Crown Knight Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 ζητω βοηθεια απο οσους γνωριζουν ηλεκτρολογικα! εχω αγορασει καινουριο διακοπτη ρευματος (ποτενσιομετρο) και εχω ακομα εναν απλο διακοπτη ρευματος με φωτισμο στο πανω μερος. οι διακοπτες που εχω ειναι αλλε-ρετουρ! οποτε δοκιμασα να τοποθετησω τους διακοπτες αλλα δεν τα καταφερα διοτι ο ροοστατης δεν ειναι οπως οι προηγουμενοι που εχω! θελω να μου πει καποιος εμπειρος που παει το καθε καλωδιο. εχουμε ενα μαυρο και δυο καφε. ο ροοστατης εχει υποδοχη για τεσσερα καλωδια αλλα στη μεση τοποθετειται ενα λαμπακι που κουμπωνει απο πανω στη δευτερη και τριτη υποδοχη. αν γνωριζει καποιος λεπτομεριες ας στειλει για να συνδεσω τον διακοπτη χωρις να φωναξω ηλεκτρολογο για τρια καλωδια (που δεν τολμησα επειδη δεν ημουν σιγουρος για το αποτελεσμα).
archsatan Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Άν έχεις 4υποδοχές είναι μεσαίος διακόπτης. Έχει κάτι βελάκια που σου δείχνουν που μπαίνουν και που βγαίνουν τα καλώδια για τον επόμενο μεσαίο ή ακραίο διακόπτη.
user12 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Βαλτά πάντως να είναι συμμετρικά συνήθως τα δυο καφέ πάνε κέντρο.Χωρίς να είμαι σίγουρος
Alxnks Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 ο διακοπτης με τον ροοστατη ειναι αλε ρετουρ επισης; γιατι αν οχι...απλα δεν θα σου δουλεψει το αλε ρετουρ.
Crown Knight Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 εδω ειναι τα κυκλωματα απο τις οδηγιες! το L πρεπει να ειναι το μαυρο (πηγη ρευματος). τα καφε τωρα πανε στο πρωτο και στο τεταρτο; εχω μπερδευτει αρκετα!
Crown Knight Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 τωρα με τις φωτογραφιες που φορτωσα εχετε μια καλυτερη εικονα της καταστασης. εγω ζητησα αλλε-ρετουρ και τα δυο! φανταζομαι οτι ειναι και ο ροοστατης συμβατος. δευτερη και τριτη υποδοχη εχει κοινο συμβολο (βελακι μεσα) και ενα φωτακι θα γεφυρωσει απο πανω ετσι και αλλιως τις θεσεις αυτες. λογικα θα ειναι το on/off του διακοπτη. το τεταρτο η αντισταση (καφε) και το πρωτο η επιστροφη στον αλλο διακοπτη (καφε). χμμμ; ποσο λαθος κανω; μην το μαθω αυριο πρακτικα που θα δοκιμασω περισσοτερο...
Teaser Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Όταν το πρωτοδιάβασα, ο τίτλος μου φάνηκε σαν " αλλε-ρετουρ διακοπές - σύνδεση"
Crown Knight Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 ας μη βγουμε εκτος θεματος! εγω αν κανω αυριο επιτυχιμενη συνδεση θα δωσω εδω το αποτελεσμα. το ολο θεμα ειναι ποσο καλα ξερει καποιος απο ροοστατες! γιατι και στο σπιτι σου να εχεις εγκατεστημενο κατι αν δεν εχεις ασχολειθει δεν ξερεις να το φτιαξεις οταν χαλασει. καλο ειναι να ξερουμε δυο-τρια βασικα πραγματακια. απο φορουμ μαθαινουμε πολλα σε πολλους τομεις! οποτε αν υπαρχει καποιος που μπορει να πει με σιγουρια ολοκληρωμενα την συνδεσμολογια ας δωσει την λυση! ευχαριστω προκαταβολικα ολους οσους ασχολειθηκαν με το θέμα μου!!
teo64x Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Κι έλεγα, "να το κάνω το σχεδιάκι, να μην το κάνω;"...
Crown Knight Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 ναι γνωριζω την συνδεση αλλε ρετουρ.. εγω θελω την συνδεση πανω στον ροοστατη! αρα τα δυο παραλληλα (καφε) καλωδια και το ενα (μαυρο) που ειναι η φαση. τρια καλωδια αλλα αν κανεις λαθος επιλογη συνδεσης θα βγει αλλο κυκλωμα! διαπιστωνω κιολας οτι σε λαθος συνδεση δεν κανει βραχυκυκλωμα... σωστα; αρα μπορω να δοκιμασω αφοβα;
leftermann Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 εμένα πάντως κάποτε ένας φίλος ηλεκτρολόγος μου είχε πει πως αλε ρετούρ με ροοστάτη δεν γίνεται... Δεν ξέρω, μπορεί και να είχε άδικο...
Evgenios1 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 εμένα πάντως κάποτε ένας φίλος ηλεκτρολόγος μου είχε πει πως αλε ρετούρ με ροοστάτη δεν γίνεται... Δεν ξέρω, μπορεί και να είχε άδικο... Ποσους εχει καψει;
Crown Knight Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 εμενα μου ειπαν οτι γινεται. το dimmer απλα αν ειναι χαμηλα θα δωσει χαμηλα και στον αλλο διακοπτη! ετσι δηλ. μου ειπαν στο καταστημα. ευτυχως βρηκα καποιον γνωστο ηλεκτρολογο που θα λυσει το θεμα και αν εχω νεοτερα με την εγκατασταση αυριο και ολοκληρωθει το εργο θα σας πω τελικα τι πρεπει να κανετε αν εχετε τις ιδιες ανησυχιες με μενα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.