Προς το περιεχόμενο

πως θα κανω χειροκινιτη τακτοποιηση..

Koyklos7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα , έχω windows 7 και για έναν πολύ παράξενο λόγο όταν θέλω να τακτοποιήσω την μουσική με την σειρά που θέλω εγώ , δεν γίνεται :(... τακτοποιούνται αυτόματα... πατάω στο sort by αλλα εκεί ότι και να τσεκάρω το ίδιο , δεν τακτοποιούνται χειροκίνητα.

τι στο καλο κανω λάθος?????

ευχαριστώ :lol::lol:

Δημοσ.

Θα σου πω τι κάνω εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κάνω μετονομασία στα mp3 και βάζω στην αρχή έναν αύξων αριθμό με δύο ή τρία ψηφία, μια τελεία και ένα κενό, ανάλογα με το πόσα αρχεία έχει ο φάκελος.

Π.χ.

01. aaa.mp3

02. bbb.mp3...

35. xxx.mp3

ή

001. aaa.mp3

002. eee.mp3...

456. rrr.mp3 κτλ

Έτσι θα στοιχίζονται αυτόματα σε στοίχιση κατά όνομα->αύξουσα.

Αν είναι πάρα πολλά και νομίζεις ότι θα σε κουράσει, μπορείς να κατεβάσεις το ReNamer (free).

01-ReNamer.gif

Ρίχνεις τα mp3 στο κάτω παράθυρο με την σειρά που θέλεις ή τα ρίχνεις όλα μαζί ή ρίχνεις τον φάκελο με τα mp3 (ότι θέλεις) και αλλάζεις μετά την σειρά τους.

Μετά πατάς το +Add και προσθέτεις το παρακάτω.

post-63324-129063004287_thumb.jpg

Στο Pad to Length (3) βάζεις πόσα ψηφία θέλεις. Αν θέλεις βάζεις 2 για μέχρι 99 αρχεία.

Μετά πάλι +Add και βάζεις το παρακάτω.

post-63324-129063004307_thumb.jpg

Αν βέβαια στο προηγούμενο βάλεις 2 ψηφία, το 4 πρέπει να γίνει 3, δηλαδή να μπεί η τελεία στην 3η θέση.

Στο What όπως βλέπεις, βάζω μια τελεία και ένα κενό μαζί (δεν φαίνεται ο κενό) για να ξεχωρίσουν και να μην είναι κολλημένα τα νούμερα με το όνομα του αρχείου.

Όταν πατήσεις το Save Rule θα δεις το παρακάτω.

Στο κάτω-αριστερά τμήμα είναι η αρχική ονομασία και το κάτω-δεξιά είναι η τελική μορφή. Το μόνο που μένει, αν είσαι ικανοποιημένος, είναι να πατήσεις Rename.

Αν κάνεις διπλό κλικ σε ένα rule μπορείς να το κάνεις edit.

post-63324-129063004309_thumb.jpg

Μπορείς να πειραματιστείς όσο θέλεις, αν δεν πατήσεις rename δεν γίνεται καμιά αλλαγή. Το πρόγραμμα είναι πολύ ευέλικτο και έχει πολλές επιλογές. Υποστηρίζει και μετονομασία από αρχείο κειμένου με λίστα ονομάτων (User Input).

Εγώ το χρησιμοποιώ κατά κόρον σε μαζικές μετονομασίες αρχείων και αν το συνηθίσεις, θα χαίρεσαι να κάνεις mass-rename πολλών αρχείων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...