Προς το περιεχόμενο

δουλεύοντας στην αμερική...

gorilas1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασικά σας ευχαριστώ όλους..

απο δουλειά έχω βρει και μάλιστα έτοιμη του θείου μου.. .. hot dog θα πουλάω οπως κάνει η μισή αμερική.. πληροφοριακά σας λέω οτι την ημέρα βγάζει 1000 € .. το διασταύρωσα αλήθεια είναι.. (απλά δεν ξέρω πόσα πληρώνει για άδεια... αλλα πόσα ποιά;;?!!!!..)

το θέμα είναι οτι η κοπέλα μου έχει μεν περάσει εδω σε ένα πανεπιστήμιο αλλά και πρωτον δεν της αρέσει και δεύτερον θέλει ετσι κι αλλιώς να φύγει απο την Ελλάδα.. μαλιστα της αρέσει πολύ η αμερική.. εγω της λέω να ερθει να δουλέψουμε μαζί και απλά να διαβάζει και να έρχεται να δίνει στην ελλάδα τα μαθήματα της..(με την προυπόθεση οτι θα βγαίνουν τα έξοδα..)

αλλα πώς θα γίνει αυτό;; γίνετε να βγάλει visa για 3 χρόνια.. απλά πείτε μου ενα ναι η ένα όχι και θα το ψάξω εγω μετα!!

και ενα ακόμα αν γνωρίζει κάποιος εαν στην αμερική εχει κάποιο δημόσιο ας το πούμε ιεκ η κολέγιο που να μπορει κάποιος να πάει να σπουδάσει.. για 2,3 χρόνια ας πούμε ωστε να δικαιολογεί και την παραμονή της εκει...

σας ευχαρίστώ ξάνα.. και για όσους δεν το ξέρουν δειτε το.. http://www.faceinhole.com/us/.. και τα πιο φθηνα βενζινάδικα για κάθε περιοχή...http://www.ypan.gr/flash_fuel/index.htm

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:28 ----------

1.Πως πειρες αμερικανικη υπηκοοτητα?που κολανε οι συγγενεις?

2.οκ.δουλεια στην αμερικη βρηκες?με ποσα?

είναι η μητέρα μου υπήκοος και με έγραψε στα χαρτιά της..

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επαναλαμβάνω αυτό που είπαν πολλοί, έκανα 8 χρόνια στην Αμερική, δούλεψα και πήγα πανεπιστήμιο εκεί, γύρισα στην Ελλάδα, στο σπίτι μου και είμαι πιο ευτυχισμένος απο ποτέ, μείνε εκεί που είσαι.

Μην κάνεις το λάθος και ενθουσιαστείς παρα πολύ. Θα απογοητευτείς. Ιδιαίτερα στην Αμερική. Αν θές οπωςδήποτε να το ζήσεις, πήγαινε για λίγο καιρό αλλά επιφυλακτικά. Ψάξε επίσης και για Ευρώπη.

Όσον αφορά το θέμα, αν δεν είστε επίσημα μαζί με την κοπέλα σου, μην επιχειρήσετε ΚΑΝ να φύγετε μαζί για εξωτερικό.

Λυπάμαι που γίνομαι τόσο αρνητικός, αλλά είναι θέματα στα οποία έχω εμπειρία και τολμώ να συμβουλέψω. Αν έχεις περισσότερες απορίες σχετικά με Αμερική και την όλη φάση, μου στέλνεις ΠΜ. Αυτά.

Δημοσ.
Όχι ακριβώς, και εκεί υπάρχουν τα μεικτά και καθαρά αφού γίνονται κρατήσεις στο ταμείο συντάξεων (Social Security) όπως και για το Medicare (κάτι σαν το επικουρικό).

Συν τις κρατήσεις των φόρων...

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχεις μόνο εφόσον περάσεις τα 65, όταν θα πάρεις και την Old Age Security σύνταξη που είναι ψίχουλα. Ή αν πληρώνεις μόνος σου για ιδιωτική ασφάλιση.

Για να μην ταλαιπωρήσε να απαντάς, να σου πω ότι ο πατέρας μου είναι λαμβάνει σύναξη αυτή τη στιγμή από ΗΠΑ αυτή τη στιγμή μετά από εργασία 25 ετών οπότε έχω μια κάποια γνώση στο θέμα.

Δημοσ.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχεις μόνο εφόσον περάσεις τα 65, όταν θα πάρεις και την Old Age Security σύνταξη που είναι ψίχουλα.

Define "ψίχουλα"

Ενημερωτικά δηλαδή...

Δημοσ.
Define "ψίχουλα"

Ενημερωτικά δηλαδή...

Old Age Security ή αλλιώς σύνταξη γήρατος $600 περίπου...

"Αν δε βγαίνεις, πήγαινε δούλεψε" είναι η λογική.

Δημοσ.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχεις μόνο εφόσον περάσεις τα 65, όταν θα πάρεις και την Old Age Security σύνταξη που είναι ψίχουλα. Ή αν πληρώνεις μόνος σου για ιδιωτική ασφάλιση.

Για να μην ταλαιπωρήσε να απαντάς, να σου πω ότι ο πατέρας μου είναι λαμβάνει σύναξη αυτή τη στιγμή από ΗΠΑ αυτή τη στιγμή μετά από εργασία 25 ετών οπότε έχω μια κάποια γνώση στο θέμα.

Ναί, δεν είπα ότι την έχεις τώρα. Την πληρώνεις όμως!

8 χρόνια στο εξωτερικό ήμουν, 8 χρόνια εκκαθαριστικά. Κάτι ξέρω και γώ! ;) ;)

Δημοσ.
βασικά σας ευχαριστώ όλους..

απο δουλειά έχω βρει και μάλιστα έτοιμη του θείου μου.. .. hot dog θα πουλάω οπως κάνει η μισή αμερική.. πληροφοριακά σας λέω οτι την ημέρα βγάζει 1000 € .. το διασταύρωσα αλήθεια είναι.. (απλά δεν ξέρω πόσα πληρώνει για άδεια... αλλα πόσα ποιά;;?!!!!..)

το θέμα είναι οτι η κοπέλα μου έχει μεν περάσει εδω σε ένα πανεπιστήμιο αλλά και πρωτον δεν της αρέσει και δεύτερον θέλει ετσι κι αλλιώς να φύγει απο την Ελλάδα.. μαλιστα της αρέσει πολύ η αμερική.. εγω της λέω να ερθει να δουλέψουμε μαζί και απλά να διαβάζει και να έρχεται να δίνει στην ελλάδα τα μαθήματα της..(με την προυπόθεση οτι θα βγαίνουν τα έξοδα..)

αλλα πώς θα γίνει αυτό;; γίνετε να βγάλει visa για 3 χρόνια.. απλά πείτε μου ενα ναι η ένα όχι και θα το ψάξω εγω μετα!!

και ενα ακόμα αν γνωρίζει κάποιος εαν στην αμερική εχει κάποιο δημόσιο ας το πούμε ιεκ η κολέγιο που να μπορει κάποιος να πάει να σπουδάσει.. για 2,3 χρόνια ας πούμε ωστε να δικαιολογεί και την παραμονή της εκει...

σας ευχαρίστώ ξάνα.. και για όσους δεν το ξέρουν δειτε το.. http://www.faceinhole.com/us/.. και τα πιο φθηνα βενζινάδικα για κάθε περιοχή...http://www.ypan.gr/flash_fuel/index.htm

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:28 ----------

είναι η μητέρα μου υπήκοος και με έγραψε στα χαρτιά της..

εγω παντως visa μου δωσανε για 10 χρονια, και τους ειπα οτι απλα παω να δω εναν φιλο μου. με την τουριστικη visa μπορει να καθεται max 3 μηνες καθε φορα.

Δημοσ.
εγω παντως visa μου δωσανε για 10 χρονια, και τους ειπα οτι απλα παω να δω εναν φιλο μου. με την τουριστικη visa μπορει να καθεται max 3 μηνες καθε φορα.

για 10 χρόνια;; πως γίνεται αυτό;; εστω κ για τα μισά...

για 10 χρόνια;; πως γίνεται αυτό;; εστω κ για τα μισά...

Δημοσ.

τους ειπα οτι σπουδαζω αγγλια, και εχω εναν φιλο στην αμερικη και θελω να παω να τον δω. με ρωτησανε τι μαθηματα κανω στην σχολη και που θελω να δουλεψω...10 χρονια

σε φιλο που παντρευοταν ο ξαδερφος του στον καναδα, και ηθελε visa για να πεταχτει για βολτα του δωσανε 3 μηνες...

Δημοσ.

παντως κι εγω μολις εβγαλα τουριστικη για να παω ενα ταξιδι με το πανεπιστημιο για 10 χρονια μου βγαλαν, οπως και σε οσους φιλους μου εχουν παει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...