cosmosfera Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Είναι το linux Μαλιστα αν αναφερομαι σε πολλες διανομες? Πχ ο πλυθηντικος για το στυλο, ειναι τα στυλα?Η τα στυλο?
tritonas00 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Κι εγω μπορω να σου βρω 1002 λογους για τους οποιους το GNU/Linux ειναι πολυ καλυτερο απο τα Windows 7:Ιοι γιοκ, Ας ειχε το μεγαλυτερο καμματι στο market share και τα ξαναλεγαμε...Απλα σκεψου..τι ειναι πιο ευκολo να χακαρει καποιος?Κατι που δεν μπορει να δει τον κωδικα του η κατι που τον εχει διαθεσιμο ανα πασα στιγμη σε ολο το internet? ανασυγκροτησεις γιοκ, Ναι ...ειδικα στα 7 αν κανεις ανασυγκροτηση θα δεις τεραστιες διαφορες στο performance .. σταθεροτητα που ποτε σου δεν εχεις δει, Με 100 προγραμματα και 1000 drivers ολους και ολους πως να μην ειναι σταθερο?? ελευθερο λογισμικο, vdpau για αναπαραγωγη HD video, 3d γραφικα, επιδοσεις στα υψη... , ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΤΙ ΠΕΤΑΕΙ !!!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol: Δυο εταιρειες υπαρχουν για καρτες γραφικων και η μια το εχει γραμμενο.Η αλλη εχει βγαλει κουτσο drivers αλλα δεν φτανουν με τιποτα σε επιδοσεις αυτους των windows. Οσο για τα 3d γραφικα για τρεξε benchmark το crysis να δουμε ποσο πιανει στα 3d γραφικα..! Το θεμα ειναι πως αναπτυσεται ενα λειτουργικο. Το GNU/Linux αναπτυσεται απο ολους, ειναι ανοιχτο. Αυτος ειναι ο λογος που το κανει καινοτομο. Για αυτο εχει ολο αυτο το καταπληκτικο support!!!Για καθε περιεργη συσκευη που βγαινει κανεις και thread...λογικο ειναι.
feodor Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μαλιστα αν αναφερομαι σε πολλες διανομες?Πχ ο πλυθηντικος για το στυλο, ειναι τα στυλα?Η τα στυλο? Βασικα εχει δικιο ο φιλος πιο πανω, ειναι το linux. Ενα ειναι! Αν ειναι πολλες οι διανομες παλι το linux θα το πεις . Αλλιως μπορεις να το πεις και "οι διανομες linux" Τεσπα, λεπτομερειες, δεν αλλαζει η ουσια οπως και να το πεις... οπως βλεπεις ειμαι και γω "Περηφανο μελος ανουσιων διενεξεων διαδικτυακων φορουμ.":p
cosmosfera Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Εγω θα λεω τα λινουξ.sue me! H μαλλον gnu you guys!
tritonas00 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Τώρα πείτε μου γιατί είναι είδηση,φαντάζομαι την επόμενη:Τα Vista απο 22% φτάνουν το 23 ή το OSX έπεσε απο το 9,5% στο 9,3. :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
pournaras Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Πότε θα καταλάβετε ότι το Linux δεν ανταγωνίζεται κανένα εμπορικό λειτουργικό; Αν δεν ανταγωνιζονται, ας ζητησουν εξαιρεση απο τις δημοσκοπησεις, κι οχι να χαιρονται ολοι κατω απο τα μουστακια τους που το 0,2% πηγε 1% πάντως η "πίτα" σε αυτό το ζήτημα δε βολεύει. Γιατί το άθροισμα των ποσοστών είναι >100%, με τα dual boot και γενικά είναι πολύ σχετικό το ζήτημα (και όχι δεν εννοώ "άρα το linux έχει 20%", αυτό που λέω ισχύει για κάθε συνδυασμό, όπως εγκαταστάσεις windows σε mac) Το θεμα ειναι ποιο λειτουργικο δουλευεις, ολοι εχουμε καπου εγκατεστημενο ενα λινουξ, ετσι για να ειμαστε και μεσα στο παιγνιδι, δεν ειναι ομως προσμετρησιμο. Στα μεγαλυτερα και πιο αξιολογα πανεπιστημια του εξωτερικου χρησιμοποιουν linux.Οπως και στα περισσοτερα ερευνητικα κεντρα υψηλης τεχνολογιας και οχι μονο. Οταν η δουλεια σοβαρευει και ξεφευγει απο οικιακη χρηση τα windows ειναι αχρηστα. Το 1% της ειδησης δειχνει οτι τα λινουξ εχουν μπει και στο τομεα της οικιακης χρησης και μαλιστα πολυ δυνατα. Οποιος θελει windows παντως με γεια του και χαρα του να τα αγορασει.Τα λινουξ δεν απειλουνται απο αυτο. Δε θα "κλεισουν τα λινουξ" και δε θα σταματησει η εξελιξη τους αμα τα σκατε για windows γιατι δεν ειναι εταιρεια ,ειναι κοινοτητα, οποτε τι μας τα πρηζετε για τα γουιν σε καθε λινουξ νημα λες και ειναι διαμαχη microsoft-apple για το ποια εταιρεια θα παρει το χρημα? Αναλαγα τι δουλεια κανει ο καθενας, εκτος κι αν μια δουλεια δεκαδων χιλιαδων ευρω που ασχολειται με γραφικα, η με μουσικη, δεν ειναι σοβαρη, γιατι δεν ειναι κεντρο υψηλης τεχνολογιας. Επισης, δεν ειναι νημα "του" λινουξ να πρηζει κανεις αλλος, ειναι νημα "του" λινουξ που επιδεικνυει το ποσοστο του εναντι των αλλων. Είναι το linux Αυτο ειναι το νοημα, το αν θα μαθουμε να το λεμε, οχι το πως θα καταφερουμε να το δουμε πιο φιλικα, να το μαθουμε κλπ κλπ, αλλα το πως θα το προφερουμε, εκει ειναι η ολη σημασια του, ας ξερεις να αλλαζεις το μισο κερνελ, αμα δεν το λες "το" λινουξ, δε λεει...
ge0rge007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Απλα σκεψου..τι ειναι πιο ευκολo να χακαρει καποιος?Κατι που δεν μπορει να δει τον κωδικα του η κατι που τον εχει διαθεσιμο ανα πασα στιγμη σε ολο το internet? Δεν είναι καθόλου σωστή η λογική αυτή... Πές ότι έχουμε 2 συστήματα που έχουν και τα 2 πρόβλημα ασφάλειας,το ένα linux το άλλο windows. Για να διορθωθεί κάτι στα windows πρέπει να το πάρουν χαμπάρι οι προγγραματιστές της ms και να δουν πώς λύνεται αντίθετα για να λυθεί στο linux πρέπει να το πάρει χαμπάρι ένας οποιοσδήποτε χρήστης του και να το λύσει ή αυτός μόνος του ή απλά να το αναφέρει στην κοινότητα. Να ρωτήσω όμως κάτι... Γιατί δεν έχω δει θέμα που αφορά το linux και να μην έχει καταλήξει στα ίδια,τον γνωστό καβγά? Γιατί πάλι αντίθετα με τα θέματα που αφορούν τα win δεν γίνεται το ίδιο?
pournaras Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δεν είναι καθόλου σωστή η λογική αυτή...Πές ότι έχουμε 2 συστήματα που έχουν και τα 2 πρόβλημα ασφάλειας,το ένα linux το άλλο windows. Για να διορθωθεί κάτι στα windows πρέπει να το πάρουν χαμπάρι οι προγγραματιστές της ms και να δουν πώς λύνεται αντίθετα για να λυθεί στο linux πρέπει να το πάρει χαμπάρι ένας οποιοσδήποτε χρήστης του και να το λύσει ή αυτός μόνος του ή απλά να το αναφέρει στην κοινότητα. Για να διορθωθει κατι και στο ενα, και στο αλλο, πρεπει πρωτα να βρεθει. Και οταν στο ενα εχει το 99% του πλανητη να το χρησιμοποιει, αρα και το μεγιστο ποσοστο προγραμματιστων να μπορει να "χτυπησει" τον κακο βασιλακη, ενω απο την αλλη εχεις το 1% των χρηστων, αρα ποσοι απο αυτους ειναι αξιοι να βρουν τρυπες στο συστημα... δεν ειναι το ποιος θα προλαβει να κλεισει την τρυπα, αλλα το ποιος θα τη βρει. Και το λινουχ μπορει να εχει 1 μυριο τρυπες, αλλα αφου δεν ενοχλουν κανενα, και κανενας δεν τις πειραζει (και δεν τις εχει βρει), που το προβλημα. Να ρωτήσω όμως κάτι...Γιατί δεν έχω δει θέμα που αφορά το linux και να μην έχει καταλήξει στα ίδια,τον γνωστό καβγά? Γιατί πάλι αντίθετα με τα θέματα που αφορούν τα win δεν γίνεται το ίδιο? Προφανως κανεις πλακα.
tritonas00 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Δεν είναι καθόλου σωστή η λογική αυτή...Πές ότι έχουμε 2 συστήματα που έχουν και τα 2 πρόβλημα ασφάλειας,το ένα linux το άλλο windows. Για να διορθωθεί κάτι στα windows πρέπει να το πάρουν χαμπάρι οι προγγραματιστές της ms και να δουν πώς λύνεται αντίθετα για να λυθεί στο linux πρέπει να το πάρει χαμπάρι ένας οποιοσδήποτε χρήστης του και να το λύσει ή αυτός μόνος του ή απλά να το αναφέρει στην κοινότητα. μεχρι να το βρει και να το αναφερει στην κοινοτητα θα εχουν βγει αλλα 10:p:p Να ρωτήσω όμως κάτι...Γιατί δεν έχω δει θέμα που αφορά το linux και να μην έχει καταλήξει στα ίδια,τον γνωστό καβγά? Γιατί πάλι αντίθετα με τα θέματα που αφορούν τα win δεν γίνεται το ίδιο? Γιατι το συγκεκριμενο νημα αναφερεται σε επιδειξη ποσοστου χρησης εναντι αλλων λειτουργικων οπως ειπε και ο συμφορουμιτης pournaras. Γενικα παντως σε εναν κοσμο που στοχος ειναι το χρημα και η επιχειρηματικοτητα..το open μοντελο...no go.. Το αγαπαμε το linuxaki το εχουμε στα laptopakia μας ταπεινα ταπεινα μαθαμε να κανουμε και compile τον πυρηνουλη...αλλα αν δεν δουλευουν τα προγραμματα της steinberg,της sony,antares,texas intruments (μουσικα προγραμματα που δουλευω και οι περισσοτεροι μουσικοι παραγωγοι και εταιριες) τοτε γιατι να το βαλω στο desktop?Για να βλεπω ταινες,να ακουω μουσικη,και να ανοιγω τον firefox?Και μετα να βγαινω στα forums και να λεω ....τρεχω linux ειμαι cool?Μπαααα Επεξ/σία 3 Μαΐου 2009 από tritonas00
ge0rge007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Για να διορθωθει κατι και στο ενα, και στο αλλο, πρεπει πρωτα να βρεθει. Και οταν στο ενα εχει το 99% του πλανητη να το χρησιμοποιει, αρα και το μεγιστο ποσοστο προγραμματιστων να μπορει να "χτυπησει" τον κακο βασιλακη, ενω απο την αλλη εχεις το 1% των χρηστων, αρα ποσοι απο αυτους ειναι αξιοι να βρουν τρυπες στο συστημα... δεν ειναι το ποιος θα προλαβει να κλεισει την τρυπα, αλλα το ποιος θα τη βρει. Και το λινουχ μπορει να εχει 1 μυριο τρυπες, αλλα αφου δεν ενοχλουν κανενα, και κανενας δεν τις πειραζει (και δεν τις εχει βρει), που το προβλημα. Προφανως κανεις πλακα. Να το πώ και εγώ, προφανώς κάνεις πλάκα!!!!!!! Πώς είναι δυνατόν το 99% του πλανήτη που το χρησιμοποιεί (άσε τους απλούς χρήστες )να μπορεί να κάνει κάτι αφού δεν ξέρει τον κώδικα...??? Όσο για το θέμα των θεμάτων συγνώμη αλλά εγώ δεν έχω παρατηρήσει τόσους καβγάδες σε θέματα windows...Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δεν τους έχω δει...
pournaras Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Να το πώ και εγώ, προφανώς κάνεις πλάκα!!!!!!!Πώς είναι δυνατόν το 99% του πλανήτη που το χρησιμοποιεί (άσε τους απλούς χρήστες )να μπορεί να κάνει κάτι αφού δεν ξέρει τον κώδικα...??? Όσο για το θέμα των θεμάτων συγνώμη αλλά εγώ δεν έχω παρατηρήσει τόσους καβγάδες σε θέματα windows...Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δεν τους έχω δει... Δεν ειπε κανεις οτι πρεπει να ξερεις τον κωδικα του. Εχεις ομως προγραμματιστες, που αφου ξερουν οτι το 90% των υπολογιστων τρεχουν παραθυρα αρα εκει πρεπει να χτυπησουν, ειτε γιατι δουλευουν σε εταιριες antivirus, ειτε γιατι κανουν συλλογη email που τα πουλανε δεκαδες χιλιαδες ευρω, ειτε γιατι θελουν να δειξουν οτι μπορουνε και καταφερνουν να κανουν χιλιαδες υπολογιστες ζομπι να στελνουν πχ ακυρα πακετα μια συγκεκριμενη στιγμη σε μια συγκεκριμενη εταιρια (γειωνοντας την), και για δεκαδες αλλους λογους. Αρα οταν εχεις καποιο λογο που πρεπει να ψαξεις να βρεις τρυπα στο λειτουργικο, δεν θα το κανεις στο λειτουργικο του 1% ουτε σε αυτο του 5% αλλα στο λειτουργικο του 90%.
Hetfield Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ας ειχε το μεγαλυτερο καμματι στο market share και τα ξαναλεγαμε...Απλα σκεψου..τι ειναι πιο ευκολo να χακαρει καποιος?Κατι που δεν μπορει να δει τον κωδικα του η κατι που τον εχει διαθεσιμο ανα πασα στιγμη σε ολο το internet? Ειδαμε τα windows που εχουν κλειστο κωδικα ποσο ευκολα τα χακαρουν! :lol::lol::lol: Αυτο που λες, ειναι παντελως ασχετο. Το γιατι τα windows χακαρονται πιο ευκολα απο το GNU/Linux, ειναι θεμα πολλων παραγοντων. Π.χ. του πυρηνα. Και επειδη μιλησες για market share, ας το παμε το θεμα στους servers, που εκει το GNU/Linux εχει αρκετα δυνατο market share. Θυμασαι αραγε ποσες φορες εχουν χακαρει τις σελιδες των υποργειων μας που τρεχουν σε windows servers? Και ποσες φορες εχουν χακαρει π.χ. το insomnia.gr? Ναι ...ειδικα στα 7 αν κανεις ανασυγκροτηση θα δεις τεραστιες διαφορες στο performance .. Τι εχεις κανει πιο πολλες φορες στα Windows, format ή ανασυγκροτηση? Γιατι εγω που βαριομουνα να κανω το δευτερο, παντα στη λυση του format με εβγαζε ο δρομος Με 100 προγραμματα και 1000 drivers ολους και ολους πως να μην ειναι σταθερο?? Δηλαδη εσυ ετσι κρινεις αν ενα λειτουργικο ειναι σταθερο? Τα bugs ας πουμε δεν παιζουν κανενα ρολο στη σταθεροτητα? Και το 1000 ειναι μικρο νουμερο. Απλα ελεος... ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΤΙ ΠΕΤΑΕΙ !!!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol: Δυο εταιρειες υπαρχουν για καρτες γραφικων και η μια το εχει γραμμενο.Η αλλη εχει βγαλει κουτσο drivers αλλα δεν φτανουν με τιποτα σε επιδοσεις αυτους των windows. Και οι 2 εταιριες εχουν drivers για GNU/Linux. Μαλιστα η Nvidia βγαζει αρκετα συχνα νεες εκδοσεις, γενικα ασχολειται πολυ σοβαρα. Για την ATI δεν θα σχολιασω, δεν φταιει το GNU/Linux αν ο driver της ATI ειναι αθλιος. Οσο για τα 3d γραφικα για τρεξε benchmark το crysis να δουμε ποσο πιανει στα 3d γραφικα..! Μιλας για ενα παιχνιδι που δεν τρεχει natively στο GNU/Linux. Τι θα λεγες ομως για το Unreal 3, που (θα) τρεχει natively και σε Windows και σε GNU/Linux? Για αυτο εχει ολο αυτο το καταπληκτικο support!!!Για καθε περιεργη συσκευη που βγαινει κανεις και thread...λογικο ειναι. Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να σου γραψει driver για μια παραξενη συσκευη οπως λες. Παρολα αυτα, αν και με λιγη καθυστερηση, drivers για Linux βγαινουν ακομα και για τις πιο παραξενες και καινουργιες συσκευες. Α... και θυμησε μου ποτε η M$ εφτιαξε drivers για μια παραξενη συσκευη... Γιατι εγω νομιζα οτι οι εταιριες των συσκευων βγαζουν τους drivers για τα λειτουργικα, οχι η M$ Anyway, για να κλεισω, καλο ειναι αν δεν εχεις ασχοληθει ουτε λιγο με αλλα λειτουργικα περα των Windows να μη λες οτι να ναι. Η γνωμη σου δεκτη και σεβαστη, αλλα η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια. Το περισσοτερο μου χρονο τον εχω φαει στα Windows. Απο κει και περα, GNU/Linux, BSD, Mac OS X, OS/2 και αυτα που λες για μενα ειναι αστεια
tritonas00 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) @Hetfield Eχω δυο χρονια περιπου τα laptops μου με debian... κατι ξερω για να μιλαω.. Στο θεμα με τους servers θα συμφωνησω...το linux ειναι δυνατο εκει. Δεν καταλαβα το αλλο...επειδη βαριοσουν να κανεις ανασυγκροτση εκανες format?? Μου αρεσει που κολλησες στο 1000...ντααααξ να ειναι σου λεω....50000??Τα freeware και μονο για windows ειναι πιο πολλα και απτο repository του debian. Aκομα να προσθεσω οτι λογο της ολης φιλοσοφιας με τα depedencies ειναι πολυ πιο ευκολο να σπασει ενα προγραμμα και καμια φορα και να κρεμασει καποιο βασικο κομματι οπως ο X.(τα εχω ζησει) Oταν μια καρτα σχεδιαζεται για να τρεχει με τα τελευταια features του directX τοτε ειναι λιγο δυσκολο να συγκρινεις επιδοσεις .. Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να σου γραψει driver για μια παραξενη συσκευη οπως λες. Παρολα αυτα, αν και με λιγη καθυστερηση, drivers για Linux βγαινουν ακομα και για τις πιο παραξενες και καινουργιες συσκευες. Α... και θυμησε μου ποτε η M$ εφτιαξε drivers για μια παραξενη συσκευη... Γιατι εγω νομιζα οτι οι εταιριες των συσκευων βγαζουν τους drivers για τα λειτουργικα, οχι η M$ Και ηρθες στα λογια μου...!!Επειδη λοιπον οι περισσοτερες εταιριες βγαζουν drivers και ΣΩΣΤΟΥΣ drivers για windows...δεν προκειται να μπει ποτε στο desktop μου..! Αλλα στα laptop λεει..lol Δεκτη η καθε αποψη..!! Επεξ/σία 3 Μαΐου 2009 από tritonas00
ge0rge007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Α περίμενε το θέμα πάει αλλού... Και εγώ πιστεύω ότι τα windows έχουν ιούς λόγω ποσοστού.Αν το linux είχε το 90% ποσοστό τότε θα είχε μια χαρά ιούς! Δεν πιστεύω να είχε τόσους όσους τα windows αλλά και πάλι... Γενικά δεν μπορώ...εκνευρίζομαι πολύ όταν βλέπω και απο τις 2 πλευρές υπερβολές ,ουσιαστικά φανατικά μυνήματα χωρίς κανένα νόημα και η αλήθεια με πειράζει σε ένα θέμα linux να βλεπω τις 4-5-6-7 πρώτες απαντήσεις να είναι απο χρήστες windows που απλά κράζουν... Πρίν κάνενα χρόνο δεν είχα ιδέα απο linux και τα μόνα θέματα που διάβαζα ηταν για windows αλλά ποτέ δεν θυμάμαι να έχω το ίδιο πρόβλημα. Βαρέθηκα να γράφω όμως πάλι σε τέτοιο θέμα... Πιστεύω είναι λίγο ανούσιο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις