Προς το περιεχόμενο

HTML: TABLE Διαφορετικο απο Firefox σε Explorer

datanet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω φτιαξει τον παρακατω κωδικα αλλα στον Explorer το βλεπω μια χαρα. Αντιθετα στον Firefox το βλεπω λιγο διαφορετικο το border (δεν εννοω στο παχος, αλλα σε κατι γραμμες μαυρες και κατι κενα.)

>
<table width="200" bordercolor="#FFCC00" border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center" bgcolor="#FFFFFF">
 <tr align="center" valign="middle"> 
   <td><font face="Arial, Helvetica, sans-serif" size="2"> HEllo</font></td>
 </tr>
</table>

Οριστε κ η εικονα πως φαινεται: http://twinsgt.dyndns.org/table.psd

(την εβαλα σε photoshop αρχειο, για να εχετε καλυτερη ποιοτητα)

Τι πρεπει να κανω ωστε ο firefox να τα δειξει σαν τον explorer ?? ? ? help

Δημοσ.
Τι πρεπει να κανω ωστε ο firefox να τα δειξει σαν τον explorer ??

Να μάθεις CSS... (σώσε το παρακάτω να δεις πως θα φαίνεται)

><html><head><title>demo</title>
<style type="text/css">
.demotable{width:200px;background-color:#FFFFFF;margin:auto;
border-style:solid;border-width:1px;border-color:#FFCC00;
border-spacing:0px;border-collapse:collapse}
#demotd{font-family:Arial,Helvetica,sans-serif;font-size:0.8em;text-align:center}
.center{text-align:center}
</style></head><body>

<div class="center">
<table class="demotable">
 <tr> 
   <td id="demotd">HEllo</td>
 </tr>
</table>
</div>

</body></html>

νομίζω πως η δημοσίευση screenshot ως .psd είναι παγκόσμια πρωτοτυπία...

Δημοσ.

Δυστυχώς, το cellspacing χρειάζεται στο markup, αν θέλει κανείς να διατηρήσει συμβατότητα με IE6 (~25% της αγοράς). Έχει τιμή 1 by default.

Δημοσ.
Δυστυχώς, το cellspacing χρειάζεται στο markup, αν θέλει κανείς να διατηρήσει συμβατότητα με IE6 (~25% της αγοράς). Έχει τιμή 1 by default.

Σίγουρος? Μήπως ισχύει για κάποια ακόμα πιο παλιά έκδοση του ΙΕ (Windows 2000 και πριν)? Διότι σε ΙΕ6 που τα δοκιμάζω εγώ σε XP δουλεύουν όλα άριστα. Σημείωση δικιά μου: είναι το border-collapse:collapse, αλλά πρέπει να γράψεις collapse και όχι 1/0 ή yes/no ή κάτι τέτοιο.

[edit] κι από ένα μικροψαξιματάκι που έκανα βλέπω πως το υποστηρίζει ακόμα και ο ΙΕ5.

border-collapse Browser Support:

Netscape 7

Mozilla 1

Firefox 1

Internet Explorer 5, 6

Opera 5, 6, 7, 8

Safari 1

http://webdesign.about.com/od/styleproperties/p/blspbrdrcollaps.htm

https://developer.mozilla.org/En/CSS/Border-collapse

(μάλλον κάτι δε θυμάσαι καλά ;))

Δημοσ.

Το border-collapse υποστηρίζεται, το border-spacing όχι. Συνεπώς, εάν *θέλεις* cellspacing διάφορο του default (1 ή 2, θα σε γελάσω) τότε υπάρχει πρόβλημα και ή το βάζεις στο markup (επιτρέπεται και από strict DTDs, γι αυτόν το λόγο) ή καταφεύγεις σε css-hack.

Edit: Το παράδειγμα ήθελε 0, οπότε ήμουν off-topic. Sorry...

Δημοσ.

Όχι όχι, μη ζητάς συγνώμη, μισό να ξεκαθαρίσουμε τί συνέβη! :-)

Λοιπόν, καταρχήν έκανα ΕΓΩ επιπόλαιο λάθος, διότι το border-collapse είναι αντίστοιχο του cellspacing και όχι του cellpadding. Το border-spacing είναι αντίστοιχο του cellpadding και όντως όπως σωστά είπες δεν υποστηρίζεται από τον ΙΕ6. Τέλος με την αντιστοιχία. :-)

Τώρα, εκείνο που παρατηρώ εγώ είναι πως το ίδιο αποτέλεσμα με τον ορισμό του cellpadding μπορείς να έχεις αν βάλεις την ιδιότητα padding για τα κελιά. Το μόνο "πρόβλημα" είναι πως αν έχεις περισσότερα του ενός tables στο έγγραφο και θες να έχουν διαφορετικό padding (ανά table), δεν μπορείς να γράψεις απλά ένα td{padding:} αλλά θα πρέπει να βάλεις κλάση σε όλα τα κελιά του τραπεζιού που θες να αναφερθείς, ενώ αν απλά βάλεις το cellpadding στο table καθαρίζεις στα γρήγορα. Αυτό είναι διαδικαστικό, πάντως το ότι μπορεί να φτιαχτεί με CSS, μπορεί.

λίγο offtopic δεν κάνει κακό αν έχει νόημα :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...