Προς το περιεχόμενο

Δεν εκκινάει το PC

Merdock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα μου ζήτησε μια φίλη μου που είχε Ubuntu και Windows Xp στο PC της να της αφαιρέσω το Ubuntu και να αφήσω μόνο τα Windows.Επειδή ήταν η πρώτη φορά που πάω να απεγκαταστήσω Linux και δεν είχε internet στο σπίτι της για να κάτσω να τσεκάρω λεπτομέρειες και δεν είχε και το CD των Windows δε ξέρω πως,αλλά μου ρθε η φλασιά να πάω μέσω του Computer Management και να σβήσω τα 2 partition που χαν μέσα το Ubuntu:-D

Αφού τα έσβησα στο κενό χώρο που δημιουργήθηκε έκανα ένα νέο partition σε NTFS.Το θέμα όμως είναι το εξής.Όταν έσβησα το PC και πήγα να το ξανανοίξω μου βγάζει το εξής μήνυμα:

B loading stage 1.5

B loading,please wait...

or 17

Απ'ότι κατάλαβα κάποια βλακεία πρέπει να γινε με το GRUB του Linux.

Το ερώτημα μου είναι το εξής.Αν χρησιμοποιήσω το CD των Windows και κάνω format το PC και ξαναπεράσω τα Windows(δεν έχει αρχεία που να τη πειράζει αν χαθούν) θα υπάρχει ακόμα το πρόβλημα ή θα δουλεύει κανονικά το σύστημα;Αλλιώς έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη λύση;

Επίσης επειδή το PC είναι ένα IBM 831941G ξέρετε μήπως θα χρειαστούν τίποτα drivers και αν ναι από που μπορώ να τους βρω;Από λίγο που έψαξα στο internet δε βρήκα κάτι.Η κοπέλα δεν έχει κανένα CD γιατί το PC ήταν του αδερφού της τον οποίο όταν ρώτησα μου είπε ότι νομίζει ότι μέσα είχε μόνο ένα CD με drivers για την οθόνη και ένα για το DVD drive μιας και τα Windows ήταν ήδη περασμένα όταν το αγόρασε.

Δημοσ.

Επειδή δεν κατάλαβα 100% θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω και τις 2 εντολές ή μόνο η μια από τις 2 αρκεί;

Btw σχετικά με τους drivers που ρώτησα ξέρει κανείς τι παίζει;

Δημοσ.

Επειδή έχω πάρα πολύ καιρό να το κάνω δεν θυμάμαι πια από τις δύο είναι που κάνει την δουλεία. Νομίζω ότι είναι η fixmbr. Η fixboot είναι για να τροποποιήσει το boot.ini. Ξέρω σίγουρα όμως ότι αφού έχεις μόνο μία εγκατάσταση των windows στο PC είναι ασφαλές να τις τρέξεις και τις δύο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...