zesoares Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 τελειωνω τοY χρονου λευκειο και σκεφτομαι να σπουδασω εξωτερικο (αγγλια,αμερικη) μπορει καποιος να μου πει περιπου τι χαρτια χρειαζεται κανεις για να σπουδασει εκει (στο γοογλε δεν εβγαλα ακρη)...και ποιοες ειναι οι ημερομηνιες για να στειλει κανεις την αιτηση pls help !!!( χρειαζεται μονο ο βαθμος απολυτηριου ? μετρανε και πανελληνιες? πρεπει να δωσεις καποιες εξετασεις ωστε να σε δεχτουν? πας και σου παιρνουν interview ? Περιπου τι βαθμος χρειζαται ? το PROFICENCY το αναγνωριζουν?η πρεπει να παρω το τοεφελ ? θελω να σπουδασω business management with computer science
afentiko7 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 τελειωνω τοY χρονου λευκειο και σκεφτομαι να σπουδασω εξωτερικο (αγγλια,αμερικη) μπορει καποιος να μου πει περιπου τι χαρτια χρειαζεται κανεις για να σπουδασει εκει (στο γοογλε δεν εβγαλα ακρη)...και ποιοες ειναι οι ημερομηνιες για να στειλει κανεις την αιτηση pls help !!!(χρειαζεται μονο ο βαθμος απολυτηριου ? μετρανε και πανελληνιες? πρεπει να δωσεις καποιες εξετασεις ωστε να σε δεχτουν? πας και σου παιρνουν interview ? Περιπου τι βαθμος χρειζαται ? το PROFICENCY το αναγνωριζουν?η πρεπει να παρω το τοεφελ ? θελω να σπουδασω business management with computer science Μέχρι 15 γενάρη κάνεις τις αιτήσεις μέσω ενός προγράμματος (δεν θυμάμαι πως λέγεται). Στέλνεις σε 10 πανεπιστήμια και αυτοί ανάλογα σου απαντάνε. Χρειάζεται μόνο ο βαθμός απολυτηρίου. Σε κάποια δίνεις εξετάσεις (πχ αν είσαι από ΗΠΑ). Και παίζει σε κάποια να χρειάζεται συνεντευξη. Με 17-18 κ άνω χτυπάς πολύ καλά πανεπιστήμια. Αναγνωρίζεται μόνο το prof το αγγλικό. Αλλιώς δίνεις toefl/ielts. Και τα δυο μαζί να τα σπουδάσεις δε γίνεται. Η γίνεται αλλά το κάνουν μόνο πανεπιστήμια της πλάκας. Για computer science γνωστά πανεπιστήμια είναι τα york, imperial, manchester, southampton. Για ηπα το stanford, mit, caltech, princeton, carnegie, berkeley, ucla. Aλλά τσέκαρε κι εδώ. Υπ, όψιν τα πράγματα στην αγορά εργασίας και στις 2 χώρες είναι γτπ. Και στις ηπα, αν δεν είσαι ατέρι δύσκολα να σου βρουν βίζα. Και τα δίδακτρα είναι περισσότερα
zesoares Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέχρι 15 γενάρη κάνεις τις αιτήσεις μέσω ενός προγράμματος (δεν θυμάμαι πως λέγεται). Στέλνεις σε 10 πανεπιστήμια και αυτοί ανάλογα σου απαντάνε. Χρειάζεται μόνο ο βαθμός απολυτηρίου. Σε κάποια δίνεις εξετάσεις (πχ αν είσαι από ΗΠΑ). Και παίζει σε κάποια να χρειάζεται συνεντευξη. Με 17-18 κ άνω χτυπάς πολύ καλά πανεπιστήμια. Αναγνωρίζεται μόνο το prof το αγγλικό. Αλλιώς δίνεις toefl/ielts. Και τα δυο μαζί να τα σπουδάσεις δε γίνεται. Η γίνεται αλλά το κάνουν μόνο πανεπιστήμια της πλάκας. Για computer science γνωστά πανεπιστήμια είναι τα york, imperial, manchester, southampton. Για ηπα το stanford, mit, caltech, princeton, carnegie, berkeley, ucla. Aλλά τσέκαρε κι εδώ. Υπ, όψιν τα πράγματα στην αγορά εργασίας και στις 2 χώρες είναι γτπ. Και στις ηπα, αν δεν είσαι ατέρι δύσκολα να σου βρουν βίζα. Και τα δίδακτρα είναι περισσότερα thanks,αλλα τελειωνω το λυκειο και κανω την αιτηση τι μετα?στις 15 κλεινουν και τι περιμενω κανα μηνα μετα...αλλα ετσι χανω μια χρονια ?
afentiko7 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 thanks,αλλα τελειωνω το λυκειο και κανω την αιτηση τι μετα?στις 15 κλεινουν και τι περιμενω κανα μηνα μετα...αλλα ετσι χανω μια χρονια ? μέχρι τις 15 γενάρη του 2010 θα κάνεις την αίτηση. δε χάνεις χρόνο έτσι. Μέσω αυτού στην βρεταννία. Στις ΗΠΑ, άρχισε από τώρα να βρίσκεις πληροφορίες. Τι απολυτηριο βγάζεις?
Teaser Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Αν έχει κάποιος ήδη ένα πτυχίο τότε μετράει το πτυχίο ή το απολυτήριο λυκείου? Υπάρχει κάποια διαφορά αν έχεις κάποιο προπτυχιακό τίτλο δηλαδή?
zesoares Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 μέχρι τις 15 γενάρη του 2010 θα κάνεις την αίτηση. δε χάνεις χρόνο έτσι. Μέσω αυτού στην βρεταννία. Στις ΗΠΑ, άρχισε από τώρα να βρίσκεις πληροφορίες. Τι απολυτηριο βγάζεις? πρωτο τριμηνο 17,6 και κατι αλλο δηλαδη και τιποτα να μην γραψω στις πανελληνιες αμα εχω καλω βαθμο απο τα 2 τρημινα αρκει ?
-nick- Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Γιατί αυτή η κατάσταση με το TOEFL ? Γιατί δεν τους αρκεί το Proficiency και θέλουν TOEFL? Ti ακριβώς παίζει?
iNorganic Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μονο το proficiency cambridge δεχονται αν το δεχονται κ απο οτι νομιζω εχει ημερομηνια ληξης γυρω στα 2-3 χρονια.. Κ σιγα το toefl ειναι λιγο πιο κατω απο proficienct σε επιπεδο κ νομιζω πως καθε μηνα μπορεις να το δινεις. Αγγλια συμφερει οικονομικα πολυ περισσοτερο απο οτι την Αμερικη λογω Ε.Ε επειδη εχουν βαλει οριο στα διδακτρα 3500-4000 λιρες , κατι τετοιο. Νταξει το ενοικιο ειναι πιο ακριβο κ γενικα η ζωη αλλα θα περασεις καλυτερα κ πιο σοβαρες σπουδες
afentiko7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 πρωτο τριμηνο 17,6 και κατι αλλο δηλαδη και τιποτα να μην γραψω στις πανελληνιες αμα εχω καλω βαθμο απο τα 2 τρημινα αρκει ? Kαλά, με τέτοιο βαθμό άνετα μπαίνεις σε καλές ελληνικές σχολές. Τι τις φοβάσαι τις πανελλήνιες? Εκτός και αν οι βαθμοί σου είναι υπερτιμημένοι. Ειχα και γω κάτι τζιμάνια θετικιώτες με 18, που πήγαν κατά θεολογικό μεριά. Αλλά με τέτοιους βαθμούς δε βλέπω το λόγο να φύγεις. Πχ σε πληροφορικές του λεκανοπεδίου μπαίνεις άνετα, το ίδιο και σε σχολές μανατζμεντ. κ πιο σοβαρες σπουδες σε oxbridge και lse. Τα υπολοιπα δεν έχουν και τρομερή διαφορά με τα ελληνικά. Τοση που αξίζει να ξενιτευτείς. (σε προπτυχιακό τουλάχιστον)
zesoares Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Kαλά, με τέτοιο βαθμό άνετα μπαίνεις σε καλές ελληνικές σχολές. Τι τις φοβάσαι τις πανελλήνιες? Εκτός και αν οι βαθμοί σου είναι υπερτιμημένοι. Ειχα και γω κάτι τζιμάνια θετικιώτες με 18, που πήγαν κατά θεολογικό μεριά. Αλλά με τέτοιους βαθμούς δε βλέπω το λόγο να φύγεις. Πχ σε πληροφορικές του λεκανοπεδίου μπαίνεις άνετα, το ίδιο και σε σχολές μανατζμεντ. σε oxbridge και lse. Τα υπολοιπα δεν έχουν και τρομερή διαφορά με τα ελληνικά. Τοση που αξίζει να ξενιτευτείς. (σε προπτυχιακό τουλάχιστον) ναι αλλα αφου δεν μετρανε οι πανελληνιες για το εξωτερικο δεν θα εχω ανχοι και να μην γραψω τιποτα δεν θα εχω προβλημα ,δεν θα πρεπει να κανω φροντιστηρια .....
afentiko7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 ναι αλλα αφου δεν μετρανε οι πανελληνιες για το εξωτερικο δεν θα εχω ανχοι και να μην γραψω τιποτα δεν θα εχω προβλημα ,δεν θα πρεπει να κανω φροντιστηρια ..... Ναι, έτσι συμφωνώ, αλλά μην τα ρίξεις στον κόκορα. Ενα άλλο + για τα αμερικάνικα ιδρύματα είναι ότι οι καθηγητές σε παίρνουν κυριολεκτικά από το χέρι, για να περάσεις το μάθημα.
Lucifer Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Απλώς να προσθέσω πως 1) Το Proficiency του Cambridge έχει ισχύ ες αεί και 2) Γίνεται δεκτό ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.
Zderg Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Σε καποια αγγλικα πανεπιστημια δεν το δεχτηκαν παντως.... Ζητησαν toefl ή ielts..
Lucifer Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Που, στο Oxford; =ρ Δεν ξέρω τι παίζει στο νησί και εκτός ευρώπης πάντως. Θεωρητικά είναι παγκόσμιου βεληνεκούς πιστοποίηση και πρακτικά, σίγουρα το δέχονται σε Γερμανία, Δανία και Γαλλία -τώρα για το πλήθος των πανεπιστημίων, δεν ορκίζομαι.
RubiksCube Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Για Αμερική, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να δώσεις το SAT (students aptitude test) που είναι test εξυπνάδας κυρίως. Θέλει πολύ ψάξιμο πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.