Προς το περιεχόμενο

Συγχρονισμός Mac με mac πως όμως?

Street-Fighter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα πελατες μου :lol:

Θέλω να κάνω συγχρονισμό μακ με μακ δηλαδή μέσω δικτύου να μπορώ να έχω email,browser,bookmarks,επαφές, και αν γίνεται κάποια αρχεία σε αυτόματο συγχρονισμό.

Πως μπορώ να επιτύχω όλα τα παραπάνω??:rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα πελατες μου :lol:

Θέλω να κάνω συγχρονισμό μακ με μακ δηλαδή μέσω δικτύου να μπορώ να έχω email,browser,bookmarks,επαφές, και αν γίνεται κάποια αρχεία σε αυτόματο συγχρονισμό.

Πως μπορώ να επιτύχω όλα τα παραπάνω??:rolleyes:

Μέσω δικτύου το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ένα rsync του home folder (δες παρακάτω)

Μέσω διαδικτύου πάντως χρησιμοποιώ τα παρακάτω για να είμαι always "in sync".

για email: Google και IMAP

bookmarks: delicious με αντίστοιχο plugin για firefox ή safari

contacts: Sync με Google, το οποίο προ-απαιτεί iPhone αλλά γίνεται με ένα μικρό hack.

για αρχεία, με ένα script rsync κάνεις την δουλειά σου, υπάρχει και το dropbox, αλλά είναι διαφορετικής φιλοσοφίας.

tnx για της απαντήσεις παιδιά.

Πραγματικά δεν κάνουν αυτό που θέλω ακριβώς...

1 Θέλω να είναι απλό.

2 Θέλω να γίνονται αυτόματα (με το που ανοίγω το ενα macintosh και μπαίνω στο wifi δίκτυο μου να αρχίζει να συγχρονίζετε με το άλλο..

3 Θελω να συγχρονίζει τόσο πολύ που να είναι πιστή αντιγραφή το ένα λειτουργικό με το άλλο.

4 Οποιαδήποτε πάρα πάνω βοήθεια δεκτή.

Υ.Γ. Το Dropbox φαίνεται κάλο αλλά δεν κάνει αυτό που θέλω αποτι βλέπω...

tnx για της απαντήσεις παιδιά.

Πραγματικά δεν κάνουν αυτό που θέλω ακριβώς...

1 Θέλω να είναι απλό.

2 Θέλω να γίνονται αυτόματα (με το που ανοίγω το ενα macintosh και μπαίνω στο wifi δίκτυο μου να αρχίζει να συγχρονίζετε με το άλλο..

3 Θελω να συγχρονίζει τόσο πολύ που να είναι πιστή αντιγραφή το ένα λειτουργικό με το άλλο.

4 Οποιαδήποτε πάρα πάνω βοήθεια δεκτή.

Υ.Γ. Το Dropbox φαίνεται κάλο αλλά δεν κάνει αυτό που θέλω αποτι βλέπω...

σορρυ που το αναφερω και εγω,αλλα η λυση που ειχα και εγω το ιδιο προβλημα συχρονισμου με τα παντα επαφες-εμαιλ-bookmarks-calendars κτλπ ελυσα το προβλημα με αγορα ενος mobile me account μεσω αγορας ebay στα 55ευρω. πλεον δεν ανχωνομε τα εχω παντα ολα και στο iphone αλλα και στο imac αλλα και στο macbook pro.

σορρυ που το αναφερω και εγω,αλλα η λυση που ειχα και εγω το ιδιο προβλημα συχρονισμου με τα παντα επαφες-εμαιλ-bookmarks-calendars κτλπ ελυσα το προβλημα με αγορα ενος mobile me account μεσω αγορας ebay στα 55ευρω. πλεον δεν ανχωνομε τα εχω παντα ολα και στο iphone αλλα και στο imac αλλα και στο macbook pro.

Ναι αλλά τι γίνεται αν δεν έχεις ιντερνετ η δεν θέλεις να αναβάσεις τα αρχεία σου στο ιντερνετ?

Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας που το σκέφτηκε αυτο που θέλω?:rolleyes:

Πολλοί το σκέφτηκαν. Προφανώς δεν είναι τόσο απλό ώστε να έχει φτιαχτεί λύση ως τώρα και μάλιστα δωρεάν. Ακόμα, μιας και το 99% του κόσμου ενδιαφέρεται για λύση που να δουλεύει παντού και όχι μόνο στο τοπικό δίκτυο, ό,τι έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα παίζει μέσω internet.

Μιας και αναφέρθηκαν λύσεις για συγχρονισμό bookmarks ας προσθέσω κι εγώ μια λύση:

Xmarks (πρώην Foxmarks) : Συγχρονισμός bookmarks μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών & διαφορετικών browser. Υποστηρίζονται οι Firefox (σε Mac, Windows, Linux), Safari (σε Mac) και Internet Explorer (σε Windows). Ειδικά για το firefox υποστηρίζεται και ο συγχρονισμός των password.

Προσπαθώ κι εγώ να συγχρονίσω iMac και MacBook Unibody 13" ήτοι no Firewire...

Το θέμα είναι ότι θα χρησιμοποιήσω Ethernet, άρα και το target machine μου θεωρείται από το Chronosync "online server", οπότε θα εμφανίσει πρόβλημα με τα permissions.

Είδα ότι υπάρχει το ChronosAgent της ίδιας εταιρίας που λύνει το πρόβλημα των permissions, όμως δύσκολα θα το βρώ "κάπου" και να το αγοράσω απλά δεν υπάρχει καθώς λύση θα βρεθεί.

Επίσης, υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ChronoSync εκτέλεση scripts πριν ή μετά τον συγχρονισμό.

Και σκέφτομαι με το μικρό μυαλό μου : μήπως με ένα scriptάκι να θέσω τα permissions σε read+write από όοοοολους πριν την εκτέλεση του συγχρονισμού?

Με ποιο script γίνεται αυτό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...