disqualified Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δεν είναι καθόλου σωστή η λογική αυτή...Πές ότι έχουμε 2 συστήματα που έχουν και τα 2 πρόβλημα ασφάλειας,το ένα linux το άλλο windows. Για να διορθωθεί κάτι στα windows πρέπει να το πάρουν χαμπάρι οι προγγραματιστές της ms και να δουν πώς λύνεται αντίθετα για να λυθεί στο linux πρέπει να το πάρει χαμπάρι ένας οποιοσδήποτε χρήστης του και να το λύσει ή αυτός μόνος του ή απλά να το αναφέρει στην κοινότητα. Να ρωτήσω όμως κάτι... Γιατί δεν έχω δει θέμα που αφορά το linux και να μην έχει καταλήξει στα ίδια,τον γνωστό καβγά? Γιατί πάλι αντίθετα με τα θέματα που αφορούν τα win δεν γίνεται το ίδιο? γιατι πλεον εχουν γινει τα σωστα ban
nske Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) I beg to defer, το μοναδικό σημείο αυτής της επιστολής που ίσως μπορεί να συνδέσει κάποιος με το Linux (αφού το θέμα της προφανώς δεν έχει καμία σχέση), είναι η ιδέα ότι για να υπάρχει ποιοτικό λογισμικό πρέπει να είναι proprietary. Αυτή η άποψη έχει αποδειχτεί λάθος -δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς σήμερα ότι υπάρχει ποιοτικό ελεύθερο λογισμικό - Την ποιοτητα των proprietary επαγγελματικων software δεν προκειται να την δει το linux ουτε σε 200 χρονια... Θέλεις να πεις ότι ο Postfix π.χ. υστερεί σε κάτι από οποιοδήποτε "proprietary επαγγελματικό software"; Ο OpenSSH; Ο Apache; Ο BIND; Ο OpenBGPD; Ο Emacs; Η Python; Η Ruby; Ο Linux kernel με τα δεκάδες υποσυστήματά του; Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα ελεύθερου λογισμικού που διαψεύδουν αυτό που νομίζεις ότι αποτελεί κανόνα. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2009 από nske
lef50 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Γειά σας είμαι ο Γιώργος και δεν ξέρω τίποτα από linux και δεν έχω ίντερνετ πότε πιστεύετε ότι θα τα μάθω?Πότε Γιώργο. Γεια σας είμαι η Μαρία και δεν έχω αγγίξει πότε υπολογιστή και δεν έχω ίντερνετ πότε πιστεύετε ότι θα τα μάθω. Σε ένα χρόνο το πολύ θα είσαι τζιτζι. Για σας είμαι ο Γιάννης και ασχολούμαι με το Linux εδώ και ένα χρόνο και έχω να πω ότι είναι το καλύτερο OS. Γιάννη πιστεύεις ότι είναι κάλο λειτουργικό το linux η ακόμα καλύτερα είναι λειτουργικό για τους καθημερινούς χρήστες? Mα φυσικά και είναι!Όλοι εμείς στο linux το φτιάχνουμε μόνοι μας και μόνο ένα 10% άπλα το χρησιμοποιεί. Πες μας Γιάννη τι έφτιαξες εσύ για το linux? Εμ να εμ κοιτάξτε να δείτε εμ..Άστο Γιάννη καταλάβαμε και εσυ ανήκεις στο 10%!!!. Aπο το linux του insomnia ειναι αυτο?για δωσε μας κανα λινκ η τοβγαλες απο το μυαλο σου και πως απο την αλλη δηλωνεις ασχετος Eγω να το φτιάξω ευχαρίστως αλλά εκτός απο το οτι είμαι άχρηστος-άσχετος στο Linux πάνω βαριέμαι και να το συντηρώ κρινεις ομως οτι οσοι ασχολουνται με το linux χανουν τον χρονο τους ΜΑ ΠΟΣΟΙ ΓΙΝΑΤΕ ΠΟΙΑ κρίμα που σκοτώνετε το χρόνο σας για κάτι ανούσιο όπως το Linux κρίμα... για χαβαλε ποσταρεις?
million_voices Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 ενταξει μην λεμε μλκες ενα σωστα στημενο και συντηρημενο linuxακι σε θεματα ταχυτητας-σταθεροτητας-ασφαλειας δεν εχει αντιπαλο ουτε στο barbie os του jobs ουτε στα 7 του bill κακα τα ψεματα ενας εμπειρος χρηστης δεν θα αντιμετωπισει πολλα προβληματα με τα 7 και θα απολαυσει επιδοσεις-ποιοτητα εφαρμογων-ευκολια κλπ ενας advanced χρηστης ομως που δεν παιζει παιχνιδια και δεν εχει αναγκη καποιο εξειδικευμενο προγραμμα σαφως θα βρει στο linux την χαρα του με κοστος τους drivers των συσκευων του
katerina_a_86 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Το Linux για πρώτη φορά στην ιστορία περνάει το 1% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς, Να τα εκατοστήσει...
unre@l Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Στο θεμα με τους servers θα συμφωνησω...το linux ειναι δυνατο εκει. Τι εννοείς? μπορείς να δώσεις κάποιο παράδειγμα?
ArisG88 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Τι εννοείς? μπορείς να δώσεις κάποιο παράδειγμα? Το μεγαλυτερο ποσοστο απο τους servers σε ολο τον κοσμο δουλευουν linux
elven Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Το μεγαλυτερο ποσοστο απο τους servers σε ολο τον κοσμο δουλευουν linux Ότι είναι UNIX το βαφτίζουμε Linux;
SpyrosR Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ότι είναι UNIX το βαφτίζουμε Linux; (As of June 2008, Linux distributions represented five of ten, FreeBSD three of ten, and Microsoft two of ten.[53]) http://en.wikipedia.org/wiki/Linux#Servers_and_supercomputers
chek2fire Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 καλά κάνετε και υπερασπιζόσαστε την microsoft και κέρδη της. Νομίζω ότι ο Bill Gates πρέπει να παραμείνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Το παράξενο είναι ότι αυτοί που τον υπερασπίζονται δεν παίρνουν ουτε όσα βγάζει ο ίδιος σε ένα δευτερόλεπτο και τον ευγνωμονούν από πάνω για την φοβερή προσφορά του. Με κλεμένους κώδικες και fund με πατέντες ιδέας όπως ο μετρητής για το score στα game. Mε μονοπώλιο και εκβιασμούς σε κυβερνήσεις που θέλουν να ξεφύγουν. Με χρεώσεις υπέρογκων ποσών σε ανύπαρκτες υπηρεσίες.Αυτός είναι ο υπέροχος κόσμος της microsoft.
unre@l Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Το μεγαλυτερο ποσοστο απο τους servers σε ολο τον κοσμο δουλευουν linux Τον tritona ρώτησα!
elven Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 check2fire ακόμα δεν το χεις καταλάβει ε; Ότι βολεύει τον καθένα,αν δλδ μιλάμε για αμάξια και πω ρε τι Golf και μαλακίες το passat είναι κλάσεις ανώτερο τι σημαίνει,ότι υπερασπίζομαι τον ιδιοκτήτη και τους μετόχους της VW; Ότι τον υπερασπίζομαι ενώ δεν βγάζω όσα αυτός; ΜΙλάμε για τεχνολογικά προιόντα,για γραμμές κώδικα,για άψυχα μηχανήματα και εσύ μιλά για ανθρώπους,άντε get a life επιτέλους και ξεκολλήστε,το 90% των χρηστών αδιαφορεί για όλα όσα λες,και για τα λεφτά του Γκέιτς και για το τζάμπα λογισμικό αν αυτό δεν τον βολεύει να κάνει τη δουλειά του. ps:Ωραίο avatar,ο Μαρκ φτωχούλης ε;Το παράξενο είναι ότι προμοτάρεις την εταιρία του ενώ δεν βγάζεις όσα αυτός σε ένα δευτερόλεπτο,καλά κάνεις και υποστηρίζεις τη βιτρίνα του,ξύπνησες ενώ οι άλλοι κοιμούνται @SpyrosR ΟΚ,επειδή συνήθως βγαίνει με έσοδα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεις το μαρκετ σειρ στους servers αλλά δεκτό,αν και επιφυλάσσομαι να βρω λινκ που να λέει τ αντίθετο
chek2fire Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δεν προμοτάρω καμία εταιρία. Στο linux αν πετύχει να διαδοθεί το λογισμικό που προωθεί ο mark o φτωχούλης τότε θα ωφεληθεί όλο το ελεύθερο λογισμικό. Αντίθετα αν αποτύχει η microsoft μαζί της θα καταρεύση και μια παρασιτική βιομηχανία που αναπτύσσετε παράλληλα με τα windows. Και μιλάω για τις νταβατζίδικες εταιρείες δήθεν προστασίας από ιούς και malware που αντιμετωπίζουν ότι οι ίδιοι παράγουν. Μιλάω για ρεμούλες από δήθεν συχνές κρατικές αναβαθμίσεις σε hardware και λογισμικό. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αν διαδοθεί κάτι που είναι ελεύθερο και μπορεί να έχει ο καθένας πρόσβαση θα είναι ωφέλιμο όχι μόνο για μας αλλά γενικά για την ανάπτυξη.
elven Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δεν προμοτάρω καμία εταιρία. Στο linux αν πετύχει να διαδοθεί το λογισμικό που προωθεί ο mark o φτωχούλης τότε θα ωφεληθεί όλο το ελεύθερο λογισμικό. Ok sorry,είχα την εντύπωση ότι η Κανόνικαλ είναι εταιρία και ότι την έχει ένας πολύ φτωχός άνθρωπος για χόμπι,για βιτρίνα,do not know Αντίθετα αν αποτύχει η microsoft μαζί της θα καταρεύση και μια παρασιτική βιομηχανία που αναπτύσσετε παράλληλα με τα windows. Και μιλάω για τις νταβατζίδικες εταιρείες δήθεν προστασίας από ιούς και malware που αντιμετωπίζουν ότι οι ίδιοι παράγουν. Η ίδια παρασιτική βιομηχανία θα ανθίσει και στο ανοιχτό λογισμικό αν αυτό επικρατήσει,εκτός αν πιστεύεις ότι εταιρίες σαν την ΝΟρτον,Σοφος κτλ τις έφτιαξε ο Γκέιτς.Αν ποτέ το ανοιχτό και ελεύθερο OS φτάσει στο επίπεδο που είναι η Microsoft τα ίδια θα γίνουν. Μιλάω για ρεμούλες από δήθεν συχνές κρατικές αναβαθμίσεις σε hardware και λογισμικό. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αν διαδοθεί κάτι που είναι ελεύθερο και μπορεί να έχει ο καθένας πρόσβαση θα είναι ωφέλιμο όχι μόνο για μας αλλά γενικά για την ανάπτυξη. Φοβάμαι να διαδοθεί το ελεύθερο λογισμικό μην ακολουθήσουν όλες οι εταιρίες ανάπτυξης Λινουξ διανομών τον δρόμο της Red Hat και μετά σκάω 2 χιλιάρικα κάθε χρόνο για να μου δίνει τα updates,κατάλαβες τι παίζει;Θα αναπτυχθεί μια παρασιτική βιομηχανία που θα πλουτίζει απο την άγνοια των χρηστών
SpyrosR Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Elven, δε μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό δε μπορεί να γίνει λόγω της άδειας χρήσης; Αν η RH αποφασίσει να χρεώνει για τα updates, στήνουμε εδώ στο insomnia ένα RPM repository και πάει η RH. Αν αποφασίσει να χρεώνει για το ίδιο το RHEL, παίρνουμε την τελευταία publicly available έκδοση και συνεχίζουμε εμείς την ανάπτυξη από εκεί. Ξανά πάει η RH. Το RHEL δεν ανήκει στη RH. Έχει δικαίωμα να χρεώνει για να το εγκαταστήσεις, να σου προσφέρει updates κλπ, αλλά έχεις κι εσύ το δικαίωμα να πάρεις τον κώδικα και να φτιάξεις το "Elvenux" (). Η διαφορά με της GPL από οποιαδήποτε proprietary license είναι μία, απλή και βασική: δε δύναται να έχει η οποιαδήποτε εταιρεία έλεγχο πάνω στον κώδικα. Ακόμα και να έχουν μυαλά MSFT και χειρότερα στη RH, δεν έχουν καμιά δύναμη. Ένα ενδιαφέρον φαινόμενο: σε νέα για το Linux μπαίνουν hardcore Windows users και κράζουν. Σε νέα για τα Windows μπαίνουν hardcore Linux users και κράζουν. Γιατί δε πάει ο καθένας στα "δικά του" και να λέει "μπράβο-όλε" αντί για κρα στου άλλου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις