_a_n Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δηλαδη απλά να διαγράψω την προηγούμενη εγκατάσταση; Ακριβος το setup των vista έχει τέτοια επιλογή στην αρχή, πριν αρχισει η εγκατάσταση Ναι το λεει repair your computer(επιδιορθοση του υπολογιστη σας) Αν δεν το λεει(λεμε τωρα) απλα πατας shift+f10 και θα ανοιξει το command prompt.
manuva Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Το έκανα και όντως η εγκατάσταση των xp τώρα πηγαίνει ρολόι Ήσουν ακαριαίος μπορώ να πω, ευχαριστώ πολύ! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:43 ---------- Μπα, τελικά βιάστηκα να χαρώ... bsod και πάλι στα τελευταία στάδια της εγκατάστασης. Να τρέξω κανένα live cd μπας και έχει χτυπήσει ο σκληρός η η ram?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.