Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αχα,δηλαδή άμα γίνει θα χουμε ξανά μανά τα ίδια,θα βγουν πάλι σελίδες boycotnovell,boycotcanonical,boycotfedora,boycotall κλπ.

Και μετά θα χουμε τη διαμάχη των Linuxαδων που πληρώνουν για τα updates και των Linuxαδων που θα υποστηρίζουν τις εντελώς free διανομές.

Οι πρώτοι θα είναι τα ασχετα ζώα που πληρώνουν και δεν έχουν ξυπνήσει και τους εκμεταλεύοντε

Αφού φαύλος κύκλος είναι γιατί το παιδεύετε και νομίζετε ότι θα είναι καλύτερα;Ή μαλλον καλύτερα ίσως είναι,καλά αμφιβάλω

ps:Έχει πιο ενδιαφέρον έτσι ρε :P

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μονο σιγουρο, ειναι οτι σε Server OS τα προιοντα της M$ ειναι επιεικώς αχρηστα.

Οποιος εχει χειριστει σερβερ με λειτουργικο της microsoft, ειδικοτερα σε θεματα ασφαλειας (IIS κλπ) καταλαβαινει..

Γιαυτο και οποιος θελει να κανει απλα και γρηγορα τη δουλεια του παει σε Apache > Linux/Unix like λειτουργικα..

Δημοσ.
Φοβάμαι να διαδοθεί το ελεύθερο λογισμικό μην ακολουθήσουν όλες οι εταιρίες ανάπτυξης Λινουξ διανομών τον δρόμο της Red Hat και μετά σκάω 2 χιλιάρικα κάθε χρόνο για να μου δίνει τα updates,κατάλαβες τι παίζει;Θα αναπτυχθεί μια παρασιτική βιομηχανία που θα πλουτίζει απο την άγνοια των χρηστών
boycotfedora

H fedora ανηκει στον λαο της.

Δημοσ.
Τι εννοείς? μπορείς να δώσεις κάποιο παράδειγμα?

Δοκιμασε σε φορουμ πχ, να κανεις εγκατασταση ενα πακετο η mod κλπ μεσω ACP, Plesk Panel η FTP manager..

Η ακομα καλυτερα, δοκιμασε να αλλαξεις τα permissions (chmod - unix) σε φακελους κλπ..:-D

Δημοσ.

Φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο.

Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, μόνο και μόνο επειδή είναι ένα δωρεάν λειτουργικό.

Προσωπικά, όμως θα μείνω στο Mac OS X, τουλάχιστον για το Netbook μου.

Δημοσ.
Φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο.

Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, μόνο και μόνο επειδή είναι ένα δωρεάν λειτουργικό.

Προσωπικά, όμως θα μείνω στο Mac OS X, τουλάχιστον για το Netbook μου.

Mac OS X για Netbook??? :confused:

Δημοσ.
Δοκιμασε σε φορουμ πχ, να κανεις εγκατασταση ενα πακετο η mod κλπ μεσω ACP, Plesk Panel η FTP manager..

Η ακομα καλυτερα, δοκιμασε να αλλαξεις τα permissions (chmod - unix) σε φακελους κλπ..:-D

οτι να ναι :D

Δημοσ.
Ok sorry,είχα την εντύπωση ότι η Κανόνικαλ είναι εταιρία και ότι την έχει ένας πολύ φτωχός άνθρωπος για χόμπι,για βιτρίνα,do not know

Η ίδια παρασιτική βιομηχανία θα ανθίσει και στο ανοιχτό λογισμικό αν αυτό επικρατήσει,εκτός αν πιστεύεις ότι εταιρίες σαν την ΝΟρτον,Σοφος κτλ τις έφτιαξε ο Γκέιτς.Αν ποτέ το ανοιχτό και ελεύθερο OS φτάσει στο επίπεδο που είναι η Microsoft τα ίδια θα γίνουν.

Φοβάμαι να διαδοθεί το ελεύθερο λογισμικό μην ακολουθήσουν όλες οι εταιρίες ανάπτυξης Λινουξ διανομών τον δρόμο της Red Hat και μετά σκάω 2 χιλιάρικα κάθε χρόνο για να μου δίνει τα updates,κατάλαβες τι παίζει;Θα αναπτυχθεί μια παρασιτική βιομηχανία που θα πλουτίζει απο την άγνοια των χρηστών

Η canonical ειναι εταιρια μεν, χρησιμοποιει ανοιχτο λογισμικο δε. Εχεις διαβασει ποτε σου τη GPL? Γιατι αυτα που λες ειναι απλα μπουρδες.

Η canonical αναπτυσει κι αυτη το Linux, ομως η αδεια GPL δεν της δινει το δικαιωμα να το κανει κι οτι θελει! Αν γινει αυτο που λες (που δεν θα γινει, παντα υποθετικα μιλαμε), η κοινοτητα εχει τη δυναμη να συνεχισει την αναπτυξη του Linux απο εκει που σταματησε.

Επειτα, μη ξεχνας οτι εταιριες οπως η Red Hat και η Novell, που οπως λες πληρωνεις για υποστηριξη, εχουν βασεις σε διανομες που διατιθενται ελευθερα και αναπτυσονται απο τη κοινοτητα, Fedora και OpenSUSE αντιστοιχα.

Για αυτο πηγαινε τωρα να νοικιασεις τα Windows 7 (γτ ακομα κι αν τα πληρωσεις ποτε δεν θα ναι δικα σου), και μην ξεχασεις και αλλα 200 ευρω για το πακετο αναβαθμισης οταν θα χρειαστεις λογισμικο για fax και ασε εμας τους μιζερους στη μιζερια μας!

Ελεος πια

Δημοσ.
Για αυτο πηγαινε τωρα να νοικιασεις τα Windows 7 (γτ ακομα κι αν τα πληρωσεις ποτε δεν θα ναι δικα σου)

Γιατί υπάρχει και software που αγοράζοντάς το το κάνεις δικό σου; Άδεια χρήσης αποκτάς σε όλες τις περιπτώσεις οπότε μην λέμε ότι θέλουμε. :-)

Δημοσ.
Η canonical ειναι εταιρια μεν, χρησιμοποιει ανοιχτο λογισμικο δε. Εχεις διαβασει ποτε σου τη GPL? Γιατι αυτα που λες ειναι απλα μπουρδες.

Η canonical αναπτυσει κι αυτη το Linux, ομως η αδεια GPL δεν της δινει το δικαιωμα να το κανει κι οτι θελει! Αν γινει αυτο που λες (που δεν θα γινει, παντα υποθετικα μιλαμε), η κοινοτητα εχει τη δυναμη να συνεχισει την αναπτυξη του Linux απο εκει που σταματησε.

Επειτα, μη ξεχνας οτι εταιριες οπως η Red Hat και η Novell, που οπως λες πληρωνεις για υποστηριξη, εχουν βασεις σε διανομες που διατιθενται ελευθερα και αναπτυσονται απο τη κοινοτητα, Fedora και OpenSUSE αντιστοιχα.

Για αυτο πηγαινε τωρα να νοικιασεις τα Windows 7 (γτ ακομα κι αν τα πληρωσεις ποτε δεν θα ναι δικα σου), και μην ξεχασεις και αλλα 200 ευρω για το πακετο αναβαθμισης οταν θα χρειαστεις λογισμικο για fax και ασε εμας τους μιζερους στη μιζερια μας!

Ελεος πια

Νταξ δεν είναι μιζέρια,άμα έχει Nvidia και μία απο τις 6 συγκεκριμένες ασύρματες :lol:

Δεν το συζητώ μπορεί και σε Wine να τρέξεις και Windows εφαρμογές :mrgreen:

Μήπως τα πήρες επειδή ότι είπα είναι ακριβώς ο δρόμος που ακολούθησε η RH και η NOvell;

Αφού ξες όμως τις κινήσεις της Κανόνικαλ πάσο.

Δημοσ.
Νταξ δεν είναι μιζέρια,άμα έχει Nvidia και μία απο τις 6 συγκεκριμένες ασύρματες :lol:

Δεν το συζητώ μπορεί και σε Wine να τρέξεις και Windows εφαρμογές :mrgreen:

Ναι, θα τρεξω αμεσως τωρα να βαλω την εφαρμογη του Fax των Windows που εσυ για να την αποκτησεις θες Vista Ultimate! Εισαι και ακυρος

Μήπως τα πήρες επειδή ότι είπα είναι ακριβώς ο δρόμος που ακολούθησε η RH και η NOvell;

Αφού ξες όμως τις κινήσεις της Κανόνικαλ πάσο.

Αν θυμαμαι καλα εσυ εκανες τον εξυπνο και μας ειπες τι θα κανει η canonical με το Ubuntu!

Εγω δεν σου ειπα ομως τι θα κανει. Σου ειπα πως οτι και να κανει, προβλημα της. Η GPL ειναι ξεκαθαρη κι αυτη καλυπτει και εμενα και την εταιρια και ολοι μας ειμαστε ευχαριστημενοι ;)

Γιατί υπάρχει και software που αγοράζοντάς το το κάνεις δικό σου; Άδεια χρήσης αποκτάς σε όλες τις περιπτώσεις οπότε μην λέμε ότι θέλουμε. :-)

Το λαπτοπ μου ειναι δικο μου, το κανω οτι θελω, το δινω οπου θελω χωρις να δινω λογαριασμο σε κανεναν. Οταν ενα λογισμικο σου δινει τις ιδιες ελευθεριες, λογικο δεν ειναι να το θεωρεις πιο δικο σου?

Δημοσ.

Διάβαζε κι αε ειν και ρώγες.

Είπα επίσης ότι μετά θα αρχίσουν κάποιοι να την βρίζουν και θα πάμε σε φαύλο κύκλο,αλλά δεν το πήρες γραμμή.

Άσε τα fax,θα τρέξεις να βάλεις photoshop αν είναι αυτή η δουλειά σου

Δημοσ.
Διάβαζε κι αε ειν και ρώγες.

Είπα επίσης ότι μετά θα αρχίσουν κάποιοι να την βρίζουν και θα πάμε σε φαύλο κύκλο,αλλά δεν το πήρες γραμμή.

Άσε τα fax,θα τρέξεις να βάλεις photoshop αν είναι αυτή η δουλειά σου

Απο τη παρασιτικη βιομηχανια και το πλουτισμα εις βαρος του αδαη καταναλωτη το πας στο photoshop. Εγω σου ειπα ποιος πλουτιζει εις βαρος σου για ενα λογισμικο της πλακας (ακα fax).

Αν η δουλεια μου ειναι το photoshop, τοτε dual boot με Windows. Εγω δεν απεκλεισα τιποτα, αν ανατρεξεις και στις 3 πρωτες σελιδες θα το διαπιστωσεις. Το λογισμικο το προσαρμοζεις πανω στις αναγκες σου. Οι αναγκες μου ειναι ασφαλεια, σταθεροτητα και ελευθερια. Για αυτο εκανα και τις επιλογες μου. Αλλα οχι και να λεμε οτι να ναι, οτι το ελευθερο λογισμικο θα γινει μερος παρασιτικης βιομηχανιας! LoL!

ΥΓ: Εκτος του Photoshop, υπαρχει και το GIMP ;) Αν το ακους για πρωτη φορα, οριστε http://www.gimp.org/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...