elven Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ξανα μανα,μάθε να διαβάζεις. Όλος ο διάλογος ήταν πάνω στο υποθετικό ΑΝ το Linux κυριαρχήσει τότε Θα μπλα μπλα μπλα Και οι απαντήσεις μου ήταν: 1)Αν κυριαρχήσει η παρασιτική βιομηχανία των αντιικών θα επικρατήσει(και ναι αυτό είναι δεδομένο)και στο ανοιχτό λογισμικό. 2)Αν κυριαρχήσει τότε τα φαινόμενα RH,Novell θα αυξηθούν(κοινή λογική). ps:Ευχαριστώ για το GIMP χάκσορ,πάντα έχετε την εντύπωση ότι όταν μιλάει αρνητικά για το OS σας πρέπει να είναι και άσχετος ή να μην το χει δουλέψει ποτέ.
PCharon Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 ΥΓ: Εκτος του Photoshop, υπαρχει και το GIMP Αν το ακους για πρωτη φορα, οριστε http://www.gimp.org/ Ναι, είναι σίγουρα αντίστοιχα, ειδικά αν είναι η δουλειά σου... θα την καταπιείτε ποτέ αυτή την καραμέλα?
Hetfield Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 1)Αν κυριαρχήσει η παρασιτική βιομηχανία των αντιικών θα επικρατήσει(και ναι αυτό είναι δεδομένο)και στο ανοιχτό λογισμικό. Εχει επικρατησει στην αγορα των servers (το Linux, οχι τα αντιικα) 2)Αν κυριαρχήσει τότε τα φαινόμενα RH,Novell θα αυξηθούν(κοινή λογική). Για αυτο απο τοτε που η Novell εβγαλε το OpenSUSE ολο και περισσοτεροι αρχισαν να το χρησιμοποιουν. Κι εσυ μαθε να διαβζεις και σου προτεινω να ξεκινησεις απο τη GPL για να δεις και μονος σου οτι αυτο που λες, ακομα και αν γινει δεν θα επηρεασει το ανοιχτο λογισμικο. ps:Ευχαριστώ για το GIMP χάκσορ,πάντα έχετε την εντύπωση ότι όταν μιλάει αρνητικά για το OS σας πρέπει να είναι και άσχετος ή να μην το χει δουλέψει ποτέ. Αλλο πραγμα το να μην σ'αρεσει κατι κι αλλο πραγμα η συκοφαντηση. Οταν αναπτυσεις θεωριες συνομωσιας που δεν εχουν γερες βασεις να περιμενεις και αναλογες κριτικες
elven Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Αααααααααααα η θεωρία συνομωσίας είναι η απάντηση στη θεωρία συνομωσίας περι παρασιτικής βιομηχανίας και περι της υπεράσπισης του Γκέιτς που θέλουμε να πλουτίσει Ε πες το ντε..... Ααααααααα(No2) απο αυτό που λες για τη Novell δείχνεις να συνεχίζεις νε μην καταλαβαίνεις τι είπα οπότε ι give up. Αααααααααα(Νο3),έτσι
Hetfield Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ναι, είναι σίγουρα αντίστοιχα, ειδικά αν είναι η δουλειά σου... θα την καταπιείτε ποτέ αυτή την καραμέλα? Γιατι, εσυ που ξερεις αν η δουλεια μου μπορει να βασιστει στο GIMP? Το GIMP για τη δικη μου δουλεια μπορει να ειναι υπεραρκετο. Απλα κι εσυ παψε με τη καραμελα του photoshop, λες και ειναι το μοναδικο προγραμμα επεξεργασιας εικονας! Λες και δεν υπαρχουν κι αλλα προγραμματα (CorelDRAW) που αμα ηταν η δουλεια σου θα τα ηξερες Και ξαναλεω, αν η δουλεια μου ηταν το photoshop, θα χρησιμοποιουσα και windows.
million_voices Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 corel και Photoshop καμια σχεση αλλα keep walking
nske Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Γιατί υπάρχει και software που αγοράζοντάς το το κάνεις δικό σου; Άδεια χρήσης αποκτάς σε όλες τις περιπτώσεις οπότε μην λέμε ότι θέλουμε. Η GPL δεν επιβάλει οποιονδήποτε περιορισμό στη χρήση του κώδικα, επιβάλει μόνο κάποιους περιορισμούς για τη διανομή οι οποίοι υπάρχουν για να προστατέψουν τις υπόλοιπες ελευθερίες. Η BSD Licence δεν προβλέπει ούτε αυτούς. Αντίθετα, το proprietary λογισμικό διατίθεται υπό άδειες οι οποίες περιορίζουν και τη χρήση και τη διανομή. Ας πούμε (τυχαίο παράδειγμα), η άδεια χρήσης του Flash Player 10 καθιστά παράνομο οποιονδήποτε απλά τον χρησιμοποιήσει σε κάποιο σύστημα που εξυπηρετεί αρχεία σε κάποιο δίκτυο (π.χ. μέσω SMB, NFS ή FTP), όπως παράνομος είναι και όποιος τολμήσει να τον εγκαταστήσει σε έναν embedded υπολογιστή (π.χ. pda) με λειτουργικό άλλο εκτός από Windows, να απομονώσει τα αρχεία που εγκαθιστά ο επίσημος installer, ή και να δώσει τον installer όπως είναι κάπου. Περιορισμοί που εμποδίζουν την οποιαδήποτε χρήση ή που απαγορεύουν την αναδιανομή είναι αδιανόητοι στο ελεύθερο λογισμικό, γι αυτό και λέγεται ελεύθερο.
Hetfield Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Τι έγινε βρε;Διπλο quote και douple post;Κι άλλο bug; Και νόμμιζα ότι δυσκολεύεσαι μόνο με το flash Ναι κι αλλο bug, κολλησε ο IE :lol::lol::lol:
elven Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ε βγαλτον(αν μπορείς )αφού είναι πανάθλιος. (Πάντως στα flash δυσκολεύεσαι με το "ανοιχτό" ) Δεν είμαι υπέρ της MS ή του κλειστού κώδικα,είμαι υπέρ των καλών και λειτουργικών προγραμμάτων ή αυτών που απλά με βολεύουν. Κλειστό-ανοιχτό,GPL-BSD,σουξου-μουξου,πατς-κατς,τζινγκ-μπινγκ μου είναι αδιάφορα,όπως και στους περισσότερους.
PCharon Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Απλα κι εσυ παψε με τη καραμελα του photoshop, λες και ειναι το μοναδικο προγραμμα επεξεργασιας εικονας! Λες και δεν υπαρχουν κι αλλα προγραμματα (CorelDRAW) που αμα ηταν η δουλεια σου θα τα ηξερες Για την ιστορία και μόνο, να σου πω πως αυτά τα προγράμματα (και το gimp) τα είχα πιάσει στα χέρια μου από τότε που γεννήθηκαν σχεδόν. (κρατηθείτε, ετοιμάζομαι να πω το θεϊκό) Η ιστορία θα δείξει! Κλειστό-ανοιχτό,GPL-BSD,σουξου-μουξου,πατς-κατς,τζινγκ-μπινγκ μου είναι αδιάφορα,όπως και στους περισσότερους. Πώς τα λες έτσι!
Hetfield Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 corel και Photoshop καμια σχεση αλλα keep walking Εξαρταται τι θες να κανεις
timekeeper Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Ας ειχε το μεγαλυτερο καμματι στο market share και τα ξαναλεγαμε...Απλα σκεψου..τι ειναι πιο ευκολo να χακαρει καποιος?Κατι που δεν μπορει να δει τον κωδικα του η κατι που τον εχει διαθεσιμο ανα πασα στιγμη σε ολο το internet? Ναι ...ειδικα στα 7 αν κανεις ανασυγκροτηση θα δεις τεραστιες διαφορες στο performance .. Με 100 προγραμματα και 1000 drivers ολους και ολους πως να μην ειναι σταθερο?? ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΤΙ ΠΕΤΑΕΙ !!!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol: Δυο εταιρειες υπαρχουν για καρτες γραφικων και η μια το εχει γραμμενο.Η αλλη εχει βγαλει κουτσο drivers αλλα δεν φτανουν με τιποτα σε επιδοσεις αυτους των windows. Οσο για τα 3d γραφικα για τρεξε benchmark το crysis να δουμε ποσο πιανει στα 3d γραφικα..! Για αυτο εχει ολο αυτο το καταπληκτικο support!!!Για καθε περιεργη συσκευη που βγαινει κανεις και thread...λογικο ειναι. Με συγχωρείς και δεν θέλω να σου κάνω προσωπική επίθεση αλλά λες μπούρδες. Ποιο market share σε ενδιαφέρει ακριβώς; Από την φώτο σου σε κόβω για έφηβο. Δεύτερον: Αυτό που είπες για τον ανοικτό και τον κλειστό κώδικα είναι 100% λάθος. Ανοικτός κώδικας δεν σημαίνει ότι εσύ μπορείς να πειράξεις το πρόγραμμα που είναι στον υπολογιστή μου, αλλά ότι μπορείς να τον τροποποιήσεις στο δικό σου. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Σε προγράμματα όπως πχ μαθηματικό software απαιτείται ο κώδικας να είναι ανοικτός, διαφορετικά δεν μπορείς να ελέγξεις την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων που παίρνεις. Η ερώτηση σου θα είχε περισσότερο νόημα ως εξής: "Ποιος κώδικας είναι πιθανότερο να έχει κενά ασφαλείας; Αυτός που μπορούν να τον δουν μόνο οι 10-20 προγραμματιστές του ή αυτός που είναι ανοικτός σε όλους τους προγραμματιστές του κόσμου"; Για τα γραφικά: Έχεις δει ποτέ desktop από Linux με το compiz ενεργοποιημένο; Για την ποσότητα των προγραμμάτων: Στο linux επικρατούν οι βιβλιοθήκες. Η ανάπτυξη software είναι πολύ ευκολότερη από ότι στα Windows αφού είναι πολύ πιθανό η δουλειά που θέλεις να κάνεις να έχει ήδη υλοποιηθεί σε κάποια βιβλιοθήκη, την οποία απλώς συνδέεις στο πρόγραμμά σου. Ανασυγκρότηση;;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Επεξ/σία 3 Μαΐου 2009 από timekeeper
inray Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Εχει επικρατησει στην αγορα των servers (το Linux, οχι τα αντιικα) Των web servers θα έπρεπε να πεις καθώς στους domain servers και στα corporate intranets δεν είχε καμμιά τύχη και πήγε άπατο. Και δεν ξέρω ποια θα ήταν η τύχη του ακόμα και στους webservers αν κυρίως λόγω του εξοντωτικού ανταγωνισμού τιμών δεν υπήρχε η ανάγκη για τσάμπα software. Όχι πως δεν εκτιμώ και πολύ μάλιστα το κάθε unix-like σύστημα αλλά μην τρελαθούμε κιόλας και καθόμαστε να πιστεύουμε πως τίποτα LAMP είναι ισάξια των IIS/.NET. Τα μαύρα τους τα χάλια είναι αλλά δεν μπορείς να προσφέρεις ΙΙS/.NET/Exchange hosting με τρεις και εξήντα το χρόνο. Αυτό είναι όλο και μην ερμηνεύουμε τα πράγματα όπως να'ναι. Στο κάτω - κάτω μια ματιά στο κάθε Secunia φανερώνει τα μαύρα χάλια των linux server softwares όσον αφορά την ασφάλεια. Αλλά είπαμε Win2008 και IIS με hosting $0.99 το μήνα δεν βγαίνει.
tritonas00 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Θέλεις να πεις ότι ο Postfix π.χ. υστερεί σε κάτι από οποιοδήποτε "proprietary επαγγελματικό software"; Ο OpenSSH; Ο Apache; Ο BIND; Ο OpenBGPD; Ο Emacs; Η Python; Η Ruby; Ο Linux kernel με τα δεκάδες υποσυστήματά του; Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα ελεύθερου λογισμικού που διαψεύδουν αυτό που νομίζεις ότι αποτελεί κανόνα. Βασικα αναφερομουν σε video-audio editing και authoring software μιας και εκει ειναι ο τομεας μου.. Δικιο ειχε ο bill γιατι οπως αποδειχτηκε το proprietary software ειναι στο 99% ενω το open-@@ μολις μετα απο χρονια καταφερε να φτασει στο 1% και το κανουμε και θεμα..!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:04 ---------- Τον tritona ρώτησα! οκ..πιστευω λογο της μεγαλης παραμετροποιησημοτητας και τα πολυ χαμηλα requirements ειναι ιδανικο για server..! @chek2fire η ms δεν ειναι κανα μοναστηρι...Η ms ειναι εταιρια και κανει και θα κανει τα παντα για να βγαλει κερδος ... ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ! Αυτο μπορεις να το καταλαβεις..? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:58 ---------- Με συγχωρείς και δεν θέλω να σου κάνω προσωπική επίθεση αλλά λες μπούρδες. Ποιο market share σε ενδιαφέρει ακριβώς; Δηλαδη αμφιβαλλεις οτι αν ποτε (που δεν προκειται) τα open-προτυπα κυριαρχησουν και το linux γινει nο1 σε desktop χρηση θα τραβηξει τα βλεμματα των hackers? Θα το κατα ξεσκισουν..! Από την φώτο σου σε κόβω για έφηβο. Aυτο που κολλαει?25 ειμαι. Δεύτερον: Αυτό που είπες για τον ανοικτό και τον κλειστό κώδικα είναι 100% λάθος. Ανοικτός κώδικας δεν σημαίνει ότι εσύ μπορείς να πειράξεις το πρόγραμμα που είναι στον υπολογιστή μου, αλλά ότι μπορείς να τον τροποποιήσεις στο δικό σου. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Να να εισαι σιγουρος οτι αυτος που θελει να σου κανει κακο θα το κανει με βαση την gpl.:p Για τα γραφικά: Έχεις δει ποτέ desktop από Linux με το compiz ενεργοποιημένο; Eσυ τι λες..?Απο οταν πρωτοβγηκε μαλιστα ...και μετα απο μια μερα το βαρεθηκα και το ξυλωσα.Ενα τσουρμο αχρηστων εφφε τιποτα παραπανω...ενω τουλαχιστον το aero(στα 7) εχει 5 εφφε αλλα πρακτικα. Για την ποσότητα των προγραμμάτων: Στο linux επικρατούν οι βιβλιοθήκες. Η ανάπτυξη software είναι πολύ ευκολότερη από ότι στα Windows αφού είναι πολύ πιθανό η δουλειά που θέλεις να κάνεις να έχει ήδη υλοποιηθεί σε κάποια βιβλιοθήκη, την οποία απλώς συνδέεις στο πρόγραμμά σου. Ναι καλο χυμαδιο ειναι... Επεξ/σία 3 Μαΐου 2009 από tritonas00
xvagos Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Mac OS X για Netbook??? Ω ναι!!! http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=msi+wind+osx+how+to&aq=8&oq=msi+wind
Προτεινόμενες αναρτήσεις