Προς το περιεχόμενο

Θερμοαγωγιμη Παστα???

mchrisober

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 8 μήνες μετά...
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτή λένε οτι είναι η καλύτερη απο οποιαδήποτε

Edit: πριν κανένα μήνα την είχα βρει στο eshop με 4 ευρώ... Τώρα δε τη βρίσκω όμως....

Φιλε γιατι ειναι η καλυτερη μπορεις να μου το εξηγησεις;

Εγω την βρηκα αυτη την παστα καπου στα 15 ευρω ενω στο plaisio εχει 30 :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ από μάρκες δεν ξέρω,αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι από όλες τις θερμοαγώγιμες αλοιφές που κυκλοφορούν στην αγορά,οι καλύτερες είναι αυτές οι οποίες έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε μόρια ασημιού (μέχρι 99,9% με θερμική αγωγιμότητα 88%).Αλλά,όπως είπε και κάποιος άλλος φίλος,αυτό που μετράει είναι η ποσότητα επάλοιψης.Αν βάλουμε παραπάνω από όσο πρέπει,παράγεται το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα και η αλοιφή συμπεριφέρεται σαν θερμικός μονωτής,εμποδίζοντας την μετάδοση της θερμότητας.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Εγω πριν καμια 3 χρόνια ειχα παρει αυτη

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste/Arctic-Cooling-Thermal-Paste-Arctic-Ceramique-22G-ZUWA-038.htm

Την εχω ακομα και εχει μεσα πανω απ τη μεση...

Δεν εκατσα ποτε να την αλειψω με καρτα η κατι τετοιο,παντα λιγο στο κεντρο και μετα πιεζα την ψυκτρα απο πανω. Οσες φορες εβγαλα την ψυκτρα για να την αλλαξω ηταν μια χαρα απλομενη και οχι ξερη.

Ψαχνω να παρω την Coollaboratory,ξερετε που μπορω να την βρω?

Εγώ από μάρκες δεν ξέρω,αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι από όλες τις θερμοαγώγιμες αλοιφές που κυκλοφορούν στην αγορά,οι καλύτερες είναι αυτές οι οποίες έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε μόρια ασημιού (μέχρι 99,9% με θερμική αγωγιμότητα 88%).Αλλά,όπως είπε και κάποιος άλλος φίλος,αυτό που μετράει είναι η ποσότητα επάλοιψης.Αν βάλουμε παραπάνω από όσο πρέπει,παράγεται το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα και η αλοιφή συμπεριφέρεται σαν θερμικός μονωτής,εμποδίζοντας την μετάδοση της θερμότητας.

1) Το παραπάνω θα ξεχειλίσει.. είτε το θέλουμε είτε όχι..

2) Πως μπορεί κάτι θερμαγωγιμο να γίνει θερμομονωτικό ! ? αδύνατον..

3) Κάτι που κανείς δεν υπολογίζει όταν αγοράζει ψήκτρα και δεν είναι και αλήθεια εύκολο να συμβεί αυτό, είναι πόσο επίπεδη είναι η επιφάνεια της σε σχέση με τον επεξεργαστή.. Εμένα εφαρμόζουν τόσο τέλεια που αν βγάλω την ψήκτρα θα δεις τις επιφανείς σχεδόν καθαρές δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να κρατήσει πολύ αλοιφή ανάμεσα.. και ίσως σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε το διπλής όψεως θερμαγωγιμο..

Η Coollaboratory ειναι μονο για τον cpu η κανει και για την καρτα γραφικων?

Σωστό ξέχασα την λέξη αυτοκόλλητο > http://www.hacshop.gr/view.php?id=71774

Εχω βρει καθως εψαχνα την coollaboratory liquid ultra και αυτο της ιδιας εταιριας,λογικα θα ειναι καλυτερο απο της AKASA Link

Καλό φαίνεται αλλά δες στην ποσότητα τι γράφει.. 1) GPU οπότε προφανώς ενδεικνύεται για τα GPU που είναι καθρεφτάκια..

αλλά και αυτό που ίσως "πρότεινα" κ εγώ να μας πει κάποιος αν το έχει χρησιμοποιήσει στο ξεκόλλημα πως συμπεριφέρεται..

Πάντως μην τρελαινόμαστε και πολύ πια αλοιφή θα βάλουμε για εμένα είναι σημαντικό να μην είναι πολύ ρευστή και να μην είναι η "αλευρόκολλα" που πουλάνε μερικοί με το κιλό..

Καλό φαίνεται αλλά δες στην ποσότητα τι γράφει.. 1) GPU οπότε προφανώς ενδεικνύεται για τα GPU που είναι καθρεφτάκια..

αλλά και αυτό που ίσως "πρότεινα" κ εγώ να μας πει κάποιος αν το έχει χρησιμοποιήσει στο ξεκόλλημα πως συμπεριφέρεται..

Πάντως μην τρελαινόμαστε και πολύ πια αλοιφή θα βάλουμε για εμένα είναι σημαντικό να μην είναι πολύ ρευστή και να μην είναι η "αλευρόκολλα" που πουλάνε μερικοί με το κιλό..

Οπα ναι τωρα το ειδα οτι ειναι για GPU...

Ναι μωρέ..κλάιν..μια θερμοαγωγιμη παστουλα αν απλωθει καλα αξιολογης μαρκας και ειναι οκ...το εχουμε ξεζουμισει τελειως το θεμα!!

Σε μερικα λαπτοπ με το γνωστο προβλημα με τις θερμοκρασιες που αναφερεται παραπανω (Οπως και το HP G62 που ειχα) εκει χρειαζεται λιγο παραπανω σημασια το θεμα "πάστα" ομως... και πιστευω (αν και δεν την εχω δοκιμασει) οτι η coollaboratory θα κανει δουλεια απο οσα εχω διαβασει...

Φίλε έχω διαπιστώσει ότι το 99% ασχολούνται με τον υπολογιστή τους μόνο όταν χαλάσει.. ο υπολογιστής θέλει συντήρηση θέλει πρόληψη.. μια καλή βάση π.χ στα laptop..

Όταν σε παίρνει ο ύπνος με το λαπτοπ αγκαλιά στα στρωσίδια καμιά αλοιφή δεν σε σώνει και ας είναι από χρυσάφι..

Αν δεις στις αγγελίες θα δεις ότι κάρτες που είναι για πούλημα φωτογραφημένες έχουν ένα δάκτυλο σκόνη πάνω.. και είναι για πούλημα έξω από το μηχάνημα .. από εκεί και πέρα τι να πεις ??

Φίλε έχω διαπιστώσει ότι το 99% ασχολούνται με τον υπολογιστή τους μόνο όταν χαλάσει.. ο υπολογιστής θέλει συντήρηση θέλει πρόληψη.. μια καλή βάση π.χ στα laptop..

Όταν σε παίρνει ο ύπνος με το λαπτοπ αγκαλιά στα στρωσίδια καμιά αλοιφή δεν σε σώνει και ας είναι από χρυσάφι..

Αν δεις στις αγγελίες θα δεις ότι κάρτες που είναι για πούλημα φωτογραφημένες έχουν ένα δάκτυλο σκόνη πάνω.. και είναι για πούλημα έξω από το μηχάνημα .. από εκεί και πέρα τι να πεις ??

Αυτο ακριβως. Αν ειναι σωστη η συντηρηση και η καθαριοτητα τοτε ολα ειναι μια χαρα και με μια απλη θερμοαγωγιμη παστα...

Οταν η ψυκτρα ειναι σαν καθρεφτης ειναι επειδη ειναι σχεδον τελειως λεια η επιφανεια.

Η παστα στα σημεια που δεν κολλαει και οταν βγαλουμε τη ψυκτρα ειναι καθαρη, ειναι επειδη δεν εχει πορους να κολλησει. Αυτο δεν ειναι κακο και τελος παντων δεν χρειαζεται τοσο αναλυση.

Βαζουμε στο κεντρο του CPU μικρη ποσοτητα οσο ενας κοκος ρυζιου. Αβραστου η βρασμενου δεν εχει σημασια. Απλα να ειναι λιγο και οταν κουμπωθει η ψυκτρα μετα απο ωρες, θα απλωθει οπως πρεπει.

Χρονια χρησιμοποιω Arctic Silver και πιστευω πως ειναι μια χαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...