Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Eχω δυο χρονια περιπου τα laptops μου με debian... κατι ξερω για να μιλαω..

Μου αρεσει που κολλησες στο 1000...ντααααξ να ειναι σου λεω....50000??Τα freeware και μονο για windows ειναι πιο πολλα και απτο repository του debian.

Aκομα να προσθεσω οτι λογο της ολης φιλοσοφιας με τα depedencies ειναι πολυ πιο ευκολο να σπασει ενα προγραμμα και καμια φορα και να κρεμασει καποιο βασικο κομματι οπως ο X.(τα εχω ζησει)

Εγω για 1000 drivers μιλουσα, οχι για προγραμματακια, αυτο ανεφερες αλλωστε! Αλλα παρολα αυτα, ναι τα freware μπορει να ειναι και περισσοτερα και απο το repository των windows (Αν προσμετρησουμε βεβαια και ενα freeware calculator που ειχα γραψει σε Pascal για Windows! LoL!).

Oταν μια καρτα σχεδιαζεται για να τρεχει με τα τελευταια features του directX τοτε ειναι λιγο δυσκολο να συγκρινεις επιδοσεις ..

Αυτο πιο πολυ σαν marketing trick μου ακουγεται παρα για επιχειρημα! Ακομα και με wine, εχω δοκιμασει μερικα παιχνιδια σε GNU/Linux, οπως τα WoW, Lineage και Counter Strike και τρεχουν αν οχι το ιδιο οπως και στα Windows, ακομα πιο γρηγορα.

Και ηρθες στα λογια μου...!!Επειδη λοιπον οι περισσοτερες εταιριες βγαζουν drivers και ΣΩΣΤΟΥΣ drivers για windows...δεν προκειται να μπει ποτε στο desktop μου..!

Αλλα στα laptop λεει..lol

Δεκτη η καθε αποψη..!!

Μα εγω ποτε δεν ειπα οτι το GNU/Linux πρεπει να μπει σε καθε υπολογιστη! Απλα εγω ανεφερα τα πλεονεκτηματα του, που ειναι πολλα. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το GNU/Linux θα καλυπτει και ολες τις αναγκες! Δοξα το θεο, επιλογες υπαρχουν, ο καθενας διαλεγει και παιρνει συμφωνα με τις αναγκες του :)

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@ Hetfield we just talking..!! Κουβεντα κανουμε..καθενας εχει τις αποψεις του..Απλα μη βγαζουμε συμπερασματα οτι αν καποιος λεει κατι διαφορετικο απο αυτο που θελουμε ειναι και ασχετος..!

Δημοσ.
Α περίμενε το θέμα πάει αλλού...

Και εγώ πιστεύω ότι τα windows έχουν ιούς λόγω ποσοστού.Αν το linux είχε το 90% ποσοστό τότε θα είχε μια χαρά ιούς! Δεν πιστεύω να είχε τόσους όσους τα windows αλλά και πάλι...

Γενικά δεν μπορώ...εκνευρίζομαι πολύ όταν βλέπω και απο τις 2 πλευρές υπερβολές ,ουσιαστικά φανατικά μυνήματα χωρίς κανένα νόημα και η αλήθεια με πειράζει σε ένα θέμα linux να βλεπω τις 4-5-6-7 πρώτες απαντήσεις να είναι απο χρήστες windows που απλά κράζουν...

Πρίν κάνενα χρόνο δεν είχα ιδέα απο linux και τα μόνα θέματα που διάβαζα ηταν για windows αλλά ποτέ δεν θυμάμαι να έχω το ίδιο πρόβλημα.

Βαρέθηκα να γράφω όμως πάλι σε τέτοιο θέμα...

Πιστεύω είναι λίγο ανούσιο..

Κακοβουλα προγραμματακια υπαρχουν και για Linux. Απλα, το θεμα ειναι αν ποτε καταφεραν να εισχωρησουν στο λειτουργικο. Και επειδη αυτο που λες ειναι απολυτως λογικο, αναφερθηκα στον τομεα των servers, οπου εκει το GNU/Linux εχει ενα δυνατο market share για να δικαιολογησω τη γνωμη μου οτι το GNU/Linux υπερτερει κατα πολυ σε ασφαλεια. Και ειναι περισσοτερο ασφαλες γιατι λειτουργει διαφορετικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το market share δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ σαν επιχείρημα για οτιδήποτε τεχνικό.

Αν το Linux είναι πιο ασφαλές επί της ουσίας, είναι γιατί διευκολύνει και ενθαρρύνει την βαθύτερη κατανόηση των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται, βάζει τον διαχειριστή στη νοοτροπία να μελετήσει πιο προσεκτικά τις ανάγκες του και να ενεργήσει σύμφωνα με αυτές, παίρνοντας περισσότερες και λεπτομερέστερες αποφάσεις -και τελικά η ασφάλεια εξαρτάται πάνω από όλα από αυτό. Από το να μπει ο χρήστης/διαχειριστής στη διαδικασία να εκτιμήσει τις απαιτήσεις του, να γνωρίσει τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιήσει, να κατανοήσει τους πιθανούς κινδύνους και να αποφασίσει ο ίδιος ποια εργαλεία θα χρησιμοποιήσει με αυτά τα δεδομένα. Αυτό είναι κάτι που συνήθως δε συμβαίνει στα Windows που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα να παίξουν όλα όσο το δυνατόν πιο αυτόματα, με μικρότερη ανάμιξη του χρήστη και με τη φιλοσοφία τα προβλήματα ασφαλείας να αντιμετωπίζονται σαν "itches" που θέλουν "scratching" όταν προκύψουν. Αν κάποιος επιλέξει να υιοθετήσει αυτή τη φιλοσοφία (ή οποία μπορεί κάλλιστα να υιοθετηθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό), τότε απλά δε μπορεί να περιμένει να είναι οσοδήποτε ασφαλής. Το αν υπάρχουν μια-δυο περιπτώσεις στις οποίες με αυτή τη φιλοσοφία θα είναι ασφαλής στο ένα λειτουργικό και δε θα είναι ασφαλής στα στο άλλο δεν έχει σημασία: υπάρχει ένα χάος πιθανών περιπτώσεων στις οποίες δε θα είναι ασφαλής.

Βέβαια μια συζήτηση για το αν το Linux έχει πιο bug-free κώδικα από ότι τα Windows, για το αν η Microsoft ενεργεί ταχύτερα για την αντιμετώπιση security issues, για το αν μια διανομή Linux είναι περισσότερο secure "by default", μπορεί να γίνει -και έχει γίνει-, όμως αφενός δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ξεκάθαρα συμπεράσματα γιατί υπάρχουν πολλές διαφορετικές μεταβλητές -ακόμη και πολλά semantics διαφέρουν (π.χ. τι θεωρείται ότι αποτελεί το λειτουργικό σε κάθε περίπτωση, ή πότε θεωρείται ότι έχει αντιμετωπιστεί ένα issue, όταν αντιμετωπιστεί upstream ή όταν καταλήξει σε κάποια διανομή) και αφετέρου πρακτικά έχει μικρή σημασία: είναι μια φιλολογική συζήτηση άσχετη με το κατά πόσο κάποιος θα έχει προβλήματα ασφάλειας στο 99% των περιπτώσεων.

Ούτε τα Windows ούτε το Linux είναι υποδειγματικά σε αυτόν τον τομέα και αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να θεωρούν δεδομένη οι χρήστες/διαχειριστές και στις δύο πλατφόρμες που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια, το οποίο, αν μη τι άλλο, ενισχύει τη σημασία αυτού που είπα στην πρώτη παράγραφο: η ασφάλεια εξαρτάται από τον χρήστη, όχι από το λειτουργικό.

Σε κάθε περίπτωση, η αντίληψη ότι το Linux είναι η ασημένια σφαίρα της ασφάλειας είναι μια σαπουνόφουσκα που απλά δεν έχει τύχει να σπάσει για άσχετες αιτίες.

Τη γνώμη μου την είχα εξηγήσει καλύτερα σε αυτό το θέμα:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=304109

Αυτά για την ασφάλεια, για τα υπόλοιπα συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Δεν υπάρχει συνολικά καλύτερο και χειρότερο, αν θέλει κάποιος να μιλήσει επί της ουσίας θα πρέπει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα εξηγώντας παράλληλα και το πλαίσιο από το οποίο τα εξετάζει, γιατί προφανώς δεν βρίσκονται όλοι στο ίδιο πλαίσιο (π.χ. για κάποιους Linux είναι ό,τι βλέπουν σε ένα περιβάλλον GNOME, πρόβλημα του Linux θεωρούν οτιδήποτε πρόβλημα μπορεί να έχει το GNOME, κ.ο.κ.).

Επεξ/σία από nske
Δημοσ.

Γειά σας είμαι ο Γιώργος και δεν ξέρω τίποτα από linux και δεν έχω ίντερνετ πότε πιστεύετε ότι θα τα μάθω?

Πότε Γιώργο.

Γεια σας είμαι η Μαρία και δεν έχω αγγίξει πότε υπολογιστή και δεν έχω ίντερνετ πότε πιστεύετε ότι θα τα μάθω.

Σε ένα χρόνο το πολύ θα είσαι τζιτζι.

Για σας είμαι ο Γιάννης και ασχολούμαι με το Linux εδώ και ένα χρόνο και έχω να πω ότι είναι το καλύτερο OS.

Γιάννη πιστεύεις ότι είναι κάλο λειτουργικό το linux η ακόμα καλύτερα είναι λειτουργικό για τους καθημερινούς χρήστες?

Mα φυσικά και είναι!Όλοι εμείς στο linux το φτιάχνουμε μόνοι μας και μόνο ένα 10% άπλα το χρησιμοποιεί.

Πες μας Γιάννη τι έφτιαξες εσύ για το linux?

Εμ να εμ κοιτάξτε να δείτε εμ..Άστο Γιάννη καταλάβαμε και εσυ ανήκεις στο 10%!!!.

ΜΑ ΠΟΣΟΙ ΓΙΝΑΤΕ ΠΟΙΑ κρίμα που σκοτώνετε το χρόνο σας για κάτι ανούσιο όπως το Linux κρίμα...

Υ.Γ. Λέτε να ανοίξω κανα φόρουμ linux.gr style?Πλάκα στην πλάκα είναι της μόδας και ολας.

Δημοσ.
Στο πρώτο ενημερωτικό δελτίο του club, στις 31 Ιανουαρίου 1976

ο Bill Gates της προσφάτως ιδρυθείσας Microsoft,

έγραψε ένα γράμμα προς την κοινότητα

όπου προέβαλε ένα προς ένα τα επιχειρήματα υπέρ

της σχετικά νέας έννοιας του ιδιόκτητου λογισμικού.

Στο γνωστό ως το Ανοιχτό Γράμμα προς τους Ερασιτέχνες,

ο Bill Gates γράφει,

"Για εμένα το πιο σημαντικό πράγμα

στην αγορά απευθυνόμενη σε ερασιτέχνες, αυτή τη στιγμή,

είναι η έλλειψη καλών οδηγών για λογισμικό,

βιβλίων και καθαυτό λογισμικού.

Χωρίς καλό λογισμικό και έναν ιδιοκτήτη

που καταλαβαίνει από προγραμματισμό,

ένας ερασιτεχνικός υπολογιστής χαραμίζεται.

Θα γραφτεί λογισμικό ποιότητας για την αγορά των ερασιτεχνών;

Ο Gates συνεχίζει γράφοντας:

σχόλια που πήραμε από

τις εκατοντάδες ανθρώπων που λένε ότι χρησιμοποιούν BASIC

ήταν όλα θετικά.

Ώστώσο, δύο αξιοπρόσεκτα σημεία έρχονται στην επιφάνεια.

1) Οι περισσότεροι από τους "χρήστες" ποτέ

δεν αγόρασαν την BASIC, και

2) Το ποσό των εσόδων που εισπράξαμε από

πωλήσεις σε ερασιτέχνες

κάνει τον χρόνο που ξοδεύτηκε στην Altair BASIC

να αξίζει λιγότερο από 2 δολλάρια την ώρα.

Γιατί γίνεται αυτό;

Όπως γνωρίζει η πλειονότητα των ερασιτεχνών,

οι περισσότεροι από εσάς κλέβετε το λογισμικό σας.

Το υλικό πρέπει να πληρώνεται,

αλλά το λογισμικό είναι κάτι που πρέπει να μοιράζεται.

Ποιός νοιάζεται αν οι άνθρωποι που

δουλεύουν πάνω σ' αυτό πληρώνονται.

Είναι δίκαιο;

Το μόνο πράγμα που δεν κάνεις κλέβοντας λογισμικό

είναι να παίρνεις εκδίκηση απ' το MITS για προβλήματα που ίσως είχες.

Το MITS δεν βγάζει λεφτά πουλώντας λογισμικό.

Ένα πράγμα που πραγματικά κάνεις είναι

να αποτρέπεις την δημιουργία καλού λογισμικού.

Ποιός μπορεί να αντέξει οικονομικά να κάνει

επαγγελματική δουλειά χωρίς αντάλλαγμα;

Ποιός ερασιτέχνης μπορεί να επενδύσει

3 χρόνια στον προγραμματισμό,

την εύρεση των bugs, τη συγγραφή οδηγών

και τελικά να το διανείμει δωρεάν;

Το θέμα είναι,

ότι κανένας, εκτός από εμάς, δεν έχει βγάλει πολλά λεφτά

από το λογισμικό για ερασιτέχνες.

Τι γίνεται με τους τύπους που μεταπωλούν το Altair BASIC;

Αυτοί δεν βγάζουν λεφτά από λογισμικό για ερασιτέχνες;

Ναι, αλλά αυτοί που έχουν αναφερθεί σ' εμας

μπορεί να χάσουν στο τέλος.

Είναι αυτοί που αμαυρώνουν το όνομα των ερασιτεχνών,

και πρέπει να διωχθούν από οποιαδήποτε

συνάντηση ομίλων εμφανίζονται.

Θα εκτιμούσα γράμματα από οποιονδήποτε που θέλει να πληρώσει,

ή έχει να σχολιάσει ή να προτείνει κάτι.

Υπογραφή: Bill Gates, Γενικός Συνεργάτης, Micro-Soft.

Mα ποσο δικιο ειχε τελικα ο ατιμος...!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 07:20 ----------

Υ.Γ. Λέτε να ανοίξω κανα φόρουμ linux.gr style?Πλάκα στην πλάκα είναι της μόδας και ολας.

Ανοιξε εσυ και θα σου φερω εγω πελατεια..!!:lol::lol:

Δημοσ.

Ανοιξε εσυ και θα σου φερω εγω πελατεια..!!:lol::lol:

Eγω να το φτιάξω ευχαρίστως αλλά εκτός απο το οτι είμαι άχρηστος-άσχετος στο Linux πάνω βαριέμαι και να το συντηρώ :P

Έκτος βέβαια αν τους δώσω δικαιώματα administrator σε όλους και το συντηρούν αυτοί ενα πράγμα ανοιχτού κώδικα να ουμε :P:p:p( και εγώ να παίρνω τα money απο της διαφημίσεις για windows :lol: )

Αλλά τι να γράψουν το πως να περνάς drivers για την τάδε κάρτα γραφικών :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πότε θα καταλάβετε ότι το Linux δεν ανταγωνίζεται κανένα εμπορικό λειτουργικό;

Συμφωνώ, επειδή μόλις διάβασα τον τίτλο ένιωσα το παρακάτω...

ozwelr9ia9vxeqqepkl1.jpg

* Επίσης μία απορία: ο τίτλος λέει "ξεπερνάει το 1% της αγοράς των υπολογιστών"

Ποιάς "αγοράς" ακριβώς? Τελικά τί θέλει να πει ο ποιητής?

Επεξ/σία από PCharon
Δημοσ.
Κι εγω μπορω να σου βρω 1002 λογους για τους οποιους το GNU/Linux ειναι πολυ καλυτερο απο τα Windows 7:

Ιοι γιοκ, ανασυγκροτησεις γιοκ, σταθεροτητα που ποτε σου δεν εχεις δει, ελευθερο λογισμικο, vdpau για αναπαραγωγη HD video, 3d γραφικα, επιδοσεις στα υψη...

Μερικα απο τα παραπανω, δεν προκειται να τα δεις ποτε σου, ουτε στα Windows 17.

Δεν ειναι μονο το θεμα αν γινεται η δουλεια η οχι, ειτε το αν ειναι commercial η οχι. Και το Red Hat Linux commercial λειτουργικο ειναι, που παρεχεται μαζι με υποστηριξη απο την Red Hat.

Το θεμα ειναι πως αναπτυσεται ενα λειτουργικο. Το GNU/Linux αναπτυσεται απο ολους, ειναι ανοιχτο. Αυτος ειναι ο λογος που το κανει καινοτομο.

Για μενα, το GNU/Linux ειναι εκτος συναγωνισμου. Σιγουρα εκατομμυρια προγραμματιστες ανα το κοσμο, ανταγωνιζονται πολυ καλυτερα μερικους χιλιαδες προγραμματιστες στη Microsoft ;)

Τελος, αυτο που πρεπει να γινει κατανοητο ειναι πως GNU/Linux δεν προσφερεται ουτε ως εναλλακτικη λυση εναντι των Windows, ουτε ως η ευκολη λυση επειδη διατιθεται δωρεαν. Το GNU/Linux δεν ειναι Windows. Αλλιως λειτουργει και αποδιδει διαφορετικα.

δοκιμασα kubuntu 9.04 (με ati δυστηχως) και 7 rc1 και πιστεψε out of the box τα 7 ειναι ταχυτερα εμφανως

συμφωνω σε ολα οσα λες αλλα στα win δουλευουν τα παντα καλυτερα

εντουτοις συνεχιζει να υπαρχει registry με ολα τα γνωστα προβληματα

ναι το λινουξακι ειναι αξολογοτατο αλλα μια το flash γονατιζει το συτημα μια η ποιοτητα των εφαρμογων του δεν πλησιαζει αυτη των win

στο τελος φιλε με ενδιαφερει να κανω τις δουλειες ευκολα και γρηγορα,το απροβληματιστα ειναι μυθος:-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Mα ποσο δικιο ειχε τελικα ο ατιμος...!

I beg to defer, το μοναδικό σημείο αυτής της επιστολής που ίσως μπορεί να συνδέσει κάποιος με το Linux (αφού το θέμα της προφανώς δεν έχει καμία σχέση), είναι η ιδέα ότι για να υπάρχει ποιοτικό λογισμικό πρέπει να είναι proprietary. Αυτή η άποψη έχει αποδειχτεί λάθος -δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς σήμερα ότι υπάρχει ποιοτικό ελεύθερο λογισμικό :P-

[...]

Αλλά τι να γράψουν το πως να περνάς drivers για την τάδε κάρτα γραφικών

Αν παρακολουθούσες συζητήσεις σε forums και mailing lists λειτουργικών όπως το Linux' date=' και στο ίδιο το forum του hellug που αναφέρεις ως παράδειγμα, αλλά ακόμη και στο Linux subforum του insomnia, θα ήξερες ότι, πέρα από θέματα troobleshooting του στυλ που αναφέρεις, υπάρχουν και ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις τεχνικού περιεχομένου, σε σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό από ότι συναντώνται σε forums για Windows. Οι οποίες προφανώς δε σε ενδιαφέρουν και γι αυτό δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν. Δε μπορείς να σχολιάσεις κάτι με το οποίο, όπως είπες, δεν έχεις την παραμικρή επαφή...

* Επίσης μία απορία: ο τίτλος λέει "ξεπερνάει το 1% της αγοράς των υπολογιστών"

Ποιάς "αγοράς" ακριβώς? Τελικά τί θέλει να πει ο ποιητής?

http://marketshare.hitslink.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=8&sample=35

http://marketshare.hitslink.com/mobile-methodology.aspx

ναι το λινουξακι ειναι αξολογοτατο αλλα μια το flash γονατιζει το συτημα μια η ποιοτητα των εφαρμογων του δεν πλησιαζει αυτη των win

Αυτό δεν είναι γενικός κανόνας, υπάρχουν εξειδικευμένες εφαρμογές γραμμένες για Windows οι οποίες δε συγκρίνονται με τις εναλλακτικές που είναι γραμμένες για Linux, όπως υπάρχουν και εξειδικευμένες εφαρμογές γραμμένες για Linux, οι οποίες δε συγκρίνονται με οτιδήποτε υπάρχει για Windows. Οι περισσότερες εφαρμογές συγκρίνονται μια χαρά, απλά ενδεχομένως να παρέχουν τις λειτουργίες τους με πολύ διαφορετικό τρόπο από ότι έχει συνηθίσει κάποιος.

Επεξ/σία από nske
Δημοσ.

Αν παρακολουθούσες συζητήσεις σε forums και mailing lists λειτουργικών όπως το Linux, και στο ίδιο το forum του hellug που αναφέρεις ως παράδειγμα, αλλά ακόμη και στο Linux subforum του insomnia, θα ήξερες ότι, πέρα από θέματα troobleshooting του στυλ που αναφέρεις, υπάρχουν και ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις τεχνικού περιεχομένου, σε σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό από ότι συναντώνται σε forums για Windows. Οι οποίες προφανώς δε σε ενδιαφέρουν και γι αυτό δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν. Δε μπορείς να σχολιάσεις κάτι με το οποίο, όπως είπες, δεν έχεις την παραμικρή επαφή...

Ωραία τότε το φτιάχνω εγώ και εσύ θα γράφεις άρθρα μέσα?

Δημοσ.

Η αγορά αποτελείται από αυτούς που κλικάρουν σε ένα site μέσα από Linux? Το Linux είναι 1% μέρος της αγοράς? (Ποιάς αγοράς?)

Γιατί μέχρι τώρα νόμιζα πως "αγορά" είναι κάτι σαν αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Market

Δεν είναι λίγο αόριστος κι ατυχής ο τίτλος, ή μου φαίνεται? :rolleyes:

Δημοσ.
Ωραία τότε το φτιάχνω εγώ και εσύ θα γράφεις άρθρα μέσα?

Το "τότε" θα υπονοούσε ότι αυτό που λες εσύ προκύπτει κάπως από αυτό που είπα εγώ... Αδυνατώ να εντοπίσω κάποια λογική σχέση.

Δεν είναι λίγο αόριστος κι ατυχής ο τίτλος, ή μου φαίνεται?

Ναι, και ο τίτλος άστοχος και η είδηση αδιάφορη.

Δημοσ.

Δηλαδή (χοντρικά) το 1% της αγοράς workstations αφορά Linux ή μήπως το 1% της αγοράς servers?

Σε ποιό από τα δύο πέφτει μέσα?

Δημοσ.

Από την αρχική είδηση φαίνεται ότι το 1% αφορά τους επισκέπτες των sites τα οποία συμμετείχαν στην έρευνα, με βάση τον user agent του browser τους.

Φυσικά, κυριολεκτικά, αυτό δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε αγορά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...