tritonas00 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 και ως συνηθως παλι εδωσα τροφη για ορισμενα blogs.....:p
timekeeper Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 @tritonas00 Το εύρος των απαντήσεών σου με κάλυψε. Έχεις δίκιο.
nske Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Βασικα αναφερομουν σε video-audio editing και authoring software μιας και εκει ειναι ο τομεας μου.. Αν αναφέρεσαι σε video-audio editing και authoring software να μιλάς συγκεκριμένα για video-audio editing και authoring, όχι να βγάζεις γενικά συμπεράσματα με βάση αυτόν μόνο τον τομέα. Δικιο ειχε ο bill γιατι οπως αποδειχτηκε το proprietary software ειναι στο 99% ενω το open-@@ μολις μετα απο χρονια καταφερε να φτασει στο 1% και το κανουμε και θεμα..!! Θυμίζω ότι η επιστολή μιλάει για την πειρατεία και το μοναδικό σημείο αυτής της επιστολής που ίσως μπορεί να συνδέσει κάποιος με το Linux (αφού το θέμα της προφανώς δεν έχει καμία σχέση), είναι η ιδέα ότι για να υπάρχει ποιοτικό λογισμικό πρέπει να είναι proprietary. Αυτή η άποψη έχει αποδειχτεί λάθος -δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς σήμερα ότι υπάρχει ποιοτικό ελεύθερο λογισμικό - Τα "μερίδια αγοράς" δεν είναι αντιπροσωπευτικά της ποιότητας, ούτε η επιστολή λέει κάτι τέτοιο ούτε στον πραγματικό κόσμο ισχύει. Επίσης δεν "αποδείχτηκε" τίποτα, ούτε το Linux είναι ο αντιπρόσωπος του opensource, ούτε το opensource "κατάφερε" να φθάσει ένα ποσοστό, με την έννοια ότι δε δημιουργήθηκε με αυτό τον στόχο, ούτε προσωπικά θεωρώ τη μέτρηση αντιπροσωπευτική. Αλλά αν σου αρέσει να μιλάμε για ποσοστά, παρ' ότι δεν σημαίνουν τίποτα, μήπως θέλεις να μιλήσουμε για το ποσοστό του firefox; Για το ποσοστό των free software web, dns και mail servers; Για το ποσοστό της PHP; Του linux σε embedded devices; Σταμάτα να κάνεις άκυρες γενικεύσεις που δε μπορείς να στηρίξεις. Των web servers θα έπρεπε να πεις καθώς στους domain servers και στα corporate intranets δεν είχε καμμιά τύχη και πήγε άπατο. Η ίδια η έννοια του "domain server" παραπέμπει σε μια τεχνολογία της Microsoft (εκτός αν αναφέρεσαι σε DNS servers, οπότε τα δεδομένα σου είναι λάθος). Είναι λογικό κάποιος να προτιμήσει να υλοποιήσει μια τεχνολογία της Microsoft σε ένα λειτουργικό της Microsoft, παρά σε ένα άλλο λειτουργικό. μην τρελαθούμε κιόλας και καθόμαστε να πιστεύουμε πως τίποτα LAMP είναι ισάξια των IIS/.NET. Τα μαύρα τους τα χάλια είναι αλλά δεν μπορείς να προσφέρεις ΙΙS/.NET/Exchange hosting με τρεις και εξήντα το χρόνο. Σε τι ακριβώς θεωρείς ότι υπερτερεί τεχνικά ο IIS και ο Exchange από τον Apache και τον Postfix (π.χ.); Αυτό είναι όλο και μην ερμηνεύουμε τα πράγματα όπως να'ναι. Στο κάτω - κάτω μια ματιά στο κάθε Secunia φανερώνει τα μαύρα χάλια των linux server softwares όσον αφορά την ασφάλεια. Συγκεκριμένα το report του Secunia που αναφέρεις, συγκρίνει τον αριθμό όλων των χιλιάδων εφαρμογών που συμπεριλαμβάνονται στα repositories όλων των εκδόσεων του RHEL με τον αριθμό των συγκριτικά λίγων εφαρμογών που συμπεριλαμβάνονται με όλες τις εκδόσεις των Windows server... Αυτό τι ακριβώς υποτίθεται ότι δείχνει; Όπως είπα πριν, τα μέτρα διαφέρουν, τέτοιες συγκρίσεις συνήθως συγκρίνουν μήλα και πορτοκάλια. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2009 από nske
Street-Fighter Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Γειά σας είμαι ο Γιώργος και δεν ξέρω τίποτα από linux και δεν έχω ίντερνετ πότε πιστεύετε ότι θα τα μάθω?Πότε Γιώργο. Γεια σας είμαι η Μαρία και δεν έχω αγγίξει πότε υπολογιστή και δεν έχω ίντερνετ πότε πιστεύετε ότι θα τα μάθω. Σε ένα χρόνο το πολύ θα είσαι τζιτζι. Για σας είμαι ο Γιάννης και ασχολούμαι με το Linux εδώ και ένα χρόνο και έχω να πω ότι είναι το καλύτερο OS. Γιάννη πιστεύεις ότι είναι κάλο λειτουργικό το linux η ακόμα καλύτερα είναι λειτουργικό για τους καθημερινούς χρήστες? Mα φυσικά και είναι!Όλοι εμείς στο linux το φτιάχνουμε μόνοι μας και μόνο ένα 10% άπλα το χρησιμοποιεί. Πες μας Γιάννη τι έφτιαξες εσύ για το linux? Εμ να εμ κοιτάξτε να δείτε εμ..Άστο Γιάννη καταλάβαμε και εσυ ανήκεις στο 10%!!!. Μα γιατί κανείς δεν μου απάντησε ρε παιδιά
tolis_01 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μα γιατί κανείς δεν μου απάντησε ρε παιδιά Τώρα σοβαρά περιμένεις απάντηση;
firewalker Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Γεια σου nske!!! Συμφωνώ σε όλα. Γιατί η Microsoft χάρισε ένα τσουβάλι λεφτά στους Developer ώστε να βγάλουν καλύτερο προϊόν; Μήπως επειδή είναι ανώτερος τους IIS; Γιατί ξεχνάμε πως αν ήθελες πολλά sites σε ένα μηχάνημα με IIS ήθελες μία φάρμα μηχανήματα...
Hetfield Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Να να εισαι σιγουρος οτι αυτος που θελει να σου κανει κακο θα το κανει με βαση την gpl.:p Δεν απαντας ομως στο επιχειρημα του Eσυ τι λες..?Απο οταν πρωτοβγηκε μαλιστα ...και μετα απο μια μερα το βαρεθηκα και το ξυλωσα.Ενα τσουρμο αχρηστων εφφε τιποτα παραπανω...ενω τουλαχιστον το aero(στα 7) εχει 5 εφφε αλλα πρακτικα. Καμια σχεση το compiz οταν βγηκε για πρωτη φορα με τωρα. Και για το θεο, μη συγκρινεις το Aero με το Compiz. Γιατι μπορει μεν καποια εφε για σενα να ειναι αχρηστα, ομως ακομα κι αυτα τα πρακτικα εφε που εσυ βρισκεις τα Windows τα εχει καιρο τωρα και σε πολυ καλυτερη υλοποιηση και το καλυτερο ξερεις ποιο ειναι? Οτι και το παλιο hardware λειτουργει απροσκοπτα με το compiz.
soturin Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μα γιατί κανείς δεν μου απάντησε ρε παιδιά Μάλλον γιατί ήταν τραγικά γελοίο. Πάντως παρότι συμφωνώ στα περισσότερα που λέει ο nske, για μένα ποσοστά αγοράς και νούμερα δε μου λένε τίποτα. Εμένα με ενδιαφέρει το λειτουρικό σύστημα που με βολεύει και το μοντέλο ανάπτυξής του να παραμένει ενεργό. Αν στο 1% αυτό είναι αρκετό για να εξελίσσονται τα διάφορα projects και να τους δίνουν σημασία διάφορες εταιρίες και οργανισμοί που τα στηρίζουν και τα χρηματοδοτούν, μου αρκεί. Σίγουρα πάντως επιθυμώ αυτό να συνεχίσει να εξελίσσεται και να καλυφθουν επαρκώς και όσα κενά έχει (όπως οι τομείς που ανέφερε ο tritonas).
Street-Fighter Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μάλλον γιατί ήταν τραγικά γελοίο. Και γιατί είναι γελοίο? Η αλη8εια είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις