elefher Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 ειμαι καινουργιος στα ubuntu και μου εχει καποια προβληματα στην εικονα δηλ.οταν παω να παιξω ενα βιντεακι καμια φορα η εικονα ειναι πολι αργει και οταν παταω fullscreen μαυριζει η οθονη και κολαει το κανει συνηθος με το movie player μηπος φτενε οι driver?εχω ati radeon sapphire hd 2400 pro μηπος μπορει καποιος να με βοηθησει με την εγκατασταση των driver? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Πες μας μονο ποιους drivers εβαλες, πως τους εβαλες και ποια εκδοση του ubuntu εχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elefher Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 εχω την εκδοση 9.04 και τους εβαλα απο το hardware drivers δηλαδη πατησα ενεργοποιησει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δες τι εχω πει εδω http://insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2686724&postcount=9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elefher Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου αλλα εαν μπορεισ να γινεις λιγο ποιο συγκεκριμενοσ γιατι δε καταλαβα τη πρεπει να κανω.ειμαι καινουργειος στα linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Καταρχην θα βγαλεις οτι πακετο σχετικο με fglrx υπαρχει εγκατεστημενο. Θα βρεις ποια πακετα ειναι με >dpkg -l | grep fglrx και θα τα βγαλεις ενα ενα με >sudo apt-get autoremove paketo1 paketo2 Μετα θα κανεις ενα μικρο xorg.conf, δινοντας σε ενα τερματικο >sudo gedit /etc/X11/xorg.conf και προσθετοντας αυτα >Section "Device" Identifier "My Graphics Card" Driver "radeon" EndSection Section "ServerFlags" Option "DontZap" "False" EndSection Τελος, κανεις ctrl+alt+backspace να ξαναφορτωθει το γραφικο περιβαλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elefher Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 εκει που λεει my graphics card τη καρτα μου δηλ.ati radeon κλπ?ή το γραφω ετσι οπως ειναι?εγω το εγραψα οπως ειναι και μετα πατησα ctrl+alt+backspace αλλα δεν εκανε τιποτα,πατησα μετα να αποθηκευτει αλλα μου βγαζει could not find the file /etc/x11/xorg.conf.συγνωμη που σε πεδευω φιλαρακι αλλα θα μαθω που θα παει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δεν παιζει ρολο τι θα γραψεις στο identifier. Στο xorg.conf μου στο debian εχω "Ati κατι 3850". Σε παλιοτερες εκδοσεις του xorg μερικα identifiers επρεπε να ταιριαζουν με τις αντιστοιχες καταχωρησεις που αφορουν αυτα. Πλεον δεν παιζει ρολο. Αν το αρχειο δεν υπαρχει, κανε πρωτα ενα >sudo touch /etc/X11/xorg.conf να δημιουργηθει και μετα ολα τα αλλα. Αν δεν δουλευει το ctrl+alt+backspace, δοκιμασε να κανεις επανεκκινηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elefher Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 οταν παω να κανω το αρχειο μου βγαζει touch:cannot touch '/etc/x11/xorg.conf':No such file or directory επισης τωρα οταν ξαναπατησα dpkg -l | grep fglrx να δω εαν εχει τιποτα μου εβγαλε rc xorg-driver-fglrx και δεν μπορουσα να το σβησω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Ενα ενα... Επειδη στο linux εχει σημασια το CaPiTaLiZaTiOn, ειπα >sudo touch /etc/[b]X[/b]11/xorg.conf και οχι >sudo touch /etc/[b]x[/b]11/xorg.conf To "rc" μπροστα απο ενα πακετο στο dpkg -l δηλωνει οτι το πακετο εχει απεγκατασταθει, αλλα οι ρυθμισεις του παραμενουν, πραγμα που δεν σε ενοχλει καθολου. Το "ii" δηλωνει οτι ειναι εγκατεστημενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elefher Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 τωρα μολις το εκανα μου ανηξε και μου εωγαλε αυτο # xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file) # # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using # values from the debconf database. # # Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page. # (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.) # # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only* # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg # package. # # Note that some configuration settings that could be done previously # in this file, now are automatically configured by the server and settings # here are ignored. # # If you have edited this file but would like it to be automatically updated # again, run the following command: # sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" DefaultDepth 24 EndSection Section "Module" Load "glx" EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" Driver "fglrx" EndSection ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:41 ---------- πατισα ctrl+alt+backspace αλλα δεν εκανε τιποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Ωραια. Eκει που λεει >Driver "fglrx" βαλε >Driver "radeon" και εισαι οκ. Το κομματακι που λεει >Section "ServerFlags" Option "DontZap" "False" EndSection ειναι προαιρετικο και ειναι για να μπορεις να κανεις restart το γραφικο περιβαλλον με ctrl+alt+backspace. Δεν το βαζεις καθολου (default) ή το βαζεις "True" => δεν μπορεις να κανεις restart το γραφικο περιβαλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elefher Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 τωρα εχω γραψει ολο αυτο # xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file) # # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using # values from the debconf database. # # Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page. # (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.) # # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only* # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg # package. # # Note that some configuration settings that could be done previously # in this file, now are automatically configured by the server and settings # here are ignored. # # If you have edited this file but would like it to be automatically updated # again, run the following command: # sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" DefaultDepth 24 EndSection Section "Module" Load "glx" EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" Driver "radeon" EndSection και κανω ctrl+alt+backspace αλλα παλι δε κανει τιποτα μηπος κανω save και επανεκινηση τον υπολογιστη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Save εννοειται οτι πρεπει να κανεις! Δεν το αλλαζεις το αρχειο ετσι απλα και περιμενεις να δεις διαφορα, χωρις να σωσεις τις αλλαγες σου! Κανε επανεκκινηση καλυτερα, γιατι αν πω πως κλεινεις και ξανανοιγεις το login manager θα σου φανει δυσκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elefher Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 φιλε σε ευχαριστω για την βοηθεια σου και την υπομονη σου τωρα μου εβγαλε ενα error και δεν ανιγει το avant window navigator εχει και προβλημα με το compiz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.