spyros87 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Χαίρετε, προσφατα αγόρασα μια κάρτα γραφικών http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510694 τροφοδοτικό και μνήμη RAM. Η μητρική μου είναι η http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522471 -ασχετο, βλέπω οτι έχει 5.1 ήχο αλλα πίσω έχει 3 υποδοχες...- Έχω WinXP SP3 Τα προβλήματα που αντιμετοπίζω είναι τα εξής: 1) Δεν έχω ήχο. Την πρώτη φορα που άνοιξα τον υπολογιστή δεν είχε ήχο. Το tray icon για τον ήχο, το οποίο το παρείχε ο αντίστιχος driver εμφάνιζε ένα απαγορευτικο σήμα και δεν είχα πρόσβαση στις ρυθμίσεις του πάνελ. Την επόμενη φορα που ανοιξε ο υπολογιστής είχε ήχο κανονικα. Από κει και πέρα δεν ξαναείχα ήχο.Δοκίμασα να απεγκαταστήσω τον driver, ΑΛΛΑ τώρα δεν μπορω να τον εγκαταστήσω πάλι, καθώς παίρνω το μήνημα: The audio driver files do not support your system hardware. Αυτός είναι " AD1986A_32bit_V510014151 " . Ο πιο πρόσφατος. Ούτε τον παλιό απο το συνοδευτικό CD παίρνει. Πάλι το ίδιο μήνυμα... 2)Το δευτερο προβλημα αφορα το μόνιτορ. Αν κάνω επανεκκίνηση το μόνιτορ γράφει "No signal" και μπαίνει σε αναμονή. πληκτρολόγιο και -νομιζω- ποντίκι δεν λειτουργούν. Η ψύκτρα της καρτας γραφικών λειτουργει. Οι σκληροί δίσκοι δεν ξερω. απο εκέι το μόνο που μπορώ να κάνω ειναι να κλείσω το τροφοδοτικό. Αν ξανανοίξω το πισι η οθωνη δουλευει κανονικα. Επίσης στα παιχνίδια (σε ενα δηλαδη έχω δοκιμάσει) η καρτα λειτουργει πολυ καλα. Συγγνώμη αν σας κούρασα, ευχαριστώ για τον χρόνο σας !
spyros87 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Για τους φίλους που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα παραθέτω τη λύση: Απλά αναβάθμιση του BIOS. Στα παραπάνω "συμπτώματα" του υπολογιστή μου, πρέπει να προσθέσω πως όταν εβγαζα την κάρτα γραφικών, όλα λειτουργούσαν κανονικά. Για κάποιο λόγο, όταν την ξανάβαζα -και πέρα από το πρόβλημα με την οθόνη που δεν ξέρω σε τι οφειλόταν- απενεργοποιούταν η on-board κάρτα ηχου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.