Προς το περιεχόμενο

Νέα κάρτα γραφ-προβλημα με ήχο /οθόνη

spyros87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε,

προσφατα αγόρασα μια κάρτα γραφικών http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510694 τροφοδοτικό και μνήμη RAM. Η μητρική μου είναι η http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522471 -ασχετο, βλέπω οτι έχει 5.1 ήχο αλλα πίσω έχει 3 υποδοχες...-

Έχω WinXP SP3

Τα προβλήματα που αντιμετοπίζω είναι τα εξής:

1) Δεν έχω ήχο. Την πρώτη φορα που άνοιξα τον υπολογιστή δεν είχε ήχο. Το tray icon για τον ήχο, το οποίο το παρείχε ο αντίστιχος driver εμφάνιζε ένα απαγορευτικο σήμα και δεν είχα πρόσβαση στις ρυθμίσεις του πάνελ.

Την επόμενη φορα που ανοιξε ο υπολογιστής είχε ήχο κανονικα. :shifty:

Από κει και πέρα δεν ξαναείχα ήχο.Δοκίμασα να απεγκαταστήσω τον driver, ΑΛΛΑ τώρα δεν μπορω να τον εγκαταστήσω πάλι, καθώς παίρνω το μήνημα: The audio driver files do not support your system hardware. Αυτός είναι " AD1986A_32bit_V510014151 "

. Ο πιο πρόσφατος. Ούτε τον παλιό απο το συνοδευτικό CD παίρνει. Πάλι το ίδιο μήνυμα... :(

2)Το δευτερο προβλημα αφορα το μόνιτορ. Αν κάνω επανεκκίνηση το μόνιτορ γράφει "No signal" και μπαίνει σε αναμονή. πληκτρολόγιο και -νομιζω- ποντίκι δεν λειτουργούν. Η ψύκτρα της καρτας γραφικών λειτουργει. Οι σκληροί δίσκοι δεν ξερω. απο εκέι το μόνο που μπορώ να κάνω ειναι να κλείσω το τροφοδοτικό. Αν ξανανοίξω το πισι η οθωνη δουλευει κανονικα.

Επίσης στα παιχνίδια (σε ενα δηλαδη έχω δοκιμάσει) η καρτα λειτουργει πολυ καλα.

Συγγνώμη αν σας κούρασα, ευχαριστώ για τον χρόνο σας !

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για τους φίλους που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα παραθέτω τη λύση:

Απλά αναβάθμιση του BIOS. :-)

Στα παραπάνω "συμπτώματα" του υπολογιστή μου, πρέπει να προσθέσω πως όταν εβγαζα την κάρτα γραφικών, όλα λειτουργούσαν κανονικά. Για κάποιο λόγο, όταν την ξανάβαζα -και πέρα από το πρόβλημα με την οθόνη που δεν ξέρω σε τι οφειλόταν- απενεργοποιούταν η on-board κάρτα ηχου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...