egalps Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μία ερώτηση αλλά παρακαλώ να μου απαντήσει όποιος πραγματικά ξέρει.Paredwse εσύ μάλλον είσαι ένας απ αυτούς που ξέρουν. Λοιπόν η ερώτηση είναι η εξής.Κάποιος γνωστός μου χρωστάει σε τράπεζες.Συγκεκριμένα από δάνεια και κάρτες έχει συγκεντρωθεί κάποιο πολύ μεγάλο ποσό (περίπου 50 000ευρώ).Προέκυψε λοιπόν η ερώτηση ,τί ακριβώς γίνεται αν αυτός ο γνωστός μου σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις του στις τράπεζες.Ποιες είναι οι συνέπειες εκτός απ το να του κατασχέσουν ό,τι έχει και δεν έχει (τα οποία δεν είναι και πολλά -ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι για την ακρίβεια).Τί γίνεται τότε;Προβλέπεται φυλάκιση.όχι ότι έχει σκοπό να το κάνει.Απλά μας προέκυψε σαν απορία.
Teaser Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Ποιες είναι οι συνέπειες εάν δεν εξωφληθούν χρέη σε τράπεζες; ξόφλησες...
The_Judas Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω οτι γίνεται κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και εισαγωγή στον Τηρεσία με οτι συνέπειες έχει αυτό. Φυλάκιση δεν προβλέπεται.
egalps Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων Φυλάκιση δεν πρέπει να προβλέπετε. Ναι αλλά τί γίνεται αν τα περιουσιακά στοιχεία καλύπτουν μόνο το 1/10 περίπου της συνολικής ωφειλής;
The_Judas Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Εφόσον δεν έχει προσωπική περιουσία ή κάποιον τριτεγγυητή στα δάνεια δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα άλλο. Κάποια στιγμή όμως στο μέλλον ο φίλος σου ισως θελήσει να αγοράσει αυτοκίνητο ή σπίτι ή να πάρει κάποιο νέο δάνειο και τα χρέη στις τράπεζες θα είναι τεράστιο εμπόδιο.
axaxouxas Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Χωρις να θελω να κανω τον ξερολα ....... Πιστευω οτι περαν της κατασχεσεως περιουσιακων στοιχειων και της εισαγωγης στις λιστες του Τηρεσια....με οτι αυτο συνεπαγεται ΥΠΑΡΧΕΙ και η προσωποκρατηση ...... Καλα 50.000 ευρω πως του εδωσαν ? Ετσι αερα - πατερα ? Εγγυητης δεν υπαρχει ? Δεν το πιστευω οτι εδωσαν 50.000 ευρω ετσι χωρις εγγυησεις ..........
deminho11 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Χωρις να θελω να κανω τον ξερολα ....... Πιστευω οτι περαν της κατασχεσεως περιουσιακων στοιχειων και της εισαγωγης στις λιστες του Τηρεσια....με οτι αυτο συνεπαγεται ΥΠΑΡΧΕΙ και η προσωποκρατηση ...... Καλα 50.000 ευρω πως του εδωσαν ? Ετσι αερα - πατερα ? Εγγυητης δεν υπαρχει ? Δεν το πιστευω οτι εδωσαν 50.000 ευρω ετσι χωρις εγγυησεις .......... Aπο ότι κατάλαβα εγώ δεν πρέπει να πήρε ένα μεγάλο δάνειο, αλλα μικροποσά-πιστωτικές και τέτοια....
BLISS Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Παρελθόν αποτελεί ο θεσμός της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει αντισυνταγματική τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας των οφειλετών.Με 24-3 οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν επιτρέπεται σε οποιαδήποτε περίπτωση. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/01/2008 και αργοτερα: Συνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο, σε αντίθεση με προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=978736 + http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=982392 Για το Δημοσιο ομως.
@@sos@@ Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μία ερώτηση αλλά παρακαλώ να μου απαντήσει όποιος πραγματικά ξέρει.Paredwse εσύ μάλλον είσαι ένας απ αυτούς που ξέρουν. Λοιπόν η ερώτηση είναι η εξής.Κάποιος γνωστός μου χρωστάει σε τράπεζες.Συγκεκριμένα από δάνεια και κάρτες έχει συγκεντρωθεί κάποιο πολύ μεγάλο ποσό (περίπου 50 000ευρώ).Προέκυψε λοιπόν η ερώτηση ,τί ακριβώς γίνεται αν αυτός ο γνωστός μου σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις του στις τράπεζες.Ποιες είναι οι συνέπειες εκτός απ το να του κατασχέσουν ό,τι έχει και δεν έχει (τα οποία δεν είναι και πολλά -ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι για την ακρίβεια).Τί γίνεται τότε;Προβλέπεται φυλάκιση.όχι ότι έχει σκοπό να το κάνει.Απλά μας προέκυψε σαν απορία. Από ένα γκουγκλάρισμα που έκανα , σε παρόμοιες περιπτώσεις σαν του φίλου σου οι απαντήσεις ήταν : Xωρίς περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα. Εκτός του ότι θα μπεί στον Mάντη , τα χρέη θα παραγραφούν μετά από 20 χρόνια . Προσωποκράτηση δεν υπάρχει . Μπορείτε να πιείτε στην υγειά των golden-finger- boys . Salute .
Ban.ShortTrader Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μπορείτε να πιείτε στην υγειά των golden-finger- boys . Μη φοβού. Καλύτερα να τα πιει στην υγειά όσων πληρώνουν τις δόσεις τους και όσων κάνουν καταθέσεις. Διότι to spread τους είναι το risk premium της τράπεζας. Άρα υπολογίζουμε και τα κανόνια. Ε και αν η εξίσωση δε μας βγει καλά δεν τρέχει τίποτα. Κρατικοποιούμε ζημιές, ιδιωτικοποιούμε κέρδη και όλοι είμαστε μια χαρά. Golden boy.
SpY Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 και φαντάζομαι 20 χρόνια δεν θα θέλει να αγοράσει τπτ , ούτε να δουλέψει
egalps Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Aπο ότι κατάλαβα εγώ δεν πρέπει να πήρε ένα μεγάλο δάνειο, αλλα μικροποσά-πιστωτικές και τέτοια.... Μέσα είσαι.
@@sos@@ Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μη φοβού. Καλύτερα να τα πιει στην υγειά όσων πληρώνουν τις δόσεις τους και όσων κάνουν καταθέσεις. Διότι to spread τους είναι το risk premium της τράπεζας. Άρα υπολογίζουμε και τα κανόνια. Ε και αν η εξίσωση δε μας βγει καλά δεν τρέχει τίποτα. Κρατικοποιούμε ζημιές, ιδιωτικοποιούμε κέρδη και όλοι είμαστε μια χαρά. Golden boy. Eίδες τι ωραία που την έχουν φτιάξει την φάκα ; Γλεντήστε το παιδιά , στην υγειά του spread . Υ.Γ. Και δεν είμαι boy . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:16 ---------- και φαντάζομαι 20 χρόνια δεν θα θέλει να αγοράσει τπτ , ούτε να δουλέψειΟλα μπορεί να τα κάνει , μέχρι και σε τράπεζα μπορεί να ...δουλέψει .
Ban.ShortTrader Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Ολα μπορεί να τα κάνει , μέχρι και σε τράπεζα μπορεί να ...δουλέψει . Χα νομίζεις ή μάλλον το γενικεύεις κάπως. Ας πούμε στην Αγγλία αν έχουμε τέτοιο προηγούμενο η FSA δε μας κάνει δίνει την άδεια να δουλέψουμε στα περισσότερα απο τα πόστα των τραπεζών. Λόγω MiFID και ενοποίηση κανονισμών εντός ΕΕπιθανολογώ ότι κάτι τέτοιο θα ισχύει στην Ελλάδα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.