tzotzo Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Τωρα τελευταια χρησιμοποιω στην δουλεια (Ε.Σ) ενα προγραμμα στην Access.το οποιο θελω να το δουλευω αποκλειστικα με το ποντικι. Εχω ενα πλαισιακι που κανω κλικ και μου κατεβαζει μια λιστα.Θελω να κατεβαινει η λιστα με καποιο πληκτρο και οχι με το ποντικι.ωστε να μην κουναω καθολου τα χερια μου απο το πληκτρολογιο. Ξερει κανεις με ποια συντομευση γινεται αυτο? Το πλαισιο που λεω ειναι παρομοιο με αυτο στην εικονα αν μπορει καποιος να με βοηθησει θα του ειμαι ευγνωμων edit:με το κατω βελακι δεν παει
micos000 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μμε το πλήκτρο tab μετακινείτε μεταξύ των controls; Αν το κάνει, μπορείς να πατάς το tab μέχρι να βρεθεί στο ανάλογο στοιχείο ελέγχου και μετά με το βελάκι θα αλλάζει. Ακόμα, αν κάνεις δεξί κλικ->ιδιότητες σε ένα στοιχείο ελέγχου και πας στην καρτέλα Άλλα, μπορείς να ορίσεις αν και με ποιά σειρά θα εστιάζονται με το πλήκτρο tab. Παράδειγμα, όταν πατήσεις το tab και έχεις ορίσει θέση 0 το σύνθετο πλαίσιο, θέση 1 ένα πλάισιο κειμένου και θέση 2 το κουμπί OK, θα πάει πρώτα στο 0 για να κάνεις επιλογή, μετά στο 1 για να γράψεις μια τιμή και τέλος στο 2 για να πατήσεις ΟΚ. Αν έχεις και άλλα αντικείμενα στην φόρμα και τα ορίσεις στο Ίδιότητες-Άλλα-Εστίαση με το Tab σαν 'Όχι' θα τα παρακάμπτει.
MastroGiannis Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Αυτό που ζητάς γίνεται με τον συνδυασμό ALT+ΚΑΤΩ ΒΕΛΟΣ. (Άνοιγμα αναπτυσσόμενου πλαισίου λίστας) Περισσότερες συντομεύσεις θα βρεις στο παρακάτω link: http://support.microsoft.com/kb/126449/EL/
tzotzo Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 ευχαριστω πολυ παιδια.θα δοκιμασω και θα σας πω. ελπιζω να δουλευει το alt με το βελακι γιατι αν αλλαξω κατι στην φορμα θα φαω καμπανα και δεν λεει.
micos000 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι στην φόρμα. Η επιλογή εστίασης με το TAB είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Οπότε πατάς TAB μέχρι να εστιαστεί το στοιχείο που θέλεις και μετά με το ALT και κάτω βέλος που αναφέρει ο MastroGiannis θα αναπτυχθεί η λίστα προς τα κάτω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.