Προς το περιεχόμενο

Ερωτησεις για 8650 oc

filippchris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και 3 μερες ειμαι κατοχος των

CPU :Phenom x3 8650

mobo :Gigabyte GA-MA770 UD3 (AM2+, DDR2, 770)

ram :Corsair 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 4-4-4-12, TWIN2X4096-6400C4DHX)

cooling :Scythe Mugen 2

1) στο bios βλεπω οτι τα ρολογια ειναι 5-5-5-18,πρεπει να αλλαξω κατι για να γινουν 4-4-4-12?

2)Για πρωτη φορα ασχολουμαι με το oc και εχω μερικες αποριες.Ανεβαζοντας το CPU FSB ανεβαινει και το memmory bus και καθως εχω 800αρες μνημες υπαρχει περιπτωση να παθουν ζημια αν ανεβουν πολυ?Για παραδειγμα ανεβαζοντας τοcpu 15% (μεχρι τωρα) οι μνημες εχουν φτασει στα 920 υπαρχει κινδυνος?

Με λιγα λογια να συνεχισω να ανεβαζω το fsb και οσο φτασουν μεχρι να γινει unstable το pc η να ανεβαζω το fsb και ταυτοχρονα να ριχνω τις μνημες?

3) Μεχρι ποιες θερμοκρασιες θα πρεπει να φτασω το cpu? Δουλευοντας το prime95 (γιατι εχει υποστηριξη για 3 πυρινες) οι θερμοκρασιες που περνω ειναι

cpu 48c cpu 1-2-3 21c απο everest.(oc 15%).

4)Ρευμα στη cpu ποτε θα πρεπει να αρχισω να δινω?

Δημοσ.

1. Να τα αλλάξεις χειροκίνητα, αλλά έχε υπόψη ότι όσο σφίγγεις τα timings, τόσο ζορίζεις τις μνήμες και μειώνεις το o/c potential.

2. Ζημιά δεν είναι τόσο εύκολο να πάθουν, ειδικά αν δεν τις ταΐσεις με ρεύμα. Το πιο πιθανό είναι ότι από ένα σημείο και μετά δε θα είναι stable και θα χρειάζονται ρεύμα. Γι' αυτό υπάρχει ο διαιρέτης, ώστε να παίξεις με έναν χαμηλότερο και ρίξεις τη συχνότητα μέχρι να δεις πού φτάνει ο επεξεργαστής.

3. 65-70 βαθμοί είναι συνήθως το ψυχολογικό όριο για την πλειοψηφία των απανταχού overclockers.

4. Θα δίνεις όταν βλέπεις ότι βγάζει errors σε prime, OCCT κλπ. Βέβαια για περισσότερο fine tuning, θα χρειαστεί αύξηση της τάσης και η (ή το) northbridge κλπ, ανάλογα με τις δυνατότητες που σου δίνει η μητρική, ή το εκάστοτε BIOS.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...