Προς το περιεχόμενο

Εύρεση ip από ένα email

mythodea

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Δεν είμαι σίγουρος αν το θέμα αυτό είναι στο σωστό topic, αλλά έχω μια απορία:

Υπάρχει τρόπος από ένα email που μου στείλανε να βρω την ip του υπολογιστή από τον οποίο εστάλη;

Κι αν ναι, πώς;:rolleyes:

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Δεν είμαι σίγουρος αν το θέμα αυτό είναι στο σωστό topic, αλλά έχω μια απορία:

Υπάρχει τρόπος από ένα email που μου στείλανε να βρω την ip του υπολογιστή από τον οποίο εστάλη;

Κι αν ναι, πώς;:rolleyes:

Mάλλον δεν υπάρχει, αλλά και να υπάρχει σε τι θα ωφελήσει?

Δημοσ.

Ναι, υπάρχει. Θα πρέπει να προβάλεις τους headers του μηνύματος. Εκεί έχει όλη την πληροφορία που χρειάζεσαι για να ακολουθήσεις όλη την πορεία του μηνύματος, από τον υπολογιστή που το έστειλε έως τον υπολογιστή σου.

ΟΜΩΣ: Κάποια web-based συστήματα e-mail (κλασσική περίπτωση το GMail) κρύβουν το IP του υπολογιστή που έστειλε το mail και σαν πρώτη IP στους headers βλέπεις την IP του mail server.

Δημοσ.

Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχει τρόπος. Τώρα να σου πω, πως ακριβώς γίνεται αυτό, θα σε γελάσω…

Δημοσ.
ΟΜΩΣ: Κάποια web-based συστήματα e-mail (κλασσική περίπτωση το GMail) κρύβουν το IP του υπολογιστή που έστειλε το mail και σαν πρώτη IP στους headers βλέπεις την IP του mail server.

...εγώ πάντως πριν κάτι καιρούς που είχα δοκιμάσει να το ψάξω σε yahoo mail, ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή την πόρτα έφαγα

Δημοσ.
Ναι, υπάρχει. Θα πρέπει να προβάλεις τους headers του μηνύματος. Εκεί έχει όλη την πληροφορία που χρειάζεσαι για να ακολουθήσεις όλη την πορεία του μηνύματος, από τον υπολογιστή που το έστειλε έως τον υπολογιστή σου.

ΠΑΝΤΑ βλέπεις την Ip του mail server ακόμη κι αν αναλύσεις το datagram και εξάγεις το header το οποίο αναφέρεται στην IP του αποστολέα (Πράγμα δύσκολο). Εκτός αν κάποιος έχει στήσει mail server στο σπίτι του και στέλνει απο εκεί.

Δημοσ.
ΠΑΝΤΑ βλέπεις την Ip του mail server ακόμη κι αν αναλύσεις το datagram και εξάγεις το header το οποίο αναφέρεται στην IP του αποστολέα (Πράγμα δύσκολο). Εκτός αν κάποιος έχει στήσει mail server στο σπίτι του και στέλνει απο εκεί.

Πώς γίνεται αυτό?

Δημοσ.

Μονο με μηνυματα απο Hotmail καταφερα να δω την IP του αποστολεα κι οχι καποιου αλλου υπολογιστη που ηταν αναμεσα στο mailbox μου και το mailbox του sender. Υποθετω ομως οτι εστειλε το email μεσω του Outlook.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...