Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Toshiba Satellite!!

Eneekay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω ένα Toshiba Satellite A200-1IZ. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να το "δυναμώσω" λίγο... Πριν προτείνει κάποιος αγορά καινούριου, πρέπει να πω ότι αποκλείεται λόγω budget.

To laptop έχει πάνω 2GB ram (2x1 GB) sta 667 Μhz. Ξέρω σίγουρα ότι σηκώνει μέχρι 4GB RAM από τα specs της Toshiba. Ξέρει κάποιος αν έχει ελεύθερο slot για να προσθέσω άλλο ένα Module των 2GB? Εναλλακτικά, υπάρχει δυνατότητα να βάλω γρηγορότερες RAM? 2χ2GB στα 800Μhz, ή δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο?

Στο θέμα του σκληρού, έχει έναν στα 200GB στις 5400 rpm. Σκέφτομαι να βάλω έναν 320GB στις 7200rpm. Υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο πρόβλημα?

Σε ότι αφορά στην επέμβαση στο εσωτερικό του λαπτοπ, μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει? Έχω αρκετή εμπειρία από desktop, αλλά δεν έχω ανοίξει ποτέ laptop.

Παιδιά thnx σε όλους για την ανάγνωση κ την βοήθεια!

Δημοσ.

Μπορείς να προσθέσεις επιπλέον μνήμη αλλά θα σου περισσέψει το ήδη εγκατεστημένο dimmaki του 1GB.

Για ποιο γρήγορη μνήμη μόνο αν το Board τις υποστηρίζει.

Ο πιο γρήγορος δίσκος θα ανεβάσει λιγάκι της θερμοκρασίες και θα σου αδειάζει λίγο πιο γρήγορα την μπαταρία.

Η αλλαγή μνήμης και σκληρού είναι πολύ εύκολη υπόθεση.

Η επανεγκατάσταση του λειτουργικού ίσως να είναι πιο δύσκολη.

Δημοσ.
Μπορείς να προσθέσεις επιπλέον μνήμη αλλά θα σου περισσέψει το ήδη εγκατεστημένο dimmaki του 1GB.

Για ποιο γρήγορη μνήμη μόνο αν το Board τις υποστηρίζει.

Δυστυχώς ναι θα περισσέψει... Ξέρεις πως μπορώ να μάθω τι υποστηρίζει? Μπήκα στο site της toshiba, βρήκα με κόπο τα specs του laptop, αλλά τέτοιες πληροφορίες δεν κατόρθωσα να βρω ακόμα...

Η επανεγκατάσταση του λειτουργικού ίσως να είναι πιο δύσκολη.

Αυτό γιατί το λες? Κάποια σχέση με το hardware και drivers?

Δημοσ.

Εγω έχω τον a300-1gn.Εχει 3gb ram(ddr2 @ 800mHz).Στο site της toshiba λέει οτι υποστηρίζει ως και 8gb αλλά μιας κι έχει μόνο 2 slots (νομίζω), δεν ξέρω που να βρω μνήμη 2*4gb..Αν ξέρει κάποιος ενα κατάστημα θα του ήμουν υπόχρεος!!

Δημοσ.
Εγω έχω τον a300-1gn.Εχει 3gb ram(ddr2 @ 800mHz).Στο site της toshiba λέει οτι υποστηρίζει ως και 8gb αλλά μιας κι έχει μόνο 2 slots (νομίζω), δεν ξέρω που να βρω μνήμη 2*4gb..Αν ξέρει κάποιος ενα κατάστημα θα του ήμουν υπόχρεος!!

Έριξα μια ματιά μέσω skroutz αλλά δεν βρήκα τίποτα... Πιθανώς να μπορεί να προσφέρει κάποια τέτοια υπηρεσία η αντιπροσωπεία toshiba αλλά μάλλον θα τους ακριβοπληρώσεις...

Update Τσέκαρε εδώ

Δημοσ.

Έχεις 64bit για τα εκμεταλλευθεί πλήρως το σύστημα σου? Νομίζω πως ήδη παραπάνω από τα 4 δεν θα δεις και τρελλή διαφορά.Τα παραπάνω τα θεωρώ υπερβολή.

Δημοσ.

Με τα 2GB ram μπορει να δεις μια διαφορά, σε ένα τοσίμπα που έβαλα απο 2 σε 3 γίγκα δεν ειδα διαφορες. Αν είχες 64μπιτα θα μπορούσες να αξιοποιήσεις όλη την μνήμη..

Δημοσ.

Για τον σκληρό τελικά καμμιά ιδέα κανείς? Αν βάλω 7200 rpm HD με 16ΜΒ buffer (έναντι 4200 rpm -όχι 5400 όπως έγραψα και 8ΜΒ buffer) θα δω διαφορά ή παίζει να έχω πρόβλημα με το σύστημα?

Δημοσ.
Για τον σκληρό τελικά καμμιά ιδέα κανείς? Αν βάλω 7200 rpm HD με 16ΜΒ buffer (έναντι 4200 rpm -όχι 5400 όπως έγραψα και 8ΜΒ buffer) θα δω διαφορά ή παίζει να έχω πρόβλημα με το σύστημα?

Θα έχεις αλλά από ότι λένε άτομα που το έχουν κάνεις πέρα απο θεαματικές αλλαγές θα δεις και μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταρίας καθώς και μια ελαφριά αύξηση της θερμοκρασίας στη περιοχή του δίσκου σου... πάντως αν αποφασίσεις να βάλεις προτίμησε wd με διαφορά!

Δημοσ.
Θα έχεις αλλά από ότι λένε άτομα που το έχουν κάνεις πέρα απο θεαματικές αλλαγές θα δεις και μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταρίας καθώς και μια ελαφριά αύξηση της θερμοκρασίας στη περιοχή του δίσκου σου... πάντως αν αποφασίσεις να βάλεις προτίμησε wd με διαφορά!

Θενκς για την συμβουλή... Κ γω προς WD scorpio κλίνω. Εγώ είμαι καλυμμένος νομίζω. Όταν κάνω τις αλλαγές θα ξαναποστάρω για το αν υπήρξε πρόβλημα κ τι διαφορές έχω.

Δημοσ.

Εγώ έβαλα τον WD 250GB 7200 Black Scorpio σε LG P1 Express Dual, και μπορώ να σου πω ότι τίποτα περί μικρότερης αυτονομίας ή αύξησης θερμοκρασίας δεν ισχύει. Το laptop δουλεύει σημαντικά πιο γρήγορα και η θερμοκρασία είναι στα ίδια πολύ καλά επίπεδα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να τον υποστηρίζει το bios σου, γιατί κάποια bios χρειάζονται αναβάθμιση (bios update) για να δουν την πραγματική χωρητικότητα του σκλήρου, ή να τον αναγνωρίσουν γενικά. Τους drivers για το σκληρό πρέπει να τους κατεβάσεις από το internet ή να σου τους γράψει σε ένα cd το μαγαζί απ'το οποίο θα αγοράσεις το σκληρό.

Εγώ τον πήρα από τα Multirama και μου έγραψαν τους Sata drivers σε cd.

Δημοσ.
Εγώ έβαλα τον WD 250GB 7200 Black Scorpio σε LG P1 Express Dual, και μπορώ να σου πω ότι τίποτα περί μικρότερης αυτονομίας ή αύξησης θερμοκρασίας δεν ισχύει. Το laptop δουλεύει σημαντικά πιο γρήγορα και η θερμοκρασία είναι στα ίδια πολύ καλά επίπεδα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να τον υποστηρίζει το bios σου, γιατί κάποια bios χρειάζονται αναβάθμιση (bios update) για να δουν την πραγματική χωρητικότητα του σκλήρου, ή να τον αναγνωρίσουν γενικά. Τους drivers για το σκληρό πρέπει να τους κατεβάσεις από το internet ή να σου τους γράψει σε ένα cd το μαγαζί απ'το οποίο θα αγοράσεις το σκληρό.

Εγώ τον πήρα από τα Multirama και μου έγραψαν τους Sata drivers σε cd.

Thanks! Θα κοιτάξω να έχω αναβαθμίσει το bios πριν κάνω οτιδήποτε κ θα κοιτάξω να βρω κ τους sata drivers. Θέλουν εγκατάσταση μέσα από τα windows ή όταν boot-άρει το pc?

Δημοσ.
Thanks! Θα κοιτάξω να έχω αναβαθμίσει το bios πριν κάνω οτιδήποτε κ θα κοιτάξω να βρω κ τους sata drivers. Θέλουν εγκατάσταση μέσα από τα windows ή όταν boot-άρει το pc?

Πρέπει να ενσωματώσεις τους SATA drivers με το Nlite στο cd των windows xp, πριν προχωρήσεις σε εγκατάσταση.

Αν έχεις vista και δεν τον δουν, υπάρχει αντίστοιχη έκδοση του nlite (αν δεν κάνω λάθος) στο section με τα files του insomnia. Αλλά, δες το γιατί δεν είμαι και σίγουρος.

Εναλλάκτικά μπορείς να περάσεις τους SATA drivers σε δισκέτα, αλλά πού θα βρείς εξωτερικό floppy;

Μόνο, κοίτα πρώτα αν υπάρχει νεώτερο bios στο σάιτ του κατασκευαστή, γιατί εμένα η LG δεν μου το έδωσε, και απαίτησε να το στείλω Θεσσαλονίκη για να μου κάνουν bios update. Ευτυχώς, το βρήκα στο internet (με δικό μου ρίσκο και ευθύνη, κάτι που δεν σου συνιστώ), από πολύ αξιόπιστο site. Διαφορετικά θα είχα πληρώσει

1)μεταφορικά προς και από Θεσσαλονίκη

2) κόστος αναβάθμισης

3)χρόνο που δεν έχω την πολυτέλεια να μην έχω λάπτοπ

Τέλος, σου συνιστώ αν είσαι ακόμα στην εγγύηση να πάρεις και να ρωτήσεις αν καλύπτεσαι από την εγγύησή τους αν αλλάξεις οτιδήποτε στο laptop σου. Πρόσεξέ το, γιατί άλλο τι συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλο εδώ μέσα και άλλο το τι ισχύει έστω και καταχρηστικά μερικές φορές από τις αντιπροσωπείες. Έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι ΟΚ, μπορείς να αλλάξεις μνήμες, σκληρούς κλπ, κι όλα καλά με την εγγύηση. Σε κάποιες εταιρείες όμως, αυτό ΔΕΝ ισχύει, και μετά δεν θα σου πληρώσει κανένα μέλος την επισκευή, αν ακυρωθεί η εγγύησή σου.

Φιλικά πάντα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...